Piwniczne kociaki - szczęśliwe zakończenie!;D

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pon kwi 23, 2007 21:24

tyle że Mamuśka pisała że prawdopodobnie kotka JUŻ jest w ciąży- na moje nie ma na co czekać.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon kwi 23, 2007 22:36

XAgaX pisze:tyle że Mamuśka pisała że prawdopodobnie kotka JUŻ jest w ciąży- na moje nie ma na co czekać.

No a co z małymi? Mamuśka napisała, że kotka się "spiknęła" z kocurem - cokolwiek to znaczy...;-). ale czy ma pewność,że to właśnie to? Jakoś trudno mi sobie wyobrazić, żeby Mamuśce udało się podejrzeć parę kotów piwnicznych...no ale może....

Mysia

Od: Wto lip 06, 2004 20:19

Post » Wto kwi 24, 2007 8:38 ...

Mysia... Akurat podejrzałam koty bo wychodziłam z piwnicy, a one pod piwnicą to robiły... Przegoniłam, ale zaraz patrze że troche dalej sie zatrzymały... I znów je przegoniłam... Ale poleciały razem w jedna stronę i pewnie już dokończyły...;/
mamuśka

Post » Wto kwi 24, 2007 8:40 ...

Nie bardzo mogę zabrać kotkę i kocięta np. do siebie bo mam małe dziecko... A poza tym mój facet się na to nie zgodzi... ;/ Więc jest problem...
mamuśka

Post » Czw kwi 26, 2007 13:37 ...

Już znam płeć kociąt! 2 kotki to kicie (szary i czarny), a jeden to kotek (czarny) :)
Błagam... Niech ktoś je weźmie...
mamuśka

Post » Czw kwi 26, 2007 13:43

rozumiem, że maluszki mają gdzie mieszkać?
gdyby były zdjęcia możnaby je ogłosić.

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Czw kwi 26, 2007 13:47 ...

Postaram się w najbliższym czasie załączyć zdjęcia kociaków...
mamuśka

Post » Czw kwi 26, 2007 16:14

mamuska, ile one teraz mają? Trzy tygodnie?
Moim zdaniem powinny jeszcze pobyć z mamą :( co najmniej 2 tygodnie, dopóki nie zauważysz, że jedzą samodzielnie...

Masz w domu jakieś gerberki z serii naturalnie proste (kurczak, indyk)?

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Czw kwi 26, 2007 20:57

jak tylko kotka przestanie karmić- warto, ba! trzeba kastrować. Dowiadywałaś się w Canisie?
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pt kwi 27, 2007 8:22 ...

Nie mam gerberków... Kotki mają teraz ze 3 tyg.... I narazie póki nie jedzą same to nie oddaje;) ...I tak nie mam komu :([/url]
mamuśka

Post » Pt kwi 27, 2007 12:34

jak im nie zaczniesz JUŻ szukac domów, to same się nie znajdą ;) chętnie w tym pomogę pod warunkiem, że kotka pójdzie na zabieg kastracji przed kolejnym porodem.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt kwi 27, 2007 15:31 ...

Już im szukam domków :) Dla jednego już znalazłam... :) A kotka będzie wykastrowana w najbliższym czasie :)
mamuśka

Post » Pt kwi 27, 2007 20:16

Aga, obiecałam mamuśce, ze pomogę w kastracji kocicy. :)

A co do maluszków, trzeba sprawdzić, kiedy zaczną jeść samodzielnie (gerberki naturalnie proste) i wtedy można myśleć o zabrani ich kotce.

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Pt kwi 27, 2007 20:47

Kociaki są coraz odważniejsze-zaczęły pierwszy raz urządzać Wędrówki Ludów/Kociąt ;)
Chyba przez to, że wyciągałam je do zdjęć... Vasper je tu dorzuci, ale nie spodziewajcie się zbyt wiele po marnym aparacie w telefonie... (niestety cyfrowki nie posiadam...).
I zobaczyły że jest trochę więcej świata niż cztery nogi pod stolikiem ;)
Najodważniejszy i najsilniejszy jest szary kociak... :) Zakochałam sie w nim od pierwszego dotknięcia i przypatrzenia się mu bliżej... Ehh... :(
Zaczynają śmiesznie prychać ;);P Czarne kociaki są najsłabsze... Ale też nie zwlekają z wychodzeniem:) A Kizia ciągle je zapędza pod stolik ;) Śmiesznie to wygląda, bo są już za ciężkie na przenoszenie w pyszczku a ona sie z nimi mocuje-aż w końcu warknie po cichu, złapie za uszy a one grzecznie wracają do "stolikowego domku" ;)
Trzeba teraz ich pilnować, i uwarzać żeby nie nadepnąć;)
...dobrze że ma kto...
A raczej nie ich, tylko ich matki..., bo pewnie niedługo będzie próbowała wynosić małe na dworek... A jak już wyniesie to już nie przyniesie...
Muszę zainwestować w obróżkę przeciwpchelną, bo Kocia Mama ma pchełki... ;/
Wziełabym Szarotkę do siebie jak już by było można, ale niestety pewnien pan stoi mi na przeszkodzie ;( No i dzidzia... Ale chyba nic by kotek nie zrobił niemowlakowi?
Myślę, że jutro będą zdjęcia... :)
Pozdrowienia od Szarotki, Filipka, Łaciatej i Maskotki :)
mamuśka

Post » Nie kwi 29, 2007 13:50 Re: ...

mamuśka pisze:Już im szukam domków :) Dla jednego już znalazłam... :) A kotka będzie wykastrowana w najbliższym czasie :)

Bardzo się cieszę :) Jakbyś w tym szukactwie ;) potrzebowała pomocy- daj znać.

Agalenora, jesteś :aniolek: :aniolek: :D
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[poprzednia][następna]