Koty z azylu na Gądowie [Wrocław]

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto gru 11, 2007 22:08

Monisek, juz mozesz dodawac zdjecia i napisalam Ci tez maila na ten temat, podalam numer do karmicielki, do wstawienia w ogloszeniach.

ossett pisze:
A co do tych cudnych kociaków z Gądowa, które siedzą juz trzy miesiące w klatce (i których nie moge zabrać po prostu do siebie bo mam juz za duzo kotów w swoim domu-11) i starszych kotów , które siedzą w piwnicy już pare miesięcy to porobiłam im śliczne zdjęcia, wydadałam ostatnie pieniądze na przerobienie ich na postać cyfrową, ale okazało sie, że zdjęcia zajmuja za duzo miejsca( sa po ok. 700 kB), Jak mi się uda "wagę "zdjęć jakos zmniejszyć to "podbję" wątek, a narazie to nie widzę w tym żadnego sensu.

Nikt nie oczekiwal zabrania do siebie, a tylko wstawienie ogloszen ze zdjeciami i numerem do karmicielki na strone fundacji - to moze inni ludzie by koty od niej zabrali do domow na stale.

Aparat cyfrowy oferowalam ze pozycze moj prywatny, ktory i tak ciagle jezdzi z roznymi ludzmi na robienie kocich zdjec - to tak w kwestii zdjec. Nie byloby problemow i kosztow ze skanowaniem.

Co do wielkosci plikow - jesli beda problemy ze zmniejszeniem to na juz pw podaje moj prywatny adres email gdzie zmieszcza sie takie pliki, mozna wysylac po 2-3 w jednym mailu.

Lena

Od: Śro wrz 29, 2004 13:00

Post » Śro gru 12, 2007 7:34

Lena pisze:Aparat cyfrowy oferowalam ze pozycze moj prywatny, ktory i tak ciagle jezdzi z roznymi ludzmi na robienie kocich zdjec - to tak w kwestii zdjec. Nie byloby problemow i kosztow ze skanowaniem.

Nie umiem robić zdjęć aparatem cyfrowym i a poza tym nie miałam czasu go pozyczyć. Chodziłam po szpitalach i lekarzach i z człowiekiem i z kotem. Wyjeżdżałam z b. ważnych przyczyn.Skopiować zdjęć z wątku aby umieścic je na stronie fundacji mi się nie udało.A do Azylu mam blisko, więc udało mi sie tam w sobotę w końcu pójść i zrobic zdjęcia. A wczoraj zeskanować. Monisek i PcimOlki obiecali je zmniejszyć.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Śro gru 12, 2007 10:40

W takim razie dobrze ze juz sie znalazlo rozwiazanie.

Lena

Od: Śro wrz 29, 2004 13:00

Post » Śro gru 12, 2007 16:05

ossett pisze:....Skopiować zdjęć z wątku aby umieścic je na stronie fundacji mi się nie udało.

Klikasz na miniaturke. Otwiera się strona fotosika.
Jeśli potrzebujesz małe (wagowo) zdjęcie, to klikasz prawym klawiszem myszowym w to zdjęcie i wybierasz opcję....
(no właśnie nie wiem jak to będzie w polskim systemie) chyba zapisz obrazek jako czy coś takiego. (niech mnie kto poprawi, nie pamiętam)
Jeśli chcesz lepsze jakościowo, to klikasz ponownie na widoczny obrazek.
Otwiera się zdjęcie w pełnej rozdzielczości i postępujesz jak wyżej.
Tak można zrobić z większością obrazków które oglądasz.
Notabene ja ładowałem na fotosika zdjęcia po ~2MB, teraz dostępne są:

Pełna rozdzielczość: 900kB
Średnia rozdzielczość: 64kB

Wynika z tego, że serwer fotosika wykonuje jakieś przeliczenia na plikach i jest to też dobra opcja do zmiejszenia wielkości posiadanych zdjęć.

ossett pisze:.... Monisek i PcimOlki obiecali je zmniejszyć.

