DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Wto wrz 29, 2009 11:13 Re: DAM DOMEK- Plamka już w domku :)Czekamy na LEONKA ;)

Już wróciliśmy.Wetka strasznie się martwi :(
Kupki nie są tak dobitnie wodniste,mąż mówi (bo to on je z dywanu sprząta cały czas :D ) że takie konsystencji pasztetu...
Plamka ma taki antybiotyk który powinno dawać się przez 3 dni-ona dostaje już go drugi raz po jednodniowej niedzielnej przerwie.Dopytałam dokładniej ;)
Mamy zalecenie odstawić totalnie purinę,dawać intestinal,ale powiedziała żeby nie oszczędzać tylko kupić w naprawdę dobrym sklepie ok.20-30 dag...Także podejdziemy do zoologika i kupimy malutkiej.
Plamkę ważyliśmy u wetki wczoraj-waży niecałe 2kg.1900bodajże...Czuć jej wszystkie kostki...Wetka mówi że ona może być poprostu taka drobniutka dziewczynka,ale tego dowiemy się jak wydobrzeje trochę.Co do lakcidu rozmawiałam z wetką-powiedziała że na lakcid przyjdzie pora,mówi że będziemy podawać coś podobnego ale typowo dla zwierzaczków,ale to już jak biegunka choć trochę zejdzie.Z kurczakiem też odpuszczamy,stawiamy tylko na suchą karmę.
A i mówiła mi też że jest w szoku-jeszcze nie spotkała się z tym żeby kociak aż tak długo miał biegunkę-i żeby ten lek który mamy po podwójnym podawaniu nic nie pomógł.Mamy zebrać jakoś jutrzejszą kupkę i zanieść do niej...
Stwierdziła też,że bardzo ciężko jest stwierdzić co jest Plamce bo nie jest ani apatyczna ani nic w tym stylu...Więc nie widać jako takich oznak choroby poza tą okropną biegunką...
Zobaczymy,może coś się polepszy...A jak nie to będziemy próbować z innej strony jakoś rozgryźć tą biegunką...
Aha,mówiłam o tym poprzednim antybiotyku który dostawała Plamka w schronisku-wetka powiedziała ze teraz dostaje coś podobnego ale silniejsze.
Lecimy teraz do centrum więc gdyby coś to te które mają tel.to można dzwonić (piszę żebyście się nie denerwowały brakiem odezwu ;) )

Aggi

Od: Nie wrz 20, 2009 23:50

Post » Wto wrz 29, 2009 11:19 Re: DAM DOMEK- Plamka już w domku :)Czekamy na LEONKA ;)

Aggi czy TY nie czytasz? Zamowiłam intestinal, będzie po 17 :evil:
U weta za te 30 deko zapłacisz wiecej niż u mnie za kilogram :?
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Wto wrz 29, 2009 17:35 Re: DAM DOMEK- Plamka już w domku :)Czekamy na LEONKA ;)

Amanda,tak jak rozmawiałyśmy,odbiorę ją jutro-o ile wetka nic innego mi nie zaleci jutro-bo tą karmę miałam dzisiaj podawać,ale będziemy jutro w kontakcie.zresztą nawet jak wetka co innego nam zleci to i tak chyba wezmę,poprostu będzie sobie leżała w domu i czekała w razie potrzeby :)
Jeśli o zdrowie Plamki idzie wciąż bez zmian,znów kolejna biegunka na dywanie u córki :(
Doszliśmy do wniosku że koniec,Plamka będzie miała kuwetkę w przedpokoju,wkońcu się nauczy że kuweta jest w przedpokoju a nie u córki.No i oczywiście kategorycznie zakaz wstępu do córki...Zbyt dużo ten dywanik mnie kosztował żeby był kibelkiem kota :D A w przedpokoju,w kuchni czy w pokoju jak narobi,to i nam będzie dużo łatwiej sprzątnąć niż wykładzinę :) wszędzie mamy linoleum więc wiadomo :)

