Koty z Hucianego Grodu cd. Frodo wrócił.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro gru 15, 2021 19:17 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Mają opóźnienia, to fakt. Paczka zamówiona 9.12 przyszła wczoraj.
Dosia już w domu, nie umie jeszcze chodzić w fartuszku, ale radzi sobie. Podjadła sporo. Mam nadzieję, że nie będzie wymiotowała, śpi sobie na fotelu pod kocykiem. Wzruszyła mnie, bo trzymała siusiu, nie chciała się załatwić w torbie. Weszła na chwiejnych nóżkach do kuwety i baaardzo dużo siusiu zrobiła. Wyniki ma dobre, glukoza nieco podwyższona, ale wiadomo, że ze stresu i była nieco odwodniona, ale była przecież na czczo. Zapłaciłam 350 zł, w tym były badania, ale kupiłam też fartuszek za 30 zł, bo muszę mieć na zmianę. Przyda się też na potem. Nie wiem, jak długo Dosia będzie w fartuszku, bo to zależy od stanu rany. Zazwyczaj moje kotki noszą ubranka bardzo krótko. Oby i tak było w przypadku Dosi.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro gru 15, 2021 19:49 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Kciuki za pannice :).
W zooplusie jakies znizki sie pojawily ostatnio na okres przedswiateczny.

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

Post » Śro gru 15, 2021 20:05 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dużo kciukow za Dosie niech szybko dochodzi do zdrowia
:ok: :ok: :ok: :201461

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro gru 15, 2021 20:10 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Za Dosię i tego maleńtasa :ok:

aania

Od: Pt lis 11, 2005 22:48

Post » Czw gru 16, 2021 8:09 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dosia już w dobrym stanie, normalnie chodzi w fartuszku, wskakuje na parapet..itd. Oczywiście je i kuwetkuje, jakby zapomniała już, że była wczoraj operowana. W fartuszku jest jej ślicznie, postaram się o zdjęcie. Może i zrobię zdjęcie dziecka kociej mamy, bo dzisiaj tam jadę.

ewar

Post » Czw gru 16, 2021 13:36 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Wczoraj była u nas zima, a dzisiaj jesień :wink: Były trzy Kulki, bo i Sreberko przyszła. Miałam trochę niezbyt świeżego mięsa, rzuciłam srokom, dały więc kotom spokojnie zjeść. Podjechałam nałożyć kociemu dziecku trochę karmy dla kociąt, dałam też miseczkę 30% śmietanki. Dziecka nie widziałam, ale kocia mama przybiegła z odsieczą, przerażona najwyraźniej.
Wiozłam trochę puszek dla kotów Doroty, torba mi się urwała i zbierałam puszki z jezdni :evil: Kierowcy mieli ubaw :mrgreen:
Kocia mama
Obrazek
Lila
Obrazek
Sreberko
Obrazek
Ktoś pamięta łabądka na rondzie? Jeden z radnych określił go jako architektoniczne disco polo :mrgreen: Łabądka nie ma, za to jest inny koszmarek :mrgreen:
Obrazek
A teraz moja Dosia w fartuszku
Obrazek
i jej brat (?) o imieniu Henio
Obrazek

ewar

Post » Czw gru 16, 2021 13:49 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Alez macie dekoratora miejskiego nie z tej Ziemi :).

Koty jak zwykle piekne futrzaki.
Tego Henia to tak bym sobie na poduche zgarnela.

FuterNiemyty

Post » Czw gru 16, 2021 14:19 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

FuterNiemyty pisze:Alez macie dekoratora miejskiego nie z tej Ziemi :).

Prawda? Strach pomyśleć, co jeszcze może się pojawić :mrgreen: Podobno w Stalowej jest więcej takich cudowności, ale nie w moim zasięgu. Stalowa Wola to rozwleczone miasto. Aha, siostra ma zdjęcie sztucznych kwiatków "zdobiących" napis STALOWA WOLA przed Urzędem Miasta. Niezwykłej urody :mrgreen:
FuterNiemyty pisze:Tego Henia to tak bym sobie na poduche zgarnela.

