*Fundacja Kocia Dolina*Muffinka JUŻ W NOWYM DOMU:)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon kwi 30, 2007 13:11

Agatko, a ja Ciebie chyba widziałam na zdjęciu, bo kiedyś z jednym kotem była taka śliczna dziewczyna na zdjęciu, i ktoś mi napisał, ze to Ty byłaś :oops:

a za allegro nie ma za co :wink:
reddie i ja rozpoczęłyśmy naszą współpracę z ogłaszaniem jej podopiecznych na allegro od Bonzinka (który miał też na drugie Antoś). jak sobie to przypomnę, to uśmiech sam mi się ciśnie na usta. pamiętam jak Bonzo zniknął na parę dni i się z reddie martwiłyśmy czy nic mu się nie stało.
a on wrócił, podobno smutny (ach, ten Bonzo).

strasznie dawno to było, a on nadal bez domu.
tak to właśnie jest - te najwspanialsze kotuchy co to niby takie zwyczajne, są najkochańsze i najbardziej niesamowite.

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pon kwi 30, 2007 13:59

Jeśli chodzi o to zdjęcie to byłam chyba ja :oops: z Delicją-straszną pieszczochą, która miała szczęscie i dom szybko znalazła.A Bonzo też jest kochany, widziałam u Agi w Inowrocławiu jak wylizuje młodsze koty.Opiekun z niego jest prawdziwy i też pieszczoch, ludzi sie nie boi i też nikt go nie chce-ech :cry:
MOKKA i MUFFI do nowych domów :!: :!:
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Pon kwi 30, 2007 14:28

Sasilla - już zabieram się do pisania tekstu (tekstów :wink: ) do ogłoszeń. Dziękuję BARDZO :1luvu:

Puss - również bardzo dziękuję, kochana, za allegro :1luvu: (a Agatka to rzeczywiście ta śliczna dziewczyna ze zdjęcia z Delicją :) )

To prawda, że dorosłe (a w każdym razie powyżej 3 miesięcy...) koty, te zwykłe, na pierwszy rzut oka nie wyróżniające się niczym mają trudności ze znalezieniem domu... My wiemy jakie są wspaniałe te futrzaste, bo to my je zbieramy z ulic, leczymy, poznajemy i widzimy to "coś", czego może na zdjęciach nie widać, to "coś", co je wyróżnia. Ale znajdą się domki, musimy w to wierzyć, nie? Bo jak zwątpimy, to przecież kotuchy to wyczują i załapią megadołki. Ja im codziennie gadam (tzn. Ince nie oczywiście ;) ), że taki dom to tylko kwestia czasu.

Tak przy okazji - małe porównanie Muffinki "wczoraj" i "dziś":

- wczoraj: przyjechało takie biedne, zmoknięte, zestrachane stworzonko. Wlazło pod kanapę i syczało na wszystko, co się rusza. Totalnie nieufne. Oczy zaropiałe, smutne, charczący oddech. Postawa skulona. Wziąć na ręce się nie dało - każde wzięcie na ręce wiązało się z groźbą zawału serca... Do tego miało tak fatalny metabolizm od tych resztek, którymi karmiono hotelowe koty, że aż wetka w pierwszej chwili myślała, że kić jest w ciąży (tu - prawie ja dostałam zawału serca - przecież Muff to dzieciak!). Mięśni zero, sam tłuszczyk. Smarki wiszące z noska. Nie byłam pewna, czy przekona się do kotów...

- dziś: laseczka, no po prostu laseczka. Muffi stała się skoczna, sprawna. Schudła, metabolizm się poprawił. Oczy - cudne, bursztynowe, bystre, wielkie, takie, że nic tylko się w nich zakochać. I ma w nich takiego diabełka, że nigdy nie wiadomo, co jej "niewinna" minka oznacza 8) Kicia zdrowiutka, pewna siebie. Fakt - bywa niezależna, nie zawsze chce się miziać, ale to już nie wynika ze strachu - teraz ma po prostu swoje sprawy (np. ma chłopaka, którego jestem pewna, kocha bardzo :) ) Kotów się nic nie boi. Nawet Tigry, która jest przecież strasznie groźna (hm, może inaczej - BYŁA groźna) Jest towarzyska, wesolutka, bawi się bez przerwy, ma chęć do życia. I mruczy jak gópia przy mizianiu, bo już nie umiera ze strachu gdy się ją głaszcze, uwielbia to, chociaż, jak pisałam, nie zawsze akurat ma na mizianki czas ;) Jest taka słodka, że imię doskonale się wpasowało w jej charakter. W tej chwili Muffi wyczynia akrobacje na parapecie - bawi się zawieszoną na oknie dzwoniącą zabawką. Widok cudny. Zresztą, te zdjęcia, które się w wątku ostatnio pojawiają to ewidentny dowód przemiany Smutnego Strachulca w Pewną Siebie Piękność. No i te białe wibrysy oraz fraczek, biały żabocik i białe kolanówki plus kropka na pysiu. Taki fajny kot, że chyba zaraz ją przytulę :oops: I nie kłaczy! Serio. Jedyny kot w domu, który nie kłaczy (może zacznie jeszcze, ale teraz przy czesaniu na szczotce zostaje standardowa ilość kudełków)