Aggi

Post » Wto wrz 29, 2009 22:24 Re: DAM DOMEK- Plamka już w domku :)Czekamy na LEONKA ;)

Mamy dobre wiadomości :D :D
Plamka zrobiła NORMALNĄ kupkę!!! :1luvu: :ryk: :mrgreen: wiadomo,jedna nie oznacza że jest cudnie,ale ja się tak cieszę :)
Może nie będzie konieczne duużo dłuższe leczenie,ani podawanie specjalistycznej karmy :) :)
Aha,i co jeszcze lepsze :D
Kupka ta wylądowała W KUWETCE! Plamka chodziła po mieszkaniu,chwilkę miauczała,podeszła do drzwi pokoju córki,zawróciła do przedpokoju i jakby obrażona usiadła w kuwecie :mrgreen:
Wiem że to dopiero jedna normalna koopka,ale wierzę że już koniec z biegunkami i wogóle :)
Lubię moją wetkę,ale wcale nie mam ochoty oglądać jej codziennie :lol:
Tymi dobrymi wiadomościami życzymy dobrej nocy ;)
Agnieszka i Plamka

Obrazek

Aggi

Post » Wto wrz 29, 2009 23:03 Re: DAM DOMEK- Plamka już w domku :)Czekamy na LEONKA ;)

Super!!! :lol: Kibicuje wam od początku i bardzo sie ciesze, ze wreszcie zaczyna isc ku dobremu :D

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Śro wrz 30, 2009 8:27 Re: DAM DOMEK- Plamka już w domku :)Czekamy na LEONKA ;)

Właśnie czekam na męża jak wróci z pracy i idziemy do wetki :) Teraz rano również znalazłam kupkę w kuwetce :) i znowu normalną :) Myślę że chyba dzisiejsza wizyta już będzie przyjemniejsza ;)
Kupki do badania nie bierzemy-wetka mówiła żeby wziąć jak będzie biegunka-jak nie ma to nie brać :)
Dam znać jak wrócimy :)

Aggi

Post » Śro wrz 30, 2009 9:29 Re: DAM DOMEK- Plamka już w domku :)Czekamy na LEONKA ;)

To dobrze, że kupki są już normalne ale z karmy nie rezygnuj. Możesz podawać to jej się unormują jelitka. W każdym razie nie zaszkodzi. Będę tak jak się umawiałyśmy. :wink:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Śro wrz 30, 2009 10:50 Re: DAM DOMEK- Plamka już w domku :)Czekamy na LEONKA ;)

Już wróciliśmy :)
Z Plamką w porządku,dostała dziś po raz ostatni leki,dostałam już tabletkę na odrobaczanie.Mamy podać tak ok.5.10. No i jak narazie spokój z wizytami ;) Doopka wygląda rewelacyjnie,ale mamy trzymać się tylko i wyłącznie puriny,nie zmieniać jej żadnych innych karm,nawet z puszkami kitekata mamy poczekać tak z ok.miesiąc.Teraz poczekamy do odrobaczania,po odrobaczaniu też musimy odczekać bo to rozluźnia kupki.Także zostajemy na samej purinie,nic innego nie podajemy :)
Także Amanda-sorki,ale nie będę brała tej karmy.
Wetka stwierdziła że skoro tak się już ładnie unormowało to nie ma sensu wydawać kolejnych pieniędzy na coś co jest zbędne :)
Plamka szaleje właśnie po kuchni :)
Ps.Malutka dorobiła się wreszcie transporterka :mrgreen: -zapomniałam wczoraj napisać.
Dalej miaukoli jak idziemy do wetki,ale już nie tak mocno jak w tej torbie :) ma wyłożony ręczniczkiem żeby za zimno jej nie było :)
Z pieskiem też się "w miarę" dogadują,słychać czasami warkolenie Plamki i prychanie na psa.Czasami to jego wina bo ją goni,ale dziś np.ona sobie jadła w przedpokoju a Mały przeszedł tylko obok to ona prychać zaczęła.Ale uspokoiłam towarzystwo i było ok :)
Także podsumowując chyba wszelkie poważniejsze problemy zażegnaliśmy i już jest super :1luvu: :ryk: :piwa:

