Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw mar 17, 2011 14:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Sabina im więcej czytam takich listów tym bardziej jestem przekonana że trzeba dzieci edukować.Ta baba wyedukować się już raczej nie da ani odnośnie kotów ani błędów ortograficznych jakie robi.Tak się zastanawiam skoro ona uważa że tak wiele dobrego robi dla kotów to czemu tak w tym liście się unosiła przecież ona cały czas krzyczała (drukowane litery+ wykrzykniki) sumienie ją gryzie ? Monika ma racje nie warto z ta babą dyskutować szkoda zdrowia i nie przespanych nocy przez nerwy.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Czw mar 17, 2011 14:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

fakt że mój pierwszy list do niej był ostry, bo po tonie ogłoszenia wnioskowałam ze to jakaś małolata rozmnaża koty, więc i mój ton wiał reprymendą. drugi mój list był spokojny, tłumaczący, dzieliłam się z nią tym że tez jestem matką i pisałam że jestem w jej wieku. ona cały czas się na mnie drze, wyzywa od idiotek i małoletnich pannic....wkleję wam mój drugi lis. same ocencie czy jestem niemiła :?

"Nie jestem chorą pannicą, mam 36 lat, mam 2 dzieci, jestem z wykształcenia pedagogiem i edukuję z ramienia mojej organizacji dzieci i młodzież w całym trójmieście- m.in. nasze prezentacje w szkołach dotyczą konieczności sterylizacji- uczymy tego, że nie wolno zwierząt rozmnażać. prowadzę również hotel dla kotów- JESTEM KOCIARĄ CAŁYM SERCEM. w ogłoszeniu było wyraźnie napisane, że szuka Pani kota długowłosego- nie pisała Pani o tym że szuka Pani maine coona. jeżeli nie jest Pani zarejestrowana związku kynologicznym, nie jeździ Pani na wystawy, a kot który pokrywa Pani kocice jest tylko kotem długowłosym- jest to pseudohodowla domowa. z takimi tworami walczą wszystkie organizacje prozwierzęce. organizację PKDT tworzyłam (www.pkdt.pl) w trudzie i pocie od 3 lat. nasze osiagnięcia sa znane na całą Polskę. jestem m.in. koordynatorem akcji "Ratujmy koty ze stoczni". rocznie wydaję ok. 100 bezdomnych kotów do nowych domów, poświęcam się im bezgranicznie i cierpię widząc jak ludzie rozmnażają swoje zwierzęta. w ciągu roku do nowych domów trafiają od nas ok 300 kotów, rocznie sterylizujemy ok.400 zwierząt. działamy na skalę ogromnej organizacji. Pani ogłoszenie przyszło do mojego biura jako wyraz bulwersacji osób które je przeczytały, osoby te prosiły żeby PKDT nie pozostało obojętne wobec oficjalnego pisania w necie o rozmnażaniu kotów. Skoro Pani znajomi tak kochają zwierzęta, niech wezmą koty ze schroniska, po co kolejne powoływać na świat? Skoro sama Pani jest matką, bo tak pewnie jest- to wie Pani że ciąża jest paskudna a poród jeszcze gorszy. dlaczego kochając swoje kotki- zmuszacie Państwo je do rodzenia? Naturalne jest że kot rodzi na wolności, ale domowy nie musi. My tym z wolności też staramy się ulżyć i sterylizujemy wszytko co się da.
Sabina."
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Czw mar 17, 2011 14:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mpacz78 pisze:Sabina, szkoda Twojego czasu na wymianę maili z tą sfrustrowaną kobietą, która rzyga dosłownie jadem, bo tak odbieram jej wypowiedź. Czasem chyba nie ma sensu, po prostu są ludzie i taborety, tego nikt nie zmieni...

Ja bym jej podesłała jakieś opracowanie o zdrowotnych skutkach kastracji - dziwnym trafem na moją wypowiedź, którą zacytowałam w interwencyjnym, nadal nie dostałam odpowiedzi. Ciekawe, dlaczego :twisted:

Kinga, ja też myślę, że sumienie ją gryzie.

