I po mału zabieram się za promocję Pumki.

Imię: Puma
Rasa: domowa
Wielkość: adekwatna do wieku
Umaszczenie: czarne
Stan Zdrowia: bardzo dobry
Kastracja / Sterylizacja: tak
Upodobania i nawyki: Cześć! Mam na imię Puma, mam osiem lat i od ośmiu miesięcy mieszkam w schronisku. Jak większość zwierzaków tutaj kiedyś miałam dom, miałam swoich opiekunów, swoją kanapę, zabawki. Mówią, że szczęście nie może wiecznie trwać i tak też jest w moim przypadku. Ktoś się mnie pozbył zostawiając na ulicy wraz z moim potomstwem. Czym zawiniłam? Tym, że po prostu byłam? Gdy tutaj trafiłam tak naprawdę nie zastanawiałam się, co będzie dalej, dostałam schronienie oraz jedzenie i w miarę możliwości trochę czułości. Kiedy w drzwiach widziałam nową osobę, próbowałam pokazać się z najlepszej strony. Ale jakie mam szanse w porównaniu z kilkumiesięcznymi maluchami? Kto weźmie taką starą czarnuchę do domu? Tak dobrze czytasz, ludzie uważają mnie za starą. Mam dopiero 8 lat i jeszcze drugie tyle przede mną.Czy mi już nic się nie należy od życia? W lutym nastąpił przełom, dostałam szansę na dom tymczasowy. Tak pokochałam Panią, która mnie przygarnęła, że chciałam ją mieć na wyłączność. Trochę się denerwowałam na czworonogi i to zaważyło na moim losie. Schronisko ponownie otworzyło dla mnie drzwi. Gdybym wiedziała, że tak się to skończy byłabym grzeczniejsza. Teraz już nie spoglądam na drzwi i nowe osoby. Nie chcę żeby mnie ktoś ponownie zabrał do domu i po jakimś czasie oddał. Nie jestem rzeczą, mam swoje uczucia.... Piszę tą ofertę, bo być może ktoś mnie wypatrzy, da szansę na godne życie. Może to nieskromnie tak pisać o sobie, ale jestem kochaną, uroczą koteczką. Wiem, do czego służy drapak i kuweta, nie rozrabiam w domu. Uwielbiam zabawy pod wszelką postacią. Za przytulanie, głaskanie odwdzięczę się długim mruczeniem. Czy jest na tym świecie osoba, która mnie zrozumie? Czy ktoś mnie jeszcze pokocha? Jeżeli chcesz stworzyć dla mnie dom, proszę skontaktuj się z moją opiekunką. Czekam na kogoś wyjątkowego, może to będziesz właśnie Ty?
Miejsce pobytu: schronisko Konin
Uwagi: Oferta TOZ, dodano 21.06.2010 r. Oferta adopcyjna ma również na celu znalezienie domu tymczasowego dla kotki. Taka pomoc dla Pumy jest na wagę złota. Jeżeli znajdzie się odpowiedzialny opiekun kotka zostanie przywieziona do Szczecina.
Kontakt: Opiekunka Magdalena tel. 510-210-244-149 adresem e-mail: internet.toz@o2.pl bądź numerem GG: 20231936