Żaden duduś - Makary jestem! Piękny kocurro pojechał do DS.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lis 19, 2010 21:27 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

Proszę wejdźcie dziewczyny i jak możecie doradźcie :( Mam zmartwienie z Pucusiem viewtopic.php?f=1&t=118403&p=6686938#p6686938
Przepraszam, ze wtrącam w wątek nie na temat :(
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Pt lis 19, 2010 23:43 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

Catnaperka pisze:
joluka pisze:skorzystałam z prawidłowości, że Makary przywieziony do domu po nawodnieniu biegnie od razu do kuwety i podsunęłam mu tę ze specjalnym żwirkiem - mocz pojechał już do badania, dowiemy się, co tam się dzieje.....

Jaki to żwirek? Ten diagnostyczny? On tylko pokazuje, że coś nie tak i siusiu i tak trzeba złapać, tak? Czy to jakiś innyc żwirek?

nie diagnostycznym, tylko takim do pobierania moczu - specjalne silikonowe granulki z probówką i plastikową gruszeczką do pobierania moczu

zaraz zajrzę do Pucusia - czy te koty się na nas uwzięły z atrakcjami? :( - ja o mało co nie zeszłam dzisiaj wieczorem przez Makariusza...... :roll: :? - moja wetka robiła dzisiaj za pogotowie na sygnale....

dałam Makaremu wieczorną porcję relanium, przychodzę po paru minutach, a Makary leży na podłodze... - podnoszę go, jakoś mi zwisa... - usiłuję go postawić na podłodze, a jemu wszystkie cztery łapy rozjeżdżają się na cztery strony świata, kot pada i miauczy jakoś tak zawodząco..... 8O 8O :strach:

serce mi stanęło - na schodach o mało się nie zabiłam biegnąc po komórkę, wrzeszczę w słuchawkę do mojej wetki, że coś się Makaremu stało, a Jacka nie ma i nie mam jak podjechać do lecznicy - ona w 3 minuty z lecznicy dojechała do mnie do domu i biegiem z torbą lekarską wpadła do nas jak ERka.... :roll: - ja oczywiście ryczałam nad Makarym.... - a on jak tylko wetka weszła do pokoju wstał i poczłapał przed siebie..........

podobno taka reakcja może wystąpić po relanium......... - i znowu wyszłam na idiotkę, histeryczkę i panikarę......... :oops: :evil: :roll: - niedługo w lecznicy nie będą ode mnie odbierać w ogóle telefonów......

na szczęście wyniki moczu Makarego są w porządku - więc to "tylko" idiopatyczne zapalenie pęcherza - ze stresu.......

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pt lis 19, 2010 23:47 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

Oj ja jestem zdania, że lepiej niepotrzebnie panikować niż zignorować! Bardzo dobrze zrobiłaś. A możesz mi na pw przesłać dokładne dane jaki to żwirek? :) Będę zobowiązana 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Pt lis 19, 2010 23:58 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

Catnaperka pisze: A możesz mi na pw przesłać dokładne dane jaki to żwirek? :) Będę zobowiązana 8)

poleciałam do śmietnika wyciągnąć opakowanie, bo ja zawsze w lecznicy proszę tylko o żwirek do pobierania moczu, a nigdy nawet na nazwę nie patrzyłam.... :oops: - nazywa się Catrine Pearl Litter (duński) - taka niewielka torebka białych perełeczek doczepiona do fioletowej kartonowej etykiety - u nas w lecznicach kosztuje ok. 25-28 zł - bajer polega na tym, że w perełki mocz nie wsiąka - a kot ma wrażenie, że coś może rozgrzebać i zasypać - niektóre po prostu do pustej kuwety nie chcą się załatwić...

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Sob lis 20, 2010 0:33 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

joluka pisze:
Catnaperka pisze: A możesz mi na pw przesłać dokładne dane jaki to żwirek? :) Będę zobowiązana 8)

poleciałam do śmietnika wyciągnąć opakowanie, bo ja zawsze w lecznicy proszę tylko o żwirek do pobierania moczu, a nigdy nawet na nazwę nie patrzyłam.... :oops: - nazywa się Catrine Pearl Litter (duński) - taka niewielka torebka białych perełeczek doczepiona do fioletowej kartonowej etykiety - u nas w lecznicach kosztuje ok. 25-28 zł - bajer polega na tym, że w perełki mocz nie wsiąka - a kot ma wrażenie, że coś może rozgrzebać i zasypać - niektóre po prostu do pustej kuwety nie chcą się załatwić...

Oj to cud jakiś a nie żwirek! Będę szukać! Bo moja Pusia za nic do pustej kuwety. Ile ja się naprosiłam, nabłagałam, nadenerwowałam a ta jak się uparła to za nic! Cały dzień wstrzymywała a jak jej nasypałam żwirku to zaraz pobiegła! :twisted: Nie wiem jak Pucuś ale tez mu muszę zbadać co nie co :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Sob lis 20, 2010 1:23 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

Ależ Makary ci strachu napędził :strach:
szkoda że nikt nie uprzedził wcześniej o możliwości takiej reakcji :?
ale dobrze że już wszystko w porządku ...uff....
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Sob lis 20, 2010 1:44 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

O rany... To miałaś przeżycia...

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob lis 20, 2010 11:48 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

Makary, nie rób takich numerów Dużej, bo to bardzo troskliwy DT - z tych najlepszych !!!!
Zdoriwiej, nabieraj sił, piękniej.
Joluka, cieszę się, że ta cała sytaucja dobrze sie zakończyła. Jak Twoje zdrowie?
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Sob lis 20, 2010 12:13 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

naline pisze: Jak Twoje zdrowie?

po takich przeżyciach to psychiczne 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Sob lis 20, 2010 12:18 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

Catnaperka pisze: Oj to cud jakiś a nie żwirek! Będę szukać! Bo moja Pusia za nic do pustej kuwety. Ile ja się naprosiłam, nabłagałam, nadenerwowałam a ta jak się uparła to za nic! Cały dzień wstrzymywała a jak jej nasypałam żwirku to zaraz pobiegła! :twisted: Nie wiem jak Pucuś ale tez mu muszę zbadać co nie co :twisted:

Ja zamawiałam w Animalii, ale wiem, że czasem mają też w lecznicy TROP na Strażackiej. Tyle, że jak ja wtedy u nich byłam to akurat im się skończył. Zapytaj czy mają.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Sob lis 20, 2010 12:19 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

Super! Dzięki! :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Sob lis 20, 2010 12:31 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

u naszych Ań w Tesco też były swego czasu.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob lis 20, 2010 23:38 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

Fajne to info o żwirku, użyteczne.
Jeśli chodzi o katarek - na Paluchu Sinea wyciągała gruszką niemowlęcą, dzieciom też się tak robi.
A Euphorbium mam i nie używam, mogę podrzucić - tylko jak coś zostanie, to będę prosić o zwrot, naszemu może też się kiedyś przydać... to takie ludzkie mam, to to właściwe?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie lis 21, 2010 0:19 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

Jak nie da rady podstawić kotu pojemniczka pod tyłek w trakcie sikania, to ten żwirek jest wybawieniem :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie lis 21, 2010 8:17 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

A jak Makary w weekend?
Kciuki i ciepłe myśli w niedzielę :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

[poprzednia][następna]