OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie cze 12, 2022 11:24 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

Zdrowia
Żadne niebo nie będzie niebem, jeśli nie powitają mnie w nim moje koty.

Myszorek

Od: Czw sie 08, 2019 8:34

Post » Nie cze 12, 2022 12:08 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

Myszorek pisze:Zdrowia

Oj, potrzebne.
Znowu Babcia Kasia ne je. Wczoraj leżała w kuwecie i to już mnie zaniepokoiło. Rano nie zjadła. Nawet nie była zainteresowana. Wczoraj nic nie zapowiadało załamania.
Nie jest "normalne", że Kasia nie interesuje się jedzeniem. Janusz nie ruszy ręką. Córka przyszła i pomogła ją złapać. Strasznie się mała stresuje. Dostała Tolfinę. Może coś ją boli?
Teraz kłopot nawet z wetem. Martwię się, że to może być coś poważniejszego i diagnostyka potrzebna będzie. Niedawno było to samo. Tylko wymiotowała.
Skontaktuję się z naszą wetką.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie cze 12, 2022 16:58 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

Biedny mąż.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie cze 12, 2022 19:16 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

Asiu, bardzo współczuję :( Przy tej kupie roboty, obciążeniach, jakie macie, to naprawdę duży problem.
Zapytam jedynie- to w pracy wypadek?
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Nie cze 12, 2022 20:56 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

maczkowa pisze:Asiu, bardzo współczuję :( Przy tej kupie roboty, obciążeniach, jakie macie, to naprawdę duży problem.
Zapytam jedynie- to w pracy wypadek?

Tak. To było w pracy.. Tak, to wielki problem. Unieruchomienie Janusza. Finansowo także.
Kasia zjadła po tolfie.
Uff

Leci Zielona Mila Kinga na Fox .
Film i książka nie przestają mnie zachwycać.
Dołujące przeżycie ale katuję się nim . Świadomie.
Obsada nie zrównana. Wierna adaptacja. Nie znoszę swobodnych wersji dzieł które tego nie wymagają.
Uwielbiam Kinga.
Obrazek

ASK@

Post » Nie cze 12, 2022 21:13 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

przy wypadku w pracy wynagrodzenie dostanie 100%, tylko dopilnujcie postępowania powypadkowego. Chociaż w takim przypadku powinno być bez problemu robione.
Trzymajcie się :( Bardzo mi przykro :(
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Pon cze 13, 2022 9:05 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

maczkowa pisze:przy wypadku w pracy wynagrodzenie dostanie 100%, tylko dopilnujcie postępowania powypadkowego. Chociaż w takim przypadku powinno być bez problemu robione.
Trzymajcie się :( Bardzo mi przykro :(

Dzięki.
Niby wszystko wiemy.
Zobaczymy. na razie Janusz źle się czuje. Adrenalina puściła i odezwał się ból złamanej ręki i obitego kadłubka. Chory i obolały chłop w domu to prawdziwe skaranie. współczuję mu bardzo. Dobrze, że tylko tak się skończyło. Ale też trzeźwo zerkam na świat i widzę jaką mimoza jest facet.

Babcia Kasia jakby lepiej. Zjadła wczoraj pięknie kolację. Buczy na mnie i syczy co okrutnie mnie cieszy. Wyszła ze swej dziupli. Leki p.bólowe jeszcze działają.
Przy jej łapaniu mocno uczestniczyła Rita. Ona lubi być u Babci Kasi. Ale też jest okrutnie ciekawska. My tutaj operujemy podbierakiem, odsuwamy meble ... wygibasy wyczyniamy a ona pcha się na pierwszą linię by lepiej widzieć. A to dołem podejdzie. A to łepetyna z góry się wysuwa. Wszędzie się wśliźnie. Gaworzy po swojemu i udziela rad. Bardzo wydoroślała. Malunia jest i kijankowata nadal. Ale bardziej "samodzielna". Nie potrzebuje naszych kolan i tulenia. Przyjdzie i owszem. Zaszczyci nas buziakiem lub nawet dwoma. I leci dalej...Minęły dwa miechy od operacji. Ma dni gdy słabiej je i ulewa się jej. Starannie wtedy zagrzebuje wszystko wszystkim z okolicy. Pełno jej na każdym kroku. Kocha parapety i przypatrywanie się ptakom krążącym po jej niebie. Oj, gdyby nie siatki, wyfrunęła by.
Obrazek

ASK@

Post » Pon cze 13, 2022 9:48 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

Kciuki dla Pana Janusza. :ok:
Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

Post » Pon cze 13, 2022 10:04 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

Żal mi twojego męża... Ale jak chłopów znam to ciebie żal mi jeszcze bardziej za to co musisz z nim wytrzymać :lol: .

