KoCIAkiSOPOTprzyścież.row. Klemens też ma DS - smutno :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob wrz 05, 2009 10:02 Re: KoCIAki SOPOT przy ścieżce rowerowej, DT, już 2 NIE ŻYJĄ :((

Zawiozłam Szymcia do domku...domek fajny dwoje super Dużych, no i oczywiście Niuniek od Dzidzi. Chłopaki dogadały się od razu, biegają i tarabanią. Poleciłam im doktora Łukucia, bo będą mieć bliziutko no i wet jest ok. Ciężko mi, bo Szymuś był wyjątkowy....i tradycyjnie popłakałam sobie.
Martwię się o te kocie, które zostało ...w Sopocie...
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Sob wrz 05, 2009 11:08 Re: KoCIAki SOPOT przy ścieżce rowerowej, DT, już 2 NIE ŻYJĄ :((

Biamila, nie martw się ten kotek z mamą mają się gdzie przed deszczem schować, z boku mają kartonik w takiej wnęce okienka piwnicznego. Wczoraj go widziałyśmy z Karoliną był cały i zdrowy, pojutrze albo we wtorek już na pewno go zabiorę.
A potem jakiś solidniejszy domek na zimę tam dla tej koteczki zrobię, bo ona na E.Plater 5 chodzi tylko czasem jeść a śpi na E.Plater 10. Jest tam codziennie karmiona pzrez mieszkającą tam starszą panią.
Super, że Szymcio w dobrym domku :D
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob wrz 05, 2009 13:30 Re: KoCIAki SOPOT przy ścieżce rowerowej, DT, już 2 NIE ŻYJĄ :((

biamila pisze:Karolina wpadnij do mnie do pracy to dam ci tobrex jest lepszy od tej maści.

dzięki biamila :1luvu:
tobrex jeszcze nam został po innych kotach, rzeczywiście może spróbuję zakropić, chociaż maść zawsze lepiej się w oczkach trzyma...

a kociaki burczą ale się chowają, zwłaszcza Klemens (stra się za to zwiać z łazienki...), Greyjoy natomiast patrzy już na mnie z większą ufnością, przynajmniej zaczyna;
w nocy zjadły całą michę suchego, kuwetkowały ślicznie;
wczoraj próbowałam sie z nimi bawić, ale totalnie nie chwytają o co chodzi :roll:
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Sob wrz 05, 2009 15:18 Re: KoCIAki SOPOT przy ścieżce rowerowej, DT, już 2 NIE ŻYJĄ :((

mój wet mówi, że krople są lepsze.
A Szymuś poszedł do domku gdzie Duża jest architektem :D Architekt go zgarniała z podwórka i mieszka z architektem :)
Obrazek

biamila

Post » Sob wrz 05, 2009 15:57 Re: KoCIAki SOPOT przy ścieżce rowerowej, DT, już 2 NIE ŻYJĄ :((

biamila, ja mam tobradex, a nie tobrex jednak...czy to to samo?????

a oto kociaki...Klemens (więcej białego) i Greyjoy :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

KarolinaS

Post » Sob wrz 05, 2009 16:01 Re: KoCIAki SOPOT przy ścieżce rowerowej, DT, już 2 NIE ŻYJĄ :((

ale przestraszone... ale dobrze że już bezpieczne. Może to jednookie to był ten kociak co jako drugi umarł?

trzymam kciuki za dalsze sukcesy...
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Sob wrz 05, 2009 16:18 Re: KoCIAki SOPOT przy ścieżce rowerowej, DT, już 2 NIE ŻYJĄ :((

KarolinaS pisze:biamila, ja mam tobradex, a nie tobrex jednak...czy to to samo?????

a oto kociaki...Klemens (więcej białego) i Greyjoy :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek

nie wiem, wiem, że te tobrex to dobre krople, ja mam więc chętnie podaruję kociakom.
Obrazek

biamila

Post » Sob wrz 05, 2009 21:13 Re: KoCIAki SOPOT przy ścieżce rowerowej, DT, już 2 NIE ŻYJĄ :((

biamila pisze:mój wet mówi, że krople są lepsze.
A Szymuś poszedł do domku gdzie Duża jest architektem :D Architekt go zgarniała z podwórka i mieszka z architektem :)

