16dniowa Tomcia dostała szansę na życie. znów traci dom :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 05, 2011 9:56 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry już w DS !!

Simran pisze:Tomcia ciągle ma nieładne kupki. Od niedzieli dostaje ryż z kurczakiem i marchewką, gotowane i od wczoraj wieczora jest trochę lepiej, to znaczy kupki są rzadziej ale za to ogromne. I najczęściej koło kuwety. Ale ma apetyt, bawi się z chłopakami lub sama, nie lubi być na rękach. Z uszkami coraz lepiej.
Ja natomiast jestem niewyspana, potwornie zmeczona i chyba straciłam nadzieję, że sytuacja się zmieni. Tomcia dostanie dzisiaj nowy lek i według weta powinno pomóc tym razem. Zobaczymy.

U nas bez problemu przesypiała już całą noc, a to ona Cię budzi, bo chce jeść??
A ten nowy lek to dalej na biegunkę?

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Śro paź 05, 2011 19:12 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry już w DS !!

To raczej ja się budzę kiedy Simran idzie do kuwety i czekam zaniepokojona na wynik, lub kiedy zaczyna się bawić dzwoniącymi piłeczkami a chłopaki razem z nią.
Na razie jest lepiej, kupki zbyt często (wczoraj tylko dwie, ale dzisiaj już więcej), ale nie są wodniste tylko papkowate. Pozostanie na kurczaku/indyku z ryżem i marchewką do całkowitej poprawy i stopniowo po jednej chrupce dostanie suchą. W międzyczasie oddam jej kupkę do badania jak tylko znajdę chwilę by ją zawieźć (i jak zlokalizuję weterynaryjne laboratorium) i nie będę już jej leczyć na ślepo.
Obrazek Obrazek Obrazek

Simran

Od: Czw cze 23, 2011 15:31

Post » Sob paź 08, 2011 10:37 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry już w DS !!

W takim razie trzymam mocno kciuki, żeby było już lepiej i czekam na dalsze wieści, oby jak najlepsze :ok: :ok: :ok:

OlaLola

Post » Nie paź 09, 2011 12:11 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry już w DS !!

Simran słodko sobie śpi w moim kocu. Chciałam jej zrobić zdjęcie, ale okazało się, że mam baterie wyładowane :D . Niewiele się zmieniła. Mam wrażenie, że nic nie urosła, co mnie martwi. Rośnie tylko jej brzuszek, ale apetyt ma spory więc to nic dziwnego. Kupki do wczoraj były ładne, dzisiaj rano płynne, ale Chrupek też miał rano biegunkę po raz pierwszy w życiu. Dostał wczoraj nową karmę i mała ukradła mu parę chrupek :D , więc może to była przyczyna. Teraz jest dobrze. I od kiedy jest duża zakrywana kuweta wypadków koło kuwety prawie nie ma (no dzisiaj były, ale to z powodu biegunki i zajęcia kuwety przez Chrupka). Chyba wstydziła się załatwiać tak na widoku.
Martwi mnie to ssanie łapki. Chciałabym by ktoś jeszcze wypowiedział się w tym temacie. Oduczać czy czekać aż samo przejdzie?
Uszy od trzech dni czyste. To dobrze, bo akurat skończyły mi się krople do ucha.
Cała trójka zgodnie się bawi. Zauważyłam, że Groszek jest bardzo opiekuńczy, pilnuje Simran żeby sobie nie zrobiła krzywdy. Chrupek próbuje jej odgryźć ogonek, bo ta mała antenka bardzo go intryguje. Simran nie jest mu dłużna.
Jak tylko naładuję baterie spróbuję zrobić Simran nowe zdjęcia.
Obrazek Obrazek Obrazek

Simran

Post » Nie paź 09, 2011 18:06 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry już w DS !!

Dzisiaj Chrupek złapał Simran w łapy i całą ją wylizał. Małej się spodobało, chociaż na początku się wyrywała. Potem zasnęli przytuleni. Muszę jak najszybciej wykastrować chłopaków, bo jeszcze babcią zostanę :ryk: , no ale mają dopiero niecałe 5 miesięcy.
Obrazek Obrazek Obrazek

Simran

Post » Śro paź 12, 2011 21:08 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry już w DS !!

Nowe zdjęcia
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Simran

Post » Śro paź 12, 2011 22:39 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry już w DS !!

Prześliczna :1luvu: I widać, że dobrze jej u Ciebie :D :ok:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Śro paź 12, 2011 22:40 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry już w DS !!

Simran pisze:Nowe zdjęcia
Obrazek
Obrazek

o Jezusicku ale krusyna :kotek:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Sob paź 15, 2011 20:49 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry już w DS !!

Piękna malutka. mam nadzieję, że choróbsko już więcej nie wróci. Piękna koteczka :)

OlaLola

Post » Nie paź 16, 2011 10:37 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry już w DS !!

Przed chwilą ważyłam Simran i waży 685 g. Jutro idziemy na szczepienie. Uszy mamy czyste, biegunki brak, to może nas pan doktor w końcu zaszczepi.
A tu poranna toaleta
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Simran

Post » Pon paź 17, 2011 9:51 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry już w DS !!

Jakie słodkie zdjęcie :1luvu: i piękne koty :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Pon paź 17, 2011 9:57 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry już w DS !!

Ale słodziaki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob paź 22, 2011 15:38 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry już w DS !!

No tak, sobota. Duża sprząta a my śpimy :kotek:

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Simran

Post » Nie paź 23, 2011 11:06 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry już w DS !!

W końcu sobota, trzeba odpocząć po ciężkim tygodniu ;)

A jak ze szczepieniem, wszystko dobrze??

OlaLola

Post » Czw paź 27, 2011 14:57 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry już w DS !!

Ze szczepieniem wszystko dobrze. Tomcia|Simran była bardzo dzielna, tylko cichutko pisnęła. Uszy ma czyściutkie, ale o ich czystość regularnie dbają chłopaki. Wyjaśniła się też sprawa biegunki. Najprawdopodobniej była spowodowana kroplami do uszu. Mogła potrzeć ucho łapką a potem łapkę wylizać, poza tym z ucha krople też ściekają do gardła. Obecnie je różne suche i mokre karmy i nic jej nie jest. Oby tak dalej. Natomiast nie daje się mi oswoić. Prycha na mnie, syczy i pyskuje, ale na noc do łóżka przychodzi. Śpi między chłopakami. Właśnie skręcam jej drapak w kolorze różowym. Mam nadzieję, że będzie zadowolona.

To jest mój ostatni post na forum. Popłacę tylko swoje rzeczy z bazarków i uciekam z tego forum. Mam dość krytykowania wszystkiego co robię.
Obrazek Obrazek Obrazek

Simran

[poprzednia][następna]