No, to tyle na dziś. Zestawienie na temat Mokki będzie później, bo teraz kicia nieco choruje, więc nadal jest etap biednego kotecka. Ale - oczy lepsze :) Ale cii, żeby nie zapeszać. A miziakiem była od samego początku, więc to ten sam typ, co Delicja.

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Pon kwi 30, 2007 15:34

Wiedziałam, że miziak z Mokki jest.Chociaz Konrad mowił, że może byc z nia ciezko, bo burczy na wszystko.A burczala tylko na inne koty i tylko dlatego, że głodna była a przede wszystkim ciężarna.Dawala mi sie dotknąć, wiec czułam, że bedzie ok.Mokka moja ty piekności :!:
Wczoraj pojawila sie pod hotelem kolejna piękność.Moze nie tak ładna jak Mokka, ale też śliczna i dająca sie dotknąć.Natomiast, cala w kleszczach.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Pon kwi 30, 2007 16:41

A więc dziś Muffinka. Jakoś dziś miała nastrój na odegranie roli modelki ;)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Z Mokką i robieniem zdjęć jest, hm, "mały" problem - nie da się jej robić zdjęć, bo ona jak tylko mnie widzi, lezie się miziać :roll: Nie chce mieć fotek? Jutro jednak jest szansa na sesję foto Mokki, i chyba ja też się załapię, bo inaczej tej kotce zdjęć się nie da zrobić. Ona musi być z człowiekiem, nawet na zdjęciu, i koniec.

reddie

Post » Wto maja 01, 2007 15:21

:ok:
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Wto maja 01, 2007 15:59

No to zaczniemy od Mokki - Mokka pozazdrościła Muffince, nastąpiło chwilowe przejęcie samczyka

Obrazek Obrazek

Jednak tylko chwilowe

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ale Mokka i tak jest wyluzowana

Obrazek

reddie

Post » Wto maja 01, 2007 16:20

Jezu z tymi kotami to ubaw jest.
Muffi jaka modelka :!: Kurcze, jak ona się zmieniła, taka była mała i zasmarkana, a tu prosze:kotka z klasą i piekną figurą.
Mokka z Rosenem :lol: a tak przy okazji, Zosia też urosła, ale Rosen jest jednak wiekszy od niej o wiele (tak na fotkach wyglada przynajmniej)
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Wto maja 01, 2007 17:00

Rosen to prawie największy kot u mnie. Tylko Mokka jest większa. A Muffinka z kluchy zrobiła się naprawdę piękna. Taka filigranowa i pełna gracji (pomijam momenty, gdy spada z parapetu, przewraca sie o innego kota lub wpada na ścianę ;) )

Mokka natomiast jest świetna - wczoraj dostała nagłego ataku głupawki i pół nocy szalała ze szmacianą myszką od mirki_t. Myszka zeszmaciła się już doszczętnie, czas wyciągnąć kolejną, świeżutką. Ale Mokka była taka dumna ze swojej zdobyczy! Aż nawet zasnęła z nią schowaną między bródką a łapami :D Instynkt łowiecki jak nic ;)

reddie

Post » Wto maja 01, 2007 17:03

życie byłoby puste bez kotów.
Reddie, dzieki za Zosie.Właśnie śpi wtulona we mnie.Słodka jest strasznie.Uwielbiam jej malutkie ciałko, jej pomruki o 5 nad ranem, wysypywanie żwirku z kuwetu.Moja kochana.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Wto maja 01, 2007 17:06

:D

reddie

Post » Śro maja 02, 2007 1:24

Ciasteczko do Kawy, czyli Muffinka i Mokka ;)

Obrazek Obrazek

reddie

Post » Śro maja 02, 2007 16:13

:ok:
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Śro maja 02, 2007 16:14

Ha i udało mi się nieco sfocić tego przytulaka.

Wyglądam ładnie

Obrazek

Uwielbiam jak mnie ta Duża za uszkiem mizia

Obrazek Obrazek Obrazek

A ten sznurek przy aparacie to co to? Trzeba to zaraz sprawdzić!

reddie

Post » Czw maja 03, 2007 12:27

Kocie dziewczyny, Wy takie piekne jesteście, a nikt Was nie chce :cry:
Obrazek
Fell on black days

agatka84

[poprzednia][następna]