Mika - kotka bez oczka. FeLV+ [*]

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 11, 2012 6:38 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Mika jest kotkiem bezobjawowym.Bardzo chcę, aby do mnie trafiła, chociaż na pewno będzie trudno na początku.Mika nie przepada za innymi kotami, ale z tym sobie poradzę.To przemiła, proludzka kotka, mądra tak, że aż zdumiewa.Ona tylko potrzebuje miłości.Na rękach zastyga jakby bojąc się, że jeśli się ruszy, to ktoś ją wypuści z objęć.Jest taką kluszeczką, czyściutką, pachnącą, zupełnie nie rozumiem braku zainteresowania tą kotką.Nie lubię wyadoptowywać kotów do domków, gdzie byłyby jedynakami, ale Mice zdecydowanie bardziej potrzebny jest człowiek niż inny kot.Mika pięknie kuwetkuje, korzysta z drapaka, nie ma z nią żadnych problemów.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro lip 11, 2012 7:17 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Ludzi zniechęca białaczka :( Brak wiedzy o tej chorobie. Za to tych co wiedzą co nie co o tej chorobie, a nie mieli nigdy felvka przerażą, jak odpowiedzialność na nich spoczywa. Wiadomo kot z białaczką jest bardziej wymagający,a w momencie gdy dojdą objawy trzeba wyskoczyć z pieniędzy i to nie raz nie małych.

Czy kotka była poddana jakiejś terapii ? O virbagen nie pytam, bo mogę sobie sama odpowiedzieć.
Ale czy był jej podawany interferon? Czy jest na beta glukenie ? Miała robiony drugi test? Jak morfologia ?

Mój drogi kot felvkowy od samego początku jest bezobjawowy, wyniki krwi ma bardzo dobre, wetka mi mówiła że czasem tak jest że koty bezobjawowe latami czują się dobrze i mają super wyniki, aż w końcu poziom wirusa we krwi jest tak ogromny że wszystko leci na łeb i przechodzi w bardzo ciężki stan chorobowy.

Jak Mika zacznie chorować wtedy na pewno nikt jej nie weźmie :cry:

Żal mi kici bardzo, gdybym nie miała kotów, a małą taką wiedzę jak teraz o tej chorobie, wzięłabym Mikę do domu (o ile byście mi ją dały).
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Czw lip 12, 2012 18:49 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Wetka wstawiła dziś wiatrak do pomieszczenia kociego. Jest tak tak straszliwie duszno, że zwierzakom na pewno to doskwiera. Mika siedziała więc na brzegu wanny i chłodziła pyszczek. Wzięłam ją na ręce i stanęłam przed wiatrakiem, a ona odchyliła główkę do tyłu i mruczała :)
Ona jest taka kochana :1luvu:
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Sob lip 14, 2012 10:54 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Hop hop
Domek, halo domku gdzie jesteś ? Ja tu czekam i czekam :(
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Sob lip 14, 2012 20:50 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Mika jest po prostu zachwycająca. Jest czyściutka i tak miękka, że tylko się do niej przytulać:) A na rękach zwija się w kłębek i mruczy :)
Ludzie którzsy przychodzą do lecznicy są przekonani, że to rasowy kot :)
Ona zasługuje na najlepszy dom na świecie :)
Obrazek

Katalina

Post » Wto lip 17, 2012 11:46 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Wszyscy klienci sklepu chwalą Mikę za jej wyjątkową urodę i wdzięk...a domku nadal nie ma. Szkoda mi jej tym bardziej, że jest w lecznicy już prawie 4 miesiące :(
Nie rozumiem tego... przecież każdy chciałby mieć kota tak ślicznego i o wspaniałym charakterze...

