APEL DO TROJMIASTA!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 29, 2008 16:17

Nie bedzie to raczej post optymistyczny,wiesci raczej nie zbyt rewelacyjne.U Pingwinowatych okienka byly pozamykane,otowrzylam nawolywalam kusilam jedzeniem nie wylazly,moze ktos je przegnal a moze dlatego ze strasznie lalo.
Chiskich tez nie widzialam jedynie matke,krecaca sie w poblizu,biedaczka cala mokra,futro nastroszone.Ucieka od ludzi.Kotka raczej mloda,szara taka tygrysowata.Kolo namiotu zadnych miseczek,kociaki pewnie spaly w srodku.
Ale dopiero w UM przezylam totalne zniechecenie,zniesmaczenie i wstret do urzedasow.Sa dwa pokoje od wydzialu geodezji,w jednym uslyszalam,ze oni sporzadzaja mapy i powaznie pracuja i nie sa od szukania wlasciciela posesji,a jesli sa tam koty to prosze wziasc kija i je przepedzic,tak mi cisnienie podskoczylo,odparowalam,ze to raczej ja Pana stad powinnam kijem przepedzic.
W drugim siedzialy eleganckie kobietki popijajace kawe i strasznie nudzace sie,znaja ten problem bo wielu niezyczliwych i nie milosnikow kotow zglasza ta sprawe wlasnie im,a one odsylaja do Ciapkowa i TOZ,jak jedna z Pan stwierdzila,wlasciciel posesji ma ja w tylku,zero zainteresowania moge sobie jedynie zajrzec do KW ,ale nic mi to nie da bo nie tam nie ma zadnych danych kontaktowych,a one nie maja praw ujawniania tej osoby i tego nie zrobia.Nalegalam by chociaz odezwaly sie do niego z pytaniem o pozwolenie postawienia budek,wtedy kobita sie zatrzesla,,wie Pani na jego miejscu nie zyczylabym zadnych budek na swoim terenie,no i wspolczuje sasiadom,przeciez takie koty dalej beda sie mnozyc i smierdziec,jak to moja mama mowi lepiej uspic i wlasnie tym powinno zajac sie schronisko,mysli Pani ze co oni wlasnie tam robia usypiaja zwierzeta...'' okropne babsko.Miasto podalo pomysl o wyburzeniu posesji na co nie zgodzil sie jakis architekt,wiec narazie chata bedzie tam stala ale los Pinwginow strasznie niepewny,jesli sprawe naglosnili juz przeciwnicy kotow to moze sie zle to dla nich skonczyc.Podobno teren posesji upodobali sobie jacys bezdomni i mieszkancy maja podwojnie dosyc.
Sprawa jest w rekach TOZ-u.
ktos z Sopotu musialby sie tam przejsc i zapytac o ich dalsze plany co do kotow,bo jesli oni chca je przetransportowac do schroniska czy uspic to ja dziekuje.Nie zdazylam juz tego dzis zalatwic,a glosow mieszkancow bedzie przybywac.
Kogo z tych urzedasow obchodzi los bezdomnych kotow....
Tak to wyglada...
Co o tym myslicie,jakies propozycje

