Doderek ma wymarzony domek.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lut 06, 2010 1:28 Re: Doderek ma wymarzony domek teraz zwie sie MARCEL :)

bozena640 pisze:
agakow82 pisze:Marysiu zapomniałaś jeszcze o Romanie :):)
ale tak szczerze to wiem jaka to satysfakcja gdy znajdzie się dom dla bezdomniaka dopiero po Doderku bo był ze mną najdłużej.Radzia i Roman szybko trafiły do DS i szczerze tak tego nie czułam.Ale z Doderkiem to coś innego.Był ze mną długo przeżył zimę na dworze,tulił się do mnie i mi mrukał,chodził ze mną śmieci wyrzucić,odprowadzał do bramy jak szłam do pracy...... a wiem jak na początku było ciężko żeby do mnie podszedł.Bardzo się do niego przywiązałam :) do miałkamnia pod drzwiami rano ,do walenia główka w moje drzwi żebym szybciej wyszła :) Po prostu go pokochałam. Może to źle zabrzmi ale to CHOLERNIE miłe uczucie wiedzieć że ma teraz ciepło i miłość i pełną miseczkę:)
no i się rozczuliłam ..............
tęsknię za nim.Już nie mogę się doczekać kiedy pojadę do Moniki w odwiedziny na kaweczkę i potulę mojego grubaska.................oj przepraszam już nie mojego :)

Twojego, na zawsze zostanie w serduszku jako Twój Doderek........

Twojego, Twojego, ja tak myślę o każdym kotku, który przewinął się przez mój dom
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Sob lut 06, 2010 9:39 Re: Doderek ma wymarzony domek teraz zwie sie MARCEL :)

mar9 pisze:
bozena640 pisze:
agakow82 pisze:Marysiu zapomniałaś jeszcze o Romanie :):)
ale tak szczerze to wiem jaka to satysfakcja gdy znajdzie się dom dla bezdomniaka dopiero po Doderku bo był ze mną najdłużej.Radzia i Roman szybko trafiły do DS i szczerze tak tego nie czułam.Ale z Doderkiem to coś innego.Był ze mną długo przeżył zimę na dworze,tulił się do mnie i mi mrukał,chodził ze mną śmieci wyrzucić,odprowadzał do bramy jak szłam do pracy...... a wiem jak na początku było ciężko żeby do mnie podszedł.Bardzo się do niego przywiązałam :) do miałkamnia pod drzwiami rano ,do walenia główka w moje drzwi żebym szybciej wyszła :) Po prostu go pokochałam. Może to źle zabrzmi ale to CHOLERNIE miłe uczucie wiedzieć że ma teraz ciepło i miłość i pełną miseczkę:)
no i się rozczuliłam ..............
tęsknię za nim.Już nie mogę się doczekać kiedy pojadę do Moniki w odwiedziny na kaweczkę i potulę mojego grubaska.................oj przepraszam już nie mojego :)

Twojego, na zawsze zostanie w serduszku jako Twój Doderek........

Twojego, Twojego, ja tak myślę o każdym kotku, który przewinął się przez mój dom

mojego DODERKA :):):)
Obrazek Obrazek
OKTUŚ i HANECZKA Nasze aniołki
viewtopic.php?f=1&t=102758&start=0

agakow82

Od: Sob paź 31, 2009 19:36

Post » Sob lut 06, 2010 9:55 Re: Doderek ma wymarzony domek teraz zwie sie MARCEL :)

Wieści z domku Doderka:
Jest zajefajnie :) Doderek i Luncia brykają :) Doder nawet spał dzis z Moniką i juz nie placze w nocy i.....podchodzi do smyrania :dance: :dance2: :dance2:

Jeśli wszystko pojdzie po myśli Dużych to w poniedziałek czeka Doderka i Luncie wizyta u weterynarza :) Doderkowi te uszy musi spradzic wet bo jak byl u mnie ( jak czekalismy na dziewczyny) i tak porządnie sie przyjrzałam w swietle domowym to gleboko ma jeszcze coś czarnego i to może byc ten świerzb.Lepiej to sprawdzic no i tak go czeka jeszcze szczepienie :) W kupie nie ma robakow wiec ta tabletka na odrobaczenie co mu dalam pomogla( ja nie mialam mozliwosc sprawdzania kupek bo on na dworze sie zalatwial) pchelek tez nie ma bo go odpchlilam .Zostalo tylko szczepienie :)
A Luncia zaczela kichac :(
mam nadzieje ze to nie jest oznaka czegos zlego......
Obrazek Obrazek

agakow82

Post » Sob lut 06, 2010 10:30 Re: Doderek ma wymarzony domek teraz zwie sie MARCEL :)

Witamy sobotnio :D
Obrazek
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Sob lut 06, 2010 22:45 Re: Doderek ma wymarzony domek.

