GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Potrzebny transport Gdańsk- W-wa!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 13, 2011 19:53 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Śnieżynki w OPAŁACH ! POMOCY !

kotika pisze:
Rodzinka śnieżynek potrzebuje na gwałt DS/DT.
Ojciec czekoladowy syjam, mama białaska, 3 kociąt białych oraz jedno czarne kocię.
Koty żyją w stercie śmieci, niem mają nawet domku.
nie są oswojone, ale nie są też zupełnymi dzikusami. Kociaki mają pewnie tak 2-3 miesiące.
Są śliczne i na pewno nie będą długo w DT. Błagamy o POMOC.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pt paź 14, 2011 0:53 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Śnieżynki w OPAŁACH ! POMOCY !

Matyliano pisze:Pilne !!!!!!!!!!!!!!!

Potrzebuję też fotki wszystkich tych kotów. Do Promyka już napisałam, ale gdzie białe teraz przebywają? Do kogo mogę napisać z prośbą o wysłanie zdjęć?

Albo inaczej - zostawiam maila vampirzycavip@wp.pl lub kreswron@wp.pl ---> kto ma fotki kotów niech mi podeśle.

Dzięki za pomoc. To jedyna foteczka, ale tak jak pisałam:

mama biała koteczka, prawdopodobnie w ciąży, 3 białe śnieżynki, czarny kociak i tata czekoladowy syjam.

Obrazek
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pt paź 14, 2011 1:03 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Śnieżynki w OPAŁACH ! POMOCY !

A dziś zadzwoniła jedna karmicielka, że jakaś bestia ( nie można tego nazwać inaczej),
wyrzuciła 3/4 tygodniowe kociątko. Kociak siedział sam jeden w kociej budce.
Sama nie mogłam go zabrać, ale kazałam włożyć butelki z gorącą wodą i kocyk.

Udało sie, Fanszeta zabrała go tymczas. Tylko co powie jej tż.
Maluszek waży ledwo 300g. cud, że nie zamarzł.
W lecznicy chciał zjeść jedzonko razem z saszetką. :D
Obrazek

kotika

Post » Pt paź 14, 2011 8:14 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Śnieżynki w OPAŁACH ! POMOCY !

A kto ma te Śnieżynki wyrzucone za drzwi przez tą babę z alergicznym dzieckiem? Te ze sterty śmieci dopisałam do wydarzenia.
"Człowiek jest cywilizowany na tyle , na ile potrafi zrozumieć kota."

Obrazek

Matyliano

Od: Czw sie 23, 2007 8:50

Post » Pt paź 14, 2011 21:18 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Śnieżynki w OPAŁACH ! POMOCY !

Matyliano pisze:A kto ma te Śnieżynki wyrzucone za drzwi przez tą babę z alergicznym dzieckiem? Te ze sterty śmieci dopisałam do wydarzenia.

Poprosiłam osobę, która ma bezpośredni kontakt z "opiekunką',
aby przekonała ją aby do czasu przewienia do Warszawy, wzięła je do domu.
Nie wiem, czy ona tak zrobiła, czy koty nadal na dworzu.
Mamy DT w Warszawie i szukamy transportu.

Małe śnieżynka za to nie mają tymczasu. :(
Obrazek

kotika

Post » Pt paź 14, 2011 23:25 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Śnieżynki w OPAŁACH ! POMOCY !

Alex miał dziś zrobioną morfologię oraz badania kreatyniny i mocznika.
Wszystko w normie. :D Ustaliliśmy termin operacji na przyszły czwartek.

Chłopak był grzeczny przy pobraniu krwi,tylko krew nie była, nie chciała lecieć.
Może dlatego, że wielki pies cały czas szczekał, jak przestał, z drugiej łapki dało się krew utoczyć.
Obrazek

kotika

Post » Sob paź 15, 2011 9:44 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Śnieżynki w OPAŁACH ! POMOCY !

Koty w potrzebie. Szukam pomocy.
Obrazek

kotika

Post » Sob paź 15, 2011 13:36 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Śnieżynki w OPAŁACH ! POMOCY !

kotika pisze:
Matyliano pisze:A kto ma te Śnieżynki wyrzucone za drzwi przez tą babę z alergicznym dzieckiem? Te ze sterty śmieci dopisałam do wydarzenia.

Poprosiłam osobę, która ma bezpośredni kontakt z "opiekunką',
aby przekonała ją aby do czasu przewienia do Warszawy, wzięła je do domu.
Nie wiem, czy ona tak zrobiła, czy koty nadal na dworzu.
Mamy DT w Warszawie i szukamy transportu.

Małe śnieżynka za to nie mają tymczasu. :(

A gdzie one są? W lecznicy? Na ulicy? W jakim mieście?
"Człowiek jest cywilizowany na tyle , na ile potrafi zrozumieć kota."

Obrazek

Matyliano

Od: Czw sie 23, 2007 8:50

Post » Sob paź 15, 2011 22:30 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Śnieżynki w OPAŁACH ! POMOCY !

Matyliano pisze:...

A gdzie one są? W lecznicy? Na ulicy? W jakim mieście?

Postaram się wszystko wyjaśnić.

1 szukaliśmy pomocy dla dwóch białych koteczek, które opiekunka wyrzuciła z powodu alergii.
Dzięki FB udało im się znależć tymczas w Warszawie. Teraz szukamy transportu z Gdańska do Warszawy.

