2mies. z dłuższym włosem ma DS w Poznaniu .f.str.1,2,4,6

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 23, 2010 11:33 Re: 2mies. z dłuższym włosem ma DS w Poznaniu .f.str.1,2,4,6

Nie mam doświadczeń związanych z kocim lubieniem, ale jeśli wypadanie na siebie z różnych zakamarków oznacza lubienie się to rzeczywiście można by rzec, że dziewczyny się zakumplowały. Kontaktu fizycznego nadal brak, no chyba, że któraś źle obliczy hamowanie po ślizgu i wpadnie na drugą co kończy się ucieczką obu ;)
Balbinia spała drugą noc na poduszce miedzy naszymi głowami :mrgreen: Kitka mimo zachęcania, wieczorami bojkotuje sypialnię i zaszywa się gdzieś w dużym pokoju.
Zdecydowanie powoli rewidujemy nasze opinie na temat tego co kot potrafi... Balbinka włazi w miejsca, o których nam (a przede wszystkim Kitce) się nie śniło. Wczoraj np. wskoczyła na wysoką komodę przy której nie ma nic z czego by się mogła wybić. Dzięki temu komódka była zawsze bezpiecznym miejscem na wszelkie szpargały do których kot nie powinien mieć dostępu. Pytanie: jak udało się temu brzdącowi wskoczyć tam gdzie Kitka przez ponad rok nie dotarła? Wybiła się z głowy mojego Karola :twisted:
Dziś Balbinka zwiedzała pralkę od środka i wannę. W wannie Kitka co prawda też lubi spacerować, gdy jest sucho, ale nigdy nie robiła sobie z wanny zjeżdżalni 8O Balbiś przykuca na brzegu i zjeżdża na dół z tej części, o którą głowę można oprzeć, a potem włazi na górę i zjeżdża jeszcze raz i jeszcze :lol:
Chyba starczy na razie opowiadania idę sprzątać, może Panny mi pomogą 8)
Obrazek

olka_sz

Od: Wto paź 20, 2009 22:21

Post » Wto lis 23, 2010 11:36 Re: 2mies. z dłuższym włosem ma DS w Poznaniu .f.str.1,2,4,6

hahah miło czytać jak Balbinka u Was psoci :)
taki mały szkarbek i brojek z niej :)
najważniejsze,że nie syczą panieneczki na siebie ...a Balbinka pokaże Wam jeszcze które miejsca należą do kotów ;)
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Wto lis 23, 2010 12:30 Re: 2mies. z dłuższym włosem ma DS w Poznaniu .f.str.1,2,4,6

Tak jak mówiłam wszystkie szalone zabawy, które funduje sobie Balbiś to zasługa "szkoły wujaszka Gatto" on ma talent w tej dziedzinie. Możecie pogadać z Jaśkiem&Małgosią z forum oni mają ode mnie Malwinkę też dziewczynka sporo akrobacji potrafi :oops: Balbinka jest sprytna i rezolutna i nie boi się niczego. Musicie uważać na np. palące się świeczki, bo ją to strasznie ciekawi :roll: Można powiedzieć, że odkrywacie koty na nowo dzięki Balbini. Nie martwcie się to samo nas spotkało jak zamieszkał z nami Gatto (choć on pewnie myśli, że to my u niego zamieszkaliśmy :ryk: ).
Trzymamy za Was kciuki i czekamy na kolejne cudne fotki :D
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Wto lis 23, 2010 12:46 Re: 2mies. z dłuższym włosem ma DS w Poznaniu .f.str.1,2,4,6

Zdolności pedagogiczne Gatto są naprawdę niesamowite :D
A Kitka chyba tez odkrywa na nowo kota w sobie. Zachowuje się (tak mniej więcej od momentu jak napisałam poprzedniego posta) jakby chciała mi powiedzieć: Cały czas starałam się być grzecznym kotem i nie sprawiać Wam kłopotu, ale jak lubicie mieć w domu takie brykające coś, to pokaże Wam, że ja tez potrafię różne ciekawe rzeczy :)
Obrazek

olka_sz

Post » Wto lis 23, 2010 13:03 Re: 2mies. z dłuższym włosem ma DS w Poznaniu .f.str.1,2,4,6

