Bródnowska Banda Bis - Humpal w nowym domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon maja 19, 2008 14:19

To jeszcze trochę o kociakach skrobnę.
Może słabo to widać na zdjęciach - Hanka ma rozbielone obwódki wokół oczu i na pysiu, w ogóle jest marmurką z takim białawym podbiciem. Cypisek jest bury-bury, z odrobiną piaskowego koloru. Na żywo te różnice są widoczne.
Muszka ma burą maseczkę ze "strzałką" na czole, jej bracia mają maseczki jakby ucięte poziomo. Humpal ma burą obwódkę na prawej łapce, Rumcajs na lewej.
No i charaktery też mają różne.
Rumcajs jest naprawdę zbójnikiem - najbardziej śmiały, pierwszy wyłaził z transportera na zwiedzanie, do miski, do kuwety. Jest też największym wrzaskunem, wzięty na ręce zaraz zaczyna jojczyć i skarżyć się, że męczą kota. Pierwszego dnia siedział pod drzwiami łazienki i wył, żeby go wypuścić :roll: Teraz na szczęście już mu przeszło.
Haneczka jest bojowa babka, potrafi nafukać i nagadać intruzowi. I w ogóle udaje bardzo groźną ;) Ale na kolanach już powoli mięknie.
Cypisek jest troszkę sierotowaty, taki koci dzieciak. Przestraszony, ale jednak ciekawski i rezolutny.
Humpal podobny jest z charakteru do Rumcajsa, chociaż nie aż tak śmiały i zdecydowanie bardziej cichy ;)
Muszka to słodka kocia pierdołka, najbardziej nieufna i przestraszona. Boi się jeszcze przy mnie wyjść z transportera do miski, dostawiona ucieka - muszę ją karmić na kolanach, bo inaczej rodzeństwo wszystko jej wyżre.
Kociaki żywo reagują na to, co dzieje się za drzwiami łazienki, szczególnie na odgłosy innych kotów. Zaraz pędzą z piskiem do drzwi i próbują się wydostać. Szukają mamy :(
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pon maja 19, 2008 15:09

Trzynascie kotów o matko. 8O
Trzymam mocne kciuki za znalezienie domów :ok:

aguś

Od: Czw sty 29, 2004 20:51

Post » Pon maja 19, 2008 16:44

aguś pisze:Trzynascie kotów o matko. 8O

Ale rudy nadal jeden ;) :lol:
Alfons Allais

Aleba

Post » Pon maja 19, 2008 16:50

genowefa pisze:
czarna_agis pisze:Ładne som nawet :wink:

agis żartujesz chyba? 8O ;) Gdzie one mają coś czarnego?
Wszystkie som czarne - tyle że pręgowane, z białym lub bez, agis się zna :P

Rumcajs ma strasznie słodki pysio :love:
W ogóle wszyskie som cudne, do zamiziania :mrgreen:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon maja 19, 2008 16:59

genowefa pisze:
czarna_agis pisze:Ładne som nawet :wink:

agis żartujesz chyba? 8O ;) Gdzie one mają coś czarnego?

Oj, ciiicho!!
Nie chciałam, żeby Oli się przykro zrobiło, że ma brzydkie tymczasy :wink:

Poza tym ja też chwilowo żadnego czarnego tymczaska nie posiadam :cry: Tylko jakieś rude i bure... Fuj...
Jopop mi je zareklamowała, że połowa jest CZARNA tygrysio pręgowana :twisted:

A poza tym...
Kicorek pisze:Wszystkie som czarne - agis się zna :P

No, właśnie :twisted:
Obrazek

czarna_agis

Od: Czw wrz 07, 2006 23:14

Post » Pon maja 19, 2008 17:26

czarna_agis pisze:Nie chciałam, żeby Oli się przykro zrobiło, że ma brzydkie tymczasy :wink:

