Czarna PUMKA pojechała do domku! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon cze 21, 2010 11:31 Re: Czarna PUMA ponownie szuka domku! Potrzebny DS!!

Mam nadzieję, że nie zapeszę tym ogłoszeniem ale stworzyłam już jej nową ofertę z kontaktem do siebie.
I po mału zabieram się za promocję Pumki. :mrgreen:

Imię: Puma
Rasa: domowa
Wielkość: adekwatna do wieku
Umaszczenie: czarne
Stan Zdrowia: bardzo dobry
Kastracja / Sterylizacja: tak
Upodobania i nawyki: Cześć! Mam na imię Puma, mam osiem lat i od ośmiu miesięcy mieszkam w schronisku. Jak większość zwierzaków tutaj kiedyś miałam dom, miałam swoich opiekunów, swoją kanapę, zabawki. Mówią, że szczęście nie może wiecznie trwać i tak też jest w moim przypadku. Ktoś się mnie pozbył zostawiając na ulicy wraz z moim potomstwem. Czym zawiniłam? Tym, że po prostu byłam? Gdy tutaj trafiłam tak naprawdę nie zastanawiałam się, co będzie dalej, dostałam schronienie oraz jedzenie i w miarę możliwości trochę czułości. Kiedy w drzwiach widziałam nową osobę, próbowałam pokazać się z najlepszej strony. Ale jakie mam szanse w porównaniu z kilkumiesięcznymi maluchami? Kto weźmie taką starą czarnuchę do domu? Tak dobrze czytasz, ludzie uważają mnie za starą. Mam dopiero 8 lat i jeszcze drugie tyle przede mną.Czy mi już nic się nie należy od życia? W lutym nastąpił przełom, dostałam szansę na dom tymczasowy. Tak pokochałam Panią, która mnie przygarnęła, że chciałam ją mieć na wyłączność. Trochę się denerwowałam na czworonogi i to zaważyło na moim losie. Schronisko ponownie otworzyło dla mnie drzwi. Gdybym wiedziała, że tak się to skończy byłabym grzeczniejsza. Teraz już nie spoglądam na drzwi i nowe osoby. Nie chcę żeby mnie ktoś ponownie zabrał do domu i po jakimś czasie oddał. Nie jestem rzeczą, mam swoje uczucia.... Piszę tą ofertę, bo być może ktoś mnie wypatrzy, da szansę na godne życie. Może to nieskromnie tak pisać o sobie, ale jestem kochaną, uroczą koteczką. Wiem, do czego służy drapak i kuweta, nie rozrabiam w domu. Uwielbiam zabawy pod wszelką postacią. Za przytulanie, głaskanie odwdzięczę się długim mruczeniem. Czy jest na tym świecie osoba, która mnie zrozumie? Czy ktoś mnie jeszcze pokocha? Jeżeli chcesz stworzyć dla mnie dom, proszę skontaktuj się z moją opiekunką. Czekam na kogoś wyjątkowego, może to będziesz właśnie Ty?
Miejsce pobytu: schronisko Konin
Uwagi: Oferta TOZ, dodano 21.06.2010 r. Oferta adopcyjna ma również na celu znalezienie domu tymczasowego dla kotki. Taka pomoc dla Pumy jest na wagę złota. Jeżeli znajdzie się odpowiedzialny opiekun kotka zostanie przywieziona do Szczecina.
Kontakt: Opiekunka Magdalena tel. 510-210-244-149 adresem e-mail: internet.toz@o2.pl bądź numerem GG: 20231936

Obrazek

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Pon cze 21, 2010 16:41 Re: Czarna PUMA ponownie szuka domku! Potrzebny DS!!

super , trzymam kciuki, to jest super kota!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto cze 22, 2010 6:25 Re: Czarna PUMA ponownie szuka domku! Potrzebny DS!!

Pumeczka nie ma tylko dwóch kiełków.

KMKR

Od: Wto lut 02, 2010 8:15

Post » Wto cze 22, 2010 7:14 Re: Czarna PUMA ponownie szuka domku! Potrzebny DS!!

Dokładnie. Fajny opis, w schronisku będę w czwartek, ale według mnie jeśli dom tymczasowy w Szczecinie by się znalazł i udałoby się zorganizować transport to nie ma żadnych przeciwskazań. Trzymajmy więc kciuki, żeby się coś znalazło :ok:
ObrazekObrazek

Ag_konin

Od: Pt gru 04, 2009 12:10

Post » Wto cze 22, 2010 8:20 Re: Czarna PUMA ponownie szuka domku! Potrzebny DS!!

