OTW6-Wraca:Kachna s.102,Pingusia s.109!POMOCY!Żuniek:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sie 09, 2012 13:02 Re: OTW6-liliowy i ruda w prawdziwym DT;)Dziękuję Wszystkim:

Że już nie wspomnę o DT jaki ostatnio znalazłam dla ślepaczka :1luvu:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw sie 09, 2012 13:26 Re: OTW6-liliowy i ruda w prawdziwym DT;)Dziękuję Wszystkim:

Szalony Kocie - to jednak nadal dzieciaki około 3 mc :).
Nie wpędzę je w wiek, ale wolę zapobiec zwrotom na zasadzie: ten kot nie załatwia się do kuwety. Chorego kota też nie oddam, no chyba że ktoś naprawdę wie na co się pisze.
Dwa tygodnie to chyba taki normalny czas, aby "towar" odpicowac :) A później już tylko ogłaszac.
A przy tej dwójce z Asią zastanawiałyśmy się nad kastracją, bo to jednak "chodliwy towar" pod względem kolorystycznym. Tutaj nie ma jeszcze decyzji :)

A co do domów rozsądnych - oby same takie były :)
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Czw sie 09, 2012 14:59 Re: OTW6-liliowy i ruda w prawdziwym DT;)Dziękuję Wszystkim:

A może dzieciakom osobny wątek założyć? Choć jak dla mnie to mogą wisieć i tu. Z przyjemnością mogą wisieć :1luvu:
Co do FB mam mieszane uczucia. Na tabun kotów tylko jeden znalazł fajowy dom prze FB. Co do DT też różnie bywało.Ale DT z FB nie miałam.Jeden ,jedyny rozsądny był aż z Zabrza.Dzieci nie pojechały bo miały 3 tygodnie i bardzo chorowały.Lala zresztą odeszła [*].
Jeśli coś się trafiło to z miauka.

Trwa oswajanie Semira.Malec ma za nic moje umizgi i nie chce być głaskany.Znosi całe zabiegi dopieszczania z obrzydzeniem na pysiu. Jest tyle dni u nas a dotyk wywołuje jeszcze przerażenie. Radości w nim nie ma z powodu siedzenia na rękach.Nie mruczy, potrafi pacnąć łapą i wieje się jak piskorz.Pyskuje. Zostałam PILNIE zawezwana do pokoju córki.Oznajmiono mi radośnie ,że mruczy dzieciak i wywala brzuch. Co też widziałam prędko się wycofując. Na mój uroczy widok chciał uroczo spierdzielić.Chłopy :mrgreen:

Proszę o wstrzymanie się z uwagami modów co do nowego. Jestem właśnie w trakcie poszukiwania czasu 8O
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw sie 09, 2012 19:42 Re: OTW6-liliowy i ruda w prawdziwym DT;)Dziękuję Wszystkim:

Znalazłam w czasie poszukiwania czasu :wink: zaginioną myszkę do kompa i leki :lol: .Mam osiągnięcia niebywałe. Ruszam dalej.

Dziś był dzień telefonów. Dzień wielu telefonów ale skutek :roll:

Radulek przyszedł z płaczem.Ucho?Znów dziwnie je układa.

Natalka ,jak dzieciaki po powrocie do domu?
Obrazek

ASK@

Post » Czw sie 09, 2012 19:55 Re: OTW6-liliowy i ruda w prawdziwym DT;)Dziękuję Wszystkim:

Nie zakładaj drugiego wątku, bo nie będziesz mieć czasu obu pilnować :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw sie 09, 2012 20:23 Re: OTW6-liliowy i ruda w prawdziwym DT;)Dziękuję Wszystkim:

Dzieciaki OK :) Wszystko dobrze, żadnych wymiotów.
Doprowadziły mnie dzisiaj do łez jak to ona sama siebie za cycka ciumkała, a później on do niej przyszedł i sam kontynuował, a ona go myła... Biedne małe sierotki. Ale teraz są bezpieczne.
Poza tym szarańcze pozrzucały nam rzeczy z półki i służąca musiała posprzątać :twisted: A tak to nieźle sobie dokazują, mruczą i się miziają. On jest mega nakolankowy, ona jeszcze nie wie, że jest :twisted: ale jak jest mruczando, to nawet bródkę podstawia. W tym związku, to ona jest większa rozrabiaka, a on to taki misiu.
Nazywają się już. Szafir i Merigold. Zwana Krwawą Meri :)
ObrazekObrazek

naline

Post » Pt sie 10, 2012 5:17 Re: OTW6-liliowy i ruda w prawdziwym DT;)Dziękuję Wszystkim:

Cieszę się.Ładnie się ponazywały.No ta Krwawa mniej ale może być.To dzieci bez mam.Wcześnie je straciły.Ich jedynym prawdziwym domem było podwórko.Co one mogą wiedzieć o bezpiecznym życiu?

