Warszawa, Saska Kępa - nowe koty s.16 :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 20, 2011 10:17 Re: Warszawa, Saska Kępa - Czarek szuka domu stałego/nowe foto!

aburacze pisze:Dzień dobry!

Zapomniałbym zapytać, co myślicie o tej nowej treści do ogłoszeń (dwa posty wyżej)? Może być? Nie za długie albo zbyt rzewne?

Serdecznie pozdrawiam!

Adam

:ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw sty 20, 2011 10:21 Re: Warszawa, Saska Kępa - Czarek szuka domu stałego/nowe foto!

CatAngel pisze:
aburacze pisze:Dzień dobry!
Zapomniałbym zapytać, co myślicie o tej nowej treści do ogłoszeń (dwa posty wyżej)? Może być? Nie za długie albo zbyt rzewne?

:ok:

O, dzięki za pozytywną opinię od fachowca :)

Adam
aburacze

Post » Czw sty 20, 2011 19:35 Re: Warszawa, Saska Kępa - Czarek szuka domu stałego/nowe foto!

Dobry wieczór!

Wyobraźcie sobie, że właśnie odezwała się pierwsza osoba w odpowiedzi na Allegro :)
I chce Czarka przygarnąć na stałe, podpisać umowę adopcyjną itp.
Wrażenie na mnie zrobiła dobre, ale teraz jeszcze czeka ją "wizytacja" z DT, żeby się upewnić że kotek trafi w dobre ręce. Czarek pewnie pojedzie do swojego domu w weekend.

Trzymajcie kciuki, żeby dom okazał się godny Czarka :ok:

Na razie nie usuwam ogłoszeń, żeby nie zapeszyć.

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Czw sty 20, 2011 21:08 Re: Warszawa, Saska Kępa - Czarek szuka domu stałego/nowe foto!

aburacze pisze:Wrażenie na mnie zrobiła dobre, ale teraz jeszcze czeka ją "wizytacja" z DT, żeby się upewnić że kotek trafi w dobre ręce. Czarek pewnie pojedzie do swojego domu w weekend.

No więc z panią chętną do przygarnięcia Czarka rozmawiała także latica w imieniu DT. I na niej też pani zrobiła dobre wrażenie. Czarek miałby dobre warunki, mieszkałby w spokojnej okolicy pod Warszawą, w dużym domu itp. Cieszymy się ogromnie. Póki co nie miałby towarzystwa.

Ja się jednak pomyliłem co do daty i wygląda na to że przeprowadzka Czarka byłaby nie w najbliższy weekend tylko następny. Do tego czasu nowy dom zaopatrzy się w osprzęt (kuwetę, żwirek miseczki, transporter itp.).

No cóż, może jednak chwilowo usunę Allegro? Skoro nowy dom jest zdecydowany i robi na wszystkich dobre wrażenie?

Tymczasem na Saskiej Kępie coraz więcej udziela się towarzysko kotka Zuzia. Stawia się codziennie wieczorem i biega zaaferowana od jednej karmicielki do drugiej. Panie częstują ją przy okazji karmienia innych kotów i narzekają że Czarek to by zjadł kilka razy więcej niż ona ;)

Pozdrawiam sympatyków Czarka!

Adam
aburacze

Post » Czw sty 20, 2011 21:14 Re: Warszawa, Saska Kępa - Czarek szuka domu stałego/nowe foto!

piękny kocur rośnie
:kotek: trzymamy kciuki za wspaniały DS :D
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Czw sty 20, 2011 21:16 Re: Warszawa, Saska Kępa - Czarek szuka domu stałego/nowe foto!

Nie, nie Adamie nie usuwaj jeszcze ogłoszeń ani Allegro!!!
Usuniesz jak Czaruś pojedzie do domu!
Nie ma co zapeszać a poza tym może zgłosi się jakiś inny dobry domek i będzie można polecić innego Kota?
Tylko napisz koniecznie jak przebiegła adopcja, jak Czaruś się czuje w nowym domu!

A tak off topic: Czy ktoś znany Ci działa może na działkach na pd od Saskiej Kępy? Karmi albo sterylizuje? Chętnie bym poznała, zwłaszcza wiosną przyda się ktoś do współpracy przy sterylizacjach, bo ja tu biegam i łapię a później ciacham od strony Kinowej.

Pozdrawiam i :ok: za Czarusia mocne są!!!

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Czw sty 20, 2011 21:21 Re: Warszawa, Saska Kępa - Czarek szuka domu stałego/nowe foto!

