Kicia przygarnięta! Jest TDT! Trzymajcie kciuki!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon gru 12, 2011 12:03 Re: Kicia przygarnięta! - PILNIE chwilowy DT GDAŃSK

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon gru 12, 2011 12:08 Re: Kicia przygarnięta! - PILNIE chwilowy DT GDAŃSK

Weźcie koniecznie kotkę z tego miejsca.Koniecznie :!: .Jak ma już zapewnione lokum na przyszłość to teraz należy ją zabezpieczyć do czasu transportu. Nie ma co ryzykować.Może być tak,że nie będzie co wieźć.Bo kicia całe lata ptzychodziła w tego ostatniego dnia nie zjawi się.I wtedy płacz jest i wyrzuty sumienia.Dobrze, jak sie pojawi potem.Ale cała akcja będzie minusowa a kot dalej będzie tkwił tam gdzie teraz.
Wystarczy kawałek łazienki, klatka...Co kolwiek.Byleby w spokojności na lepszy los czekała.
Poza tym może trafić sie transport z dnia na dzień. Z godziny na godzinę.A kotki nie będzie:(
Życzę powodzenia i radzę zrobić tak jak pisałam.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon gru 12, 2011 14:24 Re: Kicia przygarnięta! - PILNIE chwilowy DT GDAŃSK

Łatwo Wam powiedzieć. Właśnie się zastanawiam co zrobić.
Domek jest potrzebny do niedzieli. Ja serio nie mogę... Nie mogę wziąć ani dnia wolnego, już rozmawiałam. Mam stadko szynszyli. Nie darowałabym sobie, jakby im się coś stało pod moją nieobecność. A kotka "dworowa" nie wiadomo jak zareaguje... Musi być pod opieką... Nie mam na nią też miejsca w pokoju. U TZ też się nie da - jest potworny niezłamalny opór oraz nalot gości, co uniemożliwia sprawę... Ratunku!!!

TrisK

Od: Pon paź 12, 2009 9:30

Post » Pon gru 12, 2011 14:51 Re: Kicia przygarnięta! - PILNIE chwilowy DT GDAŃSK

Mogę tylko powiedzieć za siebie. Jak biorę kota i nim się opiekuję to ponoszę odpowiedzialność za niego.Byłam w takich sytacjach. Kot siedział nawet w...brodziku zamknięty.W małej klatce tez doroślak przebywał. To nie wieczność a kilka dni.Czy lepiej będziesz się czuła jak jej coś sie stanie przed samym dobrym zakończeniem?
Przecież nie puszczasz kota "na pokoje" tylko musisz go przetrzymac w jednym pomieszczeniu.Chocby klatke pożyczyć.Łazienka, kaciarapa jakaś...

Zmień tytuł, podbijaj wątek, proś,pisz, zebrz...Byleby się jakieś schronienie znalazło.Bo możesz nie mieć co wieźć.
Trzymam kciuki :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Pon gru 12, 2011 14:54 Re: Kicia przygarnięta! - PILNIE chwilowy DT GDAŃSK

Ja kici nie wezmę, mój kocur się rozchorował po tym jak odszedł tymczas, i nie mogę im tego zrobić teraz, pozatym moja sytuacja osobista nie pozwala, kicia to zbyt trudny przypadek jak na moje obecne możliwości,
mam pod domem 2 mega oswojone pół roczniaki i też nie mają domków :roll:
Ta kicia od zawsze żyje na podwórku, więc mam nadzieję że wytrzyma
Poza znalezieniem jej domku, postaraj się Trisk o jakieś domki, choćby i styropianowe dla pozostałych, bo serce się kraje, a tam kilka kotów nawet bardziej miziastych i bliskich memu sercu anieżeli Nezbit :(
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon gru 12, 2011 14:59 Re: Kicia przygarnięta! Błagam o DT do niedzieli!!!!

