Fiesta Latina - MOJITO ONLY (7-mies. kocurek ŁÓDŹ)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 04, 2010 10:34 Re: FIESTA LATINA 3-mies. kocięta CUDNE DRINY dla rodziny ŁÓDŹ

Podniosę - może jakieś zdjęcia / wiadomości noworoczne się pojawią?
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro sty 06, 2010 23:17 Re: FIESTA LATINA 3-mies. kocięta CUDNE DRINY dla rodziny ŁÓDŹ

Witamy.

Dziewczynki są wyjątkowe. Tosia przychodzi tylko wtedy kiedy zechce, śpi i je. Natomiast Kleo jest ciągle przy Nas. Bardzo się od siebie różnią! Tosia wybrała sobie legowisko wiec zrobiliśmy drugie dla Kleo ale i to zostało zajęte przez Tośkę.
Tosia to śpioch i damulka, Kleo to przyjaciółka, która uczestniczy dosłownie we wszystkim co robimy. Obie tak od siebie inne! zawładnęły naszymi sercami już na zawsze!
Ja staram się troszkę od nich wymagać natomiast ich Pan obie strasznie rozpieszcza, zwłaszcza jeśli chodzi o jedzonko, my suchy chlebek, a one "cielęcinkę".
A co do faworyzowania, Pan raczej faworyzuje Kleo... jego ulubienica :?

Adrianna

ArMiEl

Od: Pon lis 23, 2009 20:29

Post » Czw sty 07, 2010 6:17 Re: FIESTA LATINA 3-mies. kocięta CUDNE DRINY dla rodziny ŁÓDŹ

Dzięki za wieści
bardzo się cieszę, ze tak rozpieszczacie kotecki :mrgreen:
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Śro sty 20, 2010 22:31 Re: Fiesta Latina - MOJITO ONLY (6-mies. kocurek ŁÓDŹ)

Kleo jest już po rójce. Była bardzo zdziwiona, nie wiedziała co się dzieje, ale nie przytulała się jakoś specjalnie, czego się akurat spodziewaliśmy. Jedynie ocierała się o wykładziny, jakby czołgała się. Zostawiła też niezbyt miłą niespodziankę, chyba ostatniej nocy kiedy miała rójkę, w postaci zamoczonego łóżka, pościeli. Czekamy na Tosię i kolejne, przeciągłe miauczenie ;)

ArMiEl

Post » Śro sty 20, 2010 23:41 Re: Fiesta Latina - MOJITO ONLY (6-mies. kocurek ŁÓDŹ)

O !
Panny rosną :)

Bardzo dziękuję za wieści. Super czytać, że dziewczyny się zadomowiły i rozkochały w sobie wszystkich!
Dziewczyny śpią z Wami?

ArMiEl pisze:Ja staram się troszkę od nich wymagać natomiast ich Pan obie strasznie rozpieszcza, zwłaszcza jeśli chodzi o jedzonko, my suchy chlebek, a one "cielęcinkę".
Adrianna

:lol: a ja się martwiłam brakiem wieści :ryk: całkowicie niepotrzebnie :ok:
Obrazek

malaria

Od: Nie maja 11, 2008 18:05

Post » Czw sty 21, 2010 20:32 Re: Fiesta Latina - MOJITO ONLY (6-mies. kocurek ŁÓDŹ)

Dziewczyny nie chcą z nami spać, czasami nad tym ubolewam. gdy my kładziemy się do łóżka Kleo przychodzi na "umówione" pieszczoty, natomiast Tosia tylko w nocy. Obie umiejętnie się zmieniają. Są tak inne, że nieraz trudno mi uwierzyć, że są z jednego miotu.

ArMiEl

Post » Pt sty 22, 2010 16:19 Re: Fiesta Latina - MOJITO ONLY (6-mies. kocurek ŁÓDŹ)

:D :D

A o zdjęcia można ładnie poprosić?

Pamiętam, jak zabieralam je malutkie z takiej strasznej komórki i zawoziłam do Malarii na dt, cieszę się, ze teraz są w domu, nie tam na mrozie..
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Nie sty 24, 2010 12:15 Re: Fiesta Latina - MOJITO ONLY (6-mies. kocurek ŁÓDŹ)

Trudno jakoś tak zrobić im fajne fotki. Jak pod ręką jest aparat, to kotek nie ma, a jak jest okazja do ładnej fotografii, to akurat nie ma czym jej zrobić :-(

http://armiel.jalbum.net/KleoTosia

W tej chwili jest tam tylko 6 zdjęć, ale jak zrobimy coś ładnego, to będzie więcej.

