Długowłosa Wiewióra - mam DOM mam DOM mam DOOOOOOM!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Nie lut 10, 2008 14:29

PumaIM pisze:
marta79 pisze:No to będą czekać do sądnego dnia. Ja wolno czytam!!!!!!!!!!!!!!!! Tak mnie straszycie, że się zaszyję w kącie i będę jak dzika Dzicz na początku :twisted:

Oswoją, i będziesz jak dzika Dzicz teraz :twisted:

No właśnie. :D

Dzicz wywala się przede mną kołami do góry. W trakcie czesania! 8O
Zupełnie oswojony Kot Oswald w takiej sytuacji wrzeszczy, gryzie i drapie. A Dzicz chce jeszcze. Szok!
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

Post » Pon lut 11, 2008 7:51

Wiewióra kołami do góry to musi byc widok :love:

Kiedy ją przywiozłam do lecznicy najbardziej jakos ruszył mnie widok skundolego, zaniedbanego futra na ogonie...w myslach wyobrazałam sobie jaka jak byłaoby piekna gdyby ją wyczesać (chociaż w tamtym momencie nie sądziłam że to bedzie wykonalne 8) )
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Pon lut 11, 2008 10:07

Wiele bym oddala za to, żeby ją taką zobaczyć... Musi być rozczulająca :1luvu:
Obrazek

marta79

Od: Czw sty 17, 2008 12:27

Post » Wto lut 12, 2008 13:01

Miały dzisiaj być zdjęcia, ale raczej nie będzie - monitor miga na zielono i fioletowo na zmianę, oczy mnie bolą, a zdjęcia wszystkie wyglądają na mocno niedoświetlone. Monitor do wymiany. :(

Będzie tylko relacja werbalna: Dzicz zajęła solarium (w wątku Chineczki są zdjęcia, jak nasze kocie solarium wygląda) na cały dzień i wywalała brzuchol do żarówki. Tak totalnie wyluzowanej to jeszcze jej nie widziałam. Pełnia kociego szczęścia.

A sierść się dziewczynce zmienia, zaczynając od grzbietu, Teraz grzbiecik jest już piękny, czarny i błyszczący, poniżej futro jeszcze matowe, z dużą ilością martwego włosa. Ogon wyczesany, więc nie prezentuje się najgorzej, ale wszystko dopiero przed nim. 8)
Panienka wczoraj mnie skarciła miękką łapką za próby wyczesania portek. Grzbiecik OK, szyjka może być, ogonek... no, to pozwalamy. Ale doopki proszę nie tykać, no! :lol:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Post » Wto lut 12, 2008 15:38

Jak ją zobaczyłam to padłam z wrażenia 8O !!! Ja mam w domu takie cudo:

Obrazek
Obrazek

A myślałam, że moja Fucha jest niepowtarzalna :twisted: A tu nie dość, że identyczna to jeszcze taki sam charrrakter ..... Fucha jest z nami od listopada i cały czas jest dzikusem. Przychodzi kiedy chce na pieszczoty a na wyciągnięcie ręki ucieka. I bardzo boi się nóg.

Tutaj jest jej wątek i duuużo zdjęć:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=68294&highlight=
Zapraszam do lektury!

A dla długowłosej buraski wielkie głaski!!!! Oj, jak ją pokażę Tz-owi to padnie :twisted: A może to siostry są? :roll:

rzulietka1

Od: Pt sie 03, 2007 20:33

Post » Wto lut 12, 2008 20:05

Czy ta kotka jeszcze szuka stalego domku?

Akela3

Od: Sob lut 09, 2008 21:50

Post » Śro lut 13, 2008 4:01

Hmmm, komuś tu się marzy bardzo włochate footro :twisted:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Śro lut 13, 2008 13:25

Nie przychodzą mi powiadomienia. W każdym razie Wiewióra pozdrawia wielbicieli! :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
W sprawie domu stałego dla naszej bohaterki trwają obiecujące rozmowy. 8)

Monitor aktualnie nie wariuje, chwilowo poprzestał na kolorze "ogólnoburym" - szczegółów w cieniach jest podejrzanie mało, ale mam nadzieję, że na zdjęciach widać coś więcej niż ciemną sylwetkę.
viewtopic.php?t=86719

Nordstjerna

Post » Śro lut 13, 2008 13:44

Na zdjęciach widać przede wszystkim Wiewiórzaste :D Cudne Wiewiórzaste. Nie mogę się powstrzymać, nic na to nie poradzę.
Cieszę się za takie zakwalifikowanie rozmów, które toczą się w kuluarach :roll:
Obrazek

marta79

Post » Śro lut 13, 2008 13:46

A tak swoją drogą i poza tematem - na ostatnim zdjęciu widać ślicznie zrobiony taboret. Gratuluję!
Obrazek

marta79

Post » Śro lut 13, 2008 15:03

marta79 pisze:A tak swoją drogą i poza tematem - na ostatnim zdjęciu widać ślicznie zrobiony taboret. Gratuluję!

ja sie po_zachwycalam kredensem
taki surowy :)
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Śro lut 13, 2008 19:48

Ale Wiewióra cudna się zrobila, to wprost niesamowite że z takiej dziczy taka miziula zrobila się. Trzymam kciuki za najlepszy domek
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Sob lut 16, 2008 19:37

Zacytuję samą siebie z 18 grudnia :)

theta pisze:Ujmę to tak... podobny wzrok u kotki (na pierwszym zdjęciu Wiewiórki) już widziałam. I jak dla mnie, to jest miziak. Tylko póki co przerażony i ukryty za maską agresora. Po oswojeniu będzie się wręcz "przepisowo" miziać :D Z tym, że raczej nie oczekiwałabym przysłowiowej "ciapy". Co to to nie :D

Sprawdzimy po oswojeniu, na ile miałam rację :D

I co???? ;)

Wiewórka jest piękna :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Zdaje się, że jest duża konkurencja pomiędzy domkami? :D

Kciuki za najlepszy domek :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

theta

Od: Nie cze 10, 2007 13:49

Post » Sob lut 16, 2008 20:19

Ja nie lubiem sie bic-jestem PACYFISTKA!!! Ale szkoda,ze o inne,tez piekne dlugowlose i bezdomne kotki sie nikt nie bije??!!!

Akela3

Od: Sob lut 09, 2008 21:50

Post » Nie lut 17, 2008 1:48

Akela3 pisze:Ja nie lubiem sie bic-jestem PACYFISTKA!!! Ale szkoda,ze o inne,tez piekne dlugowlose i bezdomne kotki sie nikt nie bije??!!!

Jakieś namiary?Bo mam wrażenie,że zaraz powiększę tłok w gronie starających się...Podpisano-cicha wielbicielka (tak na marginesie-mam w domu ksywkę Wiewiórka,ale kto mi uwierzy?)

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

[poprzednia][następna]