Maszeńka-dostała kolejną szansę, prosimy o kciuki!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob cze 18, 2011 15:33 Re: Maszeńka - znowu się jej pozbywają...!!! :-( :-( :-(

Odnowiony banerek dla Maszeńki :1luvu:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hd6d3][img]http://i.imgur.com/V4DLn.gif[/img][/url]

i moc kciuków :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Sob cze 18, 2011 18:08 Re: Maszeńka - znowu się jej pozbywają...!!! :-( :-( :-(

[quote="Poker71"

Inga, Maszeńka chyba zwraca na siebie uwagę nieodpowiednich ludzi. Dom pierwszy- alergia, kolejny- bo bawi się z rezydentem, a teraz....[/quote]
Napisz mi na pw, co właściwie jej dolega?
do licha, w tym bałaganie, jaki się zrobił, nie diabła nie moge poukładac tego.
Ode mnie poszła do domu jakieś 3 tyg. temu psia tymczasowiczka.
to juz jej trzeci dom stały + dwa tymczasy, a dziewczę liczy sobie ok. 10 mcy.
Z ostatniego została oddana, bo sobie nie dawali rady, ale na pytanie o konkrety, nie usłyszałam nic konkretnego, tylko, że jest trudna i nie daja sobie rady.
Wcześniej jej nie znałam. Kobitka z dogo umieściła ja u mnie, tak jak zresztą wcześniej inną pannę bardzo skrzywdzoną określana jako autystyczną.
Wiecie, takich głupot nie upcha się w normalnym rozumie.
Ani jedna, ani druga nie były kłopotliwe. Były cudowne, wspaniałe i w ogóle.
"Autystyczna" była po prostu przerażona, druga była normalnym wesołym psim nastolatkiem.
Uważam, że rzadko zdarzają się zwierzęta trudne.
Raczej trudne sa domy.

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Nie cze 19, 2011 8:36 Re: Maszeńka - znowu się jej pozbywają...!!! :-( :-( :-(

Sadzę, że problem zdrowotny był pretekstem, ale dobrze, że kotka wróciła.Joluka napisze, co naprawdę dolega kotce.
Moja Marusia była kilka dni w beznadziejnym domu.Wróciła nerwowa, ze straszliwą biegunką, nie pozwoliła się wziąć na ręce.Nie wiem, co tam się działo.U mnie jest miziakiem, jest żywiołowa, ale bardzo grzeczna, mądra, żadnych biegunek, kotka, która ma apetyt, kuwetkuje, bawi się głównie z Czarusiem, kocha ludzi.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie cze 19, 2011 22:09 Re: Maszeńka - znowu się jej pozbywają...!!! :-( :-( :-(

Śliczna kotusia :1luvu: za zdrówko kotusi :ok: :ok: :ok: :ok:

śledzę wątek kotów pana Stanisława i stamtąd tutaj trafiłam, Psotek też jest dymny :roll:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon cze 20, 2011 16:50 Re: Maszeńka - znowu się jej pozbywają...!!! :-( :-( :-(

Widzę, że ahnija się zmyła z forum i nawet nie ma odwagi by cokolwiek wyjaśniać.
Nieładnie....
i faktycznie - ciekawe co z Syrenką :roll:
a kto wyadoptowywał Syrenkę do Ahniji?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon cze 20, 2011 17:00 Re: Maszeńka - znowu się jej pozbywają...!!! :-( :-( :-(

magdaradek pisze:Widzę, że ahnija się zmyła z forum i nawet nie ma odwagi by cokolwiek wyjaśniać.
Nieładnie....

Zirrael zdaje się. Już wie o sprawie... :(
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon cze 20, 2011 17:00 Re: Maszeńka - znowu się jej pozbywają...!!! :-( :-( :-(

kurcze....jestem ciekawa jak to się wyjaśni.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon cze 20, 2011 17:29 Re: Maszeńka - znowu się jej pozbywają...!!! :-( :-( :-(

magdaradek pisze:kurcze....jestem ciekawa jak to się wyjaśni.

a ja jej współczuję bardzo.Mam tylko nadzieję,że to sie wyjaśni i kot nie ucierpiał na tym.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon cze 20, 2011 17:38 Re: Maszeńka - znowu się jej pozbywają...!!! :-( :-( :-(

magdaradek pisze:Widzę, że ahnija się zmyła z forum i nawet nie ma odwagi by cokolwiek wyjaśniać.
Nieładnie....

Ahnija dopytuje się o kolejnego kotka :|
viewtopic.php?f=1&t=125704&start=1020
Obrazek

Gochulec

Od: Pon maja 30, 2011 12:49

Post » Pon cze 20, 2011 17:41 Re: Maszeńka - znowu się jej pozbywają...!!! :-( :-( :-(

Gochulec pisze:
Nieładnie....

