Żywopłotki i kotki z doniczki w DS. Powrót z adopcji ;(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt wrz 04, 2015 7:36 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

szukamy dalej, ja też miałam ostatnio taki przypadek - gadka ok a potem olali mnie a przecież można "odburknąć" smsem, że nieaktualne.
Ale ludzie nie cenią tego, co za darmo. Taki kot z hodowli, oooo za 2 tysiące złotych oooo to nawet zarezerwują.
Szukamy dalej.
Chcecie wyróżnień do ogłoszeń na olx? Pokryję koszty
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt wrz 04, 2015 22:51 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

czarno-czarni pisze:szukamy dalej, ja też miałam ostatnio taki przypadek - gadka ok a potem olali mnie a przecież można "odburknąć" smsem, że nieaktualne.
Ale ludzie nie cenią tego, co za darmo. Taki kot z hodowli, oooo za 2 tysiące złotych oooo to nawet zarezerwują.
Szukamy dalej.
Chcecie wyróżnień do ogłoszeń na olx? Pokryję koszty

Bardzo chętnie skorzystamy z takiej opcji :oops:

Domek Morion oddzwonił dzisiaj. Pan miał wczoraj urwanie głowy w pracy i nie miał jak rozmawiać. Adopcja Morion jak na razie aktualna a ja jestem po prostu przewrażliwiona :oops:
W każdym razie przemówiłam się z Panem na przyszły tydzień na przekazanie Morion, ponieważ zdecydowaliśmy, że zrobimy jeszcze drugie odrobaczenie u nas. Wydaje mi się, że tak będzie bezpieczniej dla Morion bo u takich maluszków po odrobaczeniu może różnie być i wolałabym uniknąć sytuacji kiedy dajemy kociaka z którego wyłażą glisty lub inni pasażerowie na gapę lub w najgorszym wypadku dochodzi do robaczycy.

Odrobaczenie nr 2 odbyło się dzisiaj. Maluszki dostały troszkę mocniejszy preparat i teraz obserwujemy co się będzie działo i co będzie z kotów wyłazić. Odrobaczane były wszystkie futra razem czyli maluszki, Opera i Oda oraz Zetka. Opera i Oda jeśli nie stwierdzimy robali niebawem będą się szczepić :ok:
Wszystkie pijawki poważone Hassan 0,6 kg, Morion 0,55kg, Szafirek, Onyks i Jaspis po 0,5 kg
Kupa Hassanka zdecydowanie lepiej ale do ideału jeszcze brakuje, maluch cały czas dostaje Biotyl na jelita. Wszystkie okruszki wesołe, brykają, rozrabiają i mają piękny apetyt. Zobaczymy jak będzie jutro po odrobaczeniu.
Wczoraj do lecznicy dotarła karma dla maluszków i nawet im smakuje. Wcinają z wielkim apetytem :ok:

Opera i Oda super. Po wczorajszych miziankach Oda troszkę bardziej wyluzowana i mniej uciekająca ale jeszcze troszkę musimy nad nią popracować :ok:

Dzisiaj kiedy byłam w lecznicy, zadzwoniła do Pani doktor Pani karmicielka - staruszka. Pani doktor przekazała mi słuchawkę i pogadałam sobie z Panią. Niestety nie doszłyśmy do porozumienia. Pani H. domaga się oddania Opery a warunki jakie oferuje to okienko w piwnicy plus karmienie. Nie docierają do Pani argumenty żadne... Twierdzi, że wykradziono jej kota. Oczywiście nie dysponuje żadnymi dokumentami potwierdzającymi, że kot należy do niej. Wg Pani faktem potwierdzającym, że Opera to jej kot jest to, że karmiła ja codziennie. Zapytałam więc dlaczego nie odrobaczyła i nie odpchliła swojego kota i tu Pni nie umiał mi odpowiedzieć. Na pytanie, kto zajmie się kotem, kiedy będzie wymagał pomocy weterynarza, Pani wskazała drugą Panią karmicielkę. Zapytałam czy nie szkoda jej kotki, żeby z kanapy trafiła do piwnicy, że idzie zima itp. Powiedziała wtedy, że nawet myślała, żeby zabrać Operę do domu na zimę... normalnie jakaś masakra. Rozmowa przebiegała spokojnie ale i tak w efekcie końcowym nie dogadałyśmy się. Na razie nie przejmujemy się tym zbytnio zobaczymy czy na tym Pani H. zakończy swoje roszczenia czy będzie sięgała po inne środki. Pani pytała gdzie kotka pójdzie do tej adopcji więc powiedziałam, że na razie jesteśmy na etapie poszukiwania odpowiedniego domku,że to trwa itp.

