Potrzebne domy dla 3 kotów GDAŃSK Bajka Plamka Gapusia w DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sie 26, 2011 5:37 Re: Potrzebne domy dla 4 kotów GDAŃSK Plamka i Bajka już w DS

Czytałam ostatnio, że są koty, które potrzebują więcej kuwetek albo że przyczyną może być ból, ale jej zachowanie zupełnie na to nie wskazuje, da się wszędzie dotknąć, apetyt ma, bawi się, humor dopisuje. Kuwetkę-jak pisałam-miała u mnie jedną. Jeśli chodzi o sprzątanie- była próba ze zwabieniem Bajki na zapach ( siuśki zostawione w kuwetce), nie podziałało, więc jest regularnie sprzątana. Ale może faktycznie coś się dzieje, moje doświadczenie opiera się w sumie na życiu z jednym kotkiem, dlatego dziękuję bardzo za sugestie, przekażę Dużym i zobaczymy, co dalej.
Jeszcze jedno-być może ważne-pierwszej nocy, jeszcze jak my byliśmy, Bajka miaukoliła, Duży wziął ją na ręce i zaniósł do kuwety, najpierw wyskoczyła, ale zawróciła i zrobiła siusiu. Dlatego myśleliśmy, że może jeszcze jest nieco zagubiona w nowym miejscu.

dorotka75

Od: Śro lip 06, 2011 16:04

Post » Pt sie 26, 2011 9:51 Re: Potrzebne domy dla 4 kotów GDAŃSK Plamka i Bajka już w DS

Albo ma zapalenie pęcherza to bardzo częste u kotek szczególnie, że stres to może spowodować.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt sie 26, 2011 11:00 Re: Potrzebne domy dla 4 kotów GDAŃSK Plamka i Bajka już w DS

Wczoraj i dzisiaj kupa i siusiu w kuwetce :D Bez niespodzianek :D I wszystko dokładnie zakopane. Chyba jednak dziewczyna musiała sobie wszystko w główce poukładać.
Piszą, że kochana jest, że leniuch (hehe kot w zestawieniu z dwójką dzieci musi wydawać się baaardzo leniwy :ryk: ) i że jak tylko usłyszy klucz w zamku, pędzi się witać :D
Ale w razie jakby coś się znowu działo, to już przekazałam, co robić.

dorotka75

Post » Pt sie 26, 2011 11:15 Re: Potrzebne domy dla 4 kotów GDAŃSK Plamka i Bajka już w DS

Wielkie UFFF!!! tak trzymać!
Obrazek

biamila

Post » Sob sie 27, 2011 7:14 Re: Potrzebne domy dla 4 kotów GDAŃSK Plamka i Bajka już w DS

:ok:

Sesja łóżkowa :D

Kochamy się-Cheetah i Miś
Obrazek Obrazek

I Gapusia-na jednym łóżku
Obrazek Obrazek
i na drugim
Obrazek Obrazek

A ściel sobie, ściel, mnie to nie przeszkadza (Miś)
Obrazek

Cudne są :D I każdy co innego lubi, czego innego się boi, każdy ma swoje pomysły i zainteresowania i niby pingwinki, a każdy inny :1luvu: Ale wszystkie uwielbiają łóżka :ryk: Wpadają z wizytą, opróżnią miski naszej koteczki (z cudzej miski jakoś lepiej smakuje :D ) A potem zalegają i śpią, śpią, śpią. A potem rozrabiają znowu zjedzą i lecą do ogródka.
Pierwszy raz w życiu mamy do czynienia z takimi maluchami. Ależ to trzeba być przewidywalnym "szybkołapaczem" i "szybkousuwaczem" niebezpieczeństw. No zupełnie jak z człowieczymi dziećmi :ryk:
Są takie rozkoszne, gdyby tylko domki się odzywały i zechciały je poznać, nie miałyby wątpliwości :kotek: Tylko żeby zaczęły się odzywać :(

Nasza kota obrażona. Małe wchodzą, ona wychodzi :( I nie wiem czemu, ale najbardziej wyładowuje się na córce :( Kiedy córka próbuje jej pokazać, że i tak jest naj, obrywa :( Zresztą i mnie się zdarzyło i TŻ :(

dorotka75

Post » Nie sie 28, 2011 19:41 Re: Potrzebne domy dla 4 kotów GDAŃSK Plamka i Bajka już w DS

Witamy się niedzielnie :D

dorotka75

Post » Nie sie 28, 2011 20:06 Re: Potrzebne domy dla 4 kotów GDAŃSK Plamka i Bajka już w DS

Piękny duecik:) do schrupania.
cały czas kciuki za resztę rodzeństwa :ok: Wiem mając Ciasteczka na dt jakie to cudnie miziaste kociaki są....to wyjątkowe kocięta :1luvu: Koty idealne proszę państwa szukają swojego miejsca na ziemi:)
Obrazek

biamila

Post » Wto sie 30, 2011 9:38 Re: Potrzebne domy dla 4 kotów GDAŃSK Plamka i Bajka już w DS

