Już mogę co nieco powiedzieć o Blacksach:
Maciek aka Mack The Knife (w skrócie Macky) - boss, może wyżerać psu z miski (inne koty nie mogą), pies się przed nim płaszczy, sypiają wtuleni w siebie lub przynajmniej w niewielkiej odległości, Maciek nie boi się niczego, nikogo i zasadniczo korzysta z zębów (nie tylko by pochrupać jedzonko). Od dziś Maciek to Mack The Knife. Maciek to zbyt poczciwe imię dla takiego kota

(
See the shark with teeth like razors And he wears them in his face)
Micek aka Mickey Mouse (w skrócie Mickey) - przypomina mi Myszkę Miki, tak z wyglądu, jak z charakteru, jest dobrym, poczciwym, nieco naiwnym, fajnym chłopakiem, pełnym optymizmu

Własciwie to łazi za mną jak piesek (pewnie to przypadek, ale gdy ćwiczyłam kilka razy z Dexterem "siad", Mickuś się przyłączył i wykonywał polecenie idealnie... Możliwe, że czynnikiem motywującym były psie ciasteczka)
Vika - Vika jest dostojna, subtelna, nieśmiała, wrażliwa i uległa, absolutnie nie lubi sie narzucać, konfliktami się brzydzi, zgadza się na wszystko, jest urocza i uwielbiam ją głaskać, tak ślicznie mruczy i wtula główkę w dłoń... Jest przecudnym, przecudnym i przesłodkim kotem

W dodatku bawi się z taką niewymuszoną elegancją (nie to co chopaky)
Alta i Rica - nie da się o nich pisać osobno, są ze sobą zżyte, śpią w jednym transporterku i sa identyczne, nadal ciężko mi je z daleka odróżnić, jednak z bliska łatwiej, bo Alta jest zdecydowanie pewniejsza siebie, dąży do kontaktu z człowiekiem, potrafi się "odgryźć" psu, próbuje też ośmielać i uspokajać strachliwą Ricę, która nadal ma problem z wiarą w dobre intencje człowieka i pozostaje skryta w przenośni i dosłownie (pomieszkuje albo w najdalszym kącie klatki - na szczęście zrezygnowała z otchłani szafy - lub w transporterku, gdzie instaluje sie zawsze w głębi, a Alta bliżej wyjścia, jako bodyguard), koteczki są zewnętrznie podobne, jednak charaktery mają skrajnie rózne - całe szczęście, że Alta skoczyłaby za Ricą w ogień, mam nadzieję, że dzięki tej zażyłości Ricusia wkrótce nabierze pewności siebie i pokaże jaka jest naprawdę