Mały śliczny KOZAk - już na SWOIM:))))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 16, 2008 8:03

Hopsa najmniejszy Orzech do góry :!:
Obrazek Frania 03.01.2013 [*] na zawsze w moim sercu

madziaki

Od: Sob lip 15, 2006 16:21

Post » Wto wrz 16, 2008 9:31

hehe, najmniejszy Orzeszek przez czas antybiotyku zrobil sie chyba ciut mniejszy (tydzien temu wazyl niecaly 1 kg, a potem apetytu nie mial). Teraz mam przyjemnosc obwiescic, ze apetyt WROCIL!!! :dance: Musialam go wczoraj troche bardziej przekonywac, czyli kawalek mokrego z sosikiem na sile w pysio wpakowalam - pociamkal zadowolony i poszedl ciamkac do miski. Po jakims czasie znowu - na sile kawalek do pysia i znowu podreptal do miski. Rano dzisiaj miska byla pusta, a do swiezo nalozonego conva chlopaki chetnie przylezli.
Conv chyba nie do konca im smakowal, bo potem przylezli do mnie i mi camemberta wyjadac zaczeli :strach: ale to normalnie jeden przez drugiego przelazil byle zabkiem lub jezykiem serka dosiegnac 8O
I jeszcze krotki meldunek - Kozak w kuwetce calkiem poprawne produkty zostawia (podczas, gdy Osiolkowi troche sie biegunkuje - dlatego przez chwile zamiast conva dostawali intestinala, i to im najwyrazniej lepiej smakowalo ;) ).
[*]BlankaObrazek, [*]Znajdek/Merlin,
[*]OsiołekObrazek, [*]StasiuObrazek, [*]CocoObrazek

Gocha17_

Od: Czw sie 09, 2007 14:53

Post » Wto wrz 16, 2008 18:14

Trochę mnie nie było ale już się melduje:) Cieszy mnie taki obrót sprawy,a co do wspólnego spania to już nie mogę się doczekać.

Gocha wysłałam PW.

anastasia

Od: Czw gru 13, 2007 11:28

Post » Śro wrz 17, 2008 10:18

Krakowskie głaski dla Kozaka :!:

madziaki

Post » Śro wrz 17, 2008 10:33

Jak nam jakies przypadlosci na drodze nie stana, to jutro Kozak ruszy w droge do Poznania :D
Chlopak podjada regularnie (ale bez przezerania sie - zatem nie ma spuchnietego brzucha :wink: ), najchetniej gerberka kurczakowego, na drugim miejscu sa saszetki intestinala, a na koncu saszetki conva, ktorych mu nie odpuszcze :twisted: (jak glodny, to zje, ale potem grzebie lapka pokazujac mi, co o tym daniu mysli :oops: ).
Osiolek - maly rozbojnik - uwielbia sie z Kozakiem tarmosic. Kozak to podgryzanie i tarmoszenie kwituje oburzonym miaukiem, i w miare mozliwosci odgryza sie i lapami czterema sobie pomaga :ryk: Jak ma juz dosc, to sie wyrywa i odchodzi kawalek, do skutku, az sie Osiolkowi znudzi lub czyms innym zajmie.
Wczoraj wlaczyli nam kaloryfery, wiec lepszy od solarium okazal sie grzejnik, na ktory mozna spac, i na ktorym Osiolek pewnie sie nie czuje, wiec nie przylazi podgryzac :twisted: czasem tylko z parapetu lapka zaczepia ...
W zabawie kulka futrzana na kijku chlopaki sie bardzo ladnie podzielili: Osiolek woli kulke futrzana, a Kozak - koniec patyka, wiec moglam obu wariatow zabawiac jedna zabawka :spin2:

Gocha17_

Post » Śro wrz 17, 2008 10:57

Never pisze:Piękny! a co z łapkami - mozna operować?