putrajaya

Od: Pon wrz 22, 2008 21:07

Post » Śro paź 29, 2008 17:09

HEJ JESTEŚ WIELKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to i tak dużo dziś załatwiłaś- no więc ja proponuję postawić tam jednak budki!!!!!!!! kochani jak będę juz je miała od stolarza to dam znać i poproszę o transport!!!!!!!! beata pisała, że też budkę da. trzeba napisać pismo do otozu i opisać cały ten watek. co oni na to? ale krowa w tym urzędzie!!!!!!!!!!!!!! nie ma co, ciekawe jakby tak ktos przyszedł i uśpił jej bachory??????dobrze, że to na mnie nie trafiło bo bym z nią tak pojechała jak ze ścierwem :x chama jedna!!!!!!!! azyl kotów nie uśpi, bo jest ustawa o ochronie wolnobytujących zwierząt!!!!!!! napisałam do izy z ciapkowa, żeby ustosunkowała się do tego! moim zdaniem musza stanąć budki, trzeba je systematycznie dokarmiac i dawać tabletki antykoncepcyjne. stworzyć nowa stronę z ich fotkami- zrobic ogłoszenia na allegro i podawać adres na emili plater 5 . majeczka zrobisz ogłoszenia?????????
kobiety nie zgadzam się z tą sterylką niestety!!!!!!! rozmawiałam z moimi weterynarzami, twierdzą że 10 dni w domu niezbędne!!!!!! a po drugie mojej dzikiej kotce tak zropiała rana po sterylce , że miałą guza wielkości pięści i władowałam w nią potem jeszcze kupe kasy!!!!!! a wet na obłużu chciał ją otwierać na nowo. miała 50% szans na przeżycie. ranka zszyta szwem rozpuszczalnym i ropa się z niej wylewała :( to było straszne!!!! zuzia nie przezyłą by na dworzu- miałam ja po zabegu 3 mies!!!!!!
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro paź 29, 2008 17:27

No tak,ja tez jestem raczej za tymi budkami,skoro wlasciciel ma swoja wlasnosc gdzies i wcale sie nia nie interesuje,tak na dobra sprawe to ruina,po drugie skoro nie ma zadnych wzg niej planow inwestycyjnych to dlaczego nie stawiac im domkow.Obcy ludzie najwyzej pomysla,ze budki stanely za zgoda wlasciciela,chociaz to naiwne.
Szkoda gdyby mialy marznac.tylko kto bedzie im regularnie te tablety przynosil,to nie wystarczy przyjsc raz w miesiacu.
Koniecznie trzeba dowiedziec sie o zamiary TOZ-u,ja nawet by to zalatwila w pierwszej kolejnosci.no i tak jak mowisz nowy watek i foty
Cholipka tylkoja jutro wybywam na prawie 2tyg,wiec nic juz nie zalatwie.

Licze na Was :wink:
Tak,to dobry pomysl Sabino z tymi budkami,jednak ten TOZ tez wazna rzecz,moze oni maja juz jakis plan.
A to babsko to chyba w nocnych koszmarach bedzie mnie nawiedzac :evil: :evil:

putrajaya

Post » Śro paź 29, 2008 17:59

Budki można postawić z tyłu tego domu od ogrodu, nie od deptaka nadmorskiego, wtedy nie będą kuły w oczy.

Tabletki antykoncepcyjne dla kotów to rozwiązanie niedoskonałe, znam osobiście przypadek kotki która zaszła w ciążę mimo ze była na Proverze, tylko ze płód obumarł już wdawało sie zakażenie i ledwo udało sie uratować jej życie operacją chirurgiczną.
Niestety Karmicielki z Cisowej też znają podobne przypadki i przestały podawać tabletki.

Tabletki to rozwiązanie tymczasowe, sterylizować trzebaby.

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro paź 29, 2008 18:05

Otoz to, trzeba by...

putrajaya

Post » Śro paź 29, 2008 18:56

Zbocze na chwile na inne tory..dostalam dzis na priv zapytanie od dziewczyny majacej 6mczna kotke ,ktora chce poddac sterylizacji koniecznie na ul stryjskiej w redlowie.Moje koty nie mialy do czynienia z nia wiec nie mam zdania.Ponadto osoba zaluje ze sterylizuje kotke dopiero teraz,zdebialam ja swoje poddalam zabiegowi jak mialy 8mcy,czy to zle czy dobrze -nie wiem tak mi polecil wet.
Kieruje zatem powyzsze zapytanie do specjalistek :wink:
Na zyczenie osoby podaje jej maila by nie zarzucac watku Pingwinowatych innymi tresciami :D juliet_26@buziaczek.pl

putrajaya

Post » Czw paź 30, 2008 2:16

kot do kastracji w tym wieku i owszem, kotka zas za młoda!!!!!!!! budki sie szykują, mpacz78 zawiezie je, ma piekne duże autko, a yammayca dała mi dziś kasę z kopertą, ot naiwna kobieta- heheheh........nie boi się, ze ja to przepiję............. :lol: żarcik :!: dobrze jest- autko będzie, zmolestowałam dzis monikę, kaskę juz mam jeszcze tylko musze pogonic mojego stolarza :)

