marta-po pisze:(...)
Dostała kasę na leczenie swojej kotki, a ma żal, że nie uzyskała pomocy. Zmiana tytułu, postu itp. Pobieżnie poczytałam wklejone tu linki do innych wątków, na których się udzielała i takie są moje wnioski. (...)
Marta-po
Nie chcę się kłócić, ale też budzi we mnie sprzeciw takie potraktowanie Szylki0505. Nie dyskutuje, bo nie mam zwyczaju z tym kto kim jest, jaką ma psychikę- to oczywiste chyba, ze to sprawy bardzo osobiste i trudno komuś nakazywać, by zmienił swój sposób bycia- to forum ma służyć kotom, tym bezdomnym, na DT, czy DS. Dostała pieniądze, ale też włożyła kasę w utrzymanie, leczenie Koki, a później musiała ją oddać i to w dość obcesowej atmosferze. Jakoś nie dziwi mnie, ze tą decyzje podjęła nie w godzinę, ale potrzebowała na to czasu.. Wzięła kota z domu nieodpowiedzialnego, zaniedbanego, o czym możesz poczytać na jej wątku- była z nim u Weta.
Inne wątki? Ja też je przejrzałam, nie znalazłam kłamstwa, co najwyżej nieprecyzyjne wypowiedzi, jak ta o sterylizacji- można zacytować fragment i się czepić, choć stronę dalej widać, ze była z Koką u Weta i ten orzekł, ze sterylizacji nie było.
Dziewczyna jest teraz w nieciekawej sytuacji- jest początkującą posiadaczką kotów i od razu rzuconą na głęboką wodę (czytaj zapalenia mózgu) nie warto odłożyć na bok osobiste odczucia co do osoby i jej, a poprzez to jej kotu, Kisi, pomóc?
To forum jest też dla początkujących, do których i ja się mam okazje zaliczyć, bo co dzień tu czytam o czymś, czego nie wiedziałam, z czym się nie spotkałam...
Nie mówię za kogoś, ale zwyczajnie żal mi Szylki0505, że tyle złego zebrała, bo zrobiła się afera

I tak zwyczajnie mi zaimponowała, bo oddała kota do którego się już przywiązała- to nigdy nie są łatwe decyzje, zawsze i każdy "bije się z myślami"... Niezależnie od tego- myślę, ze można pomóc osobie, która ma ciężko chorego kota pod opieką. Bo jaki to stres, chyba każdy tu wie
Edit: zmiana na słowo "jest" literówka Edit2: błąd w pisowni, poprawiłam na 'zaimponowała' thx
Ostatnio edytowano Sob gru 03, 2011 19:21 przez pwpw, łącznie edytowano 2 razy