MKAvatar (2007-2010) niepełnosprawny kocurek...odszedł :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 27, 2010 12:39 Re: MKAvatar-rehabilitujemy i szukamy DS :) rozliczenie str.9

Meldujemy sie po krótkiej "urlopikowej" przerwie.

Avatarek ma sie dobrze, tylko za człowiekiem strasznie teskni...za swoim człowiekiem takim na zawsze już. Do każdego kto nas odwiedza Avatar przychodzi sie pokazać, poiziać głośno przy tym mrucząc. Ma chyba nadzieje, że kogoś w sobie rozkocha pomimo swojego kalectwa :roll: Mówie mu wtedy, że to jeszcze nie teraz, że napewno sie ktoś znjadzie :roll: Tylko, że ja sama w to mało wierze :oops:

Tak wyglądał sisiak Avatarka po odpadnieciu ostatniego strupka :( Było to na koniec września. Teraz już wszystko ładnie sie goi. Teraz kocurek wydala za jednym razem wiecej moczu, ale jednak nie kontroluje tego :( Ostatnio wet mi powiedział, że nie jest jednak powiedziane, że nie bedzie kontrolował, że ten mocz nie wylatuje z niego cały czas, ale mimo to jak leży to nie wstaje, żeby sie wysikać tylko załatwia sie leżąc. Sama już nie wiem jak to interpretować.

Dzisiaj Avatar miał pierwsze golenie. Wieczorem albo jutro dokończymy to co zaczeliśmy. Łatwiej i skuteczniej jest mi wtedy smarować go, żeby zabezpieczyć przed odparzeniami. Wreszcie też dopasowałam mu pieluche na miare, ale zakładanie jej to i tak droga przez meke, bo co jak co ale pieluch Avatar nie lubi :twisted:

W dalszym ciągu jest kąpany minimum raz dziennie, suszony, kremowany, zapieluchowany...i tak w kółko :oops:

Fotka świeżo po odpadnieciu strupka:

Obrazek Obrazek

Takie miejsce wybrał sobie Avatar...bezpośrednio pod kaloryferem 8)

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Śro paź 27, 2010 13:03 Re: MKAvatar-rehabilitujemy i szukamy DS :) rozliczenie str.9

Bezpośrednio pod kaloryferem! :D Mądry kocuruś, wie co dobre.
Kciuki za polepszenie sprawy "pęcherzowej". :ok: Małymi kroczkami, ale chyba jednak do przodu posuwa się Avatarek.

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Śro paź 27, 2010 20:48 Re: MKAvatar-rehabilitujemy i szukamy DS :) rozliczenie str.9

Krótki filmik o naszym Avatarku...w pieluszce 8)

Obrazek Obrazek Obrazek

30 listopada odbedzie sie rozprawa w sprawie postrzelenia Avatara. Na dniach bedziemy to konsultować z prawnikiem.
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Czw paź 28, 2010 11:46 Re: MKAvatar-rehabilitujemy i szukamy DS :) rozliczenie str.9

Adria pisze:Krótki filmik o naszym Avatarku...w pieluszce 8)

Obrazek Obrazek Obrazek

30 listopada odbedzie sie rozprawa w sprawie postrzelenia Avatara. Na dniach bedziemy to konsultować z prawnikiem.

wielkie kciuki, oby temu *&%%##@ sie nie upiekło :ok:
Avatar jest wspaniałym kotkiem, zasługuje na wielką miłość , mnie strasznie chwycił za serducho, mądrośc z oczu patrzy niemała, on doskonale sie porusza :D

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw paź 28, 2010 20:44 Re: MKAvatar-rehabilitujemy i szukamy DS :) rozliczenie str.9

Ten co postrzelił musi ponieść konsekwencje swoich poczynań !!!!!!!!!!!!

Trzymam kciuki i pozdrowienia od Mokkuni dla Avatorka.

Panna w sobotę jedzie do swojego wymarzonego domku :1luvu:

I kiedyś Avatorek będzie szczęśliwym chłopcem :1luvu:
MIKUŚ

Post » Sob paź 30, 2010 10:47 Re: MKAvatar-rehabilitujemy i szukamy DS :) rozliczenie str.9

To już dziś!

:ok: :ok:
Powodzenia!!! :mrgreen:

Mamy nadzieję ,że znajdzie się wreszcie ktoś, kto kotucha zauważy i pokocha :( .
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

MiauKot

Od: Nie lut 14, 2010 15:31

Post » Śro lis 03, 2010 8:48 Re: MKAvatar-rehabilitujemy i szukamy DS :) rozliczenie str.9

MIKUŚ pisze:Ten co postrzelił musi ponieść konsekwencje swoich poczynań !!!!!!!!!!!!

Trzymam kciuki i pozdrowienia od Mokkuni dla Avatorka.

