Malutka, rozkoszna Słonko...już w Szczecinie :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sty 14, 2011 22:02 Re: APEL: Malutka, rozkoszna, piękna...nipełnospawna. Ma szansę?

O ile pozostaje już tylko problem transportu, to mógłbym pomóc. Propozycja jest następująca:

Przewiózłbym kota z Warszawy do Szczecina, pociągiem z W-wy o godz. 22. (pociąg jedzie z LUBLINA!!!).
Odbiór kotka w Szczecinie, najlepiej bezpośrednio z pociągu (bo miałbym mało czasu przed podróżą z powrotem. Wg. rozkładu przyjeżdża on o 5.30 rano.

Konieczne jest więc TYLKO dostarczenie kota do W-wy (najlepiej na dw. Centralny).

Bilety będą kosztowały ok. 200 zł, niestety sami w chwili obecnej nie wyłożymy.

Możliwy termin: sobota 22 stycznia (W-wa) - niedziela 23 stycznia (Szczecin).
Z osobą dostarczającą kotka w Warszawie i z odbiorcą w Szczecinie konieczny bezawaryjny kontakt telefoniczny.

Oczywiście wszystko musi być dogadane do czwartku włącznie.

TŻ Grety
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pt sty 14, 2011 22:13 Re: APEL: Malutka, rozkoszna, piękna...nipełnospawna. Ma szansę?

Ja pokryję koszty. Bloo plisss zadeklaruj się, daj szansę kici :ok:

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Pt sty 14, 2011 22:39 Re: APEL: Malutka, rozkoszna, piękna...nipełnospawna. Ma szansę?

Greta_2006 pisze:O ile pozostaje już tylko problem transportu, to mógłbym pomóc. Propozycja jest następująca:

Przewiózłbym kota z Warszawy do Szczecina, pociągiem z W-wy o godz. 22. (pociąg jedzie z LUBLINA!!!).
Odbiór kotka w Szczecinie, najlepiej bezpośrednio z pociągu (bo miałbym mało czasu przed podróżą z powrotem. Wg. rozkładu przyjeżdża on o 5.30 rano.

Konieczne jest więc TYLKO dostarczenie kota do W-wy (najlepiej na dw. Centralny).

Bilety będą kosztowały ok. 200 zł, niestety sami w chwili obecnej nie wyłożymy.

Możliwy termin: sobota 22 stycznia (W-wa) - niedziela 23 stycznia (Szczecin).
Z osobą dostarczającą kotka w Warszawie i z odbiorcą w Szczecinie konieczny bezawaryjny kontakt telefoniczny.

Oczywiście wszystko musi być dogadane do czwartku włącznie.

TŻ Grety

Dziękuję Ci, TŻ-cie Grety za tą deklarację.
Pisząc poprzedniego posta, nie myślałam, że taka szansa się przytrafi i to w takim tempie, ale takie działania właśnie miałam na myśli - nie "na szybko", nie "na głupa". W tej sytuacji mam 6 dni na dopięcie wszystkiego na ostatni guzik, zaplanowanie tego, tak żeby wszystko było dobrze, a nie tak żeby rozwaliło się po drodze.
Deklaruję więc, że Słonko dojedzie do Warszawy (ze mną lub z kimś innym, jeżeli będzie ku temu możliwość).
Zatem dobrze - mamy transport.

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Sob sty 15, 2011 5:44 Re: APEL: Malutka, rozkoszna, piękna...nipełnospawna. Ma szansę?

bloo pisze:e
Tym bardziej sądzę, że powinnaś zadzwonić do gabinetu i porozmawiać z panią doktor, bo ja pierwszy raz o „dwóch wizytach dziennie” w lecznicy słyszę – to znaczy chcę powiedzieć, że nie wiem o co chodzi: czy o zastrzyki, czy o jakieś zabiegi, a myślę, że Iwona chciałaby chociaż poznać Twoją wizję leczenia Małej – i mówię to całkiem poważnie, bez żadnych podtekstów czy z chęci dogryzienia Ci.

