Mufka i Luis - szykujemy się do DOMU -WSPÓLNEGO!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Czw mar 04, 2010 22:17 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

no jak było mniej kotów to wychodziła sama
ja jej podstawiałam taki kubeł i sama wychodziła
a potem ją bez problemu łapałam i wkładałam z powrotem
teraz za dużo kotów i się bardzo boi
więc na razie nawet nie próbuję ...

velvet

Od: Wto kwi 11, 2006 16:27

Post » Pt mar 05, 2010 7:39 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

Jeszcze tydzień i powinny zostać dwa.Czarnej i Łatka nie liczę,bo one są w domowej części lecznicy.Łatwiej będzie o oswojenie, będzie spokojniej.Nie można teraz oddać Mufki.Każda zmiana w jej przypadku to już trauma.Tę swoją klatkę już zna, może da się ją wyciągać,brać na kolana.W końcu Luis też jest znajomym kotem.Najprościej byłoby wypuścić do piwnicy i z głowy.Ale szkoda,to piękna kotka,ona mnie rozczula, bardzo bym chciała ją oswoić.Ona nie jest klasyczną dziczką, trzeba znaleźć do niej klucz,a wtedy....miziak nad miziaki,bo widać,że bardzo za tym tęskni.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt mar 05, 2010 11:32 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

no własnie
ona strasznie chce być głaskana, ona się wtula dosłownie w moja rękę
ale cos ją blokuje .... :(

a mąż wetki mówił wczoraj że z Luisem będzie problem, że on nie znajdzie domu, bo taki niedobry jest, zadziora .... :cry:

velvet

Post » Pt mar 05, 2010 15:00 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

Zobaczymy.

ewar

Post » Pt mar 05, 2010 20:40 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

Luis nie jest zły,ja go naprawdę lubię i on o tym wie.On się po prostu nudzi,nie ma się czym zająć, a więc zaczepia inne koty,Jest bardzo fajny,kiedy się nim zajmuję, bawię się myszką.Przecież on przybiega ,kiedy go zawołam, chodzi za mną,kładzie się na grzbiecie,ociera głową o moją rękę...itd.
Martwię się Mufką.Wetka mówiła,że nie chce jeść.Przy mnie wypiła mleko dla kociąt,to chyba dobrze.Nie daje się pogłaskać,teraz jeszcze dodatkowo dostaje zastrzyki,co nie jest miłe ani dla niej,ani dla wetki. No i pozostałe koty są przestraszone.Trzeba będzie powalczyć o tę kotkę.Ciągle liczę na to,że uspokoi się trochę kiedy będzie mniej kotów.

ewar

Post » Pt mar 05, 2010 21:03 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

na szczęście jak przyszłam to zjadła pół puszeczki gimpecika
dala się pomiziać, ale mało było baranków dzisiaj, zaraz jakoś się położyła spać, taka bardzo smutna dziś była,
pokazała mi brzusio, bardzo ładnie wygląda
ucałowałam ją na dobranoc i powiedziałam że forum trzyma za nią kciuki, żeby się nie stresowała tak bardzo i zaufała nam bardziej

velvet

Post » Sob mar 06, 2010 7:36 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

Byłam tak około 17-ej.Mufka faktycznie była dość ospała.Fizycznie jest zdrowa,na to wygląda.Żeby tylko nie siadła jej psychika.Są takie obroże uspokajające- calming collar,albo może dawać jej tę karmę,która troszeczkę też wycisza? Nie mam pomysłu na Mufkę.

ewar

Post » Sob mar 06, 2010 10:32 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

Wróciłam z lecznicy.Mufka lepiej,pięknie zjadła, wetka ją wygłaskała.Mam wrażenie,że dzisiaj była spokojniejsza,ale nie wycofana,czy ospała.W poniedziałek wyjeżdża malutka,spokojna krówka po sterylce, będą więc tylko trzy koty w tym pomieszczeniu.Powinno być lepiej.W sobotę wyjedzie też Bodzio.

ewar

Post » Sob mar 06, 2010 11:40 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

