25 'PERSÓW, BARDZO WAŻNE - do DT i DS - str. 55.. zajrzyjcie

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sie 30, 2008 20:06 persy

Po rozmowie z demi - najważniejsze na teraz:
- transport dla pozostałych ponad 20 kotów z wioski do demi - założyłam wątek transportowy z kontaktem tel. do demi. Jeśli macie jakieś możliwości w tym zakresie - dzwońcie do demi i umówcie się.

(córka zmarłej przywiozła koty do demi....w zamkniętym bagażniku samochodu osobowgo luzem!) - jechali ok. 4 godz., bo przecież załatwiali pogrzeb i inne sprawy urzędowe :evil:
Za kilka dni wyjedzie i będzie miała w nosie koty - te kotne kotki latające po wsi również.

Kolejna kwestia - demi nie ma zapasu karmy dla 30 kotów, zwłaszcza perskich - zrzutka konieczna na Royala dla persów i puszki Animondy Carny czy niemieckie Felixy - koty podobno chudzieńkie - przed zabiegiem muszą się wzmocnić - demi zaopatruje się gdzieś w Oleśnicy! Może jest ktoś z Wrocławia, kto zechciałby załatwić zakup i zawlec do demi (proszę tego ochotnika o kontakt na pw lub telefoniczne: 0-22 835-64-38)
Ostatnio edytowano Sob sie 30, 2008 20:29 przez wydra, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Od: Pt gru 22, 2006 18:20

Post » Sob sie 30, 2008 20:11

W tej chwili nie ma co wybrzydzać z karmą, zbieramy wszystko!
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Sob sie 30, 2008 20:36

W następną sobotę będzie transport do Poznania, mam nadzieję, że Avian mi wybaczy że bez konsultacji z Nią, więc może ktoś jeszcze zapisze się na kotka?
ObrazekObrazek

martka

Post » Sob sie 30, 2008 20:41

Martka, ja już pisałam, że jadę, więc spoko :D
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Sob sie 30, 2008 20:47

Avian, jesteś?
To napisz mi PW co i jak :wink:
ObrazekObrazek

martka

Post » Sob sie 30, 2008 20:51

Widzę ,że dziewczyny się już prawie dogadały chodzi mi o Shishka i Anie.J. no bo jak by wyszło tak dobrze jak się zapowiada to dwa kotki by przyjechały do Katowic.No nie wiem zrobicie jak chcecie Wasza wola.U mnie kotek ma fuull wypas,weterynarz znajomy,bo szczerze to mam jeszcze krolika.

Dzasti 33

Od: Pt sie 29, 2008 23:12

Post » Sob sie 30, 2008 21:16

A jeszcze do Demi jak by co to nic nie rób , może być nawet kotka w ciąży.

Dzasti 33

Post » Sob sie 30, 2008 21:22

Dzasti 33 pisze:A jeszcze do Demi jak by co to nic nie rób , może być nawet kotka w ciąży.

a czemu?
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Sob sie 30, 2008 21:55

Nie mam pojęcia jak to napisać, żeby nikt się nie obraził.. ale wolę to napisac tutaj, żeby było wszystko jasne od początku..
I od razu chciałam powiedzieć, że nie pisze tego przeciwko nikomu..
Potraktujcie to jako próbę pomocy kotom..
Wprawdzie kiepską, bo jestem za daleko i wiedzę o kotach mam taką samą jak ci wszyscy, którzy czytają wątek..
i z transportem też niewiele moge pomóc.. chyba, że w Warszawie i najbliższej okolicy..

Ale moge pomóc w jednym..
Zgłasza się sporo osób.. A ponieważ już jakiś czas zajmuję się puchatymi, to trochę wiem o tym, kto im pomaga i komu bez obaw można powierzyć rasopodobnego kota.. i te informacje mogę przekazać..
Zresztą wystarczy spojrześ na listę osób z pierwszego postu wątku "Puchatkowo"..

Zgłaszają się też osoby nowe, dotąd nieznane na forum.. i uważam, że takie osoby należy sprawdzić.. własnie dlatego, że są nowe i jeszcze nam nieznane..
Nie wiem jak zareagują dziewczyny z Puchatkowa, ale spróbuję poprosić o pomoc w sprawdzaniu domków nowych osób chętnych na kicia.. Mam nadzieję, że nie odmówią..

EDIT: Wszystkie domy będziemy sprawdzać poprzez zaufanych forumowiczów..

No i spróbujemy pozbierać trochę kasy na karmę dla tych kociastych..

A poza tym, nie wiem czy to dobry pomysł, ale może warto dawać do domków koty po kastracji w zamian za zwrot kosztów zabiegu..
Oczywiście nie wspominam nawet o umowie adopcyjnej, ale to chyba jasne od początku..

Ja wiem, że to niewiele.. ale może chociaż to niewiele się przyda..