I tak to kaganek "oświaty kociej" niesiony jest przez Balbinię dalej w świat. Gatto będzie szczęśliwy jak mu dziś opowiem jaką ma biegłą uczennicę :1luvu:
Obrazek

biamila

Post » Wto lis 23, 2010 15:28 Re: 2mies. z dłuższym włosem ma DS w Poznaniu .f.str.1,2,4,6

Balbina na palmie 8O :ryk: chyba jej się z drapaczkiem pomyliła :ryk: Musicie Olu zaopatrzyć się w jakiś wysoki i wstawić go na miejsce Palmy :lol:
Masz w domu 1nego kotka, masz grzecznego kota, są 2 i urwanie głowy ;-) każdy to przechodził :ryk:
Śliczna kitka :ok:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto lis 23, 2010 20:37 Re: 2mies. z dłuższym włosem ma DS w Poznaniu .f.str.1,2,4,6

Dzisiaj zdjęć nie będzie, bo najpierw ja sprzątałam, a później dziewczyny zastrajkowały i obie poszły spać. Jedna zaszyła się na parapecie, a druga na fotelu i obudziły się dopiero jak musiałam wychodzić do pracy.
Siedzą teraz w domu z moim mężem i pewnie broją :D
Co do drapaczków to na razie się przyglądamy, a po wypłacie będziemy zamawiać więc będą miały panienki atrakcję :P
Właściwie to może mi poradzicie, który zdaniem doświadczonych kociarzy będzie najlepszy. Zastanawiamy się na ten moment nad trzema: opcja nr 1, opcja nr 2 i opcja nr 3. Będę wdzięczna za opinie :)
Obrazek

olka_sz

Post » Wto lis 23, 2010 20:45 Re: 2mies. z dłuższym włosem ma DS w Poznaniu .f.str.1,2,4,6

opcja numer 2 super :D
Obrazek

Edytka1984

Post » Wto lis 23, 2010 20:55 Re: 2mies. z dłuższym włosem ma DS w Poznaniu .f.str.1,2,4,6

wg mnie im wyższy tym lepszy, bo kotki z nadmiarem energii mają się na czym wyżywać...moje z rozpędu na samą górę wbiegają jak na drzewo...
Na allegro są fajne drapaki od producenta w okazyjnych cenach...ważne by choć jeden słupek był dosyć długi, conajmniej 60cm, moje koty uwielbiają wszelkie hamaki też, z budek raczej nie korzystają :roll:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro lis 24, 2010 6:37 Re: 2mies. z dłuższym włosem ma DS w Poznaniu .f.str.1,2,4,6

Moja przyjaciółka ma ten i jej koty go uwielbiają http://www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki ... 0_cm/77493, ja mam ten od trzech lat i jest równie uwielbiany i cały co bardzo ważne http://www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki ... 0_cm/83316. Wasz nr 3 jest cudny i z pewnością się panienkom spodoba szalenie...widzę to oczami wyobraźni...no w Balbina będzie zachwycona i zostawi w spokoju tą biedną palmę :ryk: Czy Balbinia ma dalej na imię Balbinia czy macie dla niej nowe drugie imię?
Obrazek

biamila

Post » Śro lis 24, 2010 12:29 Re: 2mies. z dłuższym włosem ma DS w Poznaniu .f.str.1,2,4,6

biamila pisze:Balbina będzie zachwycona i zostawi w spokoju tą biedną palmę :ryk:
Palma twarda jest 8) Przeżyła wspinaczki Kitki, to z Balbinką też da radę :P Biedna za to jest Kitunia. Wiecie z jaką zazdrością ona patrzy na wspinaczki Balbisi po palmie? 2 kilogramy temu ona też tak śmigała, a teraz? :smiech3:

biamila pisze:Czy Balbinia ma dalej na imię Balbinia czy macie dla niej nowe drugie imię?
Z imieniem były przeprawy, mój mąż zaraz na początku jak do Ciebie napisałam oznajmił, że jak tylko Mała przyjedzie to zmienimy jej imię. Później dość długo królowała wersja, że Balbinka zostanie, a kto będzie chciał będzie ewentualnie zdrabiał BalbINKA - Inka. Odkąd przyjechałam z Gdańska nie słyszałam, żeby mąż nazwał ją Inką. Chodzi za to po mieszkaniu i woła: "Balbina! Czo robisz?" Także imię zostało, a w przyszłości, kto wie, może dorobimy się Ptysia do kompletu ;)

