kociaki józefowskim schronisku pilnie DT

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sie 08, 2010 8:57 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Nemi pisze:
Teba pisze:P.s może ktoś z Was coś wie o szczeniakach do adopcji? Potrzebny piesek/suczka który nie urośnie zbyt duży.

Szczeniaczków ci u nas dostatek :!: Napisz tylko jaki ma być - czy w typie jakieś rasy, kudłaty czy gładki, i jaka ma być docelowa wielkość w kilogramach. Dla mnie niezbyt duży pies, to około 30-40 kilo :wink:

Nemi napisz mi proszę numer telefonu do siebie to dam przyjaciółce- ona szuka dla teściów szczeniaka- dokładnie nie wiem czy ma być podwórkowy, czy domowy. Wiem, że kiedyś znaleźli huszczaki, ale znalazł się właściciel. Magda do Ciebie zadzwoni i powie co i jak. Patrzyłyśmy wczoraj na dogo ale tam jakoś mało było szczeniaków.

A te zdjęcia kotów są przerażające... 10 dni odkąd tam byłyśmy i tak gigantyczne zmiany...

Szarlotka już całkowicie zdrowa i gotowa do zmiany domu... teraz tylko znaleźć rodzinkę, a później wymyślić lekarstwo na tęsknotę :cry:

Teba

Od: Wto paź 11, 2005 22:26

Post » Nie sie 08, 2010 9:37 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Teba pisze:
Nemi pisze:
Teba pisze: wymyślić lekarstwo na tęsknotę :cry:

Kilka lekarstw czeka w schronisku :D

Telefon i kilka informacji wysyłam PW.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Nie sie 08, 2010 9:46 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Chorego kociaka boję się wziąć do domu, gdzie są 4 koty, z czego 1 szczepiony regularnie, 1 może w zeszłym roku, a dwa nigdy.

Teba

Post » Nie sie 08, 2010 13:15 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Teba pisze:Chorego kociaka boję się wziąć do domu, gdzie są 4 koty, z czego 1 szczepiony regularnie, 1 może w zeszłym roku, a dwa nigdy.

to mocno sugeruję to szybko zmienić
nawet ze zdrowym kotem mozna przywlec śmiertelną panleukopenię
nawet bez kota na butach można...
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Nie sie 08, 2010 13:25 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Nie są moje.

Mało tego, że nie moje to są to jedyne dwa koty, których szczerze nie cierpię, moje psy też ich nie tolerują. Na szczęście za 3 miesiące się wyprowadzają.

Mysza te koty mogą się w łatwy sposób zarazić, bo babcia wypuszcza je do ogrodu, fakt, że na smyczkach itd ale w nocy po naszej działce różne zwierzęta się przemieszczają.

P.s zapomniałam napisać o rzeczy z którą się u kotów jeszcze nie spotkałam- Szarlota kocha bułki i ciasta- chociażby pare kuleczek, kradnie mi też kapary... ten kot mnie coraz bardziej zadziwia :wink:

Teba

Post » Nie sie 08, 2010 17:11 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Czy ktoś może mi na szybko podesłać umowę adopcyjną? paulina.urys@gmail.com

Szarlota za godzinę jedzie do nowego domu... Jeśli się dogada z tamtejszym kotem (3 miesięczna dziewczyna również przygarnięta) to zostanie. Domek cudowny więc proszę trzymać kciuki.

Teba

Post » Nie sie 08, 2010 20:28 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Kciuki trzymamy :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Nie sie 08, 2010 21:01 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Umowę znalazłam na miau.

Szarlota została w nowym domu z przepiękną 3 miesięczną rudą Śliwką. Młoda była bardzo wystraszona i tak jak się położyła tak leżała. Dziewczyny na siebie kilka razy prychnęły, ale podczas zabawy przechodziły obok siebie spokojnie.

Dostały tydzień czas na dogadanie się.

Właśnie dostałam sms'a, że Szarlotka chce się bawić, a Śliwka na nią prycha.

Mam nadzieję, że się dogadają. Śliwka pije tylko kocie mleczko, dostaje wątróbeczkę lub kurczaczka, ma tam jak pączek w maśle, więc jeśli się dogadają to Szarlota będzie miała najlepszy dom na świecie :1luvu:

Cioteczki trzymajcie mocno kciuki...

Teba

Post » Nie sie 08, 2010 21:19 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Będzie dobrze :!: A ten domek, to z ogłoszenia, czy znajomi ?
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Nie sie 08, 2010 21:35 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Koleżanka ze studiów :D

Teba

Post » Pon sie 09, 2010 7:14 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Teba pisze:Śliwka pije tylko kocie mleczko, dostaje wątróbeczkę lub kurczaczka, ma tam jak pączek w maśle...

mam nadzieję, że nie tylko bo to mocno uboga monodieta prowadząca w prosty sposób do przebiałczenia.

trzymam kciuki za dogadanie się :ok:
Obrazek

Mysza

Post » Pon sie 09, 2010 7:37 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Z tego co wiem to tylko mleczko, bo księżniczka nawet jak doleją do mleczka wody to już nie chce pić.

Szarlota ma dostać swoją miseczkę z wodą :D

Teba

Post » Pon sie 09, 2010 7:54 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

ale mleko to nie jedzenie, co ona JEŚĆ dostaje, mleko to picie.

jak ma jeść do tego same mięso, to musiała by się z z BARFem babrac i dodawać suplementy. No albo dobre suche. Podpowiedz koleżance czym się karmi.
Obrazek

Mysza

Post » Pon sie 09, 2010 8:47 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Śliwka dostaje suchą Purinę, jakieś mokre jedzonko na G. Ja wczoraj razem z Szarlotą zawiozłam im też RC dla maluchów.

A takiego maila właśnie dostałam:
"Paulina - mieliśmy pobudke okolo 5 :) Obie Panie spaly z nami na lozku i co sie ktoras obudzila to sapala na druga :) Rano byla wielka gonitwa po domu i nei weim sama czy one sie tak bawia czy probuja sie zabic - caly czas warcza ale laza jedna za druga. Mam nadzieje ze jakos sie dogadaja :) Z kuwetki obie korzystaja, ale na zmiane - trzeba po jednej posprzatac zeby druga poszala. Twoja szarlotka jest taka grzeczna...Az milo na nia patrzec :) "

Teba

Post » Pon sie 09, 2010 17:48 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Z pewną taką nieśmiałością przypominam, że wciąż jest BARDZO PILNA sprawa znalezienia domku tymczasowego dla tych biedactw z fotek zrobionych przez Nemi. Czy naprawdę pozwolimy im umrzeć w schronisku? :(
Ich wyleczenie to kwestia podawania przez tydzień ( co drugi, trzeci dzień) antybiotyku... Jeśli tylko znajdzie się DT to znajdą się pieniądze na leczenie.

Ozymandias

Od: Pon maja 18, 2009 8:41

[poprzednia][następna]