2 Poszukiwany jest dom dla dwupaka, bo koty bardzo zżyte, białego i czarnego kocurka.
Koty są w schronisku "Promyk" w Gdańsku, ponieważ ich opiekunka ciężko chora, trafiła do hospicjum.
Adzi pojechała do schronu, zrobiła fotki i dała ogłoszenia. To koty domowe, w schronie na pewno im ciężko. Koty piękne, zadbane.
Link do ogłoszenia na Trójmieśćie: http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/

3 Rodzinka: biała koteczka, tata syjam, 3 białe kocinki i jedno czarne. Szukamy domów stałych lub choćby tymczasu dla kociąt. Kociaki 3miesięczne, prześliczne, na pewno długo w DT miejsca nie zagrzeją. Prosimy o pomoc.
Obrazek

kotika

Post » Nie paź 16, 2011 17:30 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Śnieżynki w OPAŁACH ! POMOCY !

Gdyby ktoś chciał pomóc w ogłoszeniach.

Olfik ma już 5 miesięcy, jest więc samodzielny, został zaszczepiony, umie kotrzystać z kuwetki, ma książeczkę zdrowia. Jeszcze bardzo lubi sie bawić, ale jest dość spokojnym kotkiem, miłym i kochanym.
Jego rodzeństwo znalazło już domki, więc teraz pora na niego. Kociaka mogę dowieżć w Trójmieście.

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

kotika

Post » Nie paź 16, 2011 21:45 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Śnieżynki w OPAŁACH ! POMOCY !

Wiadomości z domku Raszida. :D

postanowiliśmy napisać do Pani, by opowiedzieć co tam słychać u Raszidka.
Zdrówko mu dopisuje, tak samo jak apetyt Uwielbia bawić się z Tosią, ucinać sobie słodkie drzemki i miziać się do nas, gdy leżymy w łóżku. Od jakiegoś czasu ma śmieszny zwyczaj naśladowania zachowań Mizi i Tosi, np. siedzi z Tosią w wannie, podsiada Mizię na pufie czy przybiega do łóżka od razu, jak Mizia tylko wskoczy się pomiziać.
Stosunki z Mizią i z Tosią się nie zmieniły. Mizia jak najbardziej szanuje współmieszkanie z Raszidem, żyją w pokojowych stosunkach. Natomiast Tosia to ulubieniec Raszida - bawi się z nią, zaczepia, myje, itp.

Raszid to nasza urocza futrzana kulka. Jest kochanym, choć troszeczkę zaborczym kotkiem. Na szczęście jego "zaborczość" polega na przymilaniu się, kiedy tylko inny kot przyjdzie się pomiziać. Myślimy, że z czasem nie będzie już mu się wydawało, że musi zabiegać o naszą całkowitą uwagę i zrozumie, że każdy kiciuś jest dla nas wyjątkowy, najukochańszy i najważniejszy.

Ogłoszenie.

Kocurek z przedłużonym włosem.

Jest dużym chłopakiem, ma czarną sierść, przedłużoną. Jest kotem czystym, został zaszczepiony, ma zrobione testy, ma też książeczkę zdrowia.
Potrzebuje spokojnego domu i opiekuna na dobre i złe. Jest kotem głośno mruczącym, przytulańcem i nakolankowcem. U mnie żyje w zgodzie z innymi kotami, ale potrzebuje własnego domu.

Obrazek
Obrazek

kotika

Post » Wto paź 18, 2011 23:51 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Śnieżynki w OPAŁACH ! POMOCY !

Szukamy pomocy dla małych śnieżynek.
Obrazek

kotika

Post » Pt paź 21, 2011 2:34 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Potrzebny transport Gdańsk- W-wa!

Byłam dziś w lecznicy i zobaczyłam koteczki, dla których znalazłam tymczas w Warszawie.
Dwie białe koteczki, jedno oko niebieskie, drugie zielone, "opiekunka" wyrzuciła, bo dziecko=alergia.
Były dziś sterylizowane, jeszcze nieprzytomne, lekarka dzwoniła, że może je odebrać,
a baba, że owszem, może ale do domu nie weźmie, tylko wypuści na dwór. :evil:
Lekarka dalej, ze kotki nieprzytomne, a ona swoje:do domu NIE!
Stanęło na tym, że odbierze je jutro i od razu wypuści. Szukamy dla nich transportu do Wawy :(
Obrazek

kotika

Post » Pt paź 21, 2011 6:07 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Potrzebny transport Gdańsk- W-wa!

Kotiko jak bedziesz tylko mogła zadzwoń ,dziś jedzie do W-wy
moja bratowa wyjazd w nocy lub sobota z rana ,jesli dt z W-wy
sam odbierze kota z okęcia to by sie udało ,ja tym razem nijak
nie mogę pomóc inaczej .
Zjadło mi nr tel. do Ciebie :oops:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pt paź 21, 2011 9:26 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Potrzebny transport Gdańsk- W-wa!

iwona66 pisze:Kotiko jak bedziesz tylko mogła zadzwoń ,dziś jedzie do W-wy
moja bratowa wyjazd w nocy lub sobota z rana ,jesli dt z W-wy
sam odbierze kota z okęcia to by sie udało ,ja tym razem nijak
nie mogę pomóc inaczej .
Zjadło mi nr tel. do Ciebie :oops:

Napisałam sms-a do Kotiki. Ona teraz jest w pracy i nie ma możliwości zaglądania na forum. Oby wszystko udało się dograć!!!
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

[poprzednia][następna]