A teraz przyjemniejsza część posta :1luvu: Proszę się delektować :mrgreen:

Szafirek

Obrazek

Jaspis

Obrazek

Obrazek

Morion

Obrazek

Jaspis

Obrazek

Morion

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Onyks

Obrazek

Zbiegowisko :mrgreen:

Obrazek

Morion

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt wrz 04, 2015 23:01 przez fiona.22, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Pt wrz 04, 2015 22:51 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

Morion

Obrazek

Jaspis

Obrazek

Morion

Obrazek

Onyks

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Hassan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Onyks

Obrazek

Szafirek

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt wrz 04, 2015 23:03 przez fiona.22, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pt wrz 04, 2015 22:52 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

Hassan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Szafirek

Obrazek

Hassan

Obrazek

Onyks

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Morion

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt wrz 04, 2015 23:04 przez fiona.22, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pt wrz 04, 2015 22:53 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

Morion

Obrazek

Obrazek

Szafirek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jaspis na spiocha :mrgreen:

Obrazek

Szafirek indywidualista :kotek:

Obrazek

Starsza częsć przedszkola :mrgreen:

Obrazek

Onyks i Szafirek

Obrazek

Hassan

Obrazek

Onyks i Szafirek

Obrazek

Hassan

Obrazek

Nietoperek - mamusia cały czas chudziutka, tylko uszy jakies takie nieproporcjonalnie duże

Obrazek

Obrazek

Oda leżakuje

Obrazek

Nietoperek :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Opera

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Sob wrz 05, 2015 15:47 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

Super, że się wszystko wyjaśniło pozytywnie :ok: Oby malutka nic nie wywinęła i spokojnie pojechała do siebie :ok:

O pani karmicielce nie będę nic pisać...

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Sob wrz 05, 2015 16:06 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

rozczulające :love:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Sob wrz 05, 2015 21:57 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

Kto zamówi wyprawkę dla naszych koteczków :mrgreen:
http://royalcanin.pl/odbierz-wyprawke/
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Nie wrz 06, 2015 12:52 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

fiona.22 pisze:Kto zamówi wyprawkę dla naszych koteczków :mrgreen:
http://royalcanin.pl/odbierz-wyprawke/

Mnie odrzucili, bo juz byłam tam logowana :twisted:
a kiedy Morion sie wybiera do domku?
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Nie wrz 06, 2015 16:15 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

akcja się skończyła, ale ufunduję wyprawkę maluchowi, który się wybierze do Krakowa

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Nie wrz 06, 2015 20:51 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

Onyks ma super domek w Krakowie :piwa: Powiem szczerze, że nie ma sensu nawet robić wizyty bo po rozmowie od razu słychać, że to jest to. Domek nie wychodzący, zabezpieczony w domku czeka koci towarzysz zgarnięty jakis czas temu ze wsi. Opiekunka swiadoma, kotkowa i ogarnięta w temacie :ok: Czekają nas dwie wycieczki do Krakowa w przyszłym tyg z Morion a po 13.09 z Onyksem. Domek jest w trakcie remontu dlaczego może Onyksa przyjąć za kilka dni - ale poczekamy bo warto :ok:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Nie wrz 06, 2015 22:21 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

fiona.22 pisze:Onyks ma super domek w Krakowie

Ale fantastycznie :D

Tundra

Od: Śro sie 27, 2014 9:32

Post » Pon wrz 07, 2015 7:53 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

Super! :ok:
Ale wizytę może jednak warto zrobić? Nawet tak, dla zapoznania sie :) I tak w Krakowie będziesz, zawożąc Morion.
Właśnie, jak będziesz zawozić kotkę?

jej siostra pisze:akcja się skończyła, ale ufunduję wyprawkę maluchowi, który się wybierze do Krakowa

Masz teraz do wyboru: Morion albo Onyksa :mrgreen:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pon wrz 07, 2015 9:49 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

Alyaa pisze:
jej siostra pisze:akcja się skończyła, ale ufunduję wyprawkę maluchowi, który się wybierze do Krakowa

Masz teraz do wyboru: Morion albo Onyksa :mrgreen:

Nie, nie, nie :D Zapomniałam wczoraj dopisać, że dla Onyksa funduję ja, ciotka chrzestna :mrgreen: Tylko nie wiem :oops:, pięć dyszek będzie OK?

Tundra

Od: Śro sie 27, 2014 9:32

Post » Pon wrz 07, 2015 12:58 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

Czyli zostaje mi Morion. :D
Wolisz pieniądze i sama kupić, czy ja kupuję i jakoś przekazuję?

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

[poprzednia][następna]