Koty z Hucianego Grodu cd. Frodo wrócił.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro maja 26, 2021 10:38 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dzisiaj jest naprawdę piękny dzień, oby tak było dłużej :ok: Koty wylegują się na balkonie.
Byłam z Nadią u weta. Ma stan zapalny dziąseł, dostała antybiotyk, potem kontrola. Znowu był problem ze zbadaniem jej. Była w torbie, ale wetka nie mogła jej osłuchać, bo mruczała ze stresu. Naprawdę nie wiem, co można zrobić :( Wyjęta z torby od razu zaczęła ziać, było to niebezpieczne. Podanie jej narkozy wiąże się z ogromnym ryzykiem.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro maja 26, 2021 10:51 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Tu się już zachmurzyło jakoś.

Gdybyś Ty mogła Nadię sama w domu osłuchać - to by dopiero było rozwiązanie...
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Śro maja 26, 2021 11:01 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Podejrzewam, że i mnie nie dałaby się osłuchać. Problemem jest nawet dokładne obejrzenie brzuszka. Nie wiem, dlaczego tak się boi. Na początku była badana, miała pobieraną krew, została wysterylizowana...itd. Teraz się nie da :cry:

ewar

Post » Śro maja 26, 2021 11:42 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Dzisiaj jest naprawdę piękny dzień, oby tak było dłużej :ok: Koty wylegują się na balkonie.
Byłam z Nadią u weta. Ma stan zapalny dziąseł, dostała antybiotyk, potem kontrola. Znowu był problem ze zbadaniem jej. Była w torbie, ale wetka nie mogła jej osłuchać, bo mruczała ze stresu. Naprawdę nie wiem, co można zrobić :( Wyjęta z torby od razu zaczęła ziać, było to niebezpieczne. Podanie jej narkozy wiąże się z ogromnym ryzykiem.

kiepsko masz z nią, chciałabyś pomóc a nie masz jak :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro maja 26, 2021 12:23 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Właśnie :( Nigdy wcześniej z czymś taki się nie spotkałam. Kota można przytrzymać, pobrać krew, ryzykując nawet podrapanie czy pogryzienie, ale OK. Z Nadią jest inaczej, ona po prostu może umrzeć ze stresu. Bezsilność mnie zabija :(

ewar

Post » Czw maja 27, 2021 7:14 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Chyba dzisiaj będzie ładny dzień :lol: Nadusia już od dawna na balkonie, jest po śniadaniu, dostała antybiotyk i teraz sobie śpi. Pozostałe koty w mieszkaniu, ale wyjdą na pewno. Dzisiaj jadę do Kulek, wcześniej trzeba będzie kupić im mięso, po drodze nakarmić ptaki i czarnuszka, czyli schemat. Dorota ma problem z karmieniem kotów, są tam wredni sąsiedzi, którym to się nie podoba. Siostra daje więc kotom jeść w innym miejscu, dzisiaj był Atol, dostał dużo dobrego jedzenia. Koty znają Dorotę, podejdą na zawołanie.
waanka, ślicznie dziękuję za pomoc :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ewar

Post » Czw maja 27, 2021 8:41 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Chyba dzisiaj będzie ładny dzień :lol: Nadusia już od dawna na balkonie, jest po śniadaniu, dostała antybiotyk i teraz sobie śpi. Pozostałe koty w mieszkaniu, ale wyjdą na pewno. Dzisiaj jadę do Kulek, wcześniej trzeba będzie kupić im mięso, po drodze nakarmić ptaki i czarnuszka, czyli schemat. Dorota ma problem z karmieniem kotów, są tam wredni sąsiedzi, którym to się nie podoba. Siostra daje więc kotom jeść w innym miejscu, dzisiaj był Atol, dostał dużo dobrego jedzenia. Koty znają Dorotę, podejdą na zawołanie.

niektórym to wszystko przeszkadza
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Czw maja 27, 2021 8:44 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

mir.ka pisze:
ewar pisze:Chyba dzisiaj będzie ładny dzień :lol: Nadusia już od dawna na balkonie, jest po śniadaniu, dostała antybiotyk i teraz sobie śpi. Pozostałe koty w mieszkaniu, ale wyjdą na pewno. Dzisiaj jadę do Kulek, wcześniej trzeba będzie kupić im mięso, po drodze nakarmić ptaki i czarnuszka, czyli schemat. Dorota ma problem z karmieniem kotów, są tam wredni sąsiedzi, którym to się nie podoba. Siostra daje więc kotom jeść w innym miejscu, dzisiaj był Atol, dostał dużo dobrego jedzenia. Koty znają Dorotę, podejdą na zawołanie.

niektórym to wszystko przeszkadza

Wredne ludzie, może im szczurów podesłać :mrgreen:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw maja 27, 2021 9:32 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Niestety, tacy są wszędzie. U Kulek jest problem jakby odwrotny :wink: Tam ludzie lubią koty i byli nieco zaniepokojeni, kiedy pojawiałyśmy się tam z klatką-łapką. Już wiedzą, że po zabiegach koty tam wracają i w jakiś sposób pomagają w walce z gryzoniami.Tyle tylko, że teraz nie dają się złapać :evil:
Kupiłam piękną wołowinę, dwójka, ale spokojnie nadawałaby się na zrazy. Kulki dostaną więc solidną porcję dobrego mięsa. Mam też wieprzowinę, nieco tłustawą, ale taka być powinna, tłuszcz jest kotom potrzebny.

ewar

Post » Czw maja 27, 2021 11:20 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw maja 27, 2021 11:48 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu:
Były dwie Kulki, Sreberko i Lila. Oczywiście zjadły mięso, ale trochę też zostawiły dla srok. Spotkałam młodego człowieka, który karmi koty i mówił, że na dźwięk dzwonka koty przybiegają, ale sroki również :mrgreen: Aha, udało mu się pogłaskać Lilę :lol:
Sreberko od razu pobiegła w stronę lasu, Lila do parku. Więcej kotów nie było, ale jedzenie w miskach jest, czysta woda również.

ewar

Post » Czw maja 27, 2021 12:10 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

:201461 :201461
Obrazek

mir.ka

Post » Czw maja 27, 2021 18:56 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Brawo młody człowiek! :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Pt maja 28, 2021 6:06 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Po pięknym, słonecznym i ciepłym dniu, mamy ponurą, deszczową aurę :( Jest po prostu paskudnie. Jedyna korzyść to to, że nie trzeba podlewać roślin i jest piękna zieleń.
Nie znam dat urodzin moich kotów, tak mniej więcej tylko i kilka jest majowych. W związku z tym, koty dostały wspólny prezent, kociego łowcę. Świetny zakup :ok: Bawią się wszystkie koty, a najbardziej Lucy i..Nadia 8O Jeżeli bardzo chora kotka bawi się czymkolwiek, to jest to powód do radości. Nadia nie biega, zbyt ją to męczy, a łowca do biegania nie zmusza, kot sam decyduje, jak ma się tym bawić.

ewar

Post » Pt maja 28, 2021 6:40 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Biała kotka. Przytyła już nieco. Takie zdjęcia przesłała mi agamalaga.
ObrazekObrazek

ewar

[poprzednia][następna]