Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon maja 31, 2010 20:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

slapcio pisze:Dziewczyny, zadzwoniła do mnie pani w sprawie adopcji, bo nasze ogłoszenie ukazalo się w Metrze. Kobitka z Gdańska, a my z Warszawy więc przekierowałabym do Was... u naszych brzdący i tak się sprawy (zdrowotnie) skomplikowały :(

Pani się zgadza na przekazanie numeru (podam na pw). Od razu mówię - dom kompletnie nie zweryfikowany, trzeba będzie dopiero przemaglować. Jak spytałam o oczekiwania to "rasowy niebieski" ale jej wytłumaczyłam że to niemożebne wręcz i stanęło że drugi w kolejności chcenia jest: maluszek, chłopak, cały biały ew. z delikatnymi znaczeniami. Ale że zadzwoniła z mojego ogłoszenie gdzie dwa bure, jeden połowicznie bury a trzeci biały z plamkami to może i to kryterium dośc elastyczne :wink: :mrgreen:

Macie coś na stanie?

Chyba pani coś u nas wybierze jeśli okaże się dobrym domem nasze koty są na www.pkdt.pl o ile się orientuję to takie białe z dodatkami są u Sabiny.Ja mam buraski i czarne.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pon maja 31, 2010 20:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Nie mam emaila pani, więc nie przekażę linka - dysponuję jedynie nr telefonu który już Ci przekazałam na PW :)
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Wto cze 01, 2010 5:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

U Sabiny jest kilka białasków ze niewielkimi znaczeniami, chyba jets jeszcze kocurek ok 6-7 tyg biały z malutkimi szarymi plamkami i niebieskimi oczkami, którego przywiozłam do gdyni 2 tyg. temu
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 11624.html foto na dole strony
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto cze 01, 2010 6:50 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 12036.html szuka małej kotki, preferencje trikolorka

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Wto cze 01, 2010 10:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

tak poker ta pani juz zrobiłą rezerwację u mnie n atrikolorkę malutką :)
ja mam masę małych białych z plamkami nieznacznymi szarości i czerni.
szkoda tego kocurka z działek, może ten tigo by go nie zjadł jednak? ja wezmę te 3 od dr kasprzyka, bo nie ma na nie chętnych. ale to juz naprawdę ostatnie koty póki co które wezmę, bo nie mam warunków, robi się u mnie hurtownia, a ja źle to znoszę i przezywam, ze koty maja nie najlepiej. poza tym adopcje sie zatrzymały.
marta z zoo kariny na swoim weselu nazbierała dla nas do puszki 309 zł- dziekujemy :D
marea koszt kociąt z hallera to 200 zł- zdjęłam wczoraj z konta, robiłam wypłatę wetowi.
fundusz kotów ze stoczni to 109 zł-jeśli miasto natychmiast nie przeleje nam pieniązków- to musimy zakończyć akcję, a u mnie jeszcze 5 stoczniowych kotów na utrzymaniu i ciągłym leczeniu, a u kingi pysia.
stan konta ogólnego to 1 000 zł, to niewiele biorąc pod uwagę że mam dług u weta na 650 zł za sąsiada, a żwir idzie w zastraszjącym tempie. od marca zużyłam ok 200 litrów żwirku :x
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Wto cze 01, 2010 10:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Rozmawiałam z Kasprzykiem wczoraj odnośnie kosztów, dorzucę do tego swoją fakturkę za leczenie itp kolejnych maluchów które tu w Gda łapiemy i leczymy...z konta Hallerowych

ifciastu wziełabyś zatem kilka maluchów z Gdańska jeśli Sabinka weżmie te od doktora?
Daj znać...dziś widziałam 2 maluszki w budce kociej na Hallera, ich matka popielata z mega zieonymi oczkami 2 sztuki + 3 sztuki na działkach rudy i rudo czarne, są malutkie wszytskie max. 5 tyg. mogą mieć jeszcze małe problemy z jedzeniem ale t pewnie kwestia dni i przyzwyczajenia do stałych pokarmów, gdybyś któreś z nich chciała wziąść byłoby super :ok:

Dziś 2 kotki złapałam na sterylki w tym jedna matkę białasków z działek. Druga ze złapanych kotek wymknęła się przy przerzucaniu do klatki iniekcyjnej i zrobiła totalny kipisz w Gabinecie Pikiela :roll: zniszczyła żaluzje, Dr stwierdził że ostatni rok chyba dziki sterylizuje :roll: , MASAKRA! kilkanaście minut z nią walczyliśmy i usypialiśmy (kłuliśmy) przez żaluzje :roll:
Obrazek

