Śnieżnobiała Blaneczka - ma wspaniały dom :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 18, 2012 20:20 Re: Niesłysząca Blanca - śnieżnobiała kotka potrzebuje domu.

A nasz Bąbelek namiętnie odpoczywa przed zabawami z przyszłą koleżanką ;)
Obrazek

Pawnucy

Od: Pon paź 15, 2012 17:33

Post » Czw paź 18, 2012 21:42 Re: Niesłysząca Blanca - śnieżnobiała kotka potrzebuje domu.

Widzę ten rozmarzony wzrok. Będą pięknie razem wyglądać, chociaż pewnie zajmie kilka dni zanim się pokochają :)

A Bąbelkowi chyba bardzo wygodnie :)
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Pt paź 19, 2012 6:10 Re: Niesłysząca Blanca - śnieżnobiała kotka potrzebuje domu.

Tak się cieszę, że Blanca będzie miała fajny domek i przystojnego kolegę :lol: To świetna kotka, naprawdę.A w Kielcach mieszkają już stalowowolskie koty, m.in.cudowny, kochany rudy Bombaj.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt paź 19, 2012 9:06 Re: Niesłysząca Blanca - śnieżnobiała kotka potrzebuje domu.

Super, że fajny domek się zgłosił :ok:
Blanca na to zasługuje :1luvu:
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Pt paź 19, 2012 14:30 Re: Niesłysząca Blanca - śnieżnobiała kotka potrzebuje domu.

Blanci zdjęłam dziś kubraczek. Całe rano się myła, a później szalała po całym domu.

Ona biega jak kot z kreskówki - przebiera łapami a stoi w miejscu. Trzeba to zobaczyć, żeby uwierzyć że to fizycznie możliwe :)
Poza tym nie jest przyzwyczajona, że tak lekko jej się wskakuje i wyskakuje za wysoko :)
Obrazek

Katalina

Post » Pt paź 19, 2012 18:05 Re: Niesłysząca Blanca - śnieżnobiała kotka potrzebuje domu.

Pawnucy pisze:Obrazek

A na posłanku widać wolną miejscówkę, dla Blanki :D

psotny kot

Od: Pt sty 13, 2012 20:22

Post » Czw paź 25, 2012 19:51 Re: Niesłysząca Blanca - śnieżnobiała kotka potrzebuje domu.

Kochanej Blance coś zaszkodziło i nie chciała za bardzo jeść przrz kilka dni. Raz czy dwa zwymiotowała, a jadła tylko po to żeby nie być bardzo głodna. W tej chwili jest na karmie weterynaryjnej i już powoli zaczyna domagać się jedzonka. Nie na wszystko ma jednak ochotę, co dla mnie jest dowodem, że jeszcze do końca nie doszła do siebie.

Po rozmowie z jej nową Dużą, umówiłyśmy się na przyszły tydzień na przeprowadzkę. Nie chcę niedoleczonej kotki narażać na stres.

Poza tym Blancia ma dużo energii i ani na godzinę podczas choroby nie przestała mruczeć ;) Nie było chyba tak źle :)
Obrazek

Katalina

Post » Sob paź 27, 2012 18:59 Re: Niesłysząca Blanca - śnieżnobiała kotka potrzebuje domu.

Katalina pisze:Po rozmowie z jej nową Dużą, umówiłyśmy się na przyszły tydzień na przeprowadzkę.
Ojej, jak czekałam na potwierdzenie, że Blanka ma stały domek!
Czekamy na dalsze wieści :kotek:
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Sob paź 27, 2012 20:40 Re: Niesłysząca Blanca - śnieżnobiała kotka potrzebuje domu.

już wszystko dobrze :) Blanka po kilku dniach na diecie, czuje się świetnie i apetyt jej dopisuje. Okazało się, że dobrze się złożyło, że zawiozę ją w przyszłym tygodniu i na pewno już niedługo będzie się zapoznawała z kolegą Bąblem :)

Tylko mi coraz trudniej...dotarło do mnie, że muszę ją oddać i zaczynam się zastanawiać nad sensem stworzenia grupy wsparcia dla ludzi oddających swoje tymczasy. Kota tak łatwo pokochać :1luvu:
Obrazek

Katalina

Post » Pt lis 02, 2012 10:42 Re: Niesłysząca Blanca - śnieżnobiała kotka potrzebuje domu.

Pawnucy pisze:A nasz Bąbelek namiętnie odpoczywa przed zabawami z przyszłą koleżanką ;)
Obrazek

Jaki piękny brzunio do głaskania. :1luvu: Z Blancą będą do siebie pięknie pasować.

aleksandrowa

Od: Czw sty 19, 2012 19:37

Post » Pt lis 02, 2012 12:48 Re: Niesłysząca Blanca - śnieżnobiała kotka potrzebuje domu.

To już jutro :)
Blanka jak na złość jest taka słodziutka i kochana...i tak się do mnie tuli;)
A każdego ranka myje mnie zawzięcie, jakby chciała przez to powiedzieć...ja Cię tu szybko wyszoruję, a Ty się zbieraj i daj jeść :)
Obrazek

Katalina

Post » Sob lis 03, 2012 8:43 Re: Niesłysząca Blanca - śnieżnobiała kotka potrzebuje domu.

To trzymamy kciuki żeby Blanca się szybko zaaklimatyzowała w nowym domku :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

Post » Sob lis 03, 2012 11:09 Re: Niesłysząca Blanca - śnieżnobiała kotka potrzebuje domu.

Katalina pisze:To już jutro :)
Blanka jak na złość jest taka słodziutka i kochana...i tak się do mnie tuli;)
A każdego ranka myje mnie zawzięcie, jakby chciała przez to powiedzieć...ja Cię tu szybko wyszoruję, a Ty się zbieraj i daj jeść :)

:ok:
kciuki
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie lis 04, 2012 12:19 Re: Niesłysząca Blanca - śnieżnobiała kotka potrzebuje domu.

Blaneczka już w nowym domu :) Podróż minęła raczej bezstresowo - Blanca przez całą drogę rozglądała się lub spała i nawet nie miałknęła :)
A spotkanie z nową rodziną przebiegło w bardzo przyjacielskiej atmosferze, przez co obie z jej nową Dużą odetchnęłyśmy :) Bąbel stwierdził chyba, że widzi ducha, bo zwiał przed nią i schował się na lodówce :) Nic nie zastąpi tego jego wyrazu pyska - strach pomieszany ze zdziwieniem :) A cóż to za biały stwór? Nie było jednak ani warków, ani syków. Takie spokojne dokocenie jeszcze mi się nie zdarzyło.
Blaneczka z kolei pozwiedzała i zaczęła zachęcać go do zabawy. Zakradała się i próbowała gonić :) Chłopak jednak nie jest jeszcze na to gotowy i musi soboe tą całą sytuację przemyśleć :)
Muszę jeszcze dodać, że zdjęcia nie oddają niezwykłej urody nowego brata Blanki :) Rudo - karmelowy, prążkowany i rude oczka. Wygląda tak słodko, że ma się ochotę go zjeść :)
A no i zapomniałabym, koteczka będzie teraz miała również ptasie rodzeństwo, ale chyba jednak miłości z jej strony papugi nie zaznają :) Natura zwycięża :)

Regularnie dostaję wieści z nowego domu. Blanka o 4 w nocy zaczęła miałczeć, domagać się przytulania i głaskania, a jak zgłodniała wyniosła worek karmy na środek kuchni :) Ta to potrafi wyegzekwować to co chce :)
Kiedy zamieszkała u mnie, na początku też bardzo potrzebowała bliskości przy zasypianiu. Widocznie znowu jej poczucie bezpieczeństwa zostało trochę zachwiane, ale jestem przekonana, że trafiła do najlepszego, najbardziej troskliwego domku jaki mogłam sobie wyobrazić :)

Poniżej pare zdjęć które dostałam:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I na koniec muszę coś dodać. W dzień oddania Blaneczki, jedna kotka przyniosła mi na działkę 5 kociaków - na moje oko ok. 2 - miesięczne. Niektóre z nich są oswojone i lgną do ludzi. Będę musiała pomyśleć nad opieką dla nich...
Obrazek

Katalina

Post » Nie lis 04, 2012 16:07 Re: Niesłysząca Blanca - śnieżnobiała kotka potrzebuje domu.

Wielkie kciuki za Blanusię w swoim domku :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

[poprzednia][następna]