Można zostawić np allegro i jak Czaruś pójdzie juz na swoje zaoferować innego czarnuszka(jak ktoś będzie dzwonił) ktory jest z w-wy tyle jest ich tutaj na miau.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw sty 20, 2011 21:34 Re: Warszawa, Saska Kępa - Czarek szuka domu stałego/nowe foto!

Kevinekz Łodzi jest czarny i tyle już czeka.. I innych też jest czarnych sporo.

Carmen201

Post » Czw sty 20, 2011 21:37 Re: Warszawa, Saska Kępa - Czarek szuka domu stałego/nowe foto!

Po pierwsze, dziękuję wszystkim trzymającym kciuki w imieniu Czarka!

Carmen201 pisze:Nie, nie Adamie nie usuwaj jeszcze ogłoszeń ani Allegro!!!
Usuniesz jak Czaruś pojedzie do domu!

OK :)

Carmen201 pisze:Nie ma co zapeszać a poza tym może zgłosi się jakiś inny dobry domek i będzie można polecić innego Kota?

CatAngel pisze:Można zostawić np allegro i jak Czaruś pójdzie juz na swoje zaoferować innego czarnuszka(jak ktoś będzie dzwonił) ktory jest z w-wy tyle jest ich tutaj na miau.

No właśnie! Zatem definitywnie Allegro zostaje. Jak ktoś będzie pisał lub dzwonił to znajdę mu szybko innego ślicznego kotka, może być czarny ;)

Carmen201 pisze:Tylko napisz koniecznie jak przebiegła adopcja, jak Czaruś się czuje w nowym domu!

Tak, napiszę oczywiście. Może uda mi się przekonać nowy DS żeby zdawał jakieś sprawozdania czy coś, bo obecny dom tymczasowy Czarka to jest wybitnie nieskomputeryzowany ;) i wszystkie informacje docierają do mnie pośrednio przez laticę.

Carmen201 pisze:A tak off topic: Czy ktoś znany Ci działa może na działkach na pd od Saskiej Kępy? Karmi albo sterylizuje? Chętnie bym poznała, zwłaszcza wiosną przyda się ktoś do współpracy przy sterylizacjach, bo ja tu biegam i łapię a później ciacham od strony Kinowej.

Hm, szczerze mówiąc to nie, ja raczej orientuję się w tym rejonie :( Karmicielki mają kontakt z różnymi osobami dokarmiającymi koty, ale raczej w kwadracie między Francuską a Wałem Miedzeszyńskim. Może dr Zajączkowski będzie wiedział coś więcej, albo panie z lecznicy Fiolka na Niekłańskiej? W razie czego namiary na Niekłańską: http://www.lecznica-fiolka.pl/?proc=kontakt

Także pozdrawiam!

Adam
aburacze

Post » Nie sty 23, 2011 21:49 Re: Warszawa, Saska Kępa - Czarek szuka domu stałego/nowe foto!

Dobry wieczór!

Ja tylko tak na chwilę :)

Czarek za tydzień będzie już w DS - ta myśl powoli zaczyna do mnie docierać :piwa: Super.
Wydaje się, że karmicielkom i DT bardzo odpowiada ten dom. Zwłaszcza, że martwiły się że jak się Czarka zamknie na zawsze w bloku to będzie mu źle. A tu, spokojna okolica, dom z opcją wychodzenia w przyszłości do ogrodu, czyli przestrzeń której według karmicielek Czarkowi mogłoby gdzie indziej brakować. No i bardzo mili ludzie. Zależy im na Czarku. Chcieli właśnie takiego czarnego kota i dodatkowo poruszyła ich jego historia. Ja też myślę, że będzie mu tam dobrze.

Póki co jednak, z myślą o innych kotkach trzymam Allegro. I wiecie co? Takiego powodzenia to dawno nie było: 278 odsłon, 3 osoby obserwują, a to dopiero 4 dni i jeszcze 6 dni do końca. Będzie rekord, tzn. ponad 800 odsłon jak nic. Mam wrażenie, że teraz, po nowym roku, jakoś więcej osób szuka kota - może to takie popularne, noworoczne postanowienie: przygarnąć kota. Cieszy mnie to. Jak się ktoś zgłosi, to ja już mam linka do wątku Kevina, którego zamierzam temu komuś polecić:

viewtopic.php?f=1&t=122264

Kevin jest super i też czarny i śliczny jak Czarek. I tak samo wart dobrego domu. A jak nie Kevin, to wątek czarnych kotów gotów jest serwować kolejne:

viewtopic.php?f=13&t=111823

Na Saskiej Kępie bez zmian. Dziś spadł śnieg i odbyło się wielkie odśnieżanie kocich miejsc, żeby nie musiały np. jeść czy po prostu chodzić i siedzieć w śniegu. Fajnie to wygląda, prawie jak to rozstawianie parasolek żeby koty nie mokły. Czy gdzie indziej też ktoś odśnieża kotom ścieżki i ulubione miejsca? Czy chodzi z parasolką nad kotem, żeby na niego nie padało? Luksus, jeszcze trochę to te koty będą noszone w lektyce, nie? ;)

Poza tym było słońce, więc Tekla wygrzewała się. Pan zajmujący się odśnieżaniem pytał się, kiedy kot dostanie jeść, bo przecież nie będzie jej przerywał takiej ważnej czynności.