A na karmicielki rozmnażaczki nasłałabym TOZ lub podobną organizację - w Warszawie takim osobom odbierana jest karma z UM.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw mar 17, 2011 14:36 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

a to mój list w odpowiedzi na te wszystkie wulgaryzmy:

"Pani agresja nie skłania mnie do dalszej dyskusji. Hotel dla kotów jest moją pracą i pobieram opłaty tylko za umieszczenie u mnie kotów klientów. To tak jakby wyzwać weterynarza, że śmie pobierać opłaty za leczenie zwierząt od prywatnych osób. w moim hotelu od roku wikt i opierunek znajdują koty bezdomne w liczbie ok. 100 zwierząt rocznie-nieodpłatnie, gdybym zaczęła na nich zarabiać była bym na dzień dzisiejszy milionerką. A tak nie jest.
Dyskusja z Panią jest bezowocna, bo Pani weterynarz nawkładał Pani do głowy takich głupot, że nie chce się tego słuchać. Jaki szanujący się wet. namawia do nie sterylizowania zwierząt? Pani kot ma traumę, zapewniam że nie z powodu sterylizacji- musiał być wcześniej męczony lub bity.chwała Pani za to, ze kocha Pani zwierzaki i im pomaga, pracujemy więc w jednej lidze. Ale w tej jednej kwestii rozmnażania niestety uważam że ma Pani braki wiedzy. M.in.grupy prozwierzęce walczą o nakaz dla prywatnych właścicieli sterylizacji/kastracji, chcemy zmienić ustawę i przepisy. A nawet narzucić za to mandaty i grzywny.
Ja nie chwalę i nie zachęcam do prowadzenia hodowli, uważam że wszelkiego rodzaju przemysł i biznes robiony na zwierzakach trzymanych w klatkach jest zły. Źle mnie Pani zrozumiała. Po prostu chodzi mi o to, ze hodowle w Polsce są legalne, a pseudohodowle domowe- NIE! A my jako trójmiejska grupa prokocia walczymy od lat z pseudohodowlami i czesto z takich pseudohodowli mamy koty z interwencji, z pękniętymi macicami po porodach, znalezione w lesie- kiedy przestały byc już potrzebne.
Trudno z Panią dyskutować, skoro obrzuca Pani wulgaryzmami i błotem osobę cieszącą się w trójmieście szacunkiem i poważaniem. Jak Pani może twierdzić, że jestem idiotką która nie zna się na kotach- skoro stworzyłam ten ruch i rocznie ratujemy setki kotów w mieście a ja sama jestem osobą założyciela grupy PKDT. współpracuję codziennie z UM Gdynia wydział ochrony środowiska, ze sklepami zoo,z trójmiejskimi gabinetami wet., szkołami. Jestesmy w jednym wieku, obydwie jestesmy matkami, smutne jest to że nie chce Pani słuchać, tylko wylewa Pani wiadro pomyj na osobę w Pani wieku. Mam nadzieję że Pani dzieci trafią do mnie na lekcje edukacyjne, które prowadzę w większości Gdyńskich szkół, bibliotek i innych placówek.
Sabina Skaza."

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Czw mar 17, 2011 14:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

ja już z tą kobietą pisac nie będę.została zalana od ans informacjami, marlenka do niej dzwoniła i ja też wyzywała. smutne, ale prawdziwe. zostawiam już tą panią samej sobie i jej sumieniu.

tak karmicielom można pomóc raz, drugi, trzeci, ale potem dała bym sobie już siana. jezeli choc raz sama karmicielka zostanie z problemem nie do udźwignięcia- bedzie mieć więcej przemyśleń, może zrozumie.....

MARLENA JUTRO DZWOŃ PROSZĘ DO VIVY! POSZEDŁ PROGRAM NA STERYLKI MIEJSKIE, ZA TYDZIEŃ MUSIMY GO ZŁOŻYĆ DO UM, WIĘC PILNE KOREKTY FUNDACYJNE SĄ NAM POTRZEBNE I WYSŁANY ORYGINAŁ NA MÓJ ADRES!!!!!!!!!!!