U nas znów Żuk.
Wczoraj idąc karmić dziki po raz pierwszy od kilku tygodni pomyślałam ze smutkiem o zimie. Powietrze już nie ten zapach ma rano i nie to samo łagodne zimno.Czas zbierać polary dla kotów.
Obrazek

ASK@

Post » Pt sie 10, 2012 14:50 Re: OTW6-Grba Kachna traci DT!Pilnie DT/DS s.102

Tak jak w tytule. Już mi się niedobrze robi jak to zdanie piszę.

TAK JAK W TYTULE :!:
Kachna zgarnięta z posesji opuszczonej i walającej sie znalazła DT z możliwością zostania na stałe.Zawieźliśmy ją ku naszemu zadowoleniu w fajowe miejsce. Wszystko wskazywało,że zostanie na stałe. Nawet na Czarną Mańkę ją przemianowano. Ale dzisiejszy, dopiero co odebrany mail powalił mnie znów na kolana. Na moje biedne kolana. :cry: Z powodów od Domu nie zależnych rodzina musi wynająć dom i szukać zarobku gdzie indziej. Zwierzęta szukają domów w tym Kachna/Mania. To dorosły, wielgachny kot. Jak jest u mnie każdy wie.Malce blokują jeden pokój. Kachna źle znosi duże zakocenie. Na dzień dzisiejszy czekam na foty i jakieś dane o niej bym mogła poklepać ogłoszenia.Ale czas goni a znając przewrotność i złośliwość losu okaże się,że JUŻ mam ją zabierać.
Może ktoś skusi się na fajową dziewczynę.
Znów proszę o pomoc. Będę robić ogłoszenia ale czy zdążymy?

:arrow: Kasia 2-3 letnia kocia.Prześlicznie czarna z bursztynowymi oczyskami. Duża jak na kociczke. Na DT od 10.05.12
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

ASK@

Post » Pt sie 10, 2012 14:59 Re: OTW6-Gruba Kachna traci DT!Pilnie DT/DS s.102

A inne zwierzęta o których wspominasz? DT będzie szukać na własną rękę nowych domów?
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Pt sie 10, 2012 15:29 Re: OTW6-Gruba Kachna traci DT!Pilnie DT/DS s.102

piotr568 pisze:A inne zwierzęta o których wspominasz? DT będzie szukać na własną rękę nowych domów?

Podobno jeszcze jedna wyżliczka nie ma lokum.
Obrazek

ASK@

Post » Pt sie 10, 2012 16:19 Re: OTW6-Gruba Kachna traci DT!Pilnie DT/DS s.102

Straszne :( Biedne zwierzęta. Niestety jedyne osobne lokum mamy zajęte.
To może dodam coś pozytywnego?
Meri i Szafir mają się świetnie :) Apetyty dopisują i energia rozpiera. Dzielne dzieciaki.
ObrazekObrazek

naline

Post » Pt sie 10, 2012 19:32 Re: OTW6-Gruba Kachna traci DT!Pilnie DT/DS s.102

naline pisze:Straszne :( Biedne zwierzęta. Niestety jedyne osobne lokum mamy zajęte.
To może dodam coś pozytywnego?
Meri i Szafir mają się świetnie :) Apetyty dopisują i energia rozpiera. Dzielne dzieciaki.

:ok:
A jak kuweta?
Państwo nawet nie zauważyli ich braku :cry:

Zmartwił nas dziś Smużek.Za spokojny, popiskiwał.Galopkiem do weta.Chyba brzuś.Dostał Espumisan i no-spę.Obserwujemy.Dzieci to wieczny problem.

Kachnę przyjmę jeśli trzeba będzie. Tylko duże zwierze potrzebuje wiele miejsca i mało kotów.Wpadnie w rozgardiasz i darcie pierza.Ona u nas była nieszczęśliwa.
Obrazek

ASK@

Post » Pt sie 10, 2012 20:19 Re: OTW6-Gruba Kachna traci DT!Pilnie DT/DS s.102

Semirku, Kasiu, Żuczku i Wszyscy pozostali :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt sie 10, 2012 20:29 Re: OTW6-Gruba Kachna traci DT!Pilnie DT/DS s.102

O kurczę.... :( Asiu...
Trochę mi się przeciągnęło. W niedzielę ogłoszę kota Radarka. Jest śliczny i cholernie mi się podoba, ale niestety :( .
Czy dla Kachny masz tekst? Bo te fotki wklejone są dość fajne :)

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pt sie 10, 2012 20:34 Re: OTW6-Gruba Kachna traci DT!Pilnie DT/DS s.102

Czekam na jakieś konkrety z DT/DS.Cholera wie jak mam pisać. Musze przejrzeć maile .tam było kilka info ale może wykasowałam bo mam już multum na poczcie.Jak napiszę choć kilka to prześlę tobie bo rozumiem,ze zgłaszasz się. :mrgreen:
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]