persy i INNE...niebieska NaNa ...Schr.Łódź

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 18, 2012 18:23 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

PS. Akurat pisałam w tym samym czasie.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw paź 18, 2012 18:29 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

Pers miał w karcie przyjęcie 2 października - chyba zgarnięty z ulicy, ale pewna nie jestem.
Wpisany wiek 3 lata

Niebieską przywiozła policja, ale też nie wiem skąd. Przyjechała z paprzącą się ranką na karku.
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Czw paź 18, 2012 18:34 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

:D

Kiedy wykupiłam Fionkę z pseudo zabiłam jakiś 100 pcheł, właściwie dobiłam...

Małż mówił z wyrzutem,że jestem morderczynią- biedne, głodne pchełki morduję- a powinnam zaadoptować, nakarmić...może jeszcze znaleźć DS.. :mrgreen:

( ciekawe co przeskrobała Niebieska,że ją policja zgarnęła...)

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw paź 18, 2012 19:50 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

No jak co biła się skoro miała ranę na karku.... :ryk:

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Czw paź 18, 2012 21:20 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

Nożowniczka???
Tak myślałam.Albo przywaliła komuś tulipanem...z butelki po piwie!

Tak, tak ruska jest przecież...w dodatku- niebieska.
Mała niebieska mafijka. :mrgreen:

Jednak co pers to pers.Najwyżej zostawi kłaki w miejscu zbrodni...

kotkins

Post » Pt paź 19, 2012 18:56 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

Kwadratowy przespał noc ze mną w łóżku. Mam wrażenie, że chwilami usiłował nawet wepchnąć się na moją poduszkę, ale ta była za mała dla dwojga, a on jeszcze niewystarczająco pewny siebie, by mnie z niej zepchnąć (jak to robiły bez żenady moje burmy). Niemniej jednak spędził część nocy kichając na moją twarz - bardzo interesujące uczucie taki prysznic co chwila. Mam nadzieję, że te wirusy rzeczywiście są tylko kocie.
W każdym razie TŻ sam stwierdził, że jeśli kwadratowy będzie miauczał po nocy, mam iść do niego spać. Co prawda i tak bym poszła, by nie czuł się samotny, bo potem jeszcze nie byłoby mnie cały dzień. No i TŻ zrobił na tym zły interes, bo kwadratowy co prawda się zamknął, ale za to mały kot zaczął głośno wyrażać swoją rozpacz z powodu porzucenia - a robił to znacznie bardziej intensywnie. :twisted:

Z mniej radosnych wieści - dziś po powrocie zauważyłam, że kanapa i kawałek ściany są obkichane krwią. Mam nadzieję, że to tylko jakieś pęknięte naczynie włosowate (mnie się zdarza przy katarze), a nie komplikacja.
No i kot od wczorajszego rana nie sikał.
Wczoraj wet obmacał go na okoliczność niesikania u JoannElle, ale stwierdził, że pęcherz nie jest jakoś niepokojąco wypełniony.
Wyniki morfologii za to w normie.

koteczekanusi

Post » Pt paź 19, 2012 20:32 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

Kichy z krwią niestety się zdarzają, zwłaszcza w ostrej fazie .
Nie mam doświadczenia z fazą ostrą, tylko z przewlekłą ,ale czytałam ostatnio w necie o kocim katarze.
Może ktoś bardziej zorientowany nam coś więcej powie??

Sikanie może być ze stresu, a raczej- nie sikanie.
Jeśli do rana nie zrobi to będzie kłopot.
A pije i je?

kotkins

Post » Pt paź 19, 2012 20:33 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

U mnie pił i trochę podjadał
Obrazek

JoannElle

Od: Pt wrz 21, 2012 20:00

Post » Pt paź 19, 2012 21:46 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

Jakąś godzinę temu zrobił sioo i qupala bardzo ładnego. Jakkolwiek sikanie raz na półtora dnia trochę mnie niepokoi.
Zaletą jest też to, że trafił do kuwety.
Właśnie zrobiliśmy sobie pedikiura, a potem kąpiel. Trochę się wahałam, żeby go nie doziębić, ale denerwował mnie ten dziwny zapaszek, którym przesiąkł cały pokój. Kot zniósł lepiej kąpiel niż suszrkę, więc połowicznie wygląda jak jeż. Przy okazji wypłukały się też jeszcze co najmniej jedne pchle zwłoki. I wreszcie widzę, jak kot robi sobie toaletę.

A ten sulfa coś tam jest niestety na receptę (to do kotkinsa).

koteczekanusi

Post » Pt paź 19, 2012 21:49 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

Jeśli chodzi o zapaszek podobny do acetonu, to był to zapach środka odpchlającego zaserwowanego w schronisku
Obrazek

JoannElle

Post » Pt paź 19, 2012 21:57 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

[....]

Tylko go dodatkowo nie wyziębiaj, z kotkiem pod kołderkę:)

Leoś mi w kąpieli się tak zasmarkał,że aż nie nadążałam wycierać- byłam przerażona.A teraz ma czasem oklejony nosek tylko...ale Leuka nikt nie leczył w ostrej fazie, z Kornelem (przedstawił się???) tak napewno nie będzie! :D

kotkins

Post » Pt paź 19, 2012 22:04 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

rutinoscorbin można zawsze na to kichanie podać,
zwłaszcza, ze kicha z krwią,
a rutozyd mu naczynka krwionośne wzmocni :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pt paź 19, 2012 22:09 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

A czy u kotów występuje zapalenie zatok?
Obrazek

JoannElle

Post » Sob paź 20, 2012 12:30 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

Ja się nie znam, ale myślę, że zatoki to nie są.
Kotek co prawda nie został wyprany "Białym persem", ale i tak zyskał na czystości i zapachu. Pierwotny zapach co prawda do końca nie znikł, ale i tak jest lepiej. Futerko zrobiło się bardziej miękkie i można głaskać bez obaw, że coś się złapie.
Ale te jego szare znaczenia chyba nie są niebieskie. Ogon na pewno nie, bo przechodzi od szarości po bardzo ciemny szary, prawie czarny. A pysk i łapki mają śliczny jasniejszy odcień, ale niebieski to raczej nie jest. A na brodzie ma beżowe i to chyba jest naturalny kolor, a nie przebarwienie.
Okazało się dziś, że kot lubi surowe mięso. To dobrze, że normalny jest.
Nadal kicha z krwią i troszkę krew mu leci z nosa (ale nie jako krwotok na szczęście). Dałam mu wczoraj 1 rutinoscorbin i dziś jeden, ale nie wiem, jak często i ile mogę.

koteczekanusi

Post » Sob paź 20, 2012 13:30 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

Ruska nadal okupuje szafke pod zelwozmywakiem. Ma otwarte drzwiczki i siedzi zadowolona. Teraz nic suchego nie chciala jesć no to dostała mokre to wszamała. Wczoraj znowu bylam z nią u weta - gorączka dalej sie utrzymuje. Dostała antybiotyk no i dzis i jutro pobawie sie w pielegniarkę. Chętnie byśmy ja pomiziali ale wtedy ma duzo wieksze problemy z oddychaniem wiec siedzi sama :(

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

[poprzednia][następna]