Koty pani Danusi - tylko brać i kochać!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 20, 2008 23:26

Może jeszcze dodać dwa czarne maluszki? Zdaje mi się, że to dziewczynki, ale głowy nie dam. Trzeba by zapytać panią Danusię. I może podnieść ogłoszenie Pumci i Drzewka (z 21 maja). Dzięki Małgosiu. :)
Obrazek

kociabanda

Od: Śro gru 01, 2004 14:35

Post » Sob cze 21, 2008 14:40

OK powoli się rozkręcę-zacznę od wtorku wakacje to wszystko podświeżam.
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Czw cze 26, 2008 13:07

Maluchy niestety złapały jakiegoś wirusa, wszystkie muszą być leczone. Do tego mają robale (chociaż były odrobaczane). Po prostu tragedia. :(
Obrazek

kociabanda

Post » Czw wrz 04, 2008 16:31

A więc stało się.. :D Od dzisiaj Krówek od pani Danusi - teraz Gapcio - ma nowy dom. U mnie. :) Od początku ten kociak zapadł mi głęboko w serce. Znam go od urodzenia, od czasu, kiedy pierwszy raz otworzył oczki, kiedy zrobił pierwsze kroki. Wtedy mój dom był pełen kotów (przynajmniej tak mi się wydawało) i nie mogłam go zabrać do siebie, chociaż serce na jego widok podskakiwało. :D Dzisiaj, po strasznych przeżyciach, których doświadczyłam - w domu została tylko Klara, która nie rozumie dlaczego zabrakło jej przyjaciół i przypomina mi o tym codziennie. Więc żeby mi kocia nie wpadła w depresję było tylko jedno wyjście - nowy kot. Nie miałam wątpliwości, że powinnam przygarnąć Krówka. To kocisko było chyba mi przeznaczone. Narazie siedzi w kącie i jest bardzo wystraszony - ale mam nadzieję, że za dwa, trzy dni odnajdzie się u nas i zaakceptuje mnie i Klarcię.
Było już pierwsze spotkanie kotuchów nos w nos - i wydaje się, że szybko się polubią. Klarcia jest bardzo stęstkniona za kotami i wygląda na to, że Króweczek jej się bardzo podoba. :) :)
Żeby tylko jak najszybiej się polubiły. Krówek/Gapcio jest kotem gadającym i mam nadzieję, że to się nie zmieni i będzie mi snuł swoje kocie, słodkie opowieści. Trzymajcie kciuki za przystojniaka. :) :)

Tutaj już u mnie:

Obrazek Obrazek

Pierwsze spotkanie:

Obrazek
Obrazek

kociabanda

Post » Czw wrz 04, 2008 19:17

Dzisiaj przyjrzałam się Zosieńce - ona nie jest czarna tylko czekoladowo-dymna - tzn. sierść ma w kolorze czekoladowym, ale tę przy skórze znacznie jaśniejszą. A oczy ma w kolorze bursztynu. Jest przesłodka - drobniusieńka, chudziuteńka (chociaż jak twierdzi pani Danusia bardzo dużo je) i nie odstępuje p. Danusi na krok. Cudowna kociczka. :) :)

Obrazek
Obrazek

kociabanda

Post » Nie lis 02, 2008 21:23

Wprawdzie wątek nie wzbudza zainteresowania, ale dla porządku napiszę, że od miesiąca Zosia jest u mnie i już u mnie zostanie. Wprawdzie miała być na tymczasie, ale to naprawdę tak cudowna kotka, że nie wyobrażam sobie, żeby ją oddać. Pani Danusia nie miała nic przeciwko temu, więc wszyscy są zadowoleni (mam nadzieję, że Zosieńka też). :) :)
Klara i Gapcio szybko małą zaakceptowały - oj, ona wie, jak zdobyć nie tylko ludzkie serca. :lol: :lol: Jest kochana - a jakie ma piękne oczy...

Obrazek

i zdolności akrobatyczne...

Obrazek
Obrazek

kociabanda

Post » Pon lis 03, 2008 0:00

Mam zainteresowanego czarnym małym kotkiem (płeć bez różnicy).W tej chwili mam do oddania wszystkie maści ale akurat nie czarnego :wink:
Które czarnuszki jeszcze do oddania to wyślę zainteresowanemu link ze zdjęciem?
ObrazekObrazek

Sinea

Od: Nie lip 29, 2007 12:23

Post » Pon lis 03, 2008 11:01

Małych czarnych już niestety nie ma. Został Kajtek (ok. 15-miesięczny) i Pumcia (ok. 2,5 roku).
Obrazek

kociabanda

Post » Wto lis 04, 2008 19:12

Wczoraj odeszła Przedszkolanka - miała tylko 7 lat. Przegrała z mocznicą, nie miała już siły walczyć. Śpij spokojnie maleńka. :cry: :cry: :cry:
Obrazek
Obrazek

kociabanda

[poprzednia]