OTW10.PILNIE DT/DS dla Grzesia s.99.Czas ma do poniedziałku!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw wrz 12, 2013 23:58 Re: OTW10...jesteśmy...foty s.4,5.Nowe s.6!

ASK@ pisze:Oby nic się nie przyplątało chorobowego.
:ok:
Bajerek i Bingo! :D
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt wrz 13, 2013 5:22 Re: OTW10...jesteśmy...foty s.4,5.Nowe s.6!

Bajeranckie koty :lol:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt wrz 13, 2013 7:18 Re: OTW10...jesteśmy...foty s.4,5.Nowe s.6!

alix76 pisze:Bajeranckie koty :lol:

Imiona zatwierdziła Danka i ona w tej dziedzinie miała najwięcej do powiedzenia. Poza tym TZ musi mieć takie imię , znaczy się kota imię, bo on nie zapamięta wymyślnych. Oczami przewracamy z Danką jak on coś zaproponuje. Wszystkie to Bąbel albo jakoś tak. Jaky nie wiedział o mojej niechęci do 4-pancernych (tłucze ten serial ile może ) to byłyby Gustliki, Szariki, Tomcie, Czereśniaki... Imiona na 102 :!:

Cieżaróka nie przychodzi juz 2 dzionek. W baraku jej nie ma. Jest w trakcie leczenia. Urodziła?Choć według mnie deczko za wcześnie. Oszczędzę opisu łapanki przez pewną otwocką instytucję robionej ale boję się, że sposób tegoż łapania mógł stresowo ją wykończyć i dorobić przeziębieniowo. Oby ok było. Martwię się.

Chłopcy B są milusińscy i starsznie przytulaśni. Bingo tuli się ,śpi w łóżku, mruczy. Bajerek leci na przywitanie mrucząc już od startu. Jest zazdrośnikiem.
Mysia dalej buntuje sie na ranne jedzenie. Juz i indor gotowany jej nie pasuje. Conva wchodzi zawsze i wszędzie. Doi strzykawę jak rasowy mleczny koliberek. Drobna jest i ruchliwa jak ten ptaszeczek.
Mikuś je, pyskuje i tuli się do nas. Też wygląda jak kijana . Gania, gania, gania... Choć wieczorkiem przedkłada wspólne z nami polegiwanie. Nie daje się namówić nudzącej się Myszce na zabawy.
Wszystkie dzieciaki + ciocia Tosia i mama Karolinka śpią z nami. Dziś w nocy obudziłam sie bo noga mnie bolała. A ja leżąc na skraju wyra opierałam sie jednym kopytkiem o podłogę by całkiem nie zsunąć się. Trudno było wepchnąć zmarzniętą stopkę pod kołderkę bo wsio zajęte było i to wsio strasznie pyszczyło.

Rudego nie ma 2 dzionek a mamy się do kontenerka przyzwyczajać. Będziemy się łapać. Czarne, radosne chłopaczysko też jest planowany. Mam przed soba dzionki rannych spacerów z garami i kontenerkiem.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt wrz 13, 2013 8:24 Re: OTW10...jesteśmy...foty s.4,5.Nowe s.6!

Ja dziś obudziłam się cała dygocąc i z wrażeniem poważnego urazu kręgosłupa. Okazało się, że łóżko jest w 99% zajęte przez TŻ suńki i kocice. A ja bez przykrycia balansowałam na krawędzi. Po takiej nocy bardzo chce się wstawać. :evil: Także łączę się w bólu i podziwiam samozaparcie w karmieniu dzikunów bladym świtem.

Nam się wydawało cały czas, że tymczaski takie baaardzo chude wciąż, nawet po kastracjach. Aż pewnego dnia znajoma przyszła w odwiedziny i od wejścia rzuciła "o matko, ale te koty już wielkie". :oops: Ale Twoje to faktycznie jeszcze takie okruszki.

Chłopcom B życzę dużo zdrówka. Reszcie oczywiście też.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Pt wrz 13, 2013 8:37 Re: OTW10...jesteśmy...foty s.4,5.Nowe s.6!

Cos w tym jest, chodzi o brak trzeźwego spojrzenia na koty co do nas wynędzniałe trafiły. Nie raz patrząc na chudzielca widze mimo upływu czasu, ciągle chudzilca. Dopiero twardy osąd osoby postronnej otwiera nam oczy. Ale tylko czasem. :wink: Tak było z Bisiem, z Żukiem... Jak weci zakrzykli Matko, jakie grubaśne i duże... to nam się oczki przejaśniały.

Ale Mikuś i Myszka to sucherdaki co zarzucając chudym tylcem wiszą na drapaku.
Obrazek

ASK@

Post » Pt wrz 13, 2013 12:02 Re: OTW10...jesteśmy...foty s.4,5.Nowe s.6!