A w kwestii drapaków na allegro na razie nie zauważyłam nic co mnie zachwyciło , a przynajmniej nie w interesującej nas cenie. Z tych trzech, do których linki poprzednio wstawiłam, wizualnie najbardziej podoba mi się opcja 2, ale od razu wydawało mi się, że ta trzecia będzie bardziej funkcjonalna jeśli o kociaste chodzi...
Obrazek

olka_sz

Post » Śro lis 24, 2010 12:30 Re: 2mies. z dłuższym włosem ma DS w Poznaniu .f.str.1,2,4,6

a ja tu dzielnie zaglądam prosząc o nowe fotki Balbineczki puchatej :)
Obrazek

Edytka1984

Post » Śro lis 24, 2010 12:34 Re: 2mies. z dłuższym włosem ma DS w Poznaniu .f.str.1,2,4,6

Fotki będą, cierpliwości :)
Na razie dziewczyny urzędują w szafie, a tam ciemno pod ubraniami :roll: Jak bardzo chcesz, Edytko, to mogę specjalnie dla Ciebie zrobić zdjęcie w szafie, obawiam się jednak, że zatytułowane będzie "Ciemność, widzę ciemność"
Obrazek

olka_sz

Post » Śro lis 24, 2010 12:36 Re: 2mies. z dłuższym włosem ma DS w Poznaniu .f.str.1,2,4,6

:ryk: obawiam się,że za wiele nie zobaczę w tej ciemności
spokojnie- jestem cierpliwa to poczekam na nowe fotki
wygłaskaj ode mnie Balbinię :cat3:
Obrazek

Edytka1984

Post » Śro lis 24, 2010 13:06 Re: 2mies. z dłuższym włosem ma DS w Poznaniu .f.str.1,2,4,6

olka_sz pisze:
biamila pisze:Balbina będzie zachwycona i zostawi w spokoju tą biedną palmę :ryk:
Palma twarda jest 8) Przeżyła wspinaczki Kitki, to z Balbinką też da radę :P Biedna za to jest Kitunia. Wiecie z jaką zazdrością ona patrzy na wspinaczki Balbisi po palmie? 2 kilogramy temu ona też tak śmigała, a teraz? :smiech3:

biamila pisze:Czy Balbinia ma dalej na imię Balbinia czy macie dla niej nowe drugie imię?
Z imieniem były przeprawy, mój mąż zaraz na początku jak do Ciebie napisałam oznajmił, że jak tylko Mała przyjedzie to zmienimy jej imię. Później dość długo królowała wersja, że Balbinka zostanie, a kto będzie chciał będzie ewentualnie zdrabiał BalbINKA - Inka. Odkąd przyjechałam z Gdańska nie słyszałam, żeby mąż nazwał ją Inką. Chodzi za to po mieszkaniu i woła: "Balbina! Czo robisz?" Także imię zostało, a w przyszłości, kto wie, może dorobimy się Ptysia do kompletu ;)

A w kwestii drapaków na allegro na razie nie zauważyłam nic co mnie zachwyciło , a przynajmniej nie w interesującej nas cenie. Z tych trzech, do których linki poprzednio wstawiłam, wizualnie najbardziej podoba mi się opcja 2, ale od razu wydawało mi się, że ta trzecia będzie bardziej funkcjonalna jeśli o kociaste chodzi...

Tak mi też najbardziej się podoba ten drapak taki jakby z wikliny czy z jakiegoś bananowca no i kupiłam bo był przeceniony no i odsprzedałam bo za niski, ale piękny z niego mebel był. Koty jednak myślały inaczej, no cóż koty mają swoje preferencje :ok:
Obrazek

biamila

[poprzednia][następna]