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Czw mar 17, 2011 14:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

NO NIE TO JUŻ PRZEGIĘCIE:

"
p.s. okres ciazy był dla mnie napewno ciezkim okresem bo jedna na podtrzymaniu ,a podczas drugiej cały czas pracowałam ,ale mimo wszystko był to cudowny czas ,a poród zapomina sie szybko -zresztą proponowano mi cesarke -wiec nic bym nie poczuła !-dzieki tym dzieciom ,które mam i było warto-jesli twoje dzieci ci tego nie wynagrodziły -to po co ci drugie bylo (chyba,ze blizniaki?)robic !!! czemu ty masz prawo sie zabezpieczac hormonalnie ,a kotka nie-trzeba ja okaleczyc.......ZNISZCZYC JEJ PSYCHIKE.....wysterylizuj sie ,a meza o ile go masz wykastruj- CZEMU TEGO JESZCZE NIE ZROBIŁAS ???!!! zal mi ciebie -widac masz zal do swoich dzieci ,ze w ciazy musiałas chodzic....? CZEMU NIE ADOPTOWAŁS Z DOMU DZIECKA TYLKO URODZIŁAS...........PRZECIEZ TAM SA JUZ GOTOWE I MAJA CIEZKI LOS-TEZ CZEKAJA NA ADOPCJE JAK BEZPANSKIE KOTY.............?"

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Czw mar 17, 2011 14:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

gadanie o Szopenie :twisted: :twisted:

jeśli chce Wam się z nią jeszcze gadać, podesłałabym dobry artykuł na ten temat, np. ten:

http://www.kocipazur.org/index.php?id=283

i przypomniałabym, że brudzia nie piłyśmy :P

choć mam wrażenie, że laska coraz lepiej się bawi...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Czw mar 17, 2011 15:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Ja tez bym te babe pewnie juz zostawila, ale kotek zal, bo pewnie beda miec regularnie male. Ale jesli wystawi kocieta na sprzedaz, to zawsze mozna ja podkablowac tu i owdzie...

Mi czasem to sie nie chce nawet nigdzie spacerowac, bo zawsze gdzies jakiegos kota widze, wczoraj na Chylonii bylam i widzialam stadko kotow, w tym gdzies 5msc poldlugowlosego czarnuszka... Maja budki i sa dokarmiane, ale nikt nie sterylizuje, bo kolega mowi, ze maluchy sa zawsze...

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Czw mar 17, 2011 15:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Agor-ia pisze:Mi czasem to sie nie chce nawet nigdzie spacerowac, bo zawsze gdzies jakiegos kota widze, wczoraj na Chylonii bylam i widzialam stadko kotow, w tym gdzies 5msc poldlugowlosego czarnuszka... Maja budki i sa dokarmiane, ale nikt nie sterylizuje, bo kolega mowi, ze maluchy sa zawsze...

... i jak widać przeżywają jedynie w szczątkowej części. Dobrze zrozumiałam? :(

ja Waszego rejonu w ogóle nie znam, więc z góry przepraszam za głupie pytanie- nie wiem, czy Chylonia jest dużym rejonem, tę nazwę już wielokrotnie w wątku widziałam- może to jedno ze stad, którym już się zajmujecie w wiadomym celu?
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw mar 17, 2011 16:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

sabina skaza pisze:NO NIE TO JUŻ PRZEGIĘCIE:

"
p.s. okres ciazy był dla mnie napewno ciezkim okresem bo jedna na podtrzymaniu ,a podczas drugiej cały czas pracowałam ,ale mimo wszystko był to cudowny czas ,a poród zapomina sie szybko -zresztą proponowano mi cesarke -wiec nic bym nie poczuła !-dzieki tym dzieciom ,które mam i było warto-jesli twoje dzieci ci tego nie wynagrodziły -to po co ci drugie bylo (chyba,ze blizniaki?)robic !!! czemu ty masz prawo sie zabezpieczac hormonalnie ,a kotka nie-trzeba ja okaleczyc.......ZNISZCZYC JEJ PSYCHIKE.....wysterylizuj sie ,a meza o ile go masz wykastruj- CZEMU TEGO JESZCZE NIE ZROBIŁAS ???!!! zal mi ciebie -widac masz zal do swoich dzieci ,ze w ciazy musiałas chodzic....? CZEMU NIE ADOPTOWAŁS Z DOMU DZIECKA TYLKO URODZIŁAS...........PRZECIEZ TAM SA JUZ GOTOWE I MAJA CIEZKI LOS-TEZ CZEKAJA NA ADOPCJE JAK BEZPANSKIE KOTY.............?"