Stawiam na to, ze nie ma potrzeby operowac 8) Przez ten tydzien Kozak udowodnil, ze lapka (lewa przednia, ktora powloczyl na poczatku) DZIALA i jest w ciaglym uzyciu:
- bieganie (normalnie sie podpierajac, a nie na stawie lokciowym)
- przeciaganie sie z wbijaniem pazurkow w reke lub noge czlowieka
- grzebanie w kuwecie (lub przy misce z convem :twisted: )
- opedzanie sie od Osiolka i jego niedzwiedzich zabaw
- przeganianie lub przytrzymywanie zabawek
Jeszcze czasem sie lapka podwija, gdy Kozak z wiekszej wysokosci zeskakuje - moze nie do konca miesnie sie wzmocnily, ale postep jest ogromny :ok:
Kolejnym uzytkiem dla lapki bedzie udeptywanie (tej techniki chyba jeszcze nie zna, ale to kazde kocie ma we krwi, wiec kiedys zacznie :love: ).
Jak cos obiema lapkami trzeba zrobic, to obie dzialaja tak samo :ok:

Gocha17_

Post » Śro wrz 17, 2008 11:40

Weci schroniskowi też uważali, że łapka powinna się sama rozruszać.
I uprzedzam - Gosi odpuszczę, ale anastasia już się nie wymiga - muszą być fotki! :)
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Czw wrz 18, 2008 7:54

No to szczęsliwej drogi Kozaczku :!:

madziaki

Post » Czw wrz 18, 2008 9:55

Kozak wyruszyl w droge ... najpierw ze mna pociagiem z Piaseczna (najbardziej stresujace byly wszelkie dzwieki piszczace, zgrzytajace, gwizdzace, ale stukot i hustanie juz nie tak bardzo). Teraz jedzie innym pociagiem, w innym towarzystwie. Ale to dzielny chlopak, wiec po chwili stresu na pewno sie uspokoi! Walowka na droge jest, ale sniadanko przed wyjazdem zjadl, wiec powinno mu wystarczyc na te kilka godzin. W nocy tez kuwetke odwiedzil, wiec moze i kuwetka przez droge nie bedzie potrzebna ;)

Mialam ambitny plan jeszcze przed wyjazdem zrobic zdjecia jego z Osiolkiem ... no ale jak z chlopakami w pokoju jestem, to mi w glowie mizianki albo zabawa :oops: No i ni ma :twisted:

Osiolek zostal sam ... bedzie za Kozakiem tesknil :( ja zreszta tez :cry:

Gocha17_

Post » Czw wrz 18, 2008 11:42

BANNEREK DLA MAŁEGO AKSAMITKA :ok:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tiny.pl/8ltd][IMG]http://images26.fotosik.pl/276/0922fec3b792252a.jpg[/IMG][/URL]
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw wrz 18, 2008 13:56

Ciocia ruru jak zawsze niezawodna :1luvu:

madziaki

Post » Czw wrz 18, 2008 16:43

ruru pisze:BANNEREK DLA MAŁEGO AKSAMITKA :ok:

On sie naprawde robi aksamitny! Troszke cialka jeszcze nabierze, footerko mu sie zagesci bardziej ... ale i tak juz milo go bylo glaskac :love:

Gocha17_

Post » Czw wrz 18, 2008 16:50

Oj, stara sklerotyczka juz ze mnie :oops:

Rano Kozak zademonstrowal kolejny sposob dowodzenia, ze lapka jest :ok: -> po raz pierwszy go widzialam drapiacego! Pazurkami obu lapek namietnie chrobotal o tapicerke na poduszce :twisted: Dopiero po chwili Osiolek po nim papugowal :ryk:

A zebyscie go widzieli stojacego na tylnych lapkiach i machajacego przednimi odstraszajaco na Osiolka :!: :!: :!: Po prostu cud miod i Orzeszki :spin2: :dance2: :1luvu:

Gocha17_

[poprzednia][następna]