Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt wrz 25, 2009 17:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

TESCO MA AKCJĘ POMAGANIA SCHRONISKOM:

http://www.tesco.pl/konkursy/schroniska/index.php

głosowałam na Gdańsk
:mrgreen:

iza5

Od: Śro cze 18, 2008 17:44

Post » Sob wrz 26, 2009 10:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Ja też :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Sob wrz 26, 2009 10:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Kotki,które zabrałam tydzień temu z szopy w Baninie mają się lepiej
Niedługo Bródka i Brodka będą szukały domku
Reszta ich rodzeństwa nie żyje
Facet najprawdopodobnie zabił te 6 kociąt,nie wiem czemu nie chciał mi ich oddać i dlaczego to zrobił
Ludziom mówi,że poszukał im domu,ale ja w to nie wierzę,że znalazł w parę dni domy dla sześciu dzikich i chorych kociąt
Kiedyś zabił bezdomnego psa więc myślę,że zamordował też te kociaki
Miały ok 2 miesięcy :cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Sob wrz 26, 2009 10:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Tesco...jednocześnie wspiera cyrk Korona, rozdaje ich bezpłatne bilety dla dzieci i wiesza plakty:/ Zastanawiam się co można zrobić, żeby przestali...

Czemu nie na Gdynię?
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Sob wrz 26, 2009 11:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Betbet my z Gdańska :oops:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Nie wrz 27, 2009 13:46 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Agnieszka...ja też;) Ale widze, że Gdynia wysoko i ma szanse realne...

Agnieszko czy kotka z rudym jest jeszcze u Ciebie? To samiczka, prawda? Mam dla niej domek. Czy jesteś wolna w weekend? Mogłabyś osobiście zapoznać chętną (i mnie). Przyjedziemy, jesli nie będziesz miała zastrzeżeń, am yślę, że nie powinnaś to zabierzemy ją.
ObrazekObrazek

Betbet

Post » Nie wrz 27, 2009 21:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

To co zarezerwować kotkę?
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Nie wrz 27, 2009 22:05 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Tak, zarezerwuj proszę. Mamy umówioną osobę z autkiem. W tygodniu nastąpi zakupowanie potrzebnych akcesoriów:)
ObrazekObrazek

Betbet

Post » Nie wrz 27, 2009 23:09 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Oki
mała zarezerwowana,mam nadzieję,że sie spodoba.Jest malusią,wesołą,kochaną i śliczną koteczką
Bardzo zżyta z siostrą,będą za sobą tęsknić....mam nadzieję,że dla Coco też uśmiechnie się los :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pon wrz 28, 2009 8:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

betbet mimo że w cyrku wyst epuja zwierzaki, które mieszkają w klatkach, to przecież opiekunowie dbają o nie. sama kilka razy byłam w cyrku z dzieciakami z placówki i zwierzaki wyglądały na przywiązane do treserów. chyba nie znają innego życia i wydaje mi się że sa poniekąd szczęśliwe. nie mówiąc o dzieciach- sierotki były zachwycone wyjściem do cyrku, było to niepowtarzalne dla nich przeżycie. jakby tak patrząc- to i zoo okazuje się złą instytucją- a przecież bez takiego zoo dzieci nie miały by szansy poznac dzikich zwierząt. w naszych czasach też podopieczni są zadbani, chociażby w oliwie. te zwierzęta już by sie nie odnalazły na wolności. nie mam zdania czy takie instytucje powinny istnieć czy nie, ale wszytko wskazuje na to, że TAK. są społecznie potrzebne, pod warunkiem, że będzie nad nimi nadzór i kontrola inspektorów w kwestii traktowania zwierząt.