Uwierz mi, Ask.... Gdybym tylko mogła tobym wzięła. Nie będę się tłumaczyć, ale w moim przypadku będzie bezpieczniejsza na zewnątrz niż u mnie w domu.
Naprawdę w życiu różnie bywa.
Dlatego proszę Was... Kotokolwiek wie...

TrisK

Post » Pon gru 12, 2011 15:02 Re: Kicia przygarnięta! - PILNIE chwilowy DT GDAŃSK

Błagam
To tylko kilka dni.
Przecież ktoś musi znaleźć miejsce gdziekolwiek, w łazience, piwniczce, biurze...
Będzie naprawdę strasznie, strasznie smutno... jeśli kicia zaginie teraz kiedy wszystko jest już załatwione :(

TDT na kilka dni to naprawdę coś zupełnie innego niż tymczas.

A ponadto z tego co zrozumiałam rozmawiając z Panią Małgosią to ona była przekonana, że ktoś koteczkę wcześniej weźmie, odrobaczy, odpchli...

Czy ona na pewno wie, że koteczka pojedzie do niej bezpośrednio z ulicy?
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pon gru 12, 2011 15:03 Re: Kicia przygarnięta! Błagam o DT do niedzieli!!!!

trzeba pisać grzeczne pw do ludzi z Gdańska/Gdyni/Sopotu
trochę ich jest na forum
najlepiej działa jak się zwrócisz bezpośrednio

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon gru 12, 2011 15:06 Re: Kicia przygarnięta! Błagam o DT do niedzieli!!!!

Kotka jest odrobaczona i odpchlona (dziś powtórzyłam dla pewności, więc mucha nie siada...) Cały czas mam nadzieję na TDT :(
Wysłałam ile mogłam, będąc w pracy PW do ludzi...

TrisK

Post » Pon gru 12, 2011 15:21 Re: Kicia przygarnięta! Błagam o DT do niedzieli!!!!

Trzymam za to kciuki.
Może się ktoś ulituje!
To tylko kilka dni a los kici jest bardzo ważny.
Prawie wszystkko już załatwione.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pon gru 12, 2011 15:25 Re: Kicia przygarnięta! Błagam o DT do niedzieli!!!!

Renifer w przyszłą środę jedzie do Tczewa.
Jeśli wcześniejszy "transport" nie wypali mógłby wieczorem przywieźć koteczkę z Gdańska...
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pon gru 12, 2011 15:28 Re: Kicia przygarnięta! Błagam o DT do niedzieli!!!!

Cudownie. Wieczorem napiszę, czy wypaliło...
Dziękuję Wam wszystkim. Popytajcie jeszcze o ten tymczas tylko i mamy uratowaną kicię...

TrisK

Post » Pon gru 12, 2011 15:54 Re: Kicia przygarnięta! Błagam o DT do niedzieli!!!!

Przypadkowo pisałam na obcym forum :)
Ale Mirmilka z Przymorza jutro weźmie kicie do przechowalni :)
Najwyżej się cholera na zmiany zamienię, a co tam!
W pracy twierdzą, że może posiedzieć z nami...
Kocham Cie Mirmilko
Teraz juz coraz latwiej...
Natomiast sprawdze po pracy co u kici i przekazac dobre wieści...

TrisK

Post » Pon gru 12, 2011 15:55 Re: Kicia przygarnięta! Błagam o DT do niedzieli!!!!

Super :ok:
Bo inaczej przez cały czas musiałabyś się martwić o kicię.

Czekam na info w sprawie transportu.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pon gru 12, 2011 16:08 Re: Kicia przygarnięta! Błagam o DT do niedzieli!!!!

TrisK pisze:Kotka jest odrobaczona i odpchlona (dziś powtórzyłam dla pewności, więc mucha nie siada...) Cały czas mam nadzieję na TDT :(
Wysłałam ile mogłam, będąc w pracy PW do ludzi...

myślę,że odpchlenie i odrobaczenie powinno byc w ostatniej chwili.Bo będąc jeszcze jakiś czas na dworze i tak załapie.

Podnosze wątek i prośbę o TDT!
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]