Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 17, 2010 12:03 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Tak,ja też jestem za zabraniem kotki z tego dt i mogę ją nawet zabrać do siebie na czas szukania jej domu,ale ja do Olsztyna pojechać nie mogę,chyba,że dopiero w niedzielę.
Przed chwilą napisałam do tej osoby sms-a,że skoro kotka ma zaklepany dom i on nie myśli o leczeniu kotki i pokryciu kosztów z tym związanych,to my zapłacimy rachunek za weta,ale kotkę zabieramy do niedzieli.Zapytałam też dlaczego nie odbiera telefonów?

Odpowiedź:Bo jestem na uczelni 8O .Ale ja dzwoniłam wczoraj o 19.00 i 20.00

Kolejny sms od pani:Zadzwonię do Pani po 18.00,nie chcę oddawać kotki z powrotem do schroniska,wolę ją dać od razu do nowego domu,mimo to powinniście państwo zapłacic za leki na świerzb,bo powiedziano mi,że kot jest zdrowy i takiego kota oczekują nowi właściciele.[b]I tak płacę za jej jedzenie i przewóz do nowego domu.

Ja nie napisałam tej osobie,że kotka ma trafić do schroniska,ale nie mam siły tłuc już tych sms-ów.Jesteśmy umówione na rozmowę po 18.00.

ACHA13

Od: Pon maja 31, 2010 11:23

Post » Czw cze 17, 2010 12:20 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

:roll: echh... no to kciuki za wyjaśnienie sprawy :ok:

na świerzba usznego najlepsza jest maść do uszu Oridermyl - koszt około 30 zł za tubkę, która powinna wystarczyć na wyleczenie tego paskudztwa

ja zużyłam 2 tubki - na 2 dorosłe koty, więc 1 tubka na małego kociaka powinna w zupełności wystarczyć

aaa... i jeszcze jedno, moje koty ze mną śpią na łóżku, miziam je, przytulam i nie zaraziłam się świerzbem jak były chore :wink:

edit:
jak będziesz rozmawiać o 18 z tym DT, to poproś o jakiś rachunek od weta :wink:
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Czw cze 17, 2010 17:39 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Przed chwilą rozmawiałam z Asią ,która jest po rozmowie telefonicznej z DT w Olsztynie,trochę spraw się wyjaśniło.Asia jutro napisze więcej, za leczenie dziewczyna ma przysłać rachunek i zwrócimy jej pieniądze.Twierdzi ,że wpadła w panikę bo dostała wysypki ,a koleżanka powiedziała jej ,że to świerzb od kota i że będzie musiała wyrzucić kołdrę ,ubrania itp.,a na to jej nie stać .Dzisiaj otrzymałam zdjęcia z domku czarnego maluszka ,wygląda świetnie nowa właścicielka jest nim zachwycona.Maciek szaleje u mnie w mieszkaniu tylko moje koty się na mnie obraziły ,w piwnicy jest tylko jak jestem w pracy by nie było bójek.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Czw cze 17, 2010 17:43 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

horacy 7 pisze:Przed chwilą rozmawiałam z Asią ,która jest po rozmowie telefonicznej z DT w Olsztynie,trochę spraw się wyjaśniło.Asia jutro napisze więcej, za leczenie dziewczyna ma przysłać rachunek i zwrócimy jej pieniądze.Twierdzi ,że wpadła w panikę bo dostała wysypki ,a koleżanka powiedziała jej ,że to świerzb od kota i że będzie musiała wyrzucić kołdrę ,ubrania itp.,a na to jej nie stać .Dzisiaj otrzymałam zdjęcia z domku czarnego maluszka ,wygląda świetnie nowa właścicielka jest nim zachwycona.Maciek szaleje u mnie w mieszkaniu tylko moje koty się na mnie obraziły ,w piwnicy jest tylko jak jestem w pracy by nie było bójek.

horacy 7

Post » Czw cze 17, 2010 18:07 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Trochę się uspokoiłam jeśli chodzi o ten DT, ale jakoś niesmak pozostał... Czekam w takim razie na jutrzejsze wieści. Mam nadzieję, że domek w Krakowie, który znalazł ten DT jest pewny... :roll:

Tak sobie myślę jaka to loteria dla tych kociaków, od tego kto ich zabrał na początku zależy jak im się dalej życie potoczy ..

A Maciuś, eh :1luvu:

I czarny maluszek, jaki fajny domek sobie znalazł :D
po_prostu_kaska

Post » Czw cze 17, 2010 18:41 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Sama jestem mocno szczęśliwa ,że maluchowi trafił się taki domek.Kasiu pozdrowienia od Maćka ,który leży i mruczy na moich kolanach gdy to piszę,aż się boję jak go oddam tak jestem w nim zakochana.Jestem kociarą ,psiarą ale on jest niezwykłym egzemplarzem do tej pory nie mogę uwierzyć jak takie cudo znalazło się na ulicy.Myślę ,że wiele konfliktowych sytuacji powoduje Gazzy ,poczytajcie sobie wątek kotów na dogomani ostatnie wpisy i Malwy z jej banerku. Dla mnie współpraca z Nią to nauczka ,wydawało mi się , że nie można podcinać skrzydeł tak młodej osobie ,ale teraz mam wątpliwości.

horacy 7

Post » Pt cze 18, 2010 14:29 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Dziewczyna z dt ma mi przysłać rachunek za krople do uszu i oczu(podobno kotka miała zaropiałe oczko)razem 50zł.Do domu w Krakowie kicia pojedzie 24 czerwca i podobno domek u kociarzy,w domu są już 3 koty,mają przysyłać nam fotki.Trzymam więc kciuki za małą.