Zapomniałam napisać,że Luis wyprzystojniał.Przytył,zrobił się z niego kot na schwał.Oczko niestety brzydkie,ale mam nadzieję,że to przejściowe.Lubię coś tego kota.Wierzę,że będzie miziakiem.

ewar

Post » Nie mar 07, 2010 18:41 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

ja niestety pracowałam i nie mogłam pójść

ewar ja chyba już zrobię ogłoszenia dla Mufki
trzeba po prostu napisac że to kotka dla kogos doświadczonego, kogoś kto zrozumie że ona musi mieć czas i spokój

ja jednak nadal sądze że ona w lecznicy nie da się poznać, nie zaufa do końca, wierze że w domu ona sie uspokoi i bedzie kochanym miziakiem

velvet

Post » Nie mar 07, 2010 19:12 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

OK.Bodzio wyjeżdża, Baby również.Mufka zostanie z Luisem,łatwiej będzie się nią zająć i może będzie mniej nerwowa.Obowiązkowo należy pisać prawdę.

ewar

Post » Pon mar 08, 2010 18:07 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

Luis jest okropny łobuz.Zaatakował Bodzia i to ponoć nie na żarty.Biedne burasisko,takie kochane,miziaste.Luis nie jest zły,on po prostu się nudzi,ma mnóstwo energii,a nie ma jej gdzie wyładować.Dzisiaj był szczęśliwy,bo rzucałam mu myszkę.Ale się ładnie bawił.A Mufkę głaskałam, strzelała baranki,ale jest bardzo nieufna.Głaskałam,było jej miło,a za chwilę jakby zorientowała się,że może ją skrzywdzę i był syk.Potem znów dawała się głaskać.Teraz jest tylko ona w klatce,Bodzio też zamknięty i Luis,który biega po tym pomieszczeniu.Trzy koty to nie dużo.W sobotę jeszcze Bodzio wyjeżdża,a więc nieźle.

ewar

Post » Pon mar 08, 2010 20:35 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

dla Luisa szukam domu z ogrodem
tak będzie dla niego najlepiej

a Mufka .... :cry:
dziś było pięknie
ostatnio byłam w piatek, więc 3 dni mnie nie było
otworzyłam tylko klatkę a ona tak była uradowana, tak barankowała, i wpakowała mi się od razu na ręce

kochana niunia, przytulała się, nosiłam ją, no cudnie ... ale ...
do czasu ....musiałam ją postawić i wtedy już koniec miłosci
tak mi się wczepiła w ręce że aż musiałam ją złapać tak za kark za sierść żeby włożyć do klatki :cry: :cry: :cry:
potem już się nie dała dotknąć ....

to nic że mi palce puchną :roll:

szkoda mi kota, żal mi że ja musiałąm tak złapać, tzn krzywdy jej nie zrobiłam żadnej, bo weci tak przecież łapią koty...

ale tak sobie myśłe że jak ona by była w DT to by naprawdę był cudny kot, ona musi tylko poznać, poczuć że nikt jej krzywdy nie zrobi

w lecznicy przecież ma dobrze, ale zwierzęta na ogół nie lubią chodzić do wetów, więc tam jednak się zwierzę stresuje

czy ktoś się zlituje, czy kogoś ujmie za serducho ta mała kruszyna??

a dla Luisa łobuziaka dom z ogrodem chcemy, on musi wychodzić

velvet

Post » Wto mar 09, 2010 8:23 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

chyba nie ma sensu tu pisać

nikt nie zagląda, :(

no cóż, na razie koty są w lecznicy, ale się okaże co potem,
wiecznie nie mogą tam być, blokują miejsce

nawet nie chce myśleć co będzie jak nikt nam nie pomoże ... z DT :( :(

velvet

Post » Wto mar 09, 2010 15:32 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

Velvet,nie wywołuj złych emocji.Przecież nic się tragicznego nie dzieje.Mufka jest zadbana,głaskana,oswoi się trochę,będzie mniej kotów.A może Luis znajdzie dom? Misia, ta 10-letnia kotka,wydawałoby się bez szans,a już drugi domek się odzywa w sprawie jej adopcji.Spokojnie.

ewar

[poprzednia][następna]