GD:MISIA maltretowana przez ludzi MA RAKA :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sty 04, 2009 10:20

dlatego mogła nie jesć i spac dużo, przed rujką.
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Nie sty 04, 2009 11:15

seja pisze:Miśka w sumie bez zmian.
Ucho dalej się poprawia.
Je , całe szczęście.

Przy pieszczotach pogryzła mnie. Raz przy drapaniu pod brodą, w zasadzie w okolicach mostka, zawarczała i mnie pokąsała...
Drugi raz smerałam ją po boczku i znowu na mnie zawarczała i ugryzła...

Czy to z bólu :?: Pewnie tak. Może za mocno pociągnęłam głaszcząc skórę i ruszyłam rewir wokół guza :?:

Trzeba jej zrobić nie tylko RTG główki,ale i klatki z brzuszkiem, bo może i tam dzieje się coś niedobrego, bo jeżeli kot gryzie i warczy...
Zaczynam bać się jej dotykać...

I chyba ma rujkę...siedzi w pokoju i krzyczy rujkowo...i wygina się też rujkowo...

:?: :?: :?: Nie wiem co napisać.... :roll:
Mam wrażenie, że piszesz o zupełnie innym kocie, niż ten który był u mnie.
Obejrzałam jej guza na brzuszku, kilkakrotnie obmacywałam jej boczek (niestety nie pamiętam który, był jakby opuchnięty i twardy), obejrzałam szczękę, ale kotka nigdy na mnie nie zawarczała, o gryzieniu nie było mowy.
U wetki w czasie zastrzyku nawet się nie obejrzała.

Co do rujki, no to niestety zdarza się tymczasom. :lol:
Wiadomo było, że nie jest wysterylizowana, ale to będzie można załatwić razem z wycięciem guza.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie sty 04, 2009 13:52

Powinnaś zobaczyć moje zdziwenie kiedy wgryzała się w moją rączkę...nie dziabnęła mocno, bo ma tą szczękę taką jaką ma, ale sam fakt że coś takiego zrobiła mnie zaskoczył...nawet ręki nie zabrałam, tylko patrzyłam z osłupieniem 8O

Ma rujkę, drze się :D obudziła dziś nas...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Nie sty 04, 2009 16:04

Seju moge jutro zabrac mala na RTG na Elblaska.napisz mi prosze o ktorej bedzie to mozliwe
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Nie sty 04, 2009 18:09

Asia, Agnieszka - jak potrzebujecie kasy na RTG czy coś, to mówcie śmiało, przeleję z konta PKDT.

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Nie sty 04, 2009 18:22

Jutro napisze ile zaplacilam :D Potrzebna jakas fakturka czy cos?
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Nie sty 04, 2009 18:27

Na razie nie :)

Dopiero jak już się zrzeszymy (co niedługo nastąpi), to wtedy się zaczną fakturki, paragony i rachunki ;)

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Nie sty 04, 2009 18:50

:D to trzymam kciuki za zrzeszenie sie :idea:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Nie sty 04, 2009 20:08

Jutro koło 9.30 Miśka jedzie na RTG.
Dziś nie śpi sama. Mój brat wrócił...usieszył się :? że Miśka ma ruję...
Wszystkie nasze kocice zawsze go obsiadają jak mają ruję :twisted:

Mam wrażenie , że ona zamiast tyć, to chudnie. Brzuch duży , a kręgosłup czuję kostka po kostce...

Je suche, póki co gardzi mokrym...

seja

Post » Nie sty 04, 2009 21:57

I Miśka okupuje kolana mojego brata.
Cała szczęsliwa.
Brat sobie na komputerze gra, ona sobie siedzi i grzeje jego kolana, on ją pogłaszcze i wszyscy szczęsliwi :)

seja

Post » Nie sty 04, 2009 23:21

:D
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pon sty 05, 2009 11:23

Miśka właśnie wróciła z Agą od weta.

Mam nadzieję , że Aga zrelacjonuje całą wizytę, bo ja trochę osłupiałam...zaaaa bardzo pozytywnie się nastawiłam , troche mi smutno :cry:

Dużo przeciwnych od dobrych wiadomości.

Kładłam się spać dziś po 6.00, a w zasadzie grubo po,bo jeszcze sąsiedzi się tłukli, Paweł do pracy szedł i mnie budził, bo 50 rzeczy nie mógł znaleźć... także nawet 3h nie pospałam ciurkiem...

Jeszcze zajrzę tu po zajęciach, póki co mykam jeszcze na 1h snu, bo poprostu oczy mi się same zamykają. Byle do czwartku i po kole!! I się wyśpię :D

seja

Post » Pon sty 05, 2009 11:58

Tak jak mowilam pojechalam z Miska na RTG na Elblaska do dr Ulewicza.Niestety musialam swoje wysiedziec bo doktor zjawil sie o 10,a ja bylam zaraz po 9 :evil: W tym czasie przyszly osoby poumawiane z dr na zabieg,ale jakos sie wcisnelam :roll:
Zaczne od glowy Misi;ucho jest bardzo brzydkie i grozi zakazeniem wiec Ulewicz proponuje przyciecie obu uszu :( Ostatnio tez mial pacjenta z takim problemem,ponoc ucho ciezko sie goi,bo kot drapie itp i trzeba to odciac.Doktor proponuje dla symetrii odciac dwa na tej samej wysokosci.Z okiem nic nie da sie zrobic i w zaden sposob naprawic,musi tak pozostac :( Trzeba uwazac na nie i obserwowac.Szczeka jest juz zrosnieta i tez ma tak zostac bo nikt nie bedzie jej teraz lamal.najpilniejsza sprawa jest ten guz na brzuchu,ktory trzeba usunac i nie da sie tego polaczyc ze sterylka,bo ciecie bedzie bardzo duze.Wraz z guzem trzeba wyciac sasiadujace gruczoly,czyli caly jeden plat brzuszka.Umowilam sie na srode rano,zabieg bedzie kosztowal 230(razem z uszami)Ja pokrywam koszty transportu i wszystko organizuje,potrzebujemy kasy.Sprobuje cos wytargac od malej Oli,tzn jej rodziny,ale szczerze watpie,abym cos od nich dostala,ale sprobuje.Potrzebna kasa
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pon sty 05, 2009 12:18

biedna kicia:(
po wypłacie czyli cos koło 10 postaram sie wam pomóc :)
Zdrówka dla Misi duzo :)
Obrazek
Obrazek

katerina20

Od: Czw sty 01, 2009 11:58

Post » Pon sty 05, 2009 12:34

Ok dziś wstawiam bazarek, mam nadzieję, że coś zdziałamy.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

[poprzednia][następna]