Kretynka i już! założę się, że korzysta z Kończaka, bo ten kretyn mówi, że sterylki to zbrodnia i pakuje hormony. Poza tym ma zaburzenia emocjonalne jak można porównywać odczuwanie kobiety w ciąży z kotką w ciąży??? i satysfakcję i szczęście jaką dają dzieci rodzicom od odchowania kociaków przez kotkę???! szkoda słów. Sabina przykro mi, że musisz odbierać takie listy.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Czw mar 17, 2011 16:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Chylonia to duza dzielnica. Tutaj dziewczyny zajmowaly sie na pewno Chylonia - tzw. Meksykiem.
I na pewno czesc/wiekszosc maluchow nie przezywa.
Ostatnio edytowano Czw mar 17, 2011 16:07 przez Agor-ia, łącznie edytowano 1 raz

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Czw mar 17, 2011 16:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Agor-ia pisze:Chylonia to duza dzielnica. Tutaj dziewczyny zajmowaly sie Chylonia - tzw. Meksykiem.
Na pewno czesc/wiekszosc maluchow nie przezywa.

to obawiam się, że szykuje się kolejne stadko do wzięcia pod "opiekę kastracyjną" - chyba, że karmiciele dadzą sobie przetłumaczyć i zajmą się tym sami. Zaczynam szykować fanty na bazarki :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw mar 17, 2011 16:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Jak mozna porownywac koty do ludzi, to zupelnie 2 rozne poziomy odbioru uczuc, emocji :roll: Kocham zwierzeta i sa dla mnie na rowni z ludzmi i nalezy im sie podobny szacunek i godne zycie...ale nie jestem wariatka ktora uczlowiecza zwierzaki... :roll: ehhh
Wg jej teorii kotka pomimo ze rodzi kolejne dzieci powinna wciaz opiekowac sie poprzednimi...ale tego nie robi, wiekszosc kotek atakuje swoje mlode, podrosniete kociaki, skazuje je na tulaczke i zycie samym sobie...choc teoretycznie wg tej Pani nie powinny przeciez....zwierzak to zwierzak i my ludzie powinnismy mu zapewnic godne zycie...
wiecie co, ok nie mam nic przeciwko ze ktos ma ochote by jego ukochana kotka miala kiedys tam mlode, jesli ma dla nich domy, wiem ze to odbiera domy kotom w potrzebie...ale ok nie mozna generalizowac, ale ta Pani jest b niespojna w teoriach, jedne ma wykastrowane / wysterylizowane inne nie... ma dziwne teorie i w ogole jets jakas dziwna :roll: Jak tak slucham jej wypowiedzi to przypomina mi sie "opiekunka" Oliwki z Orunii, ktora wykradlysmy wraz z kociakami :roll: ona i jej znajoma rowniez twierdza wciaz i nadal ze sterylizacja jets ble, ze kotow zabraknie.... to chore jest ...
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw mar 17, 2011 16:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

podobno nie szło znaleźć info o 1% :conf: więc podmieniłem z nagłówkiem strony, teraz jeśli ktoś cokolwiek widzi to musi zauważyć (btw, od zawsze info było też w "jak pomóc").

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Czw mar 17, 2011 20:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

maila dostałem przed chwilą, dziewczyna z osiedla pisze o fermie:

Tylko krótka info bo spedziłam znow 2 godz na fermie (tablety dałam tym z rują), niestety mieso znow sie pojawiło, padline chyba ktos podrzuca, nawet z futrem białe norki, cała kupa zgnilizny- starałam sie to przykryc kontenerami bo koty na tym siedza, ogolnie smietnik ktos sobie zrobił. Koty ilosc 40 szt naliczona 2 razy, coraz wiecej ok 5 szt w miare małych wyłazi, ale koci katar i robale je zjadaja bo nażrą sie a potem chodzą i zygają. nie wyglada to dobrze, plus te martwe 2 koty leza sobie nadal.Przejście z boku jest po rozwalonych deskach ale i zurów coraz wiecej sie tam kreci, na 2 sie natknełam, co sie podawali za synów własciciela ;-)))) niech laski zadne tam same nie chodza.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

[poprzednia][następna]