SZUKAM DOMOW DLA KOCIAT-nieaktualne

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lip 03, 2007 23:29

Mi powiedział że 80% :evil: a nawet więcej jestem z mieszkam 12km od Oświęcimia i właśnie tam dojeżdżam.Jutro zapytam wetki czy podjęła by się takiego zabiegu.Ale naprawde trudno zdecydować się na taki zabieg....
Miau

K@r0lin@

Od: Wto lip 03, 2007 20:00

Post » Wto lip 03, 2007 23:33

okolo 80% kocic zapada na nowotwory ukladu rozrodczego wyniku podawania hormonow ;)

Zapytaj wetke.
Moze sie zgodzi wykonac taki zabieg?
Decyzja napewno jest trudna. I smutna. Ale z drugiej strony - co zrobisz z kocietami, jesli sie urodza?

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Wto lip 03, 2007 23:59

dodam jeszcze 1 pytanie- choć z góry znam odpowiedź: CZY MASZ 100% PEWNOŚCI, że kocięta trafią do dobrych domów, i same nie będą rozmnażanie? Podkreślam- 100%, nawet nie 99, 999% :!:

kociaki nie czują zastrzyku, i nie wiedzą, co się z nimi dzieje. Uśpienie to koszt "małych" kilkudziesięciu zł, kastracja aborcyjna może być nieznacznie droższa od zwykłej.

Nietrzymanie moczu po kastracji się zdarza, ale można je leczyć, a ropomacicze i rak sutka oraz narządu rodnego u NIEkastrowanej kotki zdarza się kilkadziesiąt, jeśli nie kilkaset razy częściej :twisted: tyle na temat kompetencji czy pewności siebie weta.

chciałaś dobrze, nie obwiniaj się, nie Twoja wina, że tak się stało :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro lip 04, 2007 9:17

Obdzwoniłam weterynarzy i dowiedziałam sie że jestem barbarzyńcą i sadystką że tak nie można dopiero 8 tyg po urodzeniu kociąt.Wet powiedział także że są zastrzyki i tabletki które dają 100% pewności jak mu powiedziałam że już to było stosowane i terminy były pilnowane cytuje "coś musiało nie zadziałać" do p weterynarz nie można się dodzwonic :cry: Myśle że poprostu nie potrafią i nigdy tego nie robili bo kto na wsi przejmował by się kotami :( W pobliżu nie mam już więcej weterynarzy jeżeli p wet się nie zgodzi i dowiem sie poraz kolejny kim jestem czyt. barbarzynca sadysta czlowiekiem bez uczuc to nie wiem co zrobie bo obdzwaniałam wszystkich mi znanych po kolei :( A myśle że czasu nie mam za wiele
Miau

K@r0lin@

Post » Śro lip 04, 2007 9:34

Szkoda, że wet Ci nie powiedział, że anykoncepcja hormonalna, czyli te zastrzyki, które mylisz ze szczepieniami, to najkrótsza droga do ropomacicza i śmierci kotki...

Mimisia

Od: Nie lut 05, 2006 11:27

Post » Śro lip 04, 2007 9:37

Wręcz przeciwnie powiedział że sterylka jest niebezpieczna a jeżeli jestem systematyczna to zastrzyki a teraz tabletki...Ja głupia mu wierzyłam :(
Miau

K@r0lin@

Post » Śro lip 04, 2007 9:55

Z tego co rozumiem, zachodzi podejrzenie, że wszystkie Twoje kotki są kotne. Czeka Cię spory wydatek, ale chyba lepsze sterylki niż pozwolić kotkom urodzić. O domy jest trudno, i tak będziesz musiała w końcu kotki wykastrować, nawet jak urodzą. Sytuacja skomplikowana, ale mam nadzieję, że sobie poradzicie. Znajdzcie polecanego weta, który da Wam rabat, bo jest to kilka kotek. Warto pojechać nawet do innego miasta, bo w takich "dziurach" są zwykle specjaliści od krów i świń.