Aggi

Post » Śro wrz 30, 2009 11:06 Re: DAM DOMEK- Plamka już w domku :)Czekamy na LEONKA ;)

dobrze,ze z kupkami lepiej

sprobuj kiedys namówic ja jednak na tego kuraka dodatkowo, Kk to naprawde kiepska karma no i wychodzi duzo drozej niz podawanie mieska.
ale to kiedys, jak juz kupy beda stabilne całkiem.
ciesze się, ze macie juz drapak-no i na kawke na bank sie w koncu kiedys wprosze, poznam wasza rodzinkę dwu i czworonozną-jak tylko ciut czasu znajde

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro wrz 30, 2009 12:31 Re: DAM DOMEK- Plamka już w domku :)Czekamy na LEONKA ;)

Z kurczaczkiem masz rację,popróbujemy,może na sam początek zmieszam jej z KK,potem powolutku będę zmniejszać ilość KK a zwiększać kurczaka-Kitekata zjada chętnie,kurczaka niezbyt,więc chyba powoli będziemy mieszać,ale to tak jak pisałam,gdzieś tak za miesiąc półtora dopiero.
Ps.Nie drapak tylko transporterek,drapak dostanie prawdopodobnie po kocie który był swego czasu u rodziców,Ale to się musi siostra zgodzić,bo to "pamiątka" po nim ;)
Mam nadzieję że znajdziesz troszkę czasu ;) Miło byłoby się tak spotkać a nie tak tylko na forum :D No i nie martwić się już o zdrówko kici :1luvu:

Aggi

Post » Śro wrz 30, 2009 18:43 Re: DAM DOMEK- Plamka już w domku :)Czekamy na LEONKA ;)

chodziło mi oczywoscie o transporter :wink:
sory, chorawa jestem i zabiegana

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro wrz 30, 2009 18:49 Re: DAM DOMEK- Plamka już w domku :)Czekamy na LEONKA ;)

Dobrze kombinujesz z kit katem :) Najlepiej kup ten w saszetkach z kurczakiem ;) Oby Plamka nie była taka jak mój Miś :twisted: Diabeł wyjadał kit kata a mięsko było bleeee :strach:
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

Post » Śro wrz 30, 2009 19:54 Re: DAM DOMEK- Plamka już w domku :)Czekamy na LEONKA ;)

Mała- w takim razie zdrówka dużo życzę :)
Córcia mi coś choruje...gorączki żadnej nie ma ani nic,ale kaszle od kilku dni,kupiłam jej syropek,zobaczymy-jak nie przejdzie to do weta-kuźwa,do lekarza :D Ja już dzisiaj słabo myśląca jestem :lol: :oops:
Ps.zostawiliśmy dzisiaj pierwszy raz zwierzaki same w domu bez izolacji...Żadnych strat w ilości,kota i psa sztuk po jednej :D strat fizycznych u obu brak ;)
Chyba nie jest z nimi tak źle :lol:

Aggi

Post » Czw paź 01, 2009 20:25 Re: DAM DOMEK- Plamka już w domku :)Czekamy na LEONKA ;)

Napiszę ;) Sama do siebie chyba,ale co tam :D
Taka miziasta jest Plameczka ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Co do zdrowia-odkąd przenieśliśmy Plamce jedzenie na szafkę to jakoś tak lepiej z jej apetytem...Nie żebra aż tak,nie podjada psu...Podejrzewamy że poprostu pies jej wyjadał jedzenie z miski...Ale już jest ok ;)
Wcina chętnie,kupki w porządku :)

Aggi

Post » Czw paź 01, 2009 20:35 Re: DAM DOMEK- Plamka już w domku :)Czekamy na LEONKA ;)

Ale, że niby dlaczego tylko dla siebie? To my już nie mamy prawa nacieszyć się szczęściem Plamki? :twisted:
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

[poprzednia][następna]