Panna w sobotę jedzie do swojego wymarzonego domku :1luvu:

I kiedyś Avatorek będzie szczęśliwym chłopcem :1luvu:

Mokkuniu, życzę ci wszystkiego dobrego w nowym domku :ok: Chciałbym, żeby mnie kiedyś też ktoś pokochał :oops: Wiem, że duża bardzo mnie kocha i ja też staram się być bardzo grzeczny, bo ma dużo pracy ze mną, ale mieć swój własny dom i człowieka tylko dla siebie... :oops:
Pozdrawiam ciepło
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Pon lis 08, 2010 21:07 Re: MKAvatar-rehabilitujemy i szukamy DS :) rozliczenie str.9

Avatarkowi zrobiły sie otarcia na boczkach po pampersie :( Nie wiem czy za mocno mu ściskam tego pampersa :roll: Czy pampers źle dopasowany :(
Jak zrobie luźniejsze zapiecie to za sekunde mu z pupy sie zsuwa. Symetrycznie na dwóch boczka w miejscu przylepców. Nie wiem co źle robie :oops:
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Wto lis 09, 2010 13:24 Re: MKAvatar-rehabilitujemy i szukamy DS :) rozliczenie str.9

według mnie to jest nieuniknione- te otarcia, przecie zpampers jednak ma sztucznosci troche w sobie i moze nawet odparzyc ciutkę, nie ma dostepu powietrza w pewnych miejscach, a takze nie ma mozliwości , aby te miejsca odpoczęły, odetchnęły. Zastanawiam sie czy nie posmarowac tego Alantanem- to masć przeciwodlezynowa, stosowałam ja przy kotach ,powypadkowych, które robiły pod siebie, nie miały czucia, moze coś dałaby ta maśc? jesli cos to została mi po ostatnim, mogę przesłac.

alessandra

Post » Sob lis 13, 2010 13:33 Re: MKAvatar-rehabilitujemy i szukamy DS :) rozliczenie str.9

Ja go smaruje sudocremem, ale może faktycznie alantan bedzie lepszy :roll:
Na brzuszku wyskoczyły mu jakieś krostki :( Zastanawiam się czy jest to jakieś uczulenie na krem (oczywiście odstawiłam go), czy może jest to efekt podrażnienia przez mocz :roll: Jednak jak leży na boczku to mocz z niego wypływa i cieknie po brzuszku, łapach :(
Dobrze by było zbadać ten mocz, tylko jak go złapać w potzrebnej ilości ? Zabiore pampersa do weta, albo przykleje mu woreczek pod brzuch i będziemy łapać cały dzień :twisted:
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Pon lis 15, 2010 14:17 Re: MKAvatar-rehabilitujemy i szukamy DS :) rozliczenie str.9

Taka spóźniona ale dotarłam na wątek Avatarka :1luvu:
Avatarku kochanie, 3mam przogromne kciukasy za domek i zdrówko rzecz jasna! :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Pon lis 15, 2010 23:01 Re: MKAvatar-rehabilitujemy i szukamy DS :) rozliczenie str.9

Catnaperka pisze:Taka spóźniona ale dotarłam na wątek Avatarka :1luvu:
Avatarku kochanie, 3mam przogromne kciukasy za domek i zdrówko rzecz jasna! :ok: :ok: :ok: :ok:

Kocurek załapał sie na odwiedziny i towarzystwo podczas kąpieli. Wszyscy byli zaskoczeni jaki to grzeczny, cierpliwy kocurek.

Nie da sie tego kota nie kochać :oops:

Dlaczego jeszcze nikt o niego nie pytał :(
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Śro lis 17, 2010 11:44 Re: MKAvatar-rehabilitujemy i szukamy DS :) rozliczenie str.9

Adria, to co podesłać alantan? prawie cała tubka została

alessandra

Post » Śro lis 17, 2010 22:20 Re: MKAvatar-rehabilitujemy i szukamy DS :) rozliczenie str.9

alessandra pisze:Adria, to co podesłać alantan? prawie cała tubka została

Jasne, podeślij albo podrzuć 8) Wiesz, że u nas jesteś zawsze mile widziana :)

Ostatnio wracam do domu i tak odruchowo wzrokowo badam czy stan zwierząt oki. Gdzie jest Avatar. Szukam, kiciam, wołam..nie ma. Przecież to nie możliwe, bo kto jak kto ale Avatar ma ograniczone możliwości ruchowe wiec gdzie jest. Cały czas obok niego przechodziłam i chyba coś na oczy mi sie rzuciło, ale nie pomyślałam, że ten tam to on 8) Leżał sobie grzecznie na podusi na kanapie 8O Chyba stwierdził, że skoro już sie tam wdrapał to nic nie jest warte zeby zejść na ziemie :twisted:
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Śro lis 17, 2010 22:23 Re: MKAvatar-rehabilitujemy i szukamy DS :) rozliczenie str.9

Adria pisze:
alessandra pisze:Adria, to co podesłać alantan? prawie cała tubka została

Jasne, podeślij albo podrzuć 8) Wiesz, że u nas jesteś zawsze mile widziana :)

Ostatnio wracam do domu i tak odruchowo wzrokowo badam czy stan zwierząt oki. Gdzie jest Avatar. Szukam, kiciam, wołam..nie ma. Przecież to nie możliwe, bo kto jak kto ale Avatar ma ograniczone możliwości ruchowe wiec gdzie jest. Cały czas obok niego przechodziłam i chyba coś na oczy mi sie rzuciło, ale nie pomyślałam, że ten tam to on 8) Leżał sobie grzecznie na podusi na kanapie 8O Chyba stwierdził, że skoro już sie tam wdrapał to nic nie jest warte zeby zejść na ziemie :twisted:

hehe pewnie się dziwił co Ci nagle odbiło, kiciasz i kiciasz jak on TU :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

[poprzednia][następna]