POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY vol.3

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lut 06, 2009 18:36

Wyadoptowałam Puchatka, no cóż stwierdziłam ze jednak jak to towarzystwo ma sie oswoić to predzej osobno niż razem, moze Łapcia bez braciszka też łatwiej mi się oswoi.
Nowy opiekun nie był zrażony jego dzikusowatością podejmie sie dalszego oswajania już w nowym domku, miał już doświadczenia z kotami więc chyba sobie poradzi.
Właśnie wróciłam, bo pojechałam z Puchatkiem do nowego domku, zobaczyc co i jak, myśle ze będzie ok.
Pewnie 8letnia córka będzie zawiedzona że kotek taki niedotykalski, ale może go szybciej tam obłaskawią niz ja jak mnie w domu całe dnie nie ma.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt lut 06, 2009 18:38

A ja chciałam tylko powiedzieć, że od momentu rozpoczęcia naszej działalności dom znalazło poprzez PKDT aż 50 kotów! :D To wspaniały wynik, zwłaszcza, że nabieramy tempa :D

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Pt lut 06, 2009 18:39

mpacz78 pisze:Wyadoptowałam Puchatka, no cóż stwierdziłam ze jednak jak to towarzystwo ma sie oswoić to predzej osobno niż razem, moze Łapcia bez braciszka też łatwiej mi się oswoi.
Nowy opiekun nie był zrażony jego dzikusowatością podejmie sie dalszego oswajania już w nowym domku, miał już doświadczenia z kotami więc chyba sobie poradzi.
Właśnie wróciłam, bo pojechałam z Puchatkiem do nowego domku, zobaczyc co i jak, myśle ze będzie ok.
Pewnie 8letnia córka będzie zawiedzona że kotek taki niedotykalski, ale może go szybciej tam obłaskawią niz ja jak mnie w domu całe dnie nie ma.

:dance: :dance: :dance:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Pt lut 06, 2009 18:41

yammayca pisze:A ja chciałam tylko powiedzieć, że od momentu rozpoczęcia naszej działalności dom znalazło poprzez PKDT aż 50 kotów! :D To wspaniały wynik, zwłaszcza, że nabieramy tempa :D

:D No to jest naprawdę oszałamiający wynik :D
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt lut 06, 2009 18:42

mpacz78 pisze:Wyadoptowałam Puchatka, no cóż stwierdziłam ze jednak jak to towarzystwo ma sie oswoić to predzej osobno niż razem, moze Łapcia bez braciszka też łatwiej mi się oswoi.

Jaakie tempo!! Mam nadzieje, że domek fajny :) Trzymam kciuki za to:) No i oczywiście za oswajanie panny Łapci rówież ;))

zdjęcia i historia Kropki wkrótce będzie na mailu ;)
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Pt lut 06, 2009 18:44

yammayca pisze:A ja chciałam tylko powiedzieć, że od momentu rozpoczęcia naszej działalności dom znalazło poprzez PKDT aż 50 kotów! :D To wspaniały wynik, zwłaszcza, że nabieramy tempa :D
8O 8O 8O
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pt lut 06, 2009 18:47

Ja mojego kocórka też czasami na chwile wypuszczam na dwór w małych szelkach po psie na których jest napisany mój adres..
Pamiętacie wspominałam wam ze tu koło mnie dziewczynka przygarneła kotkę ona jest w ciąży i żeby jej pomoc później w szukaniu domków dla kociąt ....dziś się dowiedziałam ze kotka zaczęła rodzić ale nie mogła sama sobie dać radę i musieli ja na cesarkę zabrać do weta dziewczynka płacze i modli się żeby chociaż jedno kociątko przeżyło :( jedyne dobre z tej smutnej sytuacji że kotka od razu będzie wysterylizowana.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pt lut 06, 2009 18:50

kinga-kinia pisze:Ja mojego kocórka też czasami na chwile wypuszczam na dwór w małych szelkach po psie na których jest napisany mój adres..
Pamiętacie wspominałam wam ze tu koło mnie dziewczynka przygarneła kotkę ona jest w ciąży i żeby jej pomoc później w szukaniu domków dla kociąt ....dziś się dowiedziałam ze kotka zaczęła rodzić ale nie mogła sama sobie dać radę i musieli ja na cesarkę zabrać do weta dziewczynka płacze i modli się żeby chociaż jedno kociątko przeżyło :( jedyne dobre z tej smutnej sytuacji że kotka od razu będzie wysterylizowana.