Lunka byla juz dzisiaj u weta ma kater kicha i nie jest za dobrze.jest na lekach.zabrali krew do badania bo to moze byc bialaczka :(
od razu Doder zostal odizolowany tzn Lunka jest w jednym pokoju ma swoje miski swoja kuwete itp.Bylam dzisiaj u nich dalam jej leki.Bidna mala.Jest oslabiona.....Dziewczyny byly z nia u wet u nich i tam bedzie leczona.Najgorsze jest to ze Lunka jest zabrana od innego weta a ten nic a nic nie wspomnial ze jest chora.Powiedzial tylko ze ma zacme i to zoperuje i ze bedzie widziec,Nic wiecej :( a tu sie okazuje ze kotka jest chora.Ma tez robaki w sobie :( No nic wiecej bedziemy wiedziec w poniedzialek bo beda wyniki.
Doder bo juz tak zostalo :) bedzie u weta w poniedzialek bo musza go zaszczapic.Mam nadzieje ze przez te pare dni sie nie zarazil.
Doder jest cudowny :1luvu: Ma taka miałą i mięciutką sierść i takie piękne białe skarpeteczki :) widać że ma się bradzo dobrze i powoli się oswaja :) Siedzi w swoim kącie pad wersalką ale wychodzi już coraz śmialej do swoich domowników i tak pieknie mruczy i się łasi do smyrania.Piekny widok :1luvu: do mnie nie podszedł :( juz mnie zapomniał ale jak widziałam że podchodzi do swoich Dużych to mi bylo tak miło na serduszku :) ale jak włożyłam rękę pod wersalke to dał sie posmyrać i troszkę pomrukał :)
jestem pewna że to bardzo dobry dom dla Doderka :)
teraz tylko :ok: za Lunke żeby wyszła z choroby ........................
Obrazek Obrazek

agakow82

Post » Nie lut 07, 2010 12:00 Re: Doderek ma wymarzony domek.

za Lunkę :ok: :ok: :ok: :ok:
za oswajanie Doderka też :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Nie lut 07, 2010 13:43 Re: Doderek ma wymarzony domek.

:ok: za zdrówko Luny
:ok: za Doderka
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.

bozena640

Post » Nie lut 07, 2010 13:58 Re: Doderek ma wymarzony domek.

:ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Temida75

Od: Śro sie 19, 2009 14:48

Post » Nie lut 07, 2010 14:07 Re: Doderek ma wymarzony domek.

my tez trzymamy :ok:
Obrazek Obrazek

agakow82

Post » Wto lut 09, 2010 7:12 Re: Doderek ma wymarzony domek.

Doder nie daje sie zlapac :) przychodz sie miziać ale wystarczy sprobowac go zabrac na rece to ucieka pod wersalke :ryk:
ale mam nadzieje ze w koncu da sie zabrac na rece bo jego nowi wlasciciele chca z nim do weta isc na szczepienia
Obrazek Obrazek

agakow82

Post » Wto lut 09, 2010 11:23 Re: Doderek ma wymarzony domek.

WITAMY
Obrazek
agakow82 pisze:Doder nie daje sie zlapac :) przychodz sie miziać ale wystarczy sprobowac go zabrac na rece to ucieka pod wersalke :ryk:
ale mam nadzieje ze w koncu da sie zabrac na rece bo jego nowi wlasciciele chca z nim do weta isc na szczepienia

Trochę cierpliwości, kot dopiero uczy się, że ma dom, ciepło, pełne miski. Wszystkiego na raz się nie da załatwić.

bozena640

Post » Wto lut 09, 2010 16:59 Re: Doderek ma wymarzony domek.

bozena640 pisze:WITAMY
Obrazek
agakow82 pisze:Doder nie daje sie zlapac :) przychodz sie miziać ale wystarczy sprobowac go zabrac na rece to ucieka pod wersalke :ryk:

Trochę cierpliwości, kot dopiero uczy się, że ma dom, ciepło, pełne miski. Wszystkiego na raz się nie da załatwić.

wiemy wiemy
tylko chca z nim isc jak najszybciej do wet zaszczepic bo Lunka jest chora i zeby on sie nie zarazil ( sa odizolowane ale roznie to bywa)
Obrazek Obrazek

agakow82

Post » Śro lut 10, 2010 11:58 Re: Doderek ma wymarzony domek.

Wiem czytałam o chorobie małej, ale Doderek też kochana istotka. Trzeba chłopaka było albo zaszczepić po drodze do domku, albo pozwolić mu trochę się oswoić
My trzymamy :ok: za zdrowie obu kotów

bozena640

Post » Nie lut 14, 2010 9:52 Re: Doderek ma wymarzony domek.

ach u Doderka już coraz lepiej :)
ma jeszcze swoją oazę spokoju czyli pod łóżkiem ale juz coraz częściej wychodzi na spacery po mieszkanie
i bardzo go interesuje akwarium :)
na oknie też posiedzi czasami oczywiście zamknietym.Nie ma zbyt ciekawego widoku bo mieszka na 13 pietrze wiec widzi tylko okna z bloku naprzeciwko :ryk:
jeszcze na rece sie nie da zlapac wiec u weta nie byl :( ale na pieszczoty przychodzi
jego nowe pańcie zachwycone nim są i to mnie najbardziej cieszy ,że ma dużo miłości :1luvu:
sama jestem nim zachwycona.Mieszkał u mnie w piwnicy pare miesięcy,smyrałam go codziennie a nie wiedziałam że ma tak miłą i puszystą sierść i takie piękne białe skarpeteczki :) normalnie jak się umył to nie ten kotek :):):)
nadal za nim tęsknie ale na szczęście mogę go odwiedzać
Obrazek Obrazek

agakow82

Post » Nie lut 14, 2010 13:07 Re: Doderek ma wymarzony domek.

oby szybko można było go zaszczepić, kot zaszczepiony to kot bezpieczny, kciuki zo Doderka, jego koleżankę i Dużych :1luvu: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

[poprzednia][następna]