Ag_konin czy mogę prosić o zmianę info w temacie? Coś typu, że Puma szuka dt.
Dzięki i czekam na wieści. I proszę wygłaskać Pumę od nowej cioci.

Pixia

Post » Śro cze 23, 2010 18:59 Re: Czarna PUMA szuka domku! Potrzebny DT lub DS!!

co nowego.... ?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro cze 23, 2010 23:17 Re: Czarna PUMA szuka domku! Potrzebny DT lub DS!!

Czekam na nowe fotki, żeby tą pięknotę poogłaszać. :mrgreen:

Pixia

Post » Sob cze 26, 2010 21:39 Re: Czarna PUMA szuka domku! Potrzebny DT lub DS!!

No dobra, mam ekstra wiadomość dla PUMKI!
Znalazł się ekstra dom, który chce dać szansę kotu nieadopcyjnemu.
Dom z ogrodem, wykastrowanym kocurkiem i odpowiedzialną właścicielką. Pani wie o zachowaniu w stosunku do innych kotów, za 2 tygodnie ma urlop i chciałaby jak najwięcej czasu jej poświęcić.
Pozostał tylko transport. :ryk: :ryk: :ryk:
I jeszcze jedno pytanie: czy kotka jest szczepiona? Jeżeli nie to mogę prosić o takie szczepienie normalnie za pieniążki?

Pixia

Post » Sob cze 26, 2010 21:43 Re: Czarna PUMA szuka domku! Potrzebny DT lub DS!!

jakie wieści :dance: :dance: :dance2: :dance2:
Pumka jest szczepiona
niesamowite :1luvu: nie to, że szczepiona jest, ale że dokonałaś cudu, Pixia :1luvu:
no to szukamy transportu :ok: do Szczecina, tak?
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Sob cze 26, 2010 22:01 Re: Czarna PUMA szuka domku! Potrzebny DT lub DS!!

Tak, szukamy transportu. Pani ma urlop od 10 lipca, w zasadzie od 9 wieczorem.
Nie znam koteczki ale jestem przeogromnie szczęśliwa! :ryk: :ryk:
Jeszcze nawet nie zdążyłam jej porządnie ogłosić na portalach....

Pixia

Post » Nie cze 27, 2010 10:39 Re: Czarna PUMA szuka domku! Potrzebny DT lub DS!!

to jest fajna kota! proludzka i miaziasta!
Na pewno skradnie serce Pani!
Tylko czy transport się znajdzie? Szukacie?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie cze 27, 2010 16:52 Re: Czarna PUMA szuka domku! Potrzebny DT lub DS!!

Ale się cieszę! :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon cze 28, 2010 8:17 Re: Czarna PUMA szuka domku! Potrzebny DT lub DS!!

Z transportem już nie ma problemu. Ja mogę w sobotę lub w niedzielę ( 10 lub 11.07.2010) zawieść Pumeczkę. Dobrze by było, żeby pojechał z nami ktoś, kto będzie Pumeczce dotrzymywał towarzystwa. Fajnie by było, gdyby to była osoba znająca się na adopcji. Nie można zmarnować takiej szansy dla Pumci. Transporterek i kocyki mam. Proszę o wiadomość czy jeszcze będzie coś potrzebne.

KMKR

Post » Pon cze 28, 2010 14:25 Re: Czarna PUMA szuka domku! Potrzebny DT lub DS!!

KMKR ale cudowna wiadomość !
Jeżeli udało by się znaleźć dom dla Godzilli to też byś ją mogła zabrać jednym transportem? :mrgreen:
Ja będę bezpośrednio w szczecinie, więc adopcją się zajmę. :wink:
A najlepiej to jakbyś ze mną podjechała do nowej Pani Pumy to będziesz mogła zdać relację.

Kto zechce dotrzymać towarzystwa ? :ryk:

Pixia

Post » Pon cze 28, 2010 16:36 Re: Czarna PUMA szuka domku! Potrzebny DT lub DS!!

Pixia najpierw musisz adopcje załatwić ze schroniskiem. Jak wszystko będzie dopięte jestem do dyspozycji. Kierownictwo schroniska ma do mnie telefon i wie, że jestem chętna do przewiezienia Pumy.

KMKR

[poprzednia][następna]