POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY vol.3

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro mar 18, 2009 23:52

pozwolę sobie i na to odpowiedzieć. izabela pisze:

"Teraz to juz mi sie cisnienie podnioslo.
Seja, dobrze zauwazylas- schronisko jest dla bezdomnych zwierzat tak jak mowi nazwa instytucji- Schronisko dla Bezdomnych Zwierzat.
Nie dla nieodpowiedzialnych wlascicieli zwierzat, nie dla zwierzat, ktore sa zabawka, tylko bezdomnych.
Wyjezdzamy do kazdego zgloszenia o blakajacym sie kocie. Jak juz pisalam wczesniej uswiadamiamy ludzi, w wyjatkowych sytuacjach sa koty od wlascicieli.
I tak jak napisala Maja zgarniamy kazde potrzebujace zwierze.
Sylwia dobrze zauwazyla, kota ze schronu wyciagacie a kolejne odsylacie wlasnie do schronu? Przeciez w schroniskach jest beee, koty umieraja, choruja na wirusowki i sa wybrakowane. Jesli tak bedziecie opowiadac ludziom to nic dziwnego, ze mit o umieralniach bedzie trwal wieki.
Bedziecie mialy telefony od nieodpowiedzialnych wlascicieli ale rozumiem, ze sie z tym liczylyscie bo w koncu pomagacie kotom, nie tylko maluchom.
Dla mnie koniec tematu. Nie bede brala doroslych kotow i wymieniala na maluchy. Pomagamy i starym i mlodym. I nie robie tego dla poklasku tylko z pasji do zwierzat.
Sylwia nie denerwuj sie. Robmy swoje i juz "

nie mówiłam nikomu że schronisko jest "beeeee"- kto ci iza takich głupot naopowiadał? zawsze stałam za wami murem,to ludzie po prostu chcą brać koty z domu prywatnego a nie ze schroniska. kotkę wyciągnęłyśmy i to niejedną ze schroniska i do schroniska nie chcemy odsyłać. dlatego do tej pory wszytko funkcjonowało bez zastrzeżeń. brałysmy wszystkie koty jak leci. domy tymczasowe się pokończyły- iza co robić więc? ja wiem ile dobrego robicie o dlatego wydaje mi się racjonalne zasugerowanie oddania zwierzaka do schroniska , nie pod most. ale skoro tak protestujecie- to rozumiem, nie chcecie nam pomóc i nie chcecie też od nas pomocy. dziwne to, bo myślałam, ze wzajemna pomoc jest nam wpisana w to co robimy...trochę tego nie rozumiem i tej całej nagonki na nas...
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro mar 18, 2009 23:56

Agnieszka Marczak pisze:18 marca-Dzień Zdziwień i Miłości :lol:
Dzidziu kochana jesteś :lol:

No Dzień Zdziwień i Miłości :D
Przypominamy :D
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Czw mar 19, 2009 12:30

Sabina, napiszę ogólnikowo i nie będę czepiała się szczegółów.
Jesteś chyba jedyną osobą na forum, która z tak anielskim spokojem odsyła koty do schroniska.I właśnie to podnosi mi ciśnienie.
Odnoszę wrażenie, że często i gęsto myślisz, że Ciapkowa to kurort dla kotów.
Motto schroniska jest " Adoptujesz mnie, ratujesz mi życie" wiesz mi, iż tak jest i nie zapominaj o tym.

Sylwi@

Od: Pon lis 03, 2003 23:31

Post » Czw mar 19, 2009 15:33

K O N I E C
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Czw mar 19, 2009 20:48

Sylwi@ pisze:Sabina, napiszę ogólnikowo i nie będę czepiała się szczegółów.
Jesteś chyba jedyną osobą na forum, która z tak anielskim spokojem odsyła koty do schroniska.I właśnie to podnosi mi ciśnienie.
Odnoszę wrażenie, że często i gęsto myślisz, że Ciapkowa to kurort dla kotów.
Motto schroniska jest " Adoptujesz mnie, ratujesz mi życie" wiesz mi, iż tak jest i nie zapominaj o tym.

