Koty trzymane w AKWARIUM pilnie szukaja domow WAWa

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob gru 15, 2007 17:03

też się nie zgadzam na ograniczenie liczby kociastych w domu!
nie uważam żeby dlatego że jest ich 7 krzywda im się działa
a nie mam gdzie na wieś się wyprowadzic,żeby zakazu w mieście(malutkim co prawda) nie łamac

ale to tak OT

strasznie biedne te kociska i należy im się najlepszy dom po takich przejściach
kotki po domki ,najlepiej już na święta
Obrazek

gayae

Od: Sob sty 13, 2007 15:10

Post » Sob gru 15, 2007 17:24

no wlasnie, poza tym w obecnej sytuacji ciezko miec tylko 1 zwierze jak tyle bid czeka...

cassandra

Od: Wto mar 30, 2004 9:59

Post » Sob gru 15, 2007 18:23

Oczywiście,ale ile z tych 30 to tymczasy?A jak wtedy stwierdzić,czy to pupile,czy towar?Napisałam "np",zauważyliście? W niektórych stanach w USA takie prawo obowiązuje.Zaznaczyłam,że się kompletnie na tym nie znam,nie wymądrzam się.Chciałabym tylko,aby coś zrobić i cieszę się,że tyle osób pisze posty włącznie z moja rodzoną córką.Koty Gayae znam z forum/jedną osobiście/ i wiem,że mają cudowny dom, pisałam jej o tym.Nie chcę,aby ktoś mnie opatrznie zrozumiał.Musi być regulacja prawna.Nie może być tylu zdań ilu forumowiczów.Gosiar,pamiętasz akcję z pseudochodowlą?Ale teraz najważniejsze-domy dla tych biedaków.

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob gru 15, 2007 18:30

no wlasnie, los sie do nich usmiechnal, bo wyciagnieto je z tego koszmaru, teraz niech jeszcze zobacza, co to znaczy domowe ciepelko i czlowiecze kolana....

cassandra

Post » Sob gru 15, 2007 18:53

Chciałabym tylko zapytać, czy będą sankcje prawne w stosunku do tej łachudry,która skazała je na taki los?Czy następnym razem nie wsadzi do wiaderka i przykryje pokrywką?Wiem,że teraz najwazniejsze dać im dom i ciepło.Te zdjęcia mnie po prostu zdruzgotały i myśl,że gdzieś są podobne "akwaria" mnie przeraża.

ewar

Post » Sob gru 15, 2007 19:10

Hop po domki koteczki
a tak przy okazji
"weszłam" w ustawę o ochronie zwierząt i znalazłam takie zapisy:
Art 6
2.Przez znęcanie się nad zwierzętami należy rozumieć zadawanie albo świadome dopuszczanie do zadawania bólu lub cierpień, a w szczególności:
10) utrzymywanie zwierząt w niewłaściwych warunkach bytowania, w tym
utrzymywanie ich w stanie rażącego niechlujstwa oraz w pomieszczeniach albo klatkach uniemożliwiających im zachowanie naturalnej pozycji,
11) porzucanie zwierzęcia, a w szczególności psa lub kota, przez właściciela bądź przez inną osobę, pod której opieką zwierzę pozostaje,
Art. 7.
1. (1) Zwierzę traktowane w sposób określony w art. 6 ust. 2 może być czasowo odebrane właścicielowi lub opiekunowi na podstawie decyzji wójta, burmistrza (prezydenta miasta) i przekazane do schroniska dla zwierząt albo pod opiekę innej osoby lub instytucji. Decyzja podejmowana jest z urzędu lub na wniosek Policji, lekarza weterynarii albo inspektora Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce lub upoważnionego przedstawiciela innej organizacji społecznej o podobnym statutowym celu działania.

2. Decyzja, o której mowa w ust. 1, podlega natychmiastowemu wykonaniu.
2a. (2) Od decyzji, o której mowa w ust. 1, przysługuje prawo wniesienia odwołania do samorządowego kolegium odwoławczego w terminie 3 dni od daty doręczenia decyzji. Samorządowe kolegium odwoławcze rozpoznaje odwołanie w terminie 7 dni.