ArMiEl

Post » Nie sty 24, 2010 14:01 Re: Fiesta Latina - MOJITO ONLY (6-mies. kocurek ŁÓDŹ)

Nie za mała jest klatka Tosi? :wink: :ryk:
No właśnie, jak tam relacje z chomikiem ?

Śmiesznie wyglądają dziewczyny na dwóch fotelach. Dawniej stłoczone na jednym spały a teraz... dwa fotele i dwie księżniczki :D każda na swoim. Damulki na włościach! :1luvu:

Ja proszę również o te tak zwane "brzydkie" zdjęcia :lol: bo mnie to się aż łezka w oku zakręciła jak zobaczyłam panny.
Obrazek

malaria

Post » Nie sty 24, 2010 16:13 Re: Fiesta Latina - MOJITO ONLY (6-mies. kocurek ŁÓDŹ)

Zdjęcia super :mrgreen:

I co z lokatorem klatki ?
Obrazek

montes

Post » Pon sty 25, 2010 19:41 Re: Fiesta Latina - MOJITO ONLY (6-mies. kocurek ŁÓDŹ)

Klatka za mała, ale jak chomik na wolności, to koty muszą pilnować jej klatki od środka ;-).
Lala chodzi sobie po mieszkaniu w kuli, dziewczyny troszkę się interesowały za pierwszym razem, potem im przeszło. Dwa razy przypadkiem się z niej wydostała. Raz nie widzieliśmy, dopiero po jakimś czasie zorientowaliśmy się, że czymś nasze kotki się zainteresowały, ale schowała się, a raz... było troszkę zamieszania, bo nawet nie zauważyłem kiedy się wydostała z kuli, a dziewczynki zapragnęły się z nią bawić. Generalnie malutka daje sobie całkiem dobrze radę, bo jak się kotki za bardzo zbliżą do klatki, to Lala je swoimi ząbkami uszczypnie.
Bardziej niż o Lalę martwimy się o dziewczyny, bo między nimi bywa niekiedy bardzo ostro. Troszkę nas to martwi i dziwi, że nie potrafią żyć w zgodzie.

ArMiEl

Post » Czw sty 28, 2010 0:20 Re: Fiesta Latina - MOJITO ONLY (6-mies. kocurek ŁÓDŹ)

Spokojnie :D małe tarcia w stadzie są nieuniknione :D panienki żyją w zgodzie, one jedynie ustalają priorytety....Przechodzi to każdy, kto ma więcej niż jednego kota :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Pon lut 01, 2010 18:43 Re: Fiesta Latina - MOJITO ONLY (6-mies. kocurek ŁÓDŹ)

Któraś z dziewczyn zrobiła nam znowu psikusa, zmoczyła pościel. Poprzednim razem byliśmy pewni, że to Kleo, bo miała ruję. Ale noc z niedzieli na poniedziałek zasiała pewną wątpliwość. Około drugiej w nocy okazało się, że pościel jest mokra. Potem obie dziewczyny ganiały się, ale bez przerwy podczas gonitwy robiły skok na łóżko, żeby na mnie skoczyć. Trwało to jakiś czas, a potem już tylko biegały po podłodze, a Kleo wciąż miauczała, albo wydawała odgłosy podobne do gruchania. Trudna to była noc i zastanawiamy się teraz czy to jakaś złośliwość, czy też próba zwrócenia na siebie uwagi. Może istotny jest fakt, że od soboty Kleo płacze jak dziecko, co jakiś czas po kilkanaście minut, w dzień i w nocy.
W albumie jest kilka nowych zdjęć.

ArMiEl

Post » Śro lut 03, 2010 6:46 Re: Fiesta Latina - MOJITO ONLY (6-mies. kocurek ŁÓDŹ)

Zdjęcia obejrzę za chwilkę :D
A czy dziewczyny nie powinny już szykować się na sterylkę ? Może to siku to rujkowe emocje ?
Obrazek

montes

Post » Czw lut 04, 2010 22:04 Re: Fiesta Latina - MOJITO ONLY (6-mies. kocurek ŁÓDŹ)

Pewno to rujkowe wariacje hormonalne, ale może lepiej do weta? (Tak ja jestem z tych panikar co wolą chuchać na zimne). Zresztą rujkowe pomiałkiwania potrafią być bardzo uciążliwe. Trzeba umówić termin "ciachania" dziewczyn :wink:

Zwierzaki nie są "złośliwe" i raczej nie rozumieją znaczenia tego słowa :mrgreen: Jak coś robią to by wywołać u nas różne reakcje, ale nie sądzę by chodziło im o złośliwości bo to akurat jest zbyt ludzkie :lol:

A jak tarcia między Tosią i Kleo ? Obywa się bez krwi i poprzestają na "fochu" ?

Zdjęcia są boskie! :mrgreen:
Obrazek

malaria

[poprzednia][następna]