Myślę, że troszkę nie wypada żebym dzwoniła ja jako "nie weterynarz" i się wymądrzała co do drogi leczenia. Miałam już kilka takich sytuacji i więcej było szkody niż pożytku. Niejednokrotnie weterynarze czuli się urażeni, że ktoś im sugeruje jak to powinno przebiegać. Po weekendzie porozmawiam ze swoją wetką, która będzie ją leczyła i może weterynarz z weterynarzem szybciej się dogada.
A wizyty jak najbardziej dwa razy dziennie, dwie sesje pola magnetycznego. Taki przynajmniej miał 2 miesięczny Viktor z pogruchotaną miednicą i łapką. Przez weekend jestem nieobecna-egzamin (tel. można się do mnie dobić jakby coś się działo).

Dziękuję TŻ-towi Grety. :mrgreen:

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Sob sty 15, 2011 7:34 Re: APEL: Malutka, rozkoszna, piękna...nipełnospawna. Ma szansę?

Super, że wszystko zaczyna się układać :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob sty 15, 2011 10:24 Re: APEL: Malutka, rozkoszna, piękna...nipełnospawna. Ma szansę?

Bloo :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Sob sty 15, 2011 19:35 Re: APEL: Malutka, rozkoszna, piękna...nipełnospawna. Ma szansę?

za szczęśliwą podróż Słonka :ok: :ok: :ok:

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Nie sty 16, 2011 7:47 Re: APEL: Malutka, rozkoszna, piękna...nipełnospawna. Ma szansę?

witam porannie
Słonko trzymaj za mnie kciuki łapkami. :mrgreen:

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Nie sty 16, 2011 10:40 Re: APEL: Malutka, rozkoszna, piękna...nipełnospawna. Ma szansę?

To wspaniałe, że się tak ułożyło i kitka pojedzie do Pixie.
Wiem, że teraz to nieistotne ale jednak chciałabym napisać co się dowiedziałam w sprawie badań EMG. Niestety w Warszawie juz nikt prawdopodobnie ich nie wykonuje.
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu , neurolog dr Wrzosek. Zdaje się że tylko tam. To tak dla informacji.

Kitka będzie w dobrych rękach. Jakby jakieś finansowe braki przy przewózce , to dajcie znać prosze na PW

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pon sty 17, 2011 9:50 Re: APEL: Malutka, rozkoszna, piękna...nipełnospawna. Ma szansę?

czyli wstępnie kiedy malutka trafi do Pixie?
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pon sty 17, 2011 11:15 Re: APEL: Malutka, rozkoszna, piękna...nipełnospawna. Ma szansę?

W niedzielę o świcie. :wink:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pon sty 17, 2011 19:58 Re: APEL: Malutka, rozkoszna, piękna...nipełnospawna. Ma szansę?

a później Pixę poprosimy o nowe zdjęcia :mrgreen:
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Pon sty 17, 2011 20:11 Re: APEL: Malutka, rozkoszna, piękna...nipełnospawna. Ma szansę?

To już tak niedługo :D.
Kciuki :ok: :ok: :ok:
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Pon sty 17, 2011 20:52 Re: APEL: Malutka, rozkoszna, piękna...nipełnospawna. Ma szansę?

Bardzo możliwe, że do Warszawy Słonko dojedzie samochodem, to byłoby chyba najwygodniejsze wyjście ,ale lepiej dmuchać na zimne, więc biorę pod uwagę także transport pociągiem. I tutaj pojawia się mały problem - nie będę miała czym wrócić :wink: Ostatni pociąg mam o 20:55, ostatni bus odjeżdża o 20:40, a Słonko może być odebrana najwcześniej o 21:20 (tak wynika z moich notatek :wink: ).
W związku z tym myślałam o tym, żeby może ktoś mieszkający w Warszawie mógł przetrzymać Słonko przez kilka godzin u siebie i dostarczyć ją na dworzec o wyznaczonej porze. Czy ktoś odważyłby się to zrobić? :wink: W takim przypadku przywiozłabym Słonko nawet koło południa (o 12:25 zdaje się) - ja mogłabym spokojnie wrócić, a Mała odpocząć nieco w trakcie podróży. Myślicie, ze to ma sens?

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Pon sty 17, 2011 20:58 Re: Malutka, rozkoszna Słonko...Prośba do Warszawiaków? s.12

pewnie, że ma! Warszawo, słyszysz???
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

[poprzednia][następna]