a mi podnosi ciśnienie twoje jątrzenie sprawy. od was ze schroniska wyratowałam 8 kotów! 2 koty z porozumieniem z izą u was umieściłam- bo umierały na ulicy i nie miały szansy na przeżycie. PKDT zakupiło do schroniska 2 wkłady do lamp bakteriobójczych, robiłyśmy waszym kotom zdjęcia i prowadziłyśmy wątki na forum miau, mnóstwo ludzi skierowałam do was- żeby wyadoptować właśnie wasze ciapkoty. płace na was podatek i wszyscy moi znajomi też. kilka dni temu kotkę też wyciągnęłyśmy z innego schroniska i umieściłyśmy staruszkę u mojej siostry. obrażasz mnie- nie znając mnie, podważasz mój autorytet i tym samym obalasz całą działalność ludzi, których wraz z majką zrzeszyłam. czy ja kiedykolwiek wypisywałam takie bzdury na waszą panią prezes? ja takie stanowisko piastuję w PKDT i jest to dla mnie oburzające, że musiałyśmy stworzyć wątek ukryty- właśnie przed tobą musimy się chronić dziewczyno i przed twoimi podłymi oskarżeniami. do tej pory pisałam spokojnie, starałam się tłumaczyć , nie unosić. ale do ciebie nic nie dociera, nie czytasz ze zrozumieniem, wkładasz w moje usta jakieś "wyrwane z kontekstu słowa". zastanawiam się, czy twoja pani prezes wie jaką samowolną akcję prowadzisz i że podejmujesz decyzje bez informacji zarządu. u nas coś takiego by nie przeszło, my ze sobą rozmawiamy, wszystko ustalamy wspólnie. nikt wam nie podrzucił żadnego kota i obiecuję, że nigdy z moich ust nie wyjdzie już żadna opinia na temat ciapkowa- nie polecę nikomu waszej instytucji- bo skoro i tak nie przyjęłybyście kota- to o co ta wrzawa. od tej pory po prostu odbierając telefony od różnych nieodpowiedzialnych ludzi, będę ich jedynie edukować, "zatkam" uszy- gdy usłyszę, ze kot znajdzie się na bruku. wejdziemy w porozumienie z innymi schroniskami, ale nie wiem czy twoja pani prezes będzie zadowolona, że to ty podjęłaś za nią decyzję. dla mnie jest to po prostu niezrozumiałe...

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Czw mar 19, 2009 21:35

8O 8O 8O

w szoku jestem :lol:

Bylo to zanim stworzylyscie PKDT....Kotki wzielas ode mnie bo byla taka potrzeba chwili. Po prostu, bez DT nie mialby szans. Tak samo jak koty zgarniete z ulicy, tez byly w potrzebie i nikt sie nie dziwil, ze robilysmy to co robilysmy bo walczymy o jedno- dobro zwierzat.
Zdjecia ciapkotkow byly i sa w watku, przez Ciebie zalozonym i super, dziekowalam za to.
Zarowy do lap bakteriobojczych zakupiliscie ze skladek, ja tez zaplacilam skladke ;) wiec chyba z moich pieniazkow tez to poszlo ;)
Lampe, ktora wypozyczalam i moge wypozyczac jesli tylko bedzie taka potrzeba. PKDT. Nigdy nie powiedzialam nie i ten kto mnie dobrze zna, wie, ze jesli jestem w stanie to udziele pomocy.
Przykro mi, ze cala wina spadla na Sylwie, ktora tak naprawde jest bogu ducha winna i w prace w Ciapkowie oddaje cale swoje serce.
Jesli chcecie wspolpracy z Ciapkowem to idzie do zarzadu, przeciez tak to oficjalnie powinno sie odbyc. Nie pytajcie nas o wspolprace bo nie my to ustalamy. A ja moge dopisac to samo co Sylwia, nie przyjmujemy zwierzat od wlascicieli. Czy bede miala z tego powodu jakies nieprzyjemnosci? Nie, bo taki jest wymog schroniska. Jedynie w skrajnych przypadkach, po zmarlych, w wyniku zlego traktowania itd-tak.
A ja z Toba Sabina "wspolpracowalam" ale na zasadzie kolezenskiej pomocy, tylko tak. Zabralas kotki na tymczas, ja Ci bude wypozyczylam dla psa itd.
Nie wiem skad ta nagonka na Sylwie, skad tyle krzywdzacych opinii na temat schroniska, OTOZu, na temat weterynarzy schroniskowych, i na moj temat? zawsze bede bronic Ciapkowa bo gdybym nie widziala celu w tym co robie to dawno bym to rzucila w diably.

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Czw mar 19, 2009 22:36

izabela pisze:

"A ja z Toba Sabina "wspolpracowalam" ale na zasadzie kolezenskiej pomocy"-

oczywiście i ja brałam koty z potrzeby serca. ale skoro to robiłam- to czemu zarzucane jest mi, że chętnie koty do schroniska oddaję :?: :roll: a co to za różnica, że brałam zwierzęta przed stworzeniem PKDT? dobrze wiesz, że został u mnie po ostatniej partii ciapkotów kot rumek ze schroniska z sopotu, i decyzją, że go zostawiam na kolejnego rezydenta- przypieczętowałam, że nie wezmę już więcej żadnego kota na tymczas- bo taki był warunek mojego męża.

za bude dziękuję, oddam jak kupię- pożyczyłam tylko , bo nie miałam dla psa którego zwiozła mi z interwencji ze wsi kinga i agnieszka.

nigdy w życiu nie obraziłam żadnego lekarza z ciapkowa, ani złego słowa nie powiedziałam na OTOZ. wręcz przeciwnie- zawsze ciepło o was myślę i tak samo się wypowiadam.

oczywiście, że wszelkie warunki współpracy w trójmiejskich schroniskach będziemy ustalały z zarządem i prezesami schronisk.

mam jedynie żal wielki do sylwii o to, że nie znając mnie oceniła mnie i moje tylko wstępne propozycje tak surowo. sugerowanie, że podsyłam ludzi, wieszających koty w siatkach na klamce od furtki przelało czarę goryczy... :cry:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Czw mar 19, 2009 23:39

Wątek przekroczył 100 stron.
Zatem zamykam i proszę dyskutantów o bardziej wyważone wypowiedzi.

Olat

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

[poprzednia]