Jeżeli jednak pojawią się małe, będzie trudno, ale będziesz musiała porobić im zdjęcia i dać ogłoszenia np. na allegro, na gratkę.
Lepiej jednak tego uniknąć. Tu, na kociarni, każdy z nas szuka domu różnym znajdkom i ma problem, więc nie ma co za bardzo liczyć, że znajdziesz tutaj, spośród forumowiczów wielu chętnych, którzy zabrali by od Ciebie kocięta.

Mimisia

Post » Śro lip 04, 2007 10:01

Dzwoniłam do weterynarzy nie tylko w oświęcimiu ale w innych miejscowosciach w koło i za każdym razem słyszę to samo nie i nie mam ochotę teraz zapytać czy znajdą dla nich domy zamiast kiedy można jeszcze coś zrobić działać :( a może jest ktoś z okolicy Oświęcim(małopolska) i zna weta który się podejmie zadania sterylki bo naprawde nie che zasilać i tak już ogromnej liczby kociąt szukających domów :(
Miau

K@r0lin@

Post » Śro lip 04, 2007 10:02

Wszyscy na forum mają koty wykastrowane i to jest na prawdę najlepsze wyjście.
Dla dobrego weterynarza kastracja to rutynowy zabieg.Ci do których chodzisz może boją się lub nie umieją jej wykonać, nie mówiąc już o aborcyjnej.
Niektórzy weci ze względów etycznych nie wykonuja kastracji aborcyjnych, ale gadanie, że jesteś barbarzyncą to już przesada.
Czy nie jest barbarzyństwem pozwalanie aby co roku kotki rodziły i żeby małe kocięta zostały wyrzucane np. na śmietnik, albo do wody, umierały w męczarniach, z chorób, głodu :?:
Jeśli nie uda Ci się kotki wykastrować przed porodem, to zrób to zaraz po tym jak przestanie karmić.I nie dopuść do tego, żeby zdązyła w międzyczasie zajść w kolejną ciążę.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Śro lip 04, 2007 10:06

Załóż wątek na KOTACH (inne podforum), napisz w tytule, że szukasz dobrego weta do sterylki z Twoich okolic.

Mimisia

Post » Śro lip 04, 2007 10:34

A czy jest ktoś z krakowa i może polecić jakiegoś weta??Jakoś z dojazdem bym sobie poradziła :roll: bardzo prosze jezeli ktos zna tam dobrego weta ktory moze nas przyjac o jakiś kontakt :)
Miau

K@r0lin@

Post » Śro lip 04, 2007 10:48

Tu jest wątek, gdzie forumowicze polecają wetów, poszukaj http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=727

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro lip 04, 2007 11:23

Szukam szukam ale mam jeszcze 1 prośbę... czy ktoś mógłby polecić weta który przyjmie nas jutro ??W dość przystępnej cenie ponieważ mam 4 kotki do sterylki :roll: inaczej jak szukam tam bo nie wiem czy są długie kolejki potrzebuje bardzo pilnie adresu lecznicy która mogłaby przyjąć mnie jutro przynajmniej z 2 kotkami BARDZO PILNE ponieważ tylko na jutro mogę mieć transport do kraka
Miau

K@r0lin@

Post » Śro lip 04, 2007 11:59

Jestem już umówiona na sterylkę 2 kotek :D a wszystko dzięki Myszka.xww jeszcze raz bardzoooo dziękuję sama bym sobie nie poradziła dziękuję także wszystkim którzy zainteresowali się moją prośbą :)
Miau

K@r0lin@

Post » Śro lip 04, 2007 12:01

Karolinko, trzymałam za Ciebie kciuki.
Cieszę się, że masz zapał i chęć rozwiązać tę wcale nie prostą sytuację. Zobaczysz, będzie dobrze, kotki będą zdrowsze, a Ty będziesz o nie spokojna, że nie przyniosą Ci więcej maluchów.

Mimisia

[poprzednia][następna]