A ja nie wiem co mam myśleć..
Bo jedna wet twierdzi ,że krople
a druga ratując życia kazała maść... :twisted:
no i uratowała... :roll:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Sob wrz 05, 2009 21:19 Re: KoCIAki SOPOT przy ścieżce rowerowej, DT, już 2 NIE ŻYJĄ :((

no właśnie, tak jak rozmawiałyśmy, co wet to inne zdanie :roll:

a z kociakami chyba znowu postęp, zaczynają chwytać, że wstążka z piórkami to nic strasznego i można to pacnąć łapką...chociaż nie ruszają się z miejsca jeszcze, ale daję im czas do jutra - powinny zacząć śmigać za tym po całej łazience;

mają apetyt i to mnie cieszy, kupale w najlepszym porządku, tylko te oczęta...

na siłę biorę Klemensa na ręce i wygłaskuję i też już coraz lepiej, przynajmniej się nie trzęsie i nie próbuje zwiać :roll:
...no i motorki mają takie, że ho ho :mrgreen:

Krystynko, fajnie, że wpadłaś :wink:

Obrazek

KarolinaS

Post » Sob wrz 05, 2009 23:09 Re: KoCIAki SOPOT przy ścieżce rowerowej, DT, już 2 NIE ŻYJĄ :((

jak myślałam, terapia w duecie najlepiej się sprawdza...
...ponieważ pojedynczo na kolanach siedzieć nie chciały, zgarnęłam dwa na raz i pracuje...
ułożyły się ślicznie, włączyły standardowo motorki i zaczęły zasypiać; Greyjoy po chwili zeskoczył, pokręcił się, ale zobaczył, że brat dalej na kolankach...to wskoczył sam z powrotem 8O 8O 8O sam :!: :D

Obrazek

KarolinaS

Post » Nie wrz 06, 2009 6:58 Re: KoCIAki SOPOT przy ścieżce rowerowej, DT, już 2 NIE ŻYJĄ :((

Brawo Karolina, brawo!!
Obrazek

biamila

Post » Nie wrz 06, 2009 14:06 Re: KoCIAki SOPOT przy ścieżce rowerowej, DT, już 2 NIE ŻYJĄ :((

zuch chłopak! :)
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Nie wrz 06, 2009 18:26 Re: KoCIAki SOPOT przy ścieżce rowerowej, DT, już 2 NIE ŻYJĄ :((

kristinbb pisze:
biamila pisze:mój wet mówi, że krople są lepsze.

A ja nie wiem co mam myśleć..
Bo jedna wet twierdzi ,że krople
a druga ratując życia kazała maść... :twisted:
no i uratowała... :roll:

Moi weci mówią,że Ci co przepisują maści to są niedouczeni,bo ostatnie badania mówią,że tylko krople są bezpieczne i dobrze tolerowane przez kocie oczy
Tobradex to też Tobrex tylko z dodatkiem jeszcze jakiegoś leku

Tobrex to jest jedyny antybiotyk w kroplach na który koty się nieuodparniają i można je stosować przez 3 miesiące z takim samym skutkiem jak pierwszego dnia.Na inne krople koty się uodparniają już po tygodniu stosowania

Krople nie mogą być używane jeśli stały otwarte przez miesiąc.Po miesiącu są bezużyteczne
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Nie wrz 06, 2009 22:51 Re: KoCIAki SOPOT przy ścieżce rowerowej, DT, już 2 NIE ŻYJĄ :((

biamila to ja jednak te krople wezmę, ok ?

czy mój TZ może jutro je odebrać ????

a z kociakami postępy jak na razie zatrzymały się :roll:
nie uciekają, ale też nie udało mi się namówić chłopaków do zabawy :?
Klemens próbował się bawić ogonkiem brata i to na tyle...
kupy dalej robią z robalami, więc może dlatego są jeszcze nie teges

Obrazek

KarolinaS

Post » Pon wrz 07, 2009 5:29 Re: KoCIAki SOPOT przy ścieżce rowerowej, DT, już 2 NIE ŻYJĄ :((

to dopiero kilka dni... chłopaki widać muszą przetrawić sprawę ;) :ok:
Obrazek Obrazek

evalla

[poprzednia][następna]