» Pt lut 06, 2009 19:47
[quote="sabina skaza"]mam dużo obecnie czasu... łóżko mnie przykuło, więc i doczytuje różne nowinki internet. F. KOCIA MAMA pisze też:
"Pozwól kotu iść na spacer.
Ponieważ zrobiło się ciepło, wiele kotów żyjących razem ze swoimi opiekunami w domkach jednorodzinnych, bądź na parterze w bloku czy kamienicy, wychodzi sobie na spacer. Nasz apel skierowany jest do każdego człowieka przygarniającego
NIBY KOTA BEZDOMNEGO.
Nie zabierajcie do domów kotów, które są łagodne, zdrowe i czyste. Jeśli nawet taki kot idzie za Wami do domu, po nakarmieniu sprawdźcie, czy nie chce wyjść z powrotem na dwór, wywieście ogłoszenia w widocznych miejscach, że opiekujecie się kotem zagubionym.
Proszę o wyobraźnię!!! Koty z najróżniejszych przyczyn potrafią się zagubić, wędrować w sobie wiadomych sprawach - pomóżcie im wrócić do swoich opiekunów, którzy tęsknią i cierpią niepewni losu swojego pupila."
tak sobie myślę, że to nie jest głupie, ale z drugiej strony właściciele wolnowychodzących kotów powinni im zakupić obróżkę nie?[/q
W moim domu gościły 4 koty co do których sądziłam, że miały domki i się komuś zgubiły ( o naiwności) o każdym poinformowałam schroniska, robiłam ogłoszenia i w trójmiasto i drukowałam i rozklejałam, obdzwaniałam wetów usytuowanych niedaleko miejsca znalezienia kota....i nic, nikt ich nie szukał..... Jednego nie zdążyłam zabrać....na drugi dzień zobaczyłam go przejechanego na ulicy na przeciw kościoła...mały biedny kotek podrzucony do moich kotów, które dokarmiam....myślałam, ze na mnie dzień poczeka... u mnie akurat były dwa tymczasy całe zagrzybione, a on miał początki kk.....jest moim wyrzutem sumienia...i dlatego teraz jak już jakiś kot staje na mojej drodze to rzucam wszystko aby go nie "przegapić"...