:ryk:

ewar

Post » Czw gru 16, 2021 20:48 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Heniutku chcą Cię na poduchę przerobić :strach: Dosia śliczna panienka w ubranku.
Sreberko chyba musi mieć jakąć inną metę, to aż niemożliwe, że to po tylu dniach niepokazywania się, wygląda całkiem dobrze. Ma szczęście, że raczyła się pojawić. A kierowcy, to powinni pomóc, a nie mieć ubaw. Chociaż w sumie dobrze, że Cię nie obtrąbili

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Czw gru 16, 2021 21:50 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

No co, nie nadaje sie chlopak na poduche?
Taki puchaty, troche sie go dopasuje po rogach i bedzie dobrze :).

FuterNiemyty

Post » Pt gru 17, 2021 7:57 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dosia ma się świetnie :ok: W ogóle jakby nie zauważała, że ma ubranko. Ona jest szczuplutka, leciutka, zwinna. Wczoraj kot stał jej na drodze, to go przeskoczyła i pobiegła dalej.
Dwa rudasy przyjaźnią się bardzo :lol:
ObrazekObrazek
Idealny byłby domek dla całej trójki, ale to niemożliwe.
SabaS pisze:Sreberko chyba musi mieć jakąć inną metę, to aż niemożliwe, że to po tylu dniach niepokazywania się, wygląda całkiem dobrze

Ona mieszka kilka kilometrów dalej. Może ktoś ją dokarmia? Tego nie wiem. Bywa, że pojawia się codziennie, a potem jest przerwa. U siostry pojawiły się dwa nowe koty, rudy i jakieś buro-białe coś. Może uda jej się zrobić zdjęcia, ale ona teraz chodzi do nich, kiedy jest ciemno.

ewar

Post » Pt gru 17, 2021 9:29 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dwa rudasy przyjaźnią się bardzo :lol:
ObrazekObrazek
:love: :love:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt gru 17, 2021 13:14 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Siedzę w domu, więc mogłam Dosi zdjąć fartuszek. Rana wygląda ładnie, a kotka się nią zupełnie nie interesuje :ok: Pilnować jednak będę i na noc chyba ją ubiorę. Strzeżonego....

ewar

Post » Pt gru 17, 2021 20:44 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dosiu, ślicznie Ci i w fartuszku, i bez... Czarne jest piękne... :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Sob gru 18, 2021 8:35 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Ona jest naprawdę piękna, zgrabniutka, szczuplutka. Kiedy została złapana, to nie przypuszczałam, że będzie długowłosa. A jednak. Wczoraj zdjęłam jej fartuszek, myła się zawzięcie, ale rany nie rozlizywała. Rana zresztą wygląda ładnie, ale fartuszek jej ubrałam, bo będę wychodziła z domu, więc tak na wszelki wypadek. Kotka zachowuje się tak, jakby operacji nie miała. Razem z innymi kotami biegała za światłem laserka, bawiła się innymi zabawkami...itd. Ładnie je i kuwetkuje. Oby tak dalej :ok:
Zaraz szykuję się do wyjścia, trzeba zrobić weekendowe zakupy, sporo mięsa dla kotów będzie potrzebne. Do Kulek podjadę, dam malutkiemu trochę surowego mięsa, drobniutko pokroję. Bratek też lubi mięso, codziennie dostaje porcyjkę. Duże i małe ptaszki też trzeba nakarmić, ale to po drodze. Dorota jest już na emeryturze i do kotów chodzi popołudniami. Obie mamy zapas karmy, bo przytomnie wcześniej pozamawiałam. Dużo nam tego idzie, bo i kotów sporo. Młodemu człowiekowi zawiozę dzisiaj lub jutro też spory zapas. Fajne jest to, że nikt tam nie przegania Kulek, często nawet ktoś mi mówi, że o, tam jest kotka, mnóstwo osób mi mówi " dzień dobry", to bardzo ułatwia życie.

ewar

[poprzednia][następna]