Sierra

Od: Sob cze 13, 2020 22:51

Post » Pon cze 13, 2022 10:39 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

Trzymam kciuki za szybkie zdrowienie i Janusza i Babci Kasi. :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon cze 13, 2022 12:21 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

Trzymajcie się mocno wszyscy :ok: :ok: :ok:

IrenaIka2

Od: Czw lut 11, 2016 18:19

Post » Wto cze 14, 2022 1:00 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

Chyba musicie to przetrwać
:201461 :201461
zwolnienie po wypadku w pracy 100 proc. płatne plus odszkodowanie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto cze 14, 2022 12:43 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

Asia dopilnuj, bo jak mąż jest dodatkowo ubezpieczony, ma jakieś ub. grupowe to tez kase jakś dostanie, tylko czasem trzeba to samemu dopilnowac, złozyć wniosek, bo nie zawsze księgowa , czy ktos odpowiedzialny tego dopilnuje.

Myszorek

Post » Śro cze 15, 2022 7:41 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

Jest mi dziś bardzo nie fajnie. Wczoraj zasiedziałam :? się z Januszem na "kontrolnej" wizycie i z nerwów aż mi nie dobrze. On taki naiwny ,że aż niedobrze mi było. Po 6 godzinach wyszliśmy z niczym. Totalna spychologia i udawanie ,że sprawy nie ma. Każdy mówi co innego. Odsyła od jednego do drugiego. Walka o przedłużenie zwolnienia. Bo NIKT nawet się nie przejął ,że zaraz mu się skończy. Każdy ma w zadku, że źle się czuje. Do pracy wrócić nie może a tak zwane cito KT (miało być wczoraj) będzie dopiero w przyszłym tygodniu. A opis za 4-6 tygodni. Ma zgłosić się dopiero z nim do lekarza. Zwolnienie zaś tylko do 17 czerwca i w doopie każde miało co dalej. Dobrze,że z nim byłam. Tyle tylko załatwiłam ,że zapisano go na 20 do lekarza. By zwolnienie wydał. Odesłano nas do rodzinnego ale ja wiem ,że bez karteczki od chirurga pozwalającej na opiekę poradni NIC nie da rady zrobić. Przerobiłam to ja i TŻ gdy zawał go dopadł. A takiego zlecenia NIKT nie chciał nam wydać. Nerwów mnie to kosztowało wiele. Wróciłam by jeszcze popieklić się u lekarza (z planami by iść do kierownika) ale Janusz już miał dość. Zrobiło mu się słabo i pojechaliśmy do domu. Dziś kręgosłup mi siadł. W żołądku gotuje się. Rzygam. Dla towarzystwa rzyga Rita i Kasia. :mrgreen:
Gdy rano byłam w lesie zasłabło mi się. Deczko posiedziałam na murku, pogadałam z Bunią. I wróciłam do domu. Bez spacerku swego.
Jakiś idiota w karmniku wiewiórek i ptaków położył płetwy i łeb ryby. Surowej i śmierdzącej. Co ci "ludzie" mają we łbach. Surowe komórki zwojowe!? Śmierdzące głupotą.

Wczoraj miałam plan wrócić do pracy bo szkoda mi kolejnego dnia urlopu, jednak nie wyrobiłam się. Jestem zła i zmęczona.
Do tego "moja" urocza koleżanka donosicielka obrobiła mi, nam plecy równo i ...poszła na zwolnienie. Musi odpocząć. Oczywiście cichcem robiąc bankowe dokumenty ,które trzeba poprawiać. Znowu! Tak chce się na siłę wykazać. A jak jest źle to kłamie,że "kazałam" jej tak zrobić!
Obrazek

ASK@

Post » Śro cze 15, 2022 10:54 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

Niestety tak wyglada polska słuzba zdrowia. Przysłowie , żeby chorowac nalezy byc zdrowym , sprawdza sie niestety. Wszyscy wszystkich mają gdzieś. jeszcze jak człowiek nie potrafi zawalczyć o swoje, to masakra. Oby było lepiej, Tobie dodatkowy dzien urlopu sie przyda, może psychicznie odetchniesz, chociaz z tym trudno jest. Koleżanki współczuję, co za @, że tez nikt jej nie ustawi do pionu. trzymajcie się zdrowo, zadbaj o siebie Asia trochę.

Myszorek

[poprzednia][następna]