3. W przypadkach nie cierpiących zwłoki, gdy dalsze pozostawanie zwierzęcia u dotychczasowego właściciela lub opiekuna zagraża jego życiu, policjant, a także inspektor Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce lub upoważniony przedstawiciel innej organizacji społecznej o podobnym statutowym celu działania może odebrać mu zwierzę, zawiadamiając o tym niezwłocznie wójta (burmistrza, prezydenta miasta) , celem podjęcia przez ten organ decyzji w przedmiocie odebrania zwierzęcia.

4. W przypadkach, o których mowa w ust. 1 i 3, kosztami transportu, utrzymania i koniecznego leczenia zwierzęcia obciąża się jego dotychczasowego właściciela lub opiekuna.

To tylko wyrywek ustawy. A więc jakaś materia(podstawa) do pracy jest.
Według mnie to kuleje egzekwowanie i wykonywanie przepisów samej ustawy. Chociaż z pewnością wiele można dodać lub zmienić- tylko trzeba wiedzieć dokładnie co. A tu mogą się wypowiedzieć jedynie praktycy tj. ludzie, którzy bezpośrednio pracują ze zwierzętami i wiedzą gdzie tkwi luka czy niedoskonałość w przepisach.

ezynka

Od: Pon sie 22, 2005 18:18

Post » Sob gru 15, 2007 19:37

to ja postuluje zalozenei nowego, tylko do tego celu watku
poprosilam kociolubną znajoma z uk o wyciag z ich prawodwastwa
bedzie na po swietach
z przykladami
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Sob gru 15, 2007 19:58

Ogromnie się cieszę,o to prosiłam na samym początku.BarbAnn dziękuję.Moim zdaniem ustawa jest OK,tak się wydaje.Gdzie tkwi więc problem?Nie przeczytam już odpowiedzi.Znikam z forum,nie wiem na jak długo.Mam nadzieję,że znajdą się tacy,którzy bez emocji i konsekwentnie zajmą się tym problemem.

ewar

Post » Nie gru 16, 2007 2:07

link do wątku na dogomanii:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=101876

i na forum Niechciane i Zapomniane:
http://niechcianeizapomniane.org/for...?p=10271#10271

poproszę o bannerek na watku bannerkowym
Ostatnio edytowano Nie gru 16, 2007 11:33 przez wibryska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Nie gru 16, 2007 11:32

prosimy o domy dla tych kochanych, miziastych kociaków
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Nie gru 16, 2007 11:49

To jest po prostu chore.

Mam nadzieję,że znajdą dobre domy i tam zapomną o tym koszmarze.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie gru 16, 2007 12:48

Banerek dla kotków :

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/pq1w][img]http://iup.in/img/guest/akwaria2.gif[/img][/url]

Kod z ramki skopiować i wkleić do podpisu :ok:

Straszna historia :crying: ,to prawda że nie ma gorszego zwierzęcia od człowieka :(

Kciuki za dobre domki dla kotków :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Nie gru 16, 2007 13:00

dziekujemy za bannerek ! tylko kotow jest wiecej, te 3 akurat sa chore, tak zrozumialam. ale jeszcze mi nie odpisali dokladnie co z reszta.

cassandra

Post » Nie gru 16, 2007 13:06

To jest po prostu straszne.. :( :cry:
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Nie gru 16, 2007 13:52

bardzo prosimy o wklejanie bannerka do podpisu
a wkleja się tak:

najpierw lewym przyciskiem myszki zaznacz kod podany na wątku
i prawym przyciskiem zaznacz "kopiuj"
potem kliknij na górze strony na Profil i w okienku Podpis wklej kod
bannerka (w okienku, prawym przyciskiem myszki kliknij na "wklej")
i kliknij na "Wyślij"
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

[poprzednia][następna]