Demi?
Ostatnio edytowano Sob sie 30, 2008 23:02 przez aamms, łącznie edytowano 2 razy
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Sob sie 30, 2008 22:05

aamms pisze:Nie mam pojęcia jak to napisać, żeby nikt się nie obraził.. ale wolę to napisac tutaj, żeby było wszystko jasne od początku..
I od razu chciałam powiedzieć, że nie pisze tego przeciwko nikomu..
Potraktujcie to jako próbę pomocy kotom..
Wprawdzie kiepską, bo jestem za daleko i wiedzę o kotach mam taką samą jak ci wszyscy, którzy czytają wątek..
i z transportem też niewiele moge pomóc.. chyba, że w Warszawie i najbliższej okolicy..

Ale moge pomóc w jednym..
Zgłasza się sporo osób.. A ponieważ już jakiś czas zajmuję się puchatymi, to trochę wiem o tym, kto im pomaga i komu bez obaw można powierzyć rasopodobnego kota.. i te informacje mogę przekazać..
Zresztą wystarczy spojrześ na listę osób z pierwszego postu wątku "Puchatkowo"..

Zgłaszają się też osoby nowe, dotąd nieznane na forum.. i uważam, że takie osoby należy sprawdzić.. własnie dlatego, że są nowe i jeszcze nam nieznane..
Nie wiem jak zareagują dziewczyny z Puchatkowa, ale spróbuję poprosić o pomoc w sprawdzaniu domków nowych osób chętnych na kicia.. Mam nadzieję, że nie odmówią..
Nie obiecuję, że uda się sprawdzić wszystkie domki, ale myślę, że sprawdzenie chociaż części też może się przydać.. :oops:

No i spróbujemy pozbierać trochę kasy na karmę dla tych kociastych..

A poza tym, nie wiem czy to dobry pomysł, ale może warto dawać do domków koty po kastracji w zamian za zwrot kosztów zabiegu..
Oczywiście nie wspominam nawet o umowie adopcyjnej, ale to chyba jasne od początku..

Ja wiem, że to niewiele.. ale może chociaż to niewiele się przyda..

Demi?

Wlasnie mialam o tym samym napisac, dostalm maila od BP, weszlam i czytam...

Super, ze jest tylu chetnych, ale trzeba wszystkich sprawdzic i nie oddawac zadnego kota niewykastrowanego.

Dorzuce sie do sterylizacji 1 kota ( zrobie wroclawska zarzutke rodzinna :D )

Pochodze z Wroclawia popytam po znajomych, moze ktos rozsadny chce kota...

MartaWawa

Od: Wto kwi 03, 2007 12:45

Post » Sob sie 30, 2008 22:26 persy

Demi prosiła mnie w rozmowie o znalezienie forumowicza, doświadczonego w adopcjach, szczególnie persów - napisałam do aamms i widzę, że się zgłosiła - super.
W sprawie adopcji i domów tymczasowych dla persów proszę zgłaszać się do aamms - Ona przeprowadzi rozmowy z kandydatami, ewentualne umowy adopcyjne i będzie w kontakcie z demi w tych sprawach.

Czy jest ktoś, kto jedzie samochodem z W-wy do Wrocławia we wtorek - środę - kupiłabym w hurtowni karmę dla persów u demi - proszę o kontakt: 0-22 835-64-38.
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Od: Pt gru 22, 2006 18:20

Post » Sob sie 30, 2008 22:28

Mamy juz 30 persów, tak tez to wystarczy.
Aamms wyraziłas i moje "dmuchanie na zimne"
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Sob sie 30, 2008 22:52 Re: persy

wydra pisze:W sprawie adopcji i domów tymczasowych dla persów proszę zgłaszać się do aamms - Ona przeprowadzi rozmowy z kandydatami, ewentualne umowy adopcyjne i będzie w kontakcie z demi w tych sprawach.

wydra, napisałam w czym mogę pomóc..
Ale to co piszesz niestety jest niewykonalne.. jestem za daleko..

tak jak napisałam, służę swoją wiedzą o domach forumowych, które poznałam.. i pomogę w sprawdzeniu nowych domów.. razem z dziewczynami z Puchatkowa..
mam nadzieję, że osoby z forum, spoza puchatkowa też zechcą się włączyć w pomoc w sprawdzaniu domów..

Ale nie do mnie należy podejmowanie ostatecznych decyzji w sprawie adopcji.. :oops:

EDIT: Zmieniłam poprzedni post, żeby było jasne, że żaden persopodobny nie może pójść do nie sprawdzonego domu..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Sob sie 30, 2008 23:39

Aamms zapraszam do mnie na kawke.Nowych trzeba sprawdzać no nie.Czasami nowi są lepsi niz starsi,ale cóż jak ci na tym kocie tak zależy to go bierz!!!!Sorki nie chce być nie miła.. :D :) :D

Dzasti 33

Post » Sob sie 30, 2008 23:43

Dzasti 33 najwazniejsze jest dobro kotow...

MartaWawa

Od: Wto kwi 03, 2007 12:45

[poprzednia][następna]