Odesłałem rano. Doleciało?

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Śro gru 12, 2007 20:02

PcimOlki pisze:

Odesłałem rano. Doleciało?[/quote]

Tak. Dziękuję.

ossett

Post » Śro gru 12, 2007 22:16

Lena, wstawiłam Kocurra. Na razie jedno na próbę.
Sprawdź, czy wszystko jest ok, to powstawiam resztę.
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

Post » Czw gru 13, 2007 7:35

Nowe zdjęcia 4 kociaków można juz ogladać w ich wątku na Kotach:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=69373

ossett

Post » Czw gru 13, 2007 12:15

Do Azylu na Gądowie przybył w zeszłym tygodniu ok. 6 miesięczny b.przymilny, wesoły i zadbany kocurek ANTEK rzekomo wrzucony komuś na Kwiskiej przez okno do mieszkania(? :x ).

A oto Antek witany przez Kocurro:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Sob gru 15, 2007 5:46 przez ossett, łącznie edytowano 1 raz

ossett

Post » Czw gru 13, 2007 22:41

Ech, miałam dzisiaj zrobić resztę, ale padam na twarz. Dopiero wróciłam do domu. Obiecuję, że jutro się za nie zabiorę.
Obrazek Obrazek Obrazek

Monisek

Post » Pt gru 14, 2007 8:22

Monisek pisze:Ech, miałam dzisiaj zrobić resztę, ale padam na twarz. Dopiero wróciłam do domu. Obiecuję, że jutro się za nie zabiorę.

Czytałam juz o Kocurro na Stronie For Animals. Bardzo Ci dziękuję. Ja je dodam do Adopcji na Miau.

ossett

Post » Pt gru 14, 2007 9:31

Monisek, nie jestem tylko pewna czy Kocurro ma oczy zielone czy złociste. Chyba zmienia kolor w zależności od sytuacji i potrzeb. Widząc go pomyślałam "jaki śliczny zielony kolor oczu, zupełnie jak u mojego Orfiego", ale faktycznie na zdjęciach przeważnie jest złocisty.
Poniżej MAGICZNY i BARDZO INTELIGENTNY (pani Ania podkreśla, że on mówi nie tylko "miau" ale i "mrau"- a to faktycznie nie zdarza się często, proludzki i prokoci KOCURRO zaprasza p. Anię do zabawy.
Lubi być głaskany i na pewno zacznie się także tulić (tak jak obie kocice z Azylu) do swojego człowieka.
Czeka od Niego/Nią w Azylu od lutego (mała piwnica w bloku). Nie wychodzi z niego. Ale jest ruchliwy i bardzo pogodny.
Teraz nie musi już na mrozie grzebać w śniegu w poszukiwaniu jedzenia (w takiej sytuacji zastała go pani Ania wiele miesięcy temu), ale marnuje się tam jego magiczny potencjał.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ossett

Post » Pt gru 14, 2007 23:22

Na stronie fundacji ogłoszenia mają Kocurro, maluchy, bury Wikary spod kościoła i biało-czarny maluch nazwany przeze mnie Antek.

Mam duży kłopot ze wstawieniem zdjęć. Za pierwszym razem nie było problemów, a teraz coś sie sknociło. Lena, pomocy!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

Monisek

Post » Pt gru 14, 2007 23:23

dubel
Ostatnio edytowano Pt gru 14, 2007 23:36 przez Monisek, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek

Monisek

Post » Pt gru 14, 2007 23:32

Monisek pisze:.... a teraz coś sie sknociło. Lena, pomocy!!!

Możesz być bardziej precyzyjna i opisać z detalami co się konkretnie dzieje.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Pt gru 14, 2007 23:38

Nic się nie dzieje - nie ładują się zdjęcia.
Przeglądaj .... --> zaznaczam zdjęcie --> zapisz = no image :?
Obrazek Obrazek Obrazek

Monisek

[poprzednia][następna]