Dziewczyny z kliniki też wystawiły nam rachunek za 3 kociaki,razem 80zł.Ania ma wkleić rachunek na wątku na dogo.

W niedzielę pojedziemy z Basią do schroniska,porobimy nowe fotki,może coś zabierzemy....zobaczymy jak to będzie;)

ACHA13

Post » Pt cze 18, 2010 14:36 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

ACHA13 pisze:Dziewczyna z dt ma mi przysłać rachunek za krople do uszu i oczu(podobno kotka miała zaropiałe oczko)razem 50zł.Do domu w Krakowie kicia pojedzie 24 czerwca i podobno domek u kociarzy,w domu są już 3 koty,mają przysyłać nam fotki.Trzymam więc kciuki za małą.

Dziewczyny z kliniki też wystawiły nam rachunek za 3 kociaki,razem 80zł.Ania ma wkleić rachunek na wątku na dogo.

W niedzielę pojedziemy z Basią do schroniska,porobimy nowe fotki,może coś zabierzemy....zobaczymy jak to będzie;)

Niech tylko kotka będzie szczęśliwa i bezpieczna, a będziemy mieli happy end :)

Mam pytanie o te kociaki, które były na leczeniu w Olsztynie. One wszystkie mają już DT lub DS ? Bo jednego białego z szarymi łatkami mam na Allegro. To aktualne ?

No i kciuki za kolejnych szczęśliwców co staną Wam na drodze :ok:

I jeszcze jedno, a co z małym rudaskiem, o którym wspominałyście?
po_prostu_kaska

Post » Pt cze 18, 2010 14:39 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

A teraz dla wszystkich cioteczek piękny Maciuś :1luvu:
Obrazek

ACHA13

Post » Pt cze 18, 2010 14:46 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

po_prostu_kaska pisze:
ACHA13 pisze:Dziewczyna z dt ma mi przysłać rachunek za krople do uszu i oczu(podobno kotka miała zaropiałe oczko)razem 50zł.Do domu w Krakowie kicia pojedzie 24 czerwca i podobno domek u kociarzy,w domu są już 3 koty,mają przysyłać nam fotki.Trzymam więc kciuki za małą.

Niech tylko kotka będzie szczęśliwa i bezpieczna, a będziemy mieli happy end :)

Mam pytanie o te kociaki, które były na leczeniu w Olsztynie. One wszystkie mają już DT lub DS ? Bo jednego białego z szarymi łatkami mam na Allegro. To aktualne ?

No i kciuki za kolejnych szczęśliwców co staną Wam na drodze :ok:

I jeszcze jedno, a co z małym rudaskiem, o którym wspominałyście?

Kasiu,ten biało-czarny maluszek którego masz na Allegro nie ma domku,a reszta już na swoim :D
O rudym kotku na razie cisza,może w weekend ta znajoma się odezwie.

A tu Maciek z Basi Niuńkiem(było ostro :wink: )
Obrazek

A potem Maćko padł :lol:
Obrazek

ACHA13

Post » Pt cze 18, 2010 14:56 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

A tu Maciuś w całej okazałości,wyluzowany i szczęśliwy :1luvu:
Obrazek

To dzięki Wam jest tu cały i zdrowy za co bardzo dziękuję:wink:
Obrazek

ACHA13

Post » Pt cze 18, 2010 15:11 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Zdjęcie jak Maćko padł moje ulubione :ryk: :ryk:

Jaki on jest fajny wielki :lol: Przytuliłabym się do tego futra :lol:
po_prostu_kaska

Post » Pt cze 18, 2010 15:25 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

A najfajniejsze w nim jest to,o czym chyba nie pisałyśmy tu,to że jak się usiądzie w drugim końcu pomieszczenia i poklepie w kolana,to Maciek ja pies pędzi przez cały pokój i taki wielki kluch z rozpędu wskakuje na nogi,aby go głaskać :D widok i odczucia są niewiarygodne :lol:

ACHA13

Post » Pon cze 21, 2010 10:34 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Wczoraj byłyśmy w schronisku,z 7 najmniejszych maluszków zostały 2,oba zabrałyśmy ponieważ kocurek wygląda na zdrowego,ale zaczyna dziczeć, szybko powinien znaleźć domek.
Koteczka natomiast leżała w budzie słabiutka chudzinka,kiedy ją wzięłam na ręce zobaczyłyśmy ogromny wrzód na tylnej łapce sięgający aż po dupkę,nie mogłyśmy nawet w pierwszej chwili zobaczyć czy to chłopak czy dziewczynka,bo wszystko było strasznie opuchnięte,malutka prawie nie chodziła :|
A trzeciego zabrałyśmy z kwarantanny,nie był tam chyba długo,ale ma koci katar-to rudo-biały kocurek.
Innym porobiłyśmy fotki,które wstawię jutro.

Byłyśmy z kotami u weta w Szczytnie,koteczce wycisnął tego wrzoda,podał antybiotyk,rudy także dostał antybiotyk.

Koteczka:
http://img227.imageshack.us/img227/870/dsc01093h.jpg

Wrzód:
http://img684.imageshack.us/img684/9784/dsc01033m.jpg

ACHA13

Post » Pon cze 21, 2010 10:36 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Nie wiem dlaczego raz wklejają mi się zdjęcia a raz linki.

ACHA13

[poprzednia][następna]