Tak to prawda, wszystkie miziaste i uwielbiajace towarzystwo człowieka :1luvu: Zupełnie jak ich mamusia :love: Choć mają do dyspozycji cały ogródek, wybierają domek, spędzają u nas większość czasu. Biegają, zaczepaiają, rozrabiają, domagają się ciągle uwagi. My w domu-one w domu. My w ogrodzie, one w ogrodzie :D Wszystkie bezbłędnie korzystają z kuwetki. Mruczą jak traktory. Gapusia uwielbia być noszona na rękach, córa wniebowzięta, bierze ją, Gapusia się wtula i tak sobie chodzą :D Gapusia nie miauczy, ona grucha :D A kiedy poczuje domowe jedzenie-to już koniec-gdzie jedzonko, tam Gapusia. Szczególnie uwielbia moje dzieci i ich łóżka. Miś-mały spryciarz :D Boi się tylko dwóch rzeczy-odkurzacza i zbiegającego po schodach TŻ, poza tym absolutnie wszystko jest warte zbadania. Pierwszy odkrył kuwetę :D I nauczył siostrzyczki korzystać z kociej klapki w drzwiach :D Wszędzie go pełno. Gdzie Miś-tam spadające przedmioty, oberwane firanki, wysypana ziemia z kwiatków.Kiedy tylko się na niego zwróci uwagę-natychmiast włącza mruczando z siłą odrzutowca :lol: Uwielbia leżeć koło człowieka. Wyciąga wtedy te swoje długie, krzywe i chude łapki i mruuuczy. Cheetah-kicia cudak. Pełna sprzeczności. Najbardziej wojownicza i zarazem najbardziej płochliwa. Od maleńkości potrafiąca walczyć o swoje. Stawiająca się kotom i psom. Jest najszybsza, niedawno upolowała mysz :( Biedna mysia przypałętała się nie wiadomo skąd i bęc :|Ponad godzinę Cheetah biegała z nią po ogródku, a cała rodzinka za nią (wtedy jeszcze były Bajka i i Plamcia) Jednocześnie najbardziej płochliwa. Każdy głośniejszy dźwięk i Cheetah wieje. Pierwsza do mnie biegnie, głośno się witając. Świeci brzuchem, łasi się, barankuje, przewraca po stopach, włazi po plecach na ramię. Ostatnio dzielnie trenuje wspinaczkę po nodze :lol: Obecnie osiąga poziom połowy uda :smiech3: Uwielbia rozmawiać. Jednocześnie za nic w świecie nie da się pogłaskać :( Będzie piękna -ma idealnie okrągłe ciemnozielone oczy, pysio jak panterka i czarny błyszczący nosek.
To takie małe, kochane iskierki :1luvu:

dorotka75

Post » Wto sie 30, 2011 18:39 Re: Potrzebne domy dla 4 kotów GDAŃSK Plamka i Bajka już w DS

A Ciastuś nie boi się odkurzacza :D
Obrazek

biamila

Post » Śro sie 31, 2011 10:25 Re: Potrzebne domy dla 4 kotów GDAŃSK Plamka i Bajka już w DS

Bajka też się nie bała :D Gapusia z bardzo daleka, Cheetah trochę bliżej, Miś jak usłyszy-znika na jakieś dwie godziny 8O

dorotka75

Post » Pt wrz 02, 2011 15:08 Re: Potrzebne domy dla 4 kotów GDAŃSK Plamka i Bajka już w DS

Acha! dzisiaj już się nie bały :D Duża Misia przyniosła ważkę, Cheetah i Gapusia jej zabrały :roll: , tzn duża Misia zostawiła maluchom ważkę lamentując, odpaliłam odkurzacz oczywiście, bo co to za dziwna zabawa :evil: Małe były bardzo zaciekawione, jak to się stało, że pojawiła się wielka maszyna i połknęła ważkę zanim one zdążyły. Ależ miały miny :ryk: Koty robiące zeza są obłędne :1luvu:

dorotka75

Post » Pt wrz 02, 2011 18:05 Re: Potrzebne domy dla 4 kotów GDAŃSK Plamka i Bajka już w DS

Tak wiem o czym piszesz :ryk:
Obrazek

biamila

Post » Czw wrz 08, 2011 7:05 Re: Potrzebne domy dla 4 kotów GDAŃSK Plamka i Bajka już w DS

A my wczoraj sukces- Cheetah dwa razy dała sie wziąć na ręce :lol: Z oporami, ale przytrzymana i wydrapana za uszkiem zaczęła nawet mruczeć :D Najpierw wytrzymała jakąś minutkę, za drugim razem już ok 5 min., a wieczorem dała się posmerać po brzucholu :D
A z ogłoszeń cisza, nikt nie dzwoni :( :( :( Kociaki duże już :( Na dworzu coraz zimniej :( Z kasą coraz gorzej, TŻ wczoraj podjął decyzję o wyjeździe za granicę :( I od soboty zostaję sama z dwójką dzieci, kotem dużym i trzema kocimi podrostkami, których nie dam rady zatrzymać, a których nikt nie chce :( :( :( Do d... to wszystko :(

dorotka75

Post » Czw wrz 08, 2011 13:04 Re: Potrzebne domy dla 4 kotów GDAŃSK Plamka i Bajka już w DS

Hm...to wszystko jest bardzo trudne....mam nadzieję, że takie cudne koty w końcu znajdą swój kąt. Ciastek jest taki słodziak...w niedzielę idziemy na badanie krwi. Zobaczymy jak sytuacja się ma czy szukamy mu domu czy zostaje.
Tak sobie myślę, że może podjadę do ciebie w jakąś niedzielę i cyknę im fotki? może nowe fotki pchną adopcję do przodu?
Obrazek

biamila

Post » Czw wrz 08, 2011 20:14 Re: Potrzebne domy dla 4 kotów GDAŃSK Plamka i Bajka już w DS

Będziemy bardzo wdzięczni :) Wybieralam sie do weta bo wrócił z urlopu a tam jeszcze wisi stare ogłoszenie. Poczekam z aktualizacją na piękne fotki i będziesz miała okazję poznać rodzeństwo Stasia oraz ciotkę Misię - cztery pingwiny :mrgreen: to może Twój TŻ też się skusi na wizytę :mrgreen:
A poważnie-mam nadzieję, że Twoje fotki wydobędą słodycz tych zwykłych-niezwykłych kotusiów :)

dorotka75

[poprzednia][następna]