Taaa, mój chudzieńki wypłoszek Franuś pięć kilo nagle waży... Kiedy? Skąd? 8O

Cieszę się, że choć drugą stópkę miałaś szanse pod kołderkę wepchnąć. Zawsze pół Cię nie zmarzło ;)

Dla mojej mamy każdy pies był Bobik. Każdy
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Sob wrz 14, 2013 8:53 Re: OTW10...jesteśmy...foty s.4,5.Nowe s.6!

Nasza forumowa koleżanka Zofia.Sasza odeszła.
Bardzo Zosiu dziękuję, ze byłaś w moim życiu obecna.
[*]
Obrazek

ASK@

Post » Sob wrz 14, 2013 9:02 Re: OTW10...jesteśmy...foty s.4,5.Nowe s.6!

Wielki żal [*]
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Sob wrz 14, 2013 12:19 Re: OTW10...jesteśmy...foty s.4,5.Nowe s.6!

Trudno coś napisać . Nie ma słów. Opis dnia codziennego, ranka i innych spraw wydaje się taki nie na miejscu.

Wkleję tylko koty. Zosia kochająca i pomagająca głównie psom ukochała też i koty. Pomagała im niejednokrotnie. Gadałyśmy o nich w długaśnych rozmowach telefonicznych. Mało dzwoniłyśmy do siebie ale jak już...

Bajerek i Bingo

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

ASK@

Post » Sob wrz 14, 2013 13:08 Re: OTW10...jesteśmy...foty s.4,5,6."B"x2 s.11!

Śliczności :D
Miały fart :ok:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob wrz 14, 2013 17:22 Re: OTW10...jesteśmy...foty s.4,5,6."B"x2 s.11!

ASK@ ,podczytuje Twój topik od jakiegos czasu.
Uwielbiam ,jak piszesz:).Czasem się śmieje a czasem płacze czytając ,co u Ciebie i Twoich kociastych.

Wg.mnie nie powinnaś czekać aż trafi sie wygrana w totka,tylko wydawac natychmiast ksiażke o swoich kotach :)!
Dawno nic mnie tak nie wciągnęlo,to doprawdy sto razy lepsze niż jakiś"Skrzypek na dachu" ;).
Podziwiam Cię za to ,co robisz dla sierściuchów,prosze bądz dalej taka fajna i pozytywna, mimo przeciwności losu:)

laylla7

Od: Czw lip 14, 2011 14:50

Post » Sob wrz 14, 2013 17:41 Re: OTW10...jesteśmy...foty s.4,5,6."B"x2 s.11!

laylla7 dzięki za miłe słowa :1luvu: Cieszę się ,że zaglądasz do nas i że nasza kocionowela wciąga.

Dzięki wujkowi Piotrowi i cioci Magdzie za wizytę i dostarczenie żwiru. :1luvu: Ciocia Madzia odkleić :wink: się nie mogła od Binga. On jest na prawdę cudny i bardzo otwiera się jak już strach przeważył. Bajer bajeruje nas i nie nas. Obaj zachowują się już tak jakby zawsze mieszkali u nas.

Zwierzaki zachowały się jak zwykle. Angel i Rudolf przepadli w niebycie. Angel zostawił tylko smugę burego cienia tak spitalał. Rudzik tradycyjnie rozpłynął się. Reszta różnie .Pokazali się.
Obrazek

ASK@

Post » Sob wrz 14, 2013 17:55 Re: OTW10...jesteśmy...foty s.4,5,6."B"x2 s.11!

Dopiero o nowych przeczytałam :oops:
Cudne są, zwłaszcza białasek :1luvu:
Obrazek

merlok

Od: Wto wrz 20, 2011 23:41

Post » Sob wrz 14, 2013 18:07 Re: OTW10...jesteśmy...foty s.4,5,6."B"x2 s.11!

Binguś jest słodziutki :1luvu: :1luvu: :1luvu: nie rozumiem, czemu nie dałaś widelczyków do ciasta :?:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob wrz 14, 2013 18:12 Re: OTW10...jesteśmy...foty s.4,5,6."B"x2 s.11!

alix76 pisze:Binguś jest słodziutki :1luvu: :1luvu: :1luvu: nie rozumiem, czemu nie dałaś widelczyków do ciasta :?:

Usilnie proszę o wybaczenie za brak widelczyków i...ciasta :oops:
I za to że kupiwszy winogronka nie podałam ich. Wina Danki. Podjadając sos ugotowany dla nas i ryż (dla dzikunów :mrgreen: upichcony) przestawił michę a ja w umordowaniu po baletowym zapomniałam.
:oops:

Bardzo się cieszę ze spotkania. I zapraszam raz jeszcze. Coś upiekę .Widelców jednak nie obiecuję. :twisted:
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]