Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 27, 2010 14:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

mpacz78 pisze:Kociaki ze Skweru Kościuszki. Są u Łukucia.
Czarny jest bardzo mały, chudy i ma strasznie zaropiałe oczka, bury jest większy i w lepszym stanie. Kociaki mają około 3 mies. na moje oko, nie znam jeszcze płci.
ObrazekObrazek
Sorki za jakość zdjęć, ale komórką robiłam, zapomniałam aparatu ...

Ojej jakie biedaczki :cry: Trzeba takim pomagać, innego wyjścia nie ma jeśli tylko udało się je złapać!
Obrazek

BinaDina85

Od: Śro kwi 14, 2010 21:38

Post » Śro paź 27, 2010 18:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro paź 27, 2010 20:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Witam ponownie :mrgreen:

Poprzedni człowiek od internetów najwyraźniej usunął stronę pkdt ze swojego serwera i nie odpowiada na maile, odkurzyłem więc nieco wordpressa -- na ile miałem informacji (mało!) odświeżyłem artykuły: o akcji stoczniowej, linki "media o nas", "jak pomóc/kontakt", rozliczenia, przykleiłem na głównej "ważne ogłoszenie", dodaję też bieżące ogłoszenia adopcyjne (dziś póki co jedno przyszło).

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Czw paź 28, 2010 6:21 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Szymonku, dodaj proszę ogłoszenia które ostatnio Ci podesłałam na PW...

Tak przeglądam stronę....to ogłoszenie o kociakach w Brzeźnie i Pani z W-wy która prosiła o pomoc dla nich...
W tym tygodniu byłam tam z Agą Marczak, zawiozłyśmy kocicę ostatnią na sterylkę, sytuacja jest już tam opanowana...została tylko jedna młoda trikolorka do sterylki, ale to może już po zimie...młode kociaki ze zdjęć są już duże :-) zadbane i mają opiekę i jedzonko od starszej Pani :kotek: Aga wcześniej zaszczepiła maleńtasy...wiem że jeden niestety wpadł pod auto...ale cuż...życie kota podwórkowego...
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw paź 28, 2010 9:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

jest awaria serwera- tomek nic nie kasował. kinga zadzwoni do tomka żeby się skontaktował mailowo z szymonem
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Czw paź 28, 2010 9:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

dziekuję za życzenia- imieniny obchodze w sierpniu, ale z racji że mi nikt w sierpniu nie złożył życzeń- jest mi niezmiernie miło :lol:

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Czw paź 28, 2010 10:18 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

hłe, hłe :spin2:

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Czw paź 28, 2010 10:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Byłam rano u weta, kociaki po pierwszej nocy w ciepłym i po wczorajszych zastrzykach wyglądają o niebo lepiej. Czarnemu widać oczy :D . Niestety są wściekłe strasznie. Syczą, drapią i gryzą więc siedzą w klatce, są wyjmowane tylko w grubych rękawicach na zastrzyki i przemycie zaropiałych pysków. Dziękujemy Biamili za dobrą karmę. Biedaki tam gdzie wcześniej żyły jadły jakieś śmieci, ktoś tam rzucał chleb rozmoczony, nie wiem dla mew czy dla kotów, ale kotki były tak głodne, że go jadły :(

Z moimi pacjentami też ok.
Mateczka po operacji przepukliny była dziś na kontroli, jest ok, oby tak dalej.
Biance całkiem zeszła opuchlizna z łapki i tylko nieznacznie utyka ale już chodzi na czterech łapkach.
Kromka nadal rzęzi, kolejny tydz. na antybiotyku dr zaordynował.

