10malutkich kotków mieszka pod kioskiem-szukamy DT //KIELCE

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 30, 2008 15:29

ania1985 pisze:napisalam maila do tozu,
jak dzwonilam niedawno w sprawie jednego czarnego kota, nie bylo miejsc, a koty chore, ale chyba im wiecej osob bedzie mialo na uwadze te maluszki tym lepiej.
wczoraj zostaly nakarmione, jutro do Keri powinna przyjsc karma, takze moze jakos przetrzymaja narazie.....byle sie cos w koncu znalazlo

TOZ jest poinformowany - przecież Fiona jest z TOZ-u. A z panią prezes rozmawialiśmy oboje. Członkowie TOZ-u postarają się pomóc, ale stopień "zakocenia" ich prywatnych pomieszczeń jest naprawdę bardzo wysoki.
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Wto wrz 30, 2008 16:09

Gem ale ja nie wiedzialam ze Fiona jest z TOZU, myslalam ze pomaga tak niezaleznie, niezrzeszona;P

tzn mozna bylo sie domyslec, ale ze jestem tu jak wiecie w sumie od paru dni, no to jeszcze sie nie wiem wielu rzeczy.

czyli ze kotki maluszki sa w kolejce

jeju zeby tylko przetrwaly zanim nadejdzie pomoc

Gem a jak tak patrzac z perspektywy czasu , znajac mniej wiecej tempo adopcji, jak szybko jest szansa na wzięcie tych maluchow?? wiem ze trudno powiedziec napewno ale chociaz tak "na oko"?

ania1985

Od: Śro wrz 12, 2007 9:06

Post » Wto wrz 30, 2008 18:10

Tempo adopcji zależne jest od zainteresowania i od osoby wydającej. Fiona sprawdza domki (wizyty przedadopcyjne itp.), więc u niej adopcje idą wolniej.

Trzeba szukać DT, ale dla dziesięciu kotów naraz to będzie bardzo trudne.
Obrazek

Gem

Post » Wto wrz 30, 2008 18:59

moja kolezanka tam chodzi płoki kari nie dostanie karmy ktora zamowilam na Jej adres poczta. dzisiaj nie widziala maluszkow-ale uwaga , byla kocica!!
podejrzewam ze koty spaly czy tez sie ukryly bo tak deszczowo w koncu jest.

ale to ze byla kocica moze wskazywac na to ze jednak sie nimi opiekuje, i chyba tak jest , bo przeciez nie wyzylyby bez niej.

mialam na mysli raczej to, czy jak sie zwolni jakies miejsce to maluchy ze slichowic moga od razuy wskoczyc, chociaz czesc?

dowiadywlam sie dziisaj o piwnice, w moim bloku jest chamstwo wiec zdecydowanie odpada, ale mam cos na mysli, nie chce narazie obiecywac , wiec nie bede zapeszac. musze sprawdzic to i owo:)

ania1985

Post » Wto wrz 30, 2008 21:49

Na razie karmy nie widać;( Może jutro przyjdzie, jak narazie to dostałam "paczuszkę dla maluszka" zamawiałam w lato i dopiero teraz przyszła. Zamawiałam z myślą kiedyś się przyda. Więc kotki ewentualnie mogą dostać mleko, 4 saszetki, 300g suchego. Wszystko whiskasowe, ale to zawsze jedzenie. Przeciez nie zawsze beda pieniadze na RC.
Kari125

Post » Śro paź 01, 2008 5:45

Kari to jest moj znajomy sprzedawca, a towar wczorasj wyslany ( dostalam maila). gdyby szedl kurierem juz by byl, ale idzie poczta polska, tam z reguly 3 dni w sumie to trwa.

wiesz co, super by bylo jakbys je nakarmila tym wiskasem, bo moja kolezanka w taki dzien deszczowy nie wiem czy pojdzie, bo musi ze soba brac male dzieck.

ania1985

Post » Śro paź 01, 2008 19:25

Nie ma sprawy. Kotki już nakarmione. Widziałam 3 maluszki i czarną kocicę. Jeden mały, dostał imię kropka. Ma ciemną kropkę na białym grzbiecie. Dał się podejś dosłownie na odległośc dłoni.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Kari125

Post » Śro paź 01, 2008 20:43

Jakie śliczne maluszki :lol:

Podrzxucę, może wypatrzy ktoś, kto mógłby Wam pomóc.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro paź 01, 2008 22:25

Na juz jest zapotrzebowanie na czarnego kocurka.
Jeśli jest takowy to łapcie go a my sprawdzimy domek.

adopcje rzeczywiscie zaleza od tego jakie warunki staia wydający.
U nie których koty siedza czasem kilka dni i juz wydane a u nie których siedzą miesiącami w oczekiwaniu na odpowiedzialny domek.

Jesli pojawiła się kocica trzeba ja łapac i sterylizowac.
W razie czego na slichowicach moge załatwić bezpłatny zabieg.
jesli bedzie potrzean pomoc w łapaniu prosze o info.
Potrzebny tez bedzie tymczas po sterylca a w tym niestety w chwili obecnej nie moge pomóc :(
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Śro paź 01, 2008 22:49

Oby tylko był jakiś czarnuszek :ok:
Obrazek

Gem

Post » Czw paź 02, 2008 5:39

to Keri sprawdz czy jest czarny,a w ogole to kochana jestes....

jesli jets czarna kocica to jest szansa na czarnego, tym bardziej wsrod 10tki ( ciekwe czemu wszystkie nie wyszly na wiskasa- moze te slabsze juz choruje:/)

fiona jak bedzie czarny to nalezy go zlapac i przywiezc do Ciebie?
(pytam bo nie bralam jeszccze w tym nigdy udzialu)
Jesli tak, i jesli Keri nie bedzie mogla zlapac, to ustalimy co innego.

ale te koty wygladaja na bardzo bardzo mlode, boje sie o nie:((

(mam nadzieje ze dzisiaj rc dojdzie.)

i bardzo wazne do Fiony: jak maly ma byc ten czarny? bo ja pod blokiem dokarmiam czarnego wlasnie- bardzo madry kicius- nie wiem jakiej plci...wiec jesli nie bylo by czarnego wsrod tej 10tki to moge zlapac tego! tylko ze on soe urodzil jakos w czerwcu/lipcu i nie jest juz maluszkiem, tytlko srednim kotkiem.

ania1985

Post » Czw paź 02, 2008 15:22

Na karmienie wyszły tylko 3 maluchy i prawdopodobnie ich mama... Małe wyglądają mi na ok miesiąc. Niedługo znowu idę je nakarmić to może wyjdą inne. Aniu a jesteś pewna, że było ich 10?
Kari125

Post » Czw paź 02, 2008 18:00

Keri tylko z relacji , ale oprocz relacji dzieci, potwierdzila mi to tez dorosla osoba, moja kolezanka. powiedziala ze widziala jak spaly na dworze , jak bylo cieplo, wtulone jeden w drugiego, i tworzyly wielka futrzasta kule.

sprawdz czy jest czarny Keri ok

ania1985

Post » Czw paź 02, 2008 18:12

Nadal są 3 i matka, ale uwaga jakiś facet do mnie zagadał i powiedział, że wziął jednego do siebie. RC nadal nie ma;(
Kari125

Post » Pt paź 03, 2008 5:43

o kurde czyli ze moze wiecej zostalo zabranych?
rzeczywiscie dlugo idzie, dzisiaj piatek a zamawialam w pn chyba.

ania1985

[poprzednia][następna]