Na koniec, przypominam jeszcze jedno zdjęcie Czarka w pozie "luzak":
Obrazek

Pozdrawiam wszystkich!

Adam
aburacze

Post » Pon sty 24, 2011 17:34 Re: Warszawa, Saska Kępa - Czarek szuka domu stałego/nowe foto!

Panie Adamie!
Mi się przypomniało jeszcze, że ja mam sama "na stanie" (acz nie w domu, bardziej w myśli:) czarnego sporego, przemiziastego Kocurka Atora.
Jakby tam było zainteresowanie, to poproszę może przekazać mój mail: carmen201@wp.pl

Byłoby super, gdyby się udało.
Ator czeka już tak długo, że sama zapomniałam, że gość szuka domu.
Ale ma nadzieję, że to się zmieni i znajdzie kochający ds.

Carmen201

Post » Pon sty 24, 2011 17:49 Re: Warszawa, Saska Kępa - Czarek szuka domu stałego/nowe foto!

Dzień dobry!

Carmen201 pisze:Mi się przypomniało jeszcze, że ja mam sama "na stanie" (acz nie w domu, bardziej w myśli:) czarnego sporego, przemiziastego Kocurka Atora.

Widzę, że jakby się zgłosił nawet tłum po czarne koty, to mamy możliwość natychmiastowej dostawy :) Super, tylko żeby ten tłum był :ok: Na razie na Allegro było 329 odwiedzających i nadal 3 osoby obserwują...

Pozdrawiam!
aburacze

Post » Wto sty 25, 2011 19:24 Re: Warszawa, Saska Kępa - Czarek szuka domu stałego/nowe foto!

Dobry wieczór!

aburacze pisze:Na razie na Allegro było 329 odwiedzających i nadal 3 osoby obserwują...

Przez te 24 godziny przybyło ponad 100 wyświetleń (obecnie 437). Czarek jest popularny :ok: Trzymamy kciuki, bo ta popularność Czarka może się przełożyć na dom dla jeszcze innego kotka lub kotki. Nadal trzy tajemnicze osoby obserwują "aukcję". Jak pamiętacie, poprzednio w podobnej sytuacji ktoś Czarka "kupił", tylko to nie wyszło z niezależnych przyczyn.

Ja cały czas ze zniecierpliwieniem czekam weekendu, bo wtedy odbędzie się przeprowadzka Czarka do nowego domu :) Ciekaw jestem jak to się wszystko odbędzie i jak mu tam będzie. Wierzę że wspaniale!

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Wto sty 25, 2011 21:56 Re: Warszawa, Saska Kępa - Czarek szuka domu stałego/nowe foto!

:1luvu: Co za wiesci. Do wyjazdu bede trzymac mocne kciuki za Czarusia. No i pomyslowych dalszych adopcji. Pan juz nabiera wprawy.
Ja sie tez przesiedlam za 2,5 tygodnia. Nie cale 600 km jazdy mnie czekaja, ale bedzie dobrze. Przez to, ze nie bede miala netu, zycze wszystkim milego czasu i wielkiego powodzenia.
:1luvu:

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Czw sty 27, 2011 21:04 Re: Warszawa, Saska Kępa - Czarek szuka domu stałego/nowe foto!

Dobry wieczór!

Czarek dzisiaj szykuje się do przeprowadzki :) To znaczy jego DT pakuje już jego kocyki i zabawki, sama przeprowadzka będzie chyba jutro lub pojutrze (dziś jeszcze powinno być to ustalone). Karmicielki do kompletu napisały listę z obszerną informacją co Czarek lubi lub nie lubi, żeby jego nowy dom wiedział jak się z kotem obchodzić.

Super, nie?

Co do Allegro Czarka, które cały czas trzymam dla innych kotków, to już jest 581 wyświetleń i aukcję obserwują aż 4 osoby! Jeszcze tyle to nie było.

Napiszę tu jak czegoś nowego się dowiem :)

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

[poprzednia][następna]