trzymam kciuki za kotkę i jej dzieci :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pt lut 06, 2009 18:51

domki dla maluszków na pewno szybko się znajdzie, trzymam kciuki za całą akcję aby kocica i maluszki wyszły cało z tego.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt lut 06, 2009 19:34

Obrazek Obrazek

Powyżej zdjęcia Miśki na ogłoszenia PKDT :)
Jak ktoś chce to wyślę na maila filmik z Miśką, bo nie wiem gdzie go zamieścić żeby wszyscy mogli zobaczyć :)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pt lut 06, 2009 19:47

[quote="sabina skaza"]mam dużo obecnie czasu... łóżko mnie przykuło, więc i doczytuje różne nowinki internet. F. KOCIA MAMA pisze też:

"Pozwól kotu iść na spacer.
Ponieważ zrobiło się ciepło, wiele kotów żyjących razem ze swoimi opiekunami w domkach jednorodzinnych, bądź na parterze w bloku czy kamienicy, wychodzi sobie na spacer. Nasz apel skierowany jest do każdego człowieka przygarniającego
NIBY KOTA BEZDOMNEGO.
Nie zabierajcie do domów kotów, które są łagodne, zdrowe i czyste. Jeśli nawet taki kot idzie za Wami do domu, po nakarmieniu sprawdźcie, czy nie chce wyjść z powrotem na dwór, wywieście ogłoszenia w widocznych miejscach, że opiekujecie się kotem zagubionym.
Proszę o wyobraźnię!!! Koty z najróżniejszych przyczyn potrafią się zagubić, wędrować w sobie wiadomych sprawach - pomóżcie im wrócić do swoich opiekunów, którzy tęsknią i cierpią niepewni losu swojego pupila."

tak sobie myślę, że to nie jest głupie, ale z drugiej strony właściciele wolnowychodzących kotów powinni im zakupić obróżkę nie?[/q

W moim domu gościły 4 koty co do których sądziłam, że miały domki i się komuś zgubiły ( o naiwności) o każdym poinformowałam schroniska, robiłam ogłoszenia i w trójmiasto i drukowałam i rozklejałam, obdzwaniałam wetów usytuowanych niedaleko miejsca znalezienia kota....i nic, nikt ich nie szukał..... Jednego nie zdążyłam zabrać....na drugi dzień zobaczyłam go przejechanego na ulicy na przeciw kościoła...mały biedny kotek podrzucony do moich kotów, które dokarmiam....myślałam, ze na mnie dzień poczeka... u mnie akurat były dwa tymczasy całe zagrzybione, a on miał początki kk.....jest moim wyrzutem sumienia...i dlatego teraz jak już jakiś kot staje na mojej drodze to rzucam wszystko aby go nie "przegapić"...
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt lut 06, 2009 19:51

seja pisze:Obrazek Obrazek

Powyżej zdjęcia Miśki na ogłoszenia PKDT :)
Jak ktoś chce to wyślę na maila filmik z Miśką, bo nie wiem gdzie go zamieścić żeby wszyscy mogli zobaczyć :)

na PKDT są już filmy z kotami np jest Kalipso jak nie wiesz to yammayka Ci podpowie :wink: Wstaw fajnie będzie jak ją świat zobaczy :D
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pt lut 06, 2009 19:53

Wysłałam Majce filmik, ale Majka zapracowana(tak mi się wydaje), wstawi jak będzie miała chwilkę spokoju i odetchnie :)
A jak ktoś chce już zobaczyć to wyślę na maile :)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pt lut 06, 2009 19:55

seja pisze:Wysłałam Majce filmik, ale Majka zapracowana(tak mi się wydaje), wstawi jak będzie miała chwilkę spokoju i odetchnie :)
A jak ktoś chce już zobaczyć to wyślę na maile :)

To ja proszę :D
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pt lut 06, 2009 19:58

kinga-kinia pisze:Pik pok już w nowym domku niedaleko mnie dwa przystanki autobusowe ....powinnam być szczęśliwa i jestem ale z drugiej strony jakoś mi smutno on był taki kochany jak chciał do kuwetki to miałczał i wiedziałam o co chodzi nigdy mi nie nabrudził cały czas spał z córcią w łóżku ....no ale wiadomo są jeszcze kolejne dwa pik poki które mnie potrzebują bym je oswoiła.

Ciszę sie ogromnie ze kocurek tak szybko się oswoił i znalazł domek :D
W takim razie parę dni jeszcze posiedzę w Łodzi , skoro zajmiesz się
następnymi , wrócę pod koniec przyszłego tygodnia.
Ostatnio edytowano Pt lut 06, 2009 20:14 przez gisha, łącznie edytowano 1 raz

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

[poprzednia][następna]