Mam nadzieję, że jej szczęście się odwróci i kotka w końcu znajdzie swoje miejsce ...
Obrazek

Katalina

Post » Wto lip 17, 2012 11:52 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Skoro wszyscy tak się nią zachwalają to czemu jeszcze nie ma domu ? :(
Fajny kotek, tylko w komplecie z białaczką już nie taki fajny? Ehhh biedna Mika.
Dlaczego nikt nie chce felvków :cry: je trzeba kochać podwójnie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Wto lip 17, 2012 14:21 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

dziś jakaś kobieta skomentowała: "no fajna kotka, tylko że nie ma oka"
coooo?
Przecież to nie ma żadnego znaczenia. Wiem jedno...jeśli już Mika - kotka z felvkiem i bez oczka znajdzie dom, to będzie naprawdę dobry dom :)
Obrazek

Katalina

Post » Wto lip 17, 2012 14:41 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Katalina pisze:dziś jakaś kobieta skomentowała: "no fajna kotka, tylko że nie ma oka"
coooo?
Przecież to nie ma żadnego znaczenia. Wiem jedno...jeśli już Mika - kotka z felvkiem i bez oczka znajdzie dom, to będzie naprawdę dobry dom :)

a niby w czym jej brak oka przeszkadza ? Ma w planach kota gdzieś wystawiać ? Pokazywać? a może wstyd by jej było przed bliskimi, że ma kota bez oka... ehhhh

To że ludzie są płytcy to wiem, że powierzchowni, ale do zwierząt... co to hańba mieć nie w 100% zdrowe i idealne zwierzę ?

Biedna Mika :cry: wierzę że w końcu ujrzy ją osoba o ogromnym sercu i weźmie koteczkę do domu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Wto lip 17, 2012 21:53 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Moja Marusia, (FeLV+) długo czekała na domek, ale za to ma taki, jaki tylko może się przyśnić u marta-po.Bombaj , również pozytywny mieszka w świetnym domku."Uszkodzone" koty, jedna bez oczka, jedna bez ogonka i kocurek z krzywym pyszczkiem też mają domki ze snów.Są kochane, rozpieszczane wręcz.Poczekamy. Mika ma u mnie DT, kiedy tylko Bohun znajdzie domek.Myślę, że Mika kogoś zauroczy, to cudowna kotka.Dla mnie kot bez łapki, z obciętym uchem..itd jest pełnowartościowym kotem i wiem, że nie jestem jedyną osobą, która tak myśli.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro lip 18, 2012 6:37 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Ze zdjęć wygląda bardzo uroczo, a wierzę na słowo że i ma cudowny charakter.

ewar oby było tak jak piszesz i Mike ujrzał ktoś z serduszkiem :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Śro lip 18, 2012 8:07 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Ona jest wyjątkow łagodna do ludzi...taka poduszeczka, do której można się poprzytulać, a ona nigdy nie syknie i nie drapnie.
Wcześniej nie lubiła kotów, ale obecnie to ona jest atakowana przez Szylcię i stara się schodzić jej z drogi. Z Kubusiem przez długi czas średnio się lubili, ale teraz bawią się ze sobą :) Atakują się nawzajem przez zasłonkę na zapleczu, albo walczą o pudeko: jedno wchodzi do pudełka, a drugie robi wszystko, żeby je stamtąd wykurzyć :ryk:
Wcześniej na forum zamieściłam filmiki na youtube :)

Poza tym, Mika potrzebuje domu, który będzie dbał o jej linię:) Kotka nie ma umiaru w jedzeniu. Włamuje się kotom do klatek i wyjada wszystko co tam zostanie. Jest już okrąglutka, co wszyscy w sklepie chwalą, ale teraz już trzeba uważać :)
Obrazek

Katalina

Post » Śro lip 18, 2012 8:18 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Łobuziara, wesoła i rozbrykana łobuziara :mrgreen: Fajnie że to taki pogodny, beztroski kotek. Tylko jeszcze domku do szczęścia jej trzeba :ok:

Widzę że z niej żarłok taki jak z mojego Tofika :oops: jak przyszedł do ,mnie to ważył ok 4 kg, i bardzo szybko zrobiło się 6,6 kg. Był ogromy :oops: ale już go odchudziłam do 5,9 kg :mrgreen: Jak dla mnie jest już w sam raz :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Sob lip 21, 2012 9:31 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Już dawno nie wklejałam zdjęć Miki ;) a troszkę jej się przytyło :) Jest żarłokiem i większość czasu, kiedy wypuszczam ją na sklep, spędza łowiąc pojedyncze chrupki spod szafek. A kiedy się skończą, poluje na muchy. Ostatnio znalazła sobie martwą osę, ale chyba nie była smaczna...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Katalina

Post » Sob lip 21, 2012 9:59 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Cudowna :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Prawdziwa arystokratka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Szkoda że nie mieszkam bliżej :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

[poprzednia][następna]