Marea

Post » Wto cze 01, 2010 11:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Marea pisze:Rozmawiałam z Kasprzykiem wczoraj odnośnie kosztów, dorzucę do tego swoją fakturkę za leczenie itp kolejnych maluchów które tu w Gda łapiemy i leczymy...z konta Hallerowych

ifciastu wziełabyś zatem kilka maluchów z Gdańska jeśli Sabinka weżmie te od doktora?
Daj znać...dziś widziałam 2 maluszki w budce kociej na Hallera, ich matka popielata z mega zieonymi oczkami 2 sztuki + 3 sztuki na działkach rudy i rudo czarne, są malutkie wszytskie max. 5 tyg. mogą mieć jeszcze małe problemy z jedzeniem ale t pewnie kwestia dni i przyzwyczajenia do stałych pokarmów, gdybyś któreś z nich chciała wziąść byłoby super :ok:

Dziś 2 kotki złapałam na sterylki w tym jedna matkę białasków z działek. Druga ze złapanych kotek wymknęła się przy przerzucaniu do klatki iniekcyjnej i zrobiła totalny kipisz w Gabinecie Pikiela :roll: zniszczyła żaluzje, Dr stwierdził że ostatni rok chyba dziki sterylizuje :roll: , MASAKRA! kilkanaście minut z nią walczyliśmy i usypialiśmy (kłuliśmy) przez żaluzje :roll:

no właśnie doczytałam, że te kociaki już na tymczasie są :)
Co do działkowców ok, zaraz napiszę na priv to się zgadamy;)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Wto cze 01, 2010 11:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Marea pisze:U Sabiny jest kilka białasków ze niewielkimi znaczeniami, chyba jets jeszcze kocurek ok 6-7 tyg biały z malutkimi szarymi plamkami i niebieskimi oczkami, którego przywiozłam do gdyni 2 tyg. temu

To te co u Kasprzyka były/są ? rzeczywiście one mają dużo białego.Mam już nr tel do tej pani tylko gdzie teraz są te kociaki dalej u weta czy u Sabiny ?
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Wto cze 01, 2010 11:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

kinga-kinia pisze:
Marea pisze:U Sabiny jest kilka białasków ze niewielkimi znaczeniami, chyba jets jeszcze kocurek ok 6-7 tyg biały z malutkimi szarymi plamkami i niebieskimi oczkami, którego przywiozłam do gdyni 2 tyg. temu

To te co u Kasprzyka były/są ? rzeczywiście one mają dużo białego.Mam już nr tel do tej pani tylko gdzie teraz są te kociaki dalej u weta czy u Sabiny ?

Został tylko ten większy bardziej biały kocurek, jest u sabiny w hoteliku, koteczka poszła juz w sb do adopcji :ok:
Obrazek

Marea

Post » Wto cze 01, 2010 11:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Marea widzę że działasz jak strzała :ok:
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Wto cze 01, 2010 11:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Marea pisze:
kinga-kinia pisze:

Został tylko ten większy bardziej biały kocurek, jest u sabiny w hoteliku, koteczka poszła juz w sb do adopcji :ok:

To super :) Słuchajcie mamy tyle kotów ze nie wiem jak wy ale ja już się gubię gdzie u kogo jakie koty są :roll: wiem ze u mnie jest 5 Pysia + 4 maluchy dziś dostałam pierwszego maila odnośnie maluchów trzymajcie kciuki pani chce jedną kotkę ale bedę namawiać na parkę ;)
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Wto cze 01, 2010 11:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

To juz Sabinki zasługa, ona ją wyadoptowała :ok: ja tylko je złapałam i przywiozłam do kasprzyka no i uzbierałam fundusze na pokrycie kosztów ich leczenia :roll:
Do adopcji poszedł też Hesiu który tymczasował u Soso i idzie Hugo który jest u Seji :ok: + Inka sopocianka pingwinka juz w nowym domku w Gda
Jakbyś słyszała że ktoś szuka rudaska czy szylkretek to są do złapania na działkach, narazie tymczasu brak ale mam nadzieję coś się załatwi w ciągu kilku dni :ok:
Obrazek

Marea

Post » Wto cze 01, 2010 11:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Słuchajcie schronisko Ciapkowo w Gdyni potrzebuje kocy,ubrań itp dla zwierzaków dziś znalazłam to ogłoszenie http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 18531.html
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Wto cze 01, 2010 12:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

zaraz moderator pogoni ze 100 stron przekroczone i owy wątek powinien byc :roll:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Wto cze 01, 2010 12:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Apel o pomoc dla zwierząt z terenów powodzi:
http://wyborcza.pl/1,75478,7945821,Pomo ... renow.html
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

[poprzednia][następna]