agnieszka, pewnie tak jak piszesz- czarny scenariusz się znów powtórzył. najgorsze jest to, że takie bambry nie uśpia zwierzaka, tylko go topią :cry:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon wrz 28, 2009 10:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Sabina...a wiesz, że katowany pies dalej kocha swojego właściciela i często rzuci się w jego obronie?
Znasz metody tresury tych zwierząt? Wciskanie ludizom ciemnoty, że tresura bazuje na instynktownych zachowaniach...to bzdura. Czy Twój kot czuje instynktownie potrzebę jeżdżenia na rowerze, grania na trąbce lub stawania na tylnych łapach gdy podniesiesz nad nim pejcz? 8O
Zwierzęta tresuje się okrutnymi metodami, przoduje w tym cyrk Zalewski. Są materiały pokazujące jak zwierzęta są transportowane, jak zdycha im wielbłąd w mękach.
Zoo ok, pewnie. Edukacja, podtrzymywanie gatunków.Ale cyrk? Każdy kot dobrze znosi ciągły transport i ciasną klatkę? Myślisz, że słoń czy małpa, koń lub wielbłąd różnią się w tym względzie?
ObrazekObrazek

Betbet

Post » Pon wrz 28, 2009 11:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Betbet pisze:Sabina...a wiesz, że katowany pies dalej kocha swojego właściciela i często rzuci się w jego obronie?
Znasz metody tresury tych zwierząt? Wciskanie ludizom ciemnoty, że tresura bazuje na instynktownych zachowaniach...to bzdura. Czy Twój kot czuje instynktownie potrzebę jeżdżenia na rowerze, grania na trąbce lub stawania na tylnych łapach gdy podniesiesz nad nim pejcz? 8O
Zwierzęta tresuje się okrutnymi metodami, przoduje w tym cyrk Zalewski. Są materiały pokazujące jak zwierzęta są transportowane, jak zdycha im wielbłąd w mękach.
Zoo ok, pewnie. Edukacja, podtrzymywanie gatunków.Ale cyrk? Każdy kot dobrze znosi ciągły transport i ciasną klatkę? Myślisz, że słoń czy małpa, koń lub wielbłąd różnią się w tym względzie?

Tez uważam,że cyrk to porażka i okrucieństwo :(
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pon wrz 28, 2009 11:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

(058) 719..82 dom wychodzacy
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pon wrz 28, 2009 20:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

88 61....886 dom wychodzący
Ostatnio edytowano Pon wrz 28, 2009 20:55 przez Agnieszka Marczak, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pon wrz 28, 2009 20:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Betbet pisze:Sabina...a wiesz, że katowany pies dalej kocha swojego właściciela i często rzuci się w jego obronie?

BEATKO nie jestem wyedukowana w tej kwestii, nie mam pojęcia czy zwierzęta w cyrku są dobrze traktowane czy nie. po prostu byłam kilka razy z dziećmi z placówki w cyrku i po zwierzakach nie było widać że sa męczone czy bite. właśnie jeździłam do cyrku zalewski i byłam zauroczona pokazami zwierząt. zawsze sądziłam, ze zwierzaki tresowane sa na karmę- mój pies odbyła niedawno 2 stopnie szkoleń i uwielbiał to, tresura na przysmaki. jak jechalismy na szkolenie, to sunia mało a piała by z radości. zresztą widziałam w tv kilka programów o cyrku i wyglądało to wszytko bardzo fajnie.
sorry - wierzę ci na słowo, ale smutne to wszytko co piszesz.......dla widza cyrk jest wspaniałym przeżyciem.....z tego co napisałaś- dla występującego zwierzaka mniej wspaniałym :(

pytanie na pocztę PKDT:

czy trikolorka Iwana jest jeszcze do przygarnięcia?
Ile ma tygodni i jaki charakterek?

Będę wdzięczna za odp.

Pozdrawiam serdecznie
Magdalena Król

ps. czy są może jej zdjęcia? czy to jest ta z białą buźką? :)

prosze o odpowiedź , bo ja nie wiem co to byłą za kot- nie kojarzę.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

[poprzednia][następna]