5 kociąt w chlewku. strona 44

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon kwi 30, 2012 18:51 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

Super :)
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Pon kwi 30, 2012 21:38 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

w górę, może ktoś jeszcze zainteresuje się tematem
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Pon kwi 30, 2012 21:44 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

inusia00111 pisze:Byłam w urzędzie. Pani mówi ,że wszyscy w urzędzie są zaskoczeni że tak się wlecze z zabiegami. Mówi też, że nie mają podstaw do odebrania zwierząt, a jak by chcieli to nie mają gdzie je umieścić. Wspomniała, że rok temu byli tam w sprawie sfinansowania sterylizacji, i że ma czysto i zwierzęta są dość zadbane.

Mam nadzieję, że zmobilizuje ich to do podjęcia konkretniejszych działań. Z Animalsami też bym się skontaktowała.

Deklaruję też pomoc w zaklupie Provery- mogę przysłać gotową.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon kwi 30, 2012 21:51 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

XAgaX pisze:
inusia00111 pisze:Byłam w urzędzie. Pani mówi ,że wszyscy w urzędzie są zaskoczeni że tak się wlecze z zabiegami. Mówi też, że nie mają podstaw do odebrania zwierząt, a jak by chcieli to nie mają gdzie je umieścić. Wspomniała, że rok temu byli tam w sprawie sfinansowania sterylizacji, i że ma czysto i zwierzęta są dość zadbane.

Mam nadzieję, że zmobilizuje ich to do podjęcia konkretniejszych działań. Z Animalsami też bym się skontaktowała.

Deklaruję też pomoc w zaklupie Provery- mogę przysłać gotową.

Co do Provery, sądze że narazie nie będzie potrzebna :)

bo przyśle już kilka osób tabletki:
ariel- ?
CoToMa -8 tabletek
i Marea - 2 opakowania

Więc, sądzę że na razie starczy- pewno jest wiele innych osób , którym by się też przydała, a tutaj powinno tyle starczyć.
Obrazek
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
- Albert Schweitzer

inusia00111

Od: Wto kwi 17, 2012 11:20

Post » Pon kwi 30, 2012 22:01 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

Mam nadzieję, że do czasu wyczerpania się tabletek uda się pokastrować kotki :ok: nie wiem szczerze mówiąc, czy suczkom też można "coś" podrzucać w jedzeniu w wiadomym celu do czasu kastracji, wiem tylko o zastrzykach. Może wet coś doradzi.

Przypominam, że dawka Provery wynosi 1 tabl/1 kotkę/1 tydzień, czyli w przypadku tej pani 20 tabl co miesiąc :!:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pon kwi 30, 2012 22:10 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

kotek jest 6. ale chyba 3 są po zabiegach, wiec zostają 3 :) wiec wyjdzie 12 tabletek na miesiąc :)
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Wto maja 01, 2012 21:28 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

inusia00111 pisze:kotek jest 6. ale chyba 3 są po zabiegach, wiec zostają 3 :) wiec wyjdzie 12 tabletek na miesiąc :)

Ok, zdaję się na Ciebie :) ale trzeba tego pilnować :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro maja 02, 2012 7:33 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

będę pilnować...
rozmawiałam wczoraj z sąsiadką, mówiła że zaniosła ten papierek . Jak się zapytałam kiedy idzie w tedy z Zunią (ta w zaawansowanej ciąży) to odpowiedziała, że nie zna jeszcze daty, żę będzie dzwonić w tygodniu...
coś mi tu śmierdzi kłamstwem :roll:
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Śro maja 02, 2012 9:42 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

dobrze! warto co jakiś czas zainteresować się papierami :ok:
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206

turkusowa

Post » Śro maja 02, 2012 10:17 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

codziennie ją pytam o ten papierek ;P mam nadzieje że go na prawdę zaniosła.. ;/
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Śro maja 02, 2012 11:57 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

Z całego serca dziękuje taizu za przesłane 50zł. :1luvu:

Zakupiłam za to 3 puszki (te 1125g.) dla psów, ale koty też zjedzą, 3 paczki makaronu, i Ajax żeby mieli pachnąco w chlewiku i piwnicy :kotek:
Obrazek

zostało 30.05 zł. Jak się skończy kupi się następne

Eh... jak wracałam zaczepił mnie pan, którego kociaki oddawałam rok temu, mówił że kotka która dokarmia ma 6 młodych, ide zrobić zdjęcia, i podrzucić tam trochę jedzonka. Potem wykombinuje sie sterylizacje dla tej kotki.
I tam nie będzie problemów jak u sąsiadki... Ten pan z chęcią odda wszystkie koty.
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Śro maja 02, 2012 12:07 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

Inusiu, dobrze ze puszki psie kupiłaś.To wydajniesze. Moze zamiast makaronu ryz by lepiej wychodził. Gotuję ryż wcześniej, przez kilka minut. Wyłączam gar i nakrywam by ryż napęczniał.Potem jak ostygnie dodaję puszke i znów zagotowuję. Potem dzielę na porcję. jak szykuje na dany dzie to do tego co mam wkrajam okrawki, wrzucam jakieś chrupki lub wkrajam nerki. Wychodzi dużo wiecej. Makaron po zagotowaniu ubijam rozgniataczem do ziemniaków. Całe jedzenie jest wtedy bardziej kleiste. Jak mam warzywa z zupy to tez drobię i dodaję.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro maja 02, 2012 12:49 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

ASK@ pisze:Inusiu, dobrze ze puszki psie kupiłaś.To wydajniesze. Moze zamiast makaronu ryz by lepiej wychodził. Gotuję ryż wcześniej, przez kilka minut. Wyłączam gar i nakrywam by ryż napęczniał.Potem jak ostygnie dodaję puszke i znów zagotowuję. Potem dzielę na porcję. jak szykuje na dany dzie to do tego co mam wkrajam okrawki, wrzucam jakieś chrupki lub wkrajam nerki. Wychodzi dużo wiecej. Makaron po zagotowaniu ubijam rozgniataczem do ziemniaków. Całe jedzenie jest wtedy bardziej kleiste. Jak mam warzywa z zupy to tez drobię i dodaję.

dzięki za radę :) Teraz już mam makaron, ale na stepnym razem zrobię na twój sposób

Byłam u tego pana, co ma małe kocieta. Maluszki urodziły się 19.04.2012 roku :)

Mamusia:
Obrazek

1. :1luvu:
Obrazek

2. :1luvu:
Obrazek

Obrazek

3. :1luvu:
Obrazek

4. :1luvu:
Obrazek

5. :1luvu:
Obrazek

6. :1luvu:
Obrazek

Obrazek
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Śro maja 02, 2012 17:19 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

doradźcie, tej Kociczce można też Proverę?

turkusowa

Post » Śro maja 02, 2012 20:04 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

zależy ile kociki maja tygodni.Prowera zatrzymuje laktację.Nie od razu. Jak mają 8 tyg i same jedzą to moi pozwalają już prowerę podawać. Laktacja i tak zatrzyma się stopniowo a koty już same jedzą. Z każdym dniem są coraz bardziej samodzielne. Poza tym kotki często szybko mają kolejna rujkę.Zanim odchowają pierwszy miot to już sa z następnym w ciąży odrzucając ten starszy.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

[poprzednia][następna]