Dzięki Ci, dobra kobieto ;)
Alfons Allais

Aleba

Post » Pon maja 19, 2008 17:41

Aleba pisze:To jeszcze trochę o kociakach skrobnę.
Może słabo to widać na zdjęciach - Hanka ma rozbielone obwódki wokół oczu i na pysiu, w ogóle jest marmurką z takim białawym podbiciem. Cypisek jest bury-bury, z odrobiną piaskowego koloru. Na żywo te różnice są widoczne.
Muszka ma burą maseczkę ze "strzałką" na czole, jej bracia mają maseczki jakby ucięte poziomo. Humpal ma burą obwódkę na prawej łapce, Rumcajs na lewej.
No i charaktery też mają różne.
Rumcajs jest naprawdę zbójnikiem - najbardziej śmiały, pierwszy wyłaził z transportera na zwiedzanie, do miski, do kuwety. Jest też największym wrzaskunem, wzięty na ręce zaraz zaczyna jojczyć i skarżyć się, że męczą kota. Pierwszego dnia siedział pod drzwiami łazienki i wył, żeby go wypuścić :roll: Teraz na szczęście już mu przeszło.
Haneczka jest bojowa babka, potrafi nafukać i nagadać intruzowi. I w ogóle udaje bardzo groźną ;) Ale na kolanach już powoli mięknie.
Cypisek jest troszkę sierotowaty, taki koci dzieciak. Przestraszony, ale jednak ciekawski i rezolutny.
Humpal podobny jest z charakteru do Rumcajsa, chociaż nie aż tak śmiały i zdecydowanie bardziej cichy ;)
Muszka to słodka kocia pierdołka, najbardziej nieufna i przestraszona. Boi się jeszcze przy mnie wyjść z transportera do miski, dostawiona ucieka - muszę ją karmić na kolanach, bo inaczej rodzeństwo wszystko jej wyżre.
Kociaki żywo reagują na to, co dzieje się za drzwiami łazienki, szczególnie na odgłosy innych kotów. Zaraz pędzą z piskiem do drzwi i próbują się wydostać. Szukają mamy :(

Normalnie się zakochałam w Muszce! jakie toto słodziuteńkie! Mogę prosić o zdjęcie grupowe? Bannerki są w robocie.

Nana

Od: Pon sty 01, 2007 14:20

Post » Pon maja 19, 2008 20:24

Muszka jest rzeczywiście przesłodka :)

Obcięłam dzisiaj kociaczkom pazurki, bo miały straszne długie szponki, którymi o wszystko zaczepiały.
Hanka próbowała mnie przy okazji zjeść, ale się nie dałam ;)
Jeszcze tylko czeka nas czyszczenie uszu i perfumowanie futerka i maleńtasy będą eleganckie ;)
Alfons Allais

Aleba

Post » Wto maja 20, 2008 9:00

Dzieciaki mniejsze i większe, szybko hopsamy na pierwszą stronę, nie blokujemy cioci Alebie przestrzeni życiowej!!!!

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Wto maja 20, 2008 9:26

Dziękujemy, ciociu Uschi :D
Kociarnia ślicznie już się bawi, nawet moje wejście do łazienki nie przerywa harców. Mają dużo myszek i kulek, drapaczek z piłką i wiszącą whiskasową myszkę - cały plac zabaw dla maleńtasów. Wyraźnie je to cieszy. Poza tym zawsze można pokotłować się w kuwecie :twisted:
Z jedzeniem jest dobrze, chętnie wsuwają mokre, piją mleko i wodę. Próbują podgryzać suche, ale jeszcze nie do końca sobie radzą - Rumcajs czasem bierze taką chrupkę w pysio, podgryza i popiskuje, że za twarde. Pozostałe kociaki też trochę skubią, ale mają jeszcze trudności. Za to namoczone bardzo im smakuje, czyszczą miskę do połysku.
Kuwetkowo też ok, chociaż Humpal i Cypisek mają ciut luźniejsze kupale. Cypisek miał od początku ślady odparzeń na tyłeczku, więc to już się ciągnie jakiś czas. Humpala przyuważyłam wczoraj, zrobił zresztą cały spektakl. On nie kuca w kuwecie, tylko staje słupka, przednimi łapkami opierając się o brzeg kuwety. I w takiej pozycji oddaje się czynności intymnej. Wczoraj tak stał i stał, napinał się i napinał, coraz bardziej niebezpiecznie odchylał do tyłu... w końcu zadek przeważył i kociak pacnął tyłkiem w to, co właśnie wyprodukował :twisted: Jak go wyciągnęłam z tej kuwety, to nadawał się tylko do prania zadka :roll:
Alfons Allais

Aleba

Post » Śro maja 21, 2008 9:22

Hopsa :D
Dzisiaj chyba zaszczepimy maleństwa.
Fajne są takie, malutkie, grubiutkie, cieplutkie kuleczki :1luvu:
Moimi ulubienicami są dziewczynki - Haneczka ma śliczną, słodką mordkę, Muszka ma mordeczkę jeszcze słodszą i w dodatku "zajoba" we wzroku (coś takiego samego ma w oczach Narcyz, wiec mam słabość ;) ).
Ale chłopcy też są bardzo mili, Humpal wzięty na kolana pozwala się miziać po brzuszku i nawet przy tym przysypia ;)
Alfons Allais

Aleba

Post » Śro maja 21, 2008 10:47

śliczności :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Śro maja 21, 2008 15:34

Alfons Allais

Aleba

Post » Śro maja 21, 2008 18:57

Dzieciarnia zaszczepiona.
Alfons Allais

Aleba

Post » Śro maja 21, 2008 18:59

A Aleba nocuje w łazience :twisted:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

[poprzednia][następna]