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Czw paź 30, 2008 8:46

Super :!: :!: bardzo sie ciesze.Zaraz pedze na pociag,ale bylabym spokoniejsza gybyscie przy okazji stawiania tych budek zajrzalyscie do Chinczykow....jakos ostatnio nie daja mi spokoju.
Czekam na relacje ze stawiania budek :D i do uslyszenia

putrajaya

Post » Czw paź 30, 2008 10:03

trzymaj sie pa!!!!!!!!!!

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pt paź 31, 2008 10:11

sabina skaza pisze:kot do kastracji w tym wieku i owszem, kotka zas za młoda!!!!!!!! budki sie szykują, mpacz78 zawiezie je, ma piekne duże autko, a yammayca dała mi dziś kasę z kopertą, ot naiwna kobieta- heheheh........nie boi się, ze ja to przepiję............. :lol: żarcik :!: dobrze jest- autko będzie, zmolestowałam dzis monikę, kaskę juz mam jeszcze tylko musze pogonic mojego stolarza :)

Ależ, nie trzebabyło mnie przecież aż tak molestować budki oczywiście zawiozę gdy tylko będą gotowe :D

mpacz78

Post » Pt paź 31, 2008 10:41

Moja znajoma obiecała mi pomoc w ustaleniu właściciela posesji.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt paź 31, 2008 22:44

bamilka super!!!!!!!! daj znać monice kiedy można zwozić ta twoja budkę do sopotu.
złe wiesci- mój stolazrz wykazał sie ogromną zachłannością i jak zamawiałam u niego trzecia budkę to powiedział, że policzy mi 350- 400 zł za sztukę!!!!!!!!!! zdębiałam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mam 150 zł z 300 zł od yammayki.reszta poszła na leczenie tymczasków :cry:
więc odmówiłam panu i powiedziałam, że te wypasiaste budki zUM kosztowały 400zł i żeby nie przesadzał........
no więc po rozum go głowy się udałam i na przegląd smietników na obłuzu- znalazłam 3 duże kuchenne szafki bez drzwiczek, całkiem ładne :) zawieziemy z monika do innego stolarza żeby dorobił daszek i pogrubił podłogę, jak leżą na płasko- idealne domki !!!!!!!! tyle, że trzeba w nich dziurki- wejściowe z boku wypiłować :), dokupimy styropian i siano do środka- będą cud miód i orzeszki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pt paź 31, 2008 23:55

Ustaliłyśmy z Sabiną ze podjadę po te szafki zabiore do siebie do piwnicy i z Tż będziemy z nich robić domki dla kotów, Tż ma jakie takie zdolności do majsterkowania i narzedzia , a ja wykształcenie techniczne :wink: - damy radę - będą domki jak ta lala.
Nie ma sensu wydawać 350-400zł za domek od stolarza duzo taniej zrobimy sami, trzeba bedzie kupic styropian (ja się tym zajmę), może taką folię-plandekę żeby wilgoć nie wchodziła, moze trzeba bedzie coś jeszcze dokupić ... zobaczymy... ale na pewno niedługo domki sie zrobi.

mpacz78

Post » Sob lis 01, 2008 4:59

Dziewczyny budka jest w Sopocie , dajcie tylko znak kiedy chcecie aby była zawieziona tam na miejsce i się załatwi :D
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Sob lis 01, 2008 8:51

biamila, jesteś cudowna! :)

Czekamy na informację, kto jest właścicielem posesji, a jak się nie uda jej uzyskać to cichaczem ustawimy budkę z tyłu domu, aby się w oczy nie rzucała.

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

[poprzednia][następna]