No i mam dwóch nowych tymczasików: Frodo i Danio z N. Portu na razie przestraszone ale dają się głaskać, cudne kociska.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw paź 28, 2010 10:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Monia, cudne masz te wszystkie malce i te większe też :-) Foteczki, foteczki "moich" bąbli poproszem...mama mi żyć nie daje i co chwila dzwoni co u nich :ryk:
Obrazek

Marea

Post » Czw paź 28, 2010 10:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Marea pisze:Monia, cudne masz te wszystkie malce i te większe też :-) Foteczki, foteczki "moich" bąbli poproszem...mama mi żyć nie daje i co chwila dzwoni co u nich :ryk:

Marea kociaki od Ciebie dorobiły się imion - jest Sahara (ta najciekawsza swiata), Safira (ta bardziej tchórzliwa, nosek chyba rzeczywiście miała lekko podrażniony, bo teraz jest już ładny, pomarańczowy ;) ) i Kaszmirek (mały tchórz 8) )

Wszystkie są cudne :1luvu:
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Czw paź 28, 2010 10:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

jak sahara, to kalahari i gobi albo namib 8)

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Czw paź 28, 2010 11:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Dziękuję Elu za wieści, przyznam że ciągle o nich myśle ale nie chcę Cie wiecznie niepokoić telefonami smsami itp itd :ryk:

Imiona piękne i bardzo do nich pasują :) Podeślij proszę foteczki to pomogę w ogłoszeniach jak już będą gotowe... a jak oczka u Safirki? lepsze już?

Wczoraj zawiozłam ich (chyba) rodzeństwo do Sabiny do PKDT, są narazie u weta w klatce :) 2 chłopaki, grzeczniutki czarnuszek i diabełek czarno biały, którego ganiałam po gabinecie i pomimo zapewnien Pani Kasprzyk że przez rękawice mnie nie ugryzie - użarł..przestrachał się biedaczek :) a ja trzęsłam jak galareta z tego stresa :D Pani Kasprzyk trzymała a ja zakraplam anty pchła i podawałam pastę na odrobaczenie :ryk:
Obrazek

Marea

Post » Czw paź 28, 2010 12:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Marea pisze:Dziękuję Elu za wieści, przyznam że ciągle o nich myśle ale nie chcę Cie wiecznie niepokoić telefonami smsami itp itd :ryk:

Imiona piękne i bardzo do nich pasują :) Podeślij proszę foteczki to pomogę w ogłoszeniach jak już będą gotowe... a jak oczka u Safirki? lepsze już?

Wczoraj zawiozłam ich (chyba) rodzeństwo do Sabiny do PKDT, są narazie u weta w klatce :) 2 chłopaki, grzeczniutki czarnuszek i diabełek czarno biały, którego ganiałam po gabinecie i pomimo zapewnien Pani Kasprzyk że przez rękawice mnie nie ugryzie - użarł..przestrachał się biedaczek :) a ja trzęsłam jak galareta z tego stresa :D Pani Kasprzyk trzymała a ja zakraplam anty pchła i podawałam pastę na odrobaczenie :ryk:

U Sahary oczka są w bardzo dobrym stanie, musze się mocno zastanowić żeby wiedzieć, które jej zakroplić, a u Safirki też już lepiej, choć jeszcze widać, że były chore. Apetyt mają niesamowity, chęć do zabawy również, broją ile się da ;) Zdjecia już jakieś są, choc nie najlepsze, bo ratowałam się aparatem koleżanki. Podeślę wieczorem, bo w pracy nie chca mi się, nie wiem czemu, foty na serwer ładować :)
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Czw paź 28, 2010 13:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

viewtopic.php?f=20&t=118415&start=105 Na tym wątku są sprzedawane kalendarze również na PKDT warto by było tam zaglądać i chociaż podnosić bazarek.
Wczoraj w zakopanym przy szpitalu widziałam pięknego hmmm szaro niebieskiego kocura niestety tylko przez ułamek sekundy dał się pogłaskać.Dziś kupiłam mu saszetkę ale już się nie pokazał.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Czw paź 28, 2010 18:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

jestem załamana, od 6 godzin szymon walczy z trojenem w naszym notebooku, nie dość że straciłam wszystkie dokumenty ze starego laptopa, to teraz nawet zeżarło moją pocztę w tlenie :? żadne hasło nie pasje nawet te odblokowujące. jakaś masakra. od 2- 3 dni nie przeglądałam poczty, jak coś mi chcecie wysłać ważnego, proszę do biura mailowego pkdt.
ja musze zrobić zestawienie tymczasów za październik, rozliczyć raportami 2 duże akcje: sterylki i stocznię. po prostu widzę to w czarnych kolorach........

od dziś piszcie na biuro mailowe pkdt- wysyłajcie powoli zestawienie tymczasow w swoich domach.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

[poprzednia][następna]