Zagłodzona,poparzona kicia;wybite ząbki,złamany ogon...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 26, 2012 8:36 Re: Zagłodzona,poparzona kicia;wybite ząbki,złamany ogon...

jak kiciulka teraz wyglada? jest w DT?
ma jakies imie?

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt sty 27, 2012 17:37 Re: Zagłodzona,poparzona kicia;wybite ząbki,złamany ogon...

Nio, imię cały czas to samo - Bryza
jest u mnie, w domku tymczasowym - bardzo tymczasowym ;)
zrobię jej jutro rano zdjęcie, bo już jest zbyt ciemno i nie wyjdą ładne
wiecie co - Bryza przytyła :)

tillibulek pisze:jak kiciulka teraz wyglada? jest w DT?
ma jakies imie?

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

iwoniad

Od: Pon mar 21, 2011 16:15

Post » Sob sty 28, 2012 23:13 Re: Zagłodzona,poparzona kicia;wybite ząbki,złamany ogon...

dobrobyt tuczy :mrgreen: :1luvu: :ok:

tillibulek

Post » Pt lut 03, 2012 18:47 Re: Zagłodzona,poparzona kicia;wybite ząbki,złamany ogon...

Miało być tak pięknie, a okazało się, że niestety.
Kilka dni temu zauważyłam w uszkach coś niepokojącego.
Wyczyściłam. Nie pomogło. Z wizyta chciałam zaczekać do jutra.
Dziś w nocy Bryza zaczęła dodatkowo wymiotować. Kilka razy. Nie wyglądało to na nic zatruciowego. Bryza je tylko hepatic suche RC i hepatic mokre Trovet. Piła wodę i w ogóle..
Nio i...
po czwartym zwymiotowaniu zabrałyśmy się na wycieczkę do pani doktor. Zbadała malutką, wyczyściłyśmy uszy - świerzbowiec wrócił z całą swoją mocą. Ani wcześniejszy advocate, ani stronghold nie pomogły. Od dziś maść Oridermyl od nowa. I codzienne czyszczenie uszów + zakrapianie.. biedna mała..

Jako, że pani doktor nie spodobał się w badaniu brzuszek (mówiłam o wymiotach) badała ją i znalazła jakiś guzek..
Robiłyśmy usg, ale ma bardzo dużo gazów w brzuszku - pomimo, że dziś nic nie zjadła gazy zasłaniały cały obraz.
Pani doktor poprosiła drugą panią doktor. Usg robiłyśmy ok 25 minut. Problematyczna jest albo nerka, albo wątroba. Zobaczymy wówczas gdzie jest guz, ale prawdopodobnie nie jest on mały (wielkości nerki)..

Dziś Bryza dostała espumisan (musimy zniwelować gazy w jamie brzusznej), ma go dostawać do poniedziałku i wówczas powtórne badania jamy brzusznej - usg, a jak nie pomoże to rtg + ewentualne badania krwi.

Do tego mam w domu strasznie chorego królisia, którego koszt leczenia za dwa dni wyniósł z lekami blisko 150zł :(
czekam na wyniki antybiogramu, jest to najprawdopodobniej pasterelloza.. ;(
smutno mi :(

iwoniad

Post » Pt lut 03, 2012 21:49 Re: Zagłodzona,poparzona kicia;wybite ząbki,złamany ogon...

Bardzo współczuję.... :(
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie lut 05, 2012 21:43 Re: Zagłodzona,poparzona kicia;wybite ząbki,złamany ogon...

chcialabym przyczepic sobie banerek z Bryzą... moge prosic kod??

bardzo sie zmartwilam czytajac o problemach.... guz wielkosci nerki??? to koszmarnie wielki... :cry: :cry: :cry:
trzeba prosic o wsparcie finansowe... czy Bryza jest pod opieka jakiejs fundacji??

kciuki za maleńką....

tillibulek

Post » Nie lut 05, 2012 23:09 Re: Zagłodzona,poparzona kicia;wybite ząbki,złamany ogon...

tillibulek pisze:chcialabym przyczepic sobie banerek z Bryzą... moge prosic kod??

bardzo sie zmartwilam czytajac o problemach.... guz wielkosci nerki??? to koszmarnie wielki... :cry: :cry: :cry:
trzeba prosic o wsparcie finansowe... czy Bryza jest pod opieka jakiejs fundacji??

kciuki za maleńką....

O ILE NA DOGO chyba potrafię zrobić wszystko... tu niestety nie..
kod czyli? Ona nie ma banerka :(, nie wiem jak tu się podłącza. Ja kopiuję linki itp,

Bryza jutro rano ma usg, po tym będę coś więcej wiedzieć,
dostaje espumisan, rano powinna być widoczna jama brzuszna wyraźniej..

Bryza nie jest pod opieką fundacji. Jest na BDT.
Dzięki jednej osobie ma sporo opłat pokrytych, ale osoba ta pragnie pozostać anonimowa.
Póki sytuacja nie będzie krytyczna jakoś dam radę. Jeśli jutro okaże się, że...
dam znać...

iwoniad

Post » Pon lut 06, 2012 1:57 Re: Zagłodzona,poparzona kicia;wybite ząbki,złamany ogon...

Jeśli nie daj Boże będzie podejrzenie nowotworu (tfu tfu tfu) mamy na forum Fundusz Onkologiczny, do którego można zwrócić się o pomoc we wszystkich kosztach onkologicznych ( badanie, operacje itd). Klick w banerek w moim podpisie.
Trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za koteńkę
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Wto lut 07, 2012 3:34 Re: Zagłodzona,poparzona kicia;wybite ząbki,złamany ogon...

Co z Bryza ?
Miala zrobione usg dzis ?

wellington

Od: Nie lis 20, 2005 15:25

Post » Wto lut 07, 2012 3:34 Re: Zagłodzona,poparzona kicia;wybite ząbki,złamany ogon...

Co z Bryza ?
Miala zrobione usg dzis ?

wellington

Od: Nie lis 20, 2005 15:25

Post » Śro lut 08, 2012 10:06 Re: Zagłodzona,poparzona kicia;wybite ząbki,złamany ogon...

jak tam koteńka??

oby bylo dobrze...

tillibulek

Post » Śro lut 08, 2012 22:22 Re: Zagłodzona,poparzona kicia;wybite ząbki,złamany ogon...

Było usg,
ma poważnie zniszczoną wątrobę,
wszystkie badania wątroby złe.
Ma nadal jeść tylko i wyłącznie karmę Hepatic.
nie ma na szczęście tasiemców itp..

Damy radę, będziemy jeść tak, jak dotychczas...

iwoniad

Post » Czw lut 09, 2012 8:35 Re: Zagłodzona,poparzona kicia;wybite ząbki,złamany ogon...

biedna kicia, tyle nieszczesc na raz.... :( :( dobrze, ze tak sie o nia troszczysz... ma cieplutko i jest bezpieczna....

zamowie banerek dla Bryzki :ok:

tillibulek

Post » Czw lut 09, 2012 12:46 Re: Zagłodzona,poparzona kicia;wybite ząbki,złamany ogon...

Mamy banerek od Karolek(ona) :1luvu: :1luvu: :1luvu:
moznaby go wkleic do 1 postu :)

Karolek(ona) pisze:
Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hj61f][img]http://tiny.pl/hj6jl[/img][/url]

tillibulek

Post » Pt lut 10, 2012 2:18 Re: Zagłodzona,poparzona kicia;wybite ząbki,złamany ogon...

śliczny bannerek, dziękuję

i teraz będę kombinować jak go dołączyć ;)

iwoniad

[poprzednia][następna]