Ahnija dopytuje się o kolejnego kotka :|
viewtopic.php?f=1&t=125704&start=1020

Carmen201 i Szalony Kot już o wszystkim wiedzą.

Z całości wynika,że chyba Masza miała szczęście,że wróciła.Oby Syrence nic nie było.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon cze 20, 2011 19:04 Re: Maszeńka - znowu się jej pozbywają...!!! :-( :-( :-(

magdaradek pisze:kurcze....jestem ciekawa jak to się wyjaśni.

Ja również.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto cze 21, 2011 15:51 Re: Maszeńka - znowu się jej pozbywają...!!! :-( :-( :-(

Amyszko - bardzo, bardzo dziękuję za odnowienie banerka Maszy!!!!!! Oby przyniósł jej szczęście! :1luvu:

Nie mam bezpośrednich wiadomości od p. Marty, bo jest na urlopie i nie mogę się z nią na razie skontaktować. Wiem tylko od p. Ewy, że kotami, w tym tymczaskami opiekują się rodzice p. Marty. Masza była na generalnym przeglądzie u bardzo dobrego tym razem weta, do którego p. Marta ma 100 % zaufanie (niestety musi do niego daleko jeździć :( ) - Masza dostała steryd, podobno ma stan zapalny dziąseł, ale lekarz określił go jako nie przerażający i daleki byłby od określenia go jako pzdz. Podobno pytał nawet czy wiemy, na jakiej podstawie lekarz z Torunia wydał taką diagnozę - bo jeśli na podstawie wyglądu dziąseł i leku wpisanego w grudniu w książeczkę to co najmniej się pospieszył...... :? :roll: :evil:

Niestety - ja jako laik także ośmielam się twierdzić, że przy braku dodatkowych objawów sugerujących pzdz (czyli ślinienie się, brak apetytu, niechęć do czyszczenia sobie futra, smród z pyszczka, konieczność resekcji zębów itp.) diagnoza o pzdz była delikatnie mówiąc histeryczna.

I tyle.

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto cze 21, 2011 15:56 Re: Maszeńka - znowu się jej pozbywają...!!! :-( :-( :-(

joluka pisze:Amyszko - bardzo, bardzo dziękuję za odnowienie banerka Maszy!!!!!! Oby przyniósł jej szczęście! :1luvu:

Nie mam bezpośrednich wiadomości od p. Marty, bo jest na urlopie i nie mogę się z nią na razie skontaktować. Wiem tylko od p. Ewy, że kotami, w tym tymczaskami opiekują się rodzice p. Marty. Masza była na generalnym przeglądzie u bardzo dobrego tym razem weta, do którego p. Marta ma 100 % zaufanie (niestety musi do niego daleko jeździć :( ) - Masza dostała steryd, podobno ma stan zapalny dziąseł, ale lekarz określił go jako nie przerażający i daleki byłby od określenia go jako pzdz. Podobno pytał nawet czy wiemy, na jakiej podstawie lekarz z Torunia wydał taką diagnozę - bo jeśli na podstawie wyglądu dziąseł i leku wpisanego w grudniu w książeczkę to co najmniej się pospieszył...... :? :roll: :evil:

Niestety - ja jako laik także ośmielam się twierdzić, że przy braku dodatkowych objawów sugerujących pzdz (czyli ślinienie się, brak apetytu, niechęć do czyszczenia sobie futra, smród z pyszczka, konieczność resekcji zębów itp.) diagnoza o pzdz była delikatnie mówiąc histeryczna.

I tyle.

Całkowicie się z Tobą zgadzam.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto cze 21, 2011 20:53 Re: Maszeńka - znowu się jej pozbywają...!!! :-( :-( :-(

Jeżeli chodzi o dziąsła polecam dr Katarzynę Jodkowską - stomatolog, jest bardzo ciepłą, miłą osobą, nie jest skora do szpikowania kotów sterydami i antybiotykami. Przyjmuje w kilku miejscach w Warszawie, m.in. na Powstańców Śląskich, SGGW, na Starzyńskiego. Nieustannie trzymam ogromne :ok: :ok: :ok: :ok: za Maszeńkę
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Śro cze 22, 2011 8:33 Re: Maszeńka - znowu się jej pozbywają...!!! :-( :-( :-(

Bianka 4 pisze:Jeżeli chodzi o dziąsła polecam dr Katarzynę Jodkowską - stomatolog, jest bardzo ciepłą, miłą osobą, nie jest skora do szpikowania kotów sterydami i antybiotykami. Przyjmuje w kilku miejscach w Warszawie, m.in. na Powstańców Śląskich, SGGW, na Starzyńskiego. Nieustannie trzymam ogromne :ok: :ok: :ok: :ok: za Maszeńkę

Bianko - bardzo dziękuję za namiary!!! :1